Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2013 23:33 - ТОЗИ ГЛУПАВ СЕРИАЛ ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2654 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗА ЖАБЕТАТА И РУЧАНЕТО

 

Това, което става у нас сега във връзка с актуализцията на бюджета е повече от показателно. Икономистите, политолозите, политиците, социолозите, журналистите и разни тристранни и други измислици с държавно и яко европейско субсидиране и гладене по главицата налагат мръсната идея дали да се актуализира бюджета или не.

Беше ясно, че “гигантът на мисълта и баща на българската демокрация” Бойко Борисов не може да разбере какво означава държава, бюджет и развитие.

Но е много по-интересно, че това не може да разбере и да определи един човечец, който има пртенциии и реклама на финансист. Той се казва Пламен Орешарски и без да е чел “Винету” постъпва по същия начен, като неговия огледален образ на назначен лидер-Бойко Борисов.

Орешарски имаше цяла година, след като беше определен като премиер, за да си напрви програма, кабинет, стратегии и линия на поведение, за да могат хората да оценят “интиелектуалната му мощ”  и управленските му качества. Орешарски не направи нищо подобно. Той, заедно с БСП, сякаш не вярваше, че ще спечелят някакви келяви, манипулирани избори, и не беше си мръднъл пръста, за да подготви нещо сериозно.

Сега се разиграва един евтин селски читалищен спектакъл, който трябва да ни увери, че ГЕРБ и БСП са конкуренти. Разбира се, това не е истина. Това е една мръсничка приказка, в която ние трябва да платим едни пари допълнително или на ГЕРБ, или на БСП и ибрикчии.

Ако БСП и Орешарски имаха стратегии и програми, те трябваше да ги обявят далече преди изборите, когато Сатанишев се изтъпанчи и каза, че премиер ще бъде Орешарски.

От своя страна Орешарски трябваше да обясни от какъв бюджет се нуждае, за да може сега да каже, че това не е неговия бюджет.

Но той не го направи.

Сега текат медийни платени простотии, че бюджетът е или добър, или отвратителен.

image

Няма никакво съмнение, че той е отвратителен, но не защото Орешарски не го харесва, а защото няма нито една отговорна и подготвена политическа партия, която да оповести предвартелно програмата си за извеждане на страната от тежката икономическа, политическа, съдебна и престъпна обстановка, за да може да поеме отговорностите на прехода.

В заключение мога да кажа, че ако Орешрски имаше идея за излизане от кризата, нямаше да иска 1 млрд лева за спасяване на бюджета, а идея за заем в рамките на 5-8 млрд. лв. Заем, с който да се стабилизира дребният и среден бизнес като гаранция за развитие на една свободна и демократична държава-

Да сте чули за нещо подобно?





Гласувай:
10



1. tanika - Как ще се издадат, че им липсват 1...
15.08.2013 23:58
Как ще се издадат, че им липсват 10млрд., мизерията е най-строго пазената държавна тайна!
Освен това, държавният заем е само за тях и хората им, а за останалите е предвидено да покриват дължимото от държавата от изтеглени лично кредити, с които да се загробят докрай...
цитирай
2. minavam - И министъра на икономиката им е гола ...
16.08.2013 10:12
И министъра на икономиката им е гола вода. По-зле и от Муравей Радев навремето, милия...
цитирай
3. tanya7713 - С пословичната си алчност и безу...
16.08.2013 20:40
С пословичната си алчност и безумната лакомия наглите от зверски хищната Тройка, които за да осъществят разбойническите си планове и утолят долните си грабителски страсти, ще държат властта на всяка цена, не ще отстъпят никога и са способни и на най-кървава разправа с народа. Звярът пази плячката си за да оцелее, докато при тия животинското поведение е патологично вродено и неизлечимо болестно състояние. Те от дума не разбират, нито имат културата и достойнството на възпитания човек, който се оттегля, като разбере че е нежелан и то с угризенията да не би да се е държал неприлично и досадно. Обикновено в ежедневието си страним от невъзпитаните и досадните, да не говорим за лъжците, крадците и мошениците. И колко странно, точно тях избираме да ни управляват! Единственият шанс на хората е да не допускат никога тия хуманоидни животни до власт. А да ги разпознаем не е толкова трудно - имат етикети: БСП, ДПС...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734567
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031