Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 09:55 - ПИЕСАТА "МАГАРЕ НА ЛЕД" ПАДА ОТ РЕПЕРТОАРА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 6853 Коментари: 9 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ХОРА БЕЗ КАЧЕСТВА СА ВЪВ ВЛАСТТА

 

Орешарски се проявява като магаре на лед.  Нямало да подаде оставка. Лъжесвидетелят Йовчев изригна, че това било погром, а не протест. Верни на столетницата пенсионери се учат да се подписват. Костенурките-нинджа се появиха провокативно, за да направят «разузнаване с бой». Всички силови методи се прилагат, за да се разбере кой от тях е ефективен. Единственото нещо, което липсва е разум и политическа култура.

Цитирам ви части от интервю на Орешарски, от което лъха инат, липса на политическа култура и откровена тъпота.

 

 

“Протестите не могат да продължат до безкрайност, заяви премиерът Пламен Орешарски в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", дадено във вторник. Той отново декларира, че няма да подаде оставка. Орешарски признава, че България има корупционна история, в която са замесени бизнес интереси и правителства, но подчертава, че никой не може да очаква проблемът с корупцията да бъде разрешен за една нощ. Орешарски определя и като неприемливо да бъде критикуван, че насърчава корупционните практики при условие че той заема поста само от няколко седмици.

 

В интервюто премиерът коментира и противоречивите назначения, които станаха причина за демонстрациите. Той подчертава, че "що се касае до качествата на назначените, той също има възражения", но припомня, че парламентарната политика включва и постигането на компромиси с партньорите. Премиерът предупреждава обаче, че понякога легендите надделяват над действителността и добавя, че въпросните назначения не са по никакъв начин различни от назначенията при предишното правителство.

"Много от тези хора заемаха същите позиции и при предходните правителства и тогава нямаше протести", посочва премиерът и уверява, че продължава да бъде верен на демократичните принципи.”

 

Орешарски показва откровена тъпота, твърдейки, че е избран от депутатите в парламента и само ако те искат ще подаде оставка. Нека, тогава, си подаде оставката и да решат  дали да я примат. Нека окончателно покажат дали притежават зрънце разум. Нещо, вкоето аз твърде много се съмнявам.Той, горкият, не се сеща, че депутатите са само посредници между нас и него. Ние, избирателите, сме овластяващите. Но те нямат такава чувствителност, защото смятат властта за дадена от Бога. Всъщност, те са атеисти и техен Бог е силата.

Техен Бог е силата, но те не знаят, че силата не е в тях. Тя е във волята и разума на обществото. А то не е с тях.

Има само един начин една държава да избере правилната посока и разумната скорост. Това е свикването на кръгла маса, на която да се предоговори нов обществен договор. В него дъртите ченгета и залюхани комуноиди могат да бъдат само зрители и слушатели. Тяхното време приключи.

Те трябва да слязат от сцената.

Пиесата “Магаре на лед” приключи и пада от репертоара!





Гласувай:
4



1. andrei - Тая дъвка дето я дъвчеш вече от десет години,
24.07.2013 10:04
знаем кой ти я подхвърли.Нали тези дни ще се срещнеш с тях?!Монтерйците,генералите и агентите на ДС,против които уж се бореше!Най сетне и на тебе ти подхвърлиха коматче,за което ревеш непрекъснато...
цитирай
2. borkolbor - ....... До andrei ......
24.07.2013 11:05
....... Андрей / andrei / , той вече се е срещал с тях и отговорът му на достолепните им "приятелски съвети , пожелания и предложения!!!" е бил еднозначен ..... Сещаш ли се ? ..... Да "танцуваш" с вълци си е отговорна , "вълча" работа . Окаш , не окаш , трябва да влизаш в стъпките на вълчия танц - хем по принуда , хем по изгода . Ако имаш "вълчи маичка и жилка" , става . Ами , ако цял живот ти и събратята ти сте дърпани , хапани и дъвкани от вълци ? ...... Ти , Андрей , разбира се , не , защото си гнида !!! ........ Е , как ще преплете езика си Николай с грапавия вълчи език , като цял живот е бил вълка по "мордата" и го е трепал ? ..........
цитирай
3. andrei - borkobor-Когато човек няма аргументи
24.07.2013 12:25
си служи с квалификации.Това разбирасе показва единствено нивото Ви на интелигентност.За твое сведение моето семейство е много повече пострадало от комунистическият режим,отколкото на Босия.Убиха баща ми(безпартиен офицер от БА),но това не ми дава право да не виждам днешните реалности и съглашателството със службите на ДС,на хора претендиращи,че са били репресирани.Едно е да приемаш желаното за реалност и съвсем друго е да се потопиш в цялата и мръсотия.
цитирай
4. borkolbor - ...... Крупните ....
24.07.2013 13:06
..... Крупните фирмаджии и олигарсите си търсят ДДС-тата и "законовите?!?!" си държавни субсидии и преференции / в левове / , плащали си били данъците !!! Нямали , горките , пари да плащат заплатите на работниците и служителите си и да поддържат "интензитета" на бизнеса си !!! Щели да обеднеят и да капитулират !!! Нямат ли ?!?! Имат , и не само имат , но сега и близо 1 милиард лева ще "цапардосат" !!! ..... Те признават и валидизират вечно и единствено само законите за принадената стойност и за печалбата !!! ..... Бойко даде 850 милиона лева от държавния резерв през февруари на "лоялните" си животновъди , ферми и фирми . - Кротуват - големите . Малките , обаче се гневят - искат си и те , по закон , от държавата полагащите им се и на тях пари . ВМЗ кански реве за много милиони , за да погаси задълженията си от години към фирми и заемите си към банките , за да се разплаща с пуснатите си в принудителен отпуск работници , за да плаща заплатите на работещите и за да подпомогне социално отчислените от държавния завод такива !!! В противен случай - фалит , погром , масови уволнения и приватизация - разбиване на по-малки цехови , фирмени производства и "комисионни" за Тренчев , Димитров и "компании" / изготвили са проектите за приватизацията , но още не са си ги "осребрили" в личен план .... / !!! Армията , като държавна институция , ще се лиши до голяма степен от контрола в производството на оръжие , разпределението му във ВС , ще намалее финансовия й ресурс и от сделки и поръчки ! Ще закъса и ще стане тотално зависима от "конюнктурни" , временни , политически , партийни и мошенически власти !!! За неин срам и позор !!! Дано да не бъде допусната тази "мерзка приватизация" на военно-промишления ни комплекс !!! Само мисълта за такова кощунство е национално престъпление !!! ...... Ах , ти , пушка бойлийо ....... !!! ..... В мините назрява БУНТ , справедлив и основателен , ако държавно-частните работодатели забавят или "дернат" миньорите в заплатите или започнат да ги съкращават . Ако проектът "Южен поток" юридически и фактологически не тръгне в най-скоро време и руснаците ни се "разсърдят" , ако България не продаде зърното си от тази годишната си реколта на арабските контрагенти на цени , каквито те искат / ЕС определя цените на зърното ни заедно с петролните шейхове -"дюмбели" , без да се съобразяват с България и с българските интереси - винаги ни "цакат с топла бира" гадовете / , нещата ще се усложнят . "Реверанса" на Плевналиев , МВР , МВнР и "правителството" към тях по позицията им за бургаския атентат и Хизбула ще избледнеят . Увеличат ли ни цените на тока , на газта и на суровия петрол , "резнат" ли ни договорирани количества и доставки , ще "светнем" като лампите на околовръстния път на София !!! "Европата" /ЕК/ рече ли да ни "наказва" за вътрешните ни .......
цитирай
5. batimetriq - До andrei
24.07.2013 13:50
Моите съчувствия за това, което се е случило в семейството ти. Видял си много от семейства на репресирани, които измениха на рода си и се съгласиха да служат на комунистите срещу облаги. Но не всички са такива. По-горе borkolbor се опитва да ти обясни, че Босия е устоял и на страдания и на изкушения и е останал верен на народа си и на каузата си. Казано е: "По делата им ще ги познаете". Какви са делата на Босия. Въпреки затвора и всички останали незаслужени страдания, той не търси отмъщение, а с примирение, търпение и мъдрост приканва страните да седнат на честни преговори. Наистина това е най-добрия вариант, който устройва всички. Ако това не стане, всички други варианти ще са свързани с насилие и жертви. Аз предпочитам преговорите и създаването на мощна, многобройна формация на българският народ, която да излъчи партия и чрез нея да изпрати представители във всички власти или изцяло да поеме управлението на държавата.
цитирай
6. borkolbor - ...... До Андрей / andrei / ......
24.07.2013 15:46
....... Андрей / andrei / , Николай хвърля "кофи рибарска захранка" за такива като тебе - дърти , мазни "шарани-лаици" и вие "ургулишката" се накачулвате на "въдиците" му !!! Толкова ви сече "пипката" . Черпи ви с разноцветни хапчета-детски бонбонки и ви провокира , кеф му е да го прави и го прави успешно , защото вие , скодоумците , глупаците и злобарите сте като американска музикална бокс-машина , но не за стари класически и любими рок- и джаз-парчета , а за кръвни , несправедливи , лични обиди и алогични , спрямо ежедневните политически събития и действителността ни , нападки !!!...... Притрябвал им е той на "монтерейските запъртъци" . Знаят го много от отдавна , знаят живота , гражданските позиции и морала му , усещали са по "гърбините" си критиките и "жупела" му . ...... "Монтерейците " ги командорят от "отвън" с телефони , които и ДАНС не могат да засичат и да подслушват - Монката , Първанката , бат Петьо си знаят работата , момчетата , и те им "помагат" !!!!! ..... Те / "монтерейци" / могат , по желание от страна , обаче , на само ИСТИНСКИТЕ ГРАЖДАНИ / групирани и приели основните идеи и платформи на ГД "Освобождение / , да бъдат изслушани - какво реално и удовлетворително предлагат на целокупния ни народ , без да се вземат под внимание интересите на познатия ни до болка "ЕЛИТ" !!! Той / ЕЛИТА / има незаслужено всичко , в ИЗОБИЛИЕ /!!!/ , трябва да му бъде отнемано !!! Компромис едва ли ще бъде постигнат , защото държавно-политическата система в България се нуждае не от временни "кърпежи и ремонти " , а от ТОТАЛНА , ВСЕОБХВАТНА СМЯНА!!! и от нов , продължителен във времето ГРАДЕЖ !!!! Партиите на страна - единствено структура на ГРАЖДАНСКА ФОРМАЦИЯ , "НАТЪПКАНА" с експертни и морални ЛИЧНОСТИ в столицата и във всички провинциални областни градове и подкрепена МНОЗИНСТВЕНО от НАРОДА , ще изведе България от кризата . ОТДОЛУ - НАГОРЕ ! "Кръглите маси" не бива да събират противоборствуващи съсловия от властници с подлогите им и опозиционни граждански личности , а само ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ , които да изкристализирват и да раждат пред всички ни идеите и пътищата за ИЗХОДА . КРЪГЛИТЕ МАСИ ТРЯБВА ДА СА САМО ГРАЖДАНСКИ !!! Приемаме безусловно , че на тях ще участват само! цветът - представителите на юридическата , на технократската , на хуманитарната , на интелектуалната , на морално извисената част от обществото ни и представителите на провинциалната интелигенция и на експертната й технокрация , на работническите , на селските и на административните съсловия , на мъдрите пенсионери , на пламенните младежи-идеалисти и на опитните и патриотични резервисти - всички те не трябва да са партийно или властнически обременени !!! С враговете или "отрицателите" на ТЕЗИ КРЪГЛИ МАСИ , след като в готов вид вече са конструирани необходимите нови промени в ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО , НОРМАТИВНИТЕ УРЕДБИ И ПОЛИТИКИТЕ В ОБЩЕСТВЕНО-СОЦИАЛНИЯ , ИКОНОМИЧЕСКИЯ И СТОПАНСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ , трябва да се преговаря единствено и само от позиция на СИЛАТА !!! А силата е само в СУВЕРЕНА - НАРОДА . Кръглите маси трябва за отрицателно кратко време , колкото се може на по-достъпен , по възможност изчистен от излишни терминологии и идеологеми , език , да разяснява на хората конкретните състояния на политическата ни действителност , същността на належащите проблеми и пътищата за разрешаването им . Хората винаги се вглеждат в личностите и искат да знаят всичко за тях , за да им гласуват доверие . Патили са много във времето и затова са недоверчиви . .............. За да се преодолее това недоверие , трябва всеки гражданин , който има изрядна , честна , трудова биография и добри , в собствените си очи и в очите на колегите си , в близкото си семейно и човешко обкръжение , професионални експертни качества - не е задължително непременно , никак даже , да има висше образование , сам да потърси гражданските структури и да помага с каквото може !!! Млади , квалифицирани работници , служители и експерти-специалисти , които горят от желание за реализация в професиите си и в живота си , да търсят също връзка за координация и изява в и с бъдещите "граждански съвети" и "граждански организационни ядра" по месторабота и по местожителство !!! Запомнете едно - Гражданско Движение "Освобождение" никога няма да стане и не бива да става партия !!! Никога !!! ПРИНЦИПИТЕ НА ИСТИНСКАТА ГРАЖДАНСТВЕНОСТ И НА ИСТИНСКАТА ДЪРЖАВНОСТ В ИСТОРИЯТА НИ до злокобния край на 2-то ни БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО почти никога / с изключение на някои "тъмни отрязъци" от историческо време / не са имали и днес не бива да имат партиен , котериен или кликов привкус , защото те винаги са разчитали на една много силна върховна власт , отъждествявана и с една могъща , "широко скроена" , държавническа личност , обградена и подпомогната от добри съветници и способни мъже - военни и мъдри лидери , водачи и стопански стратези , разчитали са и на устойчивостта и добродетелите , на етно-общностния , народностен характер на всяка една НАША ЦИВИЛИЗАЦИЯ , НА НАША ЗЕМЯ С ПОДАНИЦИТЕ СИ , обединени от един общ език и от една обща , НАША , материална и духовна култура .... Гражданско Движение "Освобождение" няма да бъде трамплин за егоистични , материално облагодетелствуващи се "кариери" !!! Ще има механизъм в ДВИЖЕНИЕТО , които такива ЩЕ ГИ ЧИСТИ . Обикновените , простичките неща са най-истински . Животът е кратък и "философски" безсмислен - искра в безкрая на Времето и на Вселената . .... Честните , умните хора , се нуждаят в личен план от само малките си , необходими , жизнени , материални потребности и ....... от безграничните си интелектуални и духовни свободи , които винаги са им стрували много труд , мъжество и .... в краен случай - кръв !!! Дано не се стига до кръв !!! ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ "ОСВОБОЖДЕНИЕ" ЩЕ ОБЕДИНИ ИСТИНСКИЯ ЕЛИТ НА НАЦИЯТА НИ И ЩЕ РАЗМАЖЕ ПАРТИИТЕ И ОЛИГАРХИИТЕ с помощта и единствено на мирни средства , на разяснителна и на "специализирана" работа , на добронамерени , но и на агресивни в утвърждаването на идейните си законодателни и обществено - полезни прагматични програми и платформи , кампании и не на последно място - на широката подкрепа на обикновените хора , на НАРОДА !!! Никакъв Комунизъм и никакви Сантименти не трябва да има , а много , много организационна и интелектуална работа . Друг начин няма . Всъщност има , ......... но не е за предпочитане !!! Иначе сме обречени на гибел . Битката за България тепърва предстои !!! .............. Обръщам се към всички читатели на този блог , които и пишат коментари - не злословете по адрес на Николай Колев , а прощавайте и анализирайте по достойнства афористичния му , критичен , често груб към "мръсниците" , словослог . Малко им е даже . ...... Той никога не е служил на ДС и на престъпни власти , не е позволил да го купят , не е позволил да го унижат , не се е облагодетелствал в каквито и да е тайни съдружия с тях !!! Напротив - цял живот е ВОЮВАЛ и е печелил симпатиите на много честни хора в България . С познанията си , с опита си и с емоционалния си заряд помага безкористно на всички нас да стигаме до истините в живота !!! .................
цитирай
7. tamperto - ,
24.07.2013 20:40
андрейчо, ти в кое измерение живееш, бе батенце? Тия се готвят да върнат джамиите, които са музеи, на главното мюфтийство; да теглят заем 1млрд. лева за.. само те си знаят за какво, ти не се и надявай да научиш; назначават се на възлови постове тотално компрометирани типове...
Айде слез на планетата Земя, ако обичаш. Тия комунисти направо ги изкарваш ангелчета бе!!! Горките, живи да ги ожалиш колко много добрини искат да направят, ама хората не ги разбират.
И пак не си разбрал, тези които искат правителството да върви на майната си не искат и герб. Извади си най-после главата от задника, че така ти се нищо не чуваш. И да си измиеш ушите!
ааа, абе тия намалиха ли тока и с колко?
цитирай
8. lesovski - Има един роман"Време на измамници"
24.07.2013 22:51
Не мога да си обясня, че и на тази възраст не си разбрал, че в България никой, никога, никого, не избира, а се назначава!Романтиката в случая е малко глуповата и наивна, за съжаление...Квалификациите, празнодумството и философстването са смешни!
цитирай
9. batimetriq - До lesovski - повдигни се на пръсти
25.07.2013 11:45
Разбрал си, че в България никой, никога, никого не избира, а се назначава. Приел си го това като аксиома. До тук ли стига таванът на мисленето ти? Не искаш ли да помислиш, че може да бъде и друго? Човече, пред теб има стена, която е до веждите ти. Повдигни се на пръсти и ще видиш един прекрасен и свободен свят, който ти е бил забраняван до сега. Там ще видиш и романтиката на borkolbor, която е реална, действителна, разумна и прекрасна. Само трябва да се повдигнеш на пръсти. Хайде приятелю, направи го! И тогава ще се озовеш извън "Времето на измамниците".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737937
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031