Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2013 15:07 - СБОГОМ ГЕРГИНО, ДА ТИ ТАКОВАМ ПАНАИРА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 10222 Коментари: 9 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КАКВО Е НИВОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ

 

Българските политици изобщо не разбират от математика. Защото там има логика. Искат оставката на областен управител. Той гордо заявява, че е назначен от министър-председателя и само той може да му иска оставката. Питат министър-председателя дали ще си подаде оставката заради протестите. Той отговаря, че 3 хиляди му искат оставката, а в негова полза имало 200 000 подписа.

И в двата случая имаме ярък случай на духовна тъпота и липса на логика. Първият се държи като куче, което казва, че не може да взима решения, защото е куче и си има господар. Вторият случай е типичен пример за аритметично мислене. Ако и в икономиката и финансите мисли и действа така, значи той не става и за счетоводител на психиатрията в Разград. И в двата случая, обаче, те не си дават сметка, че са избрани от избирателите. А българските избиратели в голямата си част изобщо не са гласували за Орешарски. За неговата партия са гласували едва 900 хил. избиратели. Против него са всички останали. Но това е мислене за умни хора.

И двамата си с действията си разделят нацията. Само това е достатъчно един разумен политик да се оттегли. Но има и много по-дълбоки неща, които трябва да стигнат до мозъчетата на политичетата ни. Те са загубили доверие. Без доверие те каквото и да направят, дори и добро да е, няма да бъде оценено като добро. Защото към неговия инат, тъпота и безотговорност вече има създадено негативно отношение и каквото и да направи, хората ще търсят в постъпките и действията му само отрицателното. Второто е, че дори само един човек да иска оставката му, политикът трябва да чуе аргументите му и да размисли дали не е прав, за да си подаде оставката. В този план ми е интересно и смешно защо кутловишкият саморасляк Фидосова си подаде оставката. Тя, заедно с Цървул Цървулов събираше точно такава информация, за да държи в ръце всички политици и в даден момент само с нейното искане да си подаде някой политик остовката. А това се върна като бумеранг върху нея и тя вече не е в парламента и политиката. Сега е ред на Цървулов да го блъсне бумеранга по челото. Това е неминуемо, защото от БСП никак не го харесват. А щом не го харесват мечтата на кукловода за коалиция БСП-ГЕРБ не може да се сбъдне. А това е смисълът на целия театър. Да дойде моментът, когато нещата ще бъдат докарани до такава ситуация, че някой да съобщи на нацията, че се нуждаем от «правителство на националното спасение». И тогава Орешарски ще каже тези думи, които казват назначените чиновници: «Този, който ме назначи ми каза да си ходя!»

Амин!





Гласувай:
17



1. анонимен - Теорията за "стиснатите ръце" в името на
19.07.2013 18:07
"нуждата от «правителство на националното спасение»" според мен е в сферата на чисто хипотетичните предположения. Още повече, че в момента наистина се намираме в "постдеветосептемврийска" ситуация. Нещо, което събеседниците при Милен се направиха, че не го осъзнават, или пък не желаят да го приемат.
Предположението за "стиснатите ръце" няма да се случи, защото никога в природата два вълчи прайда не се обединяват, за да делят плячката. А хората са по-лошата част от реалната природа.
цитирай
2. haralanov - Това ни чака някой ден
20.07.2013 12:33
Правителство на ГЕРБ и БСП.
цитирай
3. krassko - 2. haralanov - Не си познал :)))))))))
20.07.2013 14:36
А бат Сали и Мишо шамара за какво са???
цитирай
4. kbalenciaga - О, ваше високо превъзходителство крал Босии I
20.07.2013 15:15

Ще благоволите ли един от низините(моя милост) да напише няколко реда във вашия блог?
Както ние сме за Вас, например "горното" и подобни.

Ще си позволя да изкажа моето искрено впечатление от Вашето участие в предаването "Часът на Милен Цветков".
Бяха подбрани видни и известни в българското общество участници, основно журналисти.
Нооо, не ви разбират ваше сиятелство Босий I.
Особено Милен Цветков.
Къде е тръгнал той, та чак да си позволява да спори с Вас!
Каква дързост! Какво нахалство! Какво безочие!
Но Вие ваше премъдро, пребожествено, благородство крал Босий I, поставихте всички на мястото им, като ги наказахте...
с пренебрежение!

Панаири, панаири, панаири...
ТЦ!
Цирк драги зрители! ЦИРК!
цитирай
5. borkolbor - ...... До kbalenciaga ............
20.07.2013 15:58
................ Къбаленциага ..... / kbalenciaga / ...... , ТИ СИ БОКЛУК !!! ................
цитирай
6. batimetriq - До kbalenciada
20.07.2013 19:02
Казваш "Ще си позволя да изкажа моето искрено впечатление...".
Драги, сега можеш това нещо да си го позволяваш и да пишеш каквото си поискаш благодарение на такива хора като Босия, които платиха всичко това с нещастието си. Без такива като него всичко щеше да продължава ди виси в мъртва безнадежност. Но сега вече не е така. Ето днес и Зам. Председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг подкрепи протестиращите, а тук, у нас - бившият ни президент Петър Стоянов, както и втора група интелектуалци - всичките преподаватели във висшите учебни заведения. Вече всички бягат от потъващият олигархичен кораб. Виждам, мъчно ти е, че народът се оттърсва от отровната плесен. Но връщане назад няма. Още преди повече от две хиляди години мъдрецът Аристотел, в своята книга "Аналитика" е написал следното: "Когато едно нещо трябва да стане, то това нещо няма начин да не стане".
цитирай
7. vladov2007 - спри бе човек! нищо добро не прои...
22.07.2013 02:34
спри бе човек! нищо добро не произлиза от човек пълен с омраза.
Бъди човек. Приеми, че и другите имат добри намерения и ги реализират за благото на България.
аз не те одобрявам, само заради омразата, която разнасяш и те оправдавам: бил си засегнат и сега си опасен най вече за себе си!!! Дано го разбепеш и се свреш някъде и спреш да ръсуш отрова.
цитирай
8. apostapostoloff - Математиката няма нищо общо с този случай!
22.07.2013 04:00
Имаме конституция и според нея правителството на Орешарски е НАПЪЛНО ЗАКОННО! Нищо нередно няма тук. Затова оставка НЯМА ДА ИМА и това правителство ще си изкара целия мандат!
цитирай
9. chipollino - Имаме конституция и според нея п...
22.07.2013 15:23
apostapostoloff написа:
Имаме конституция и според нея правителството на Орешарски е НАПЪЛНО ЗАКОННО! Нищо нередно няма тук. Затова оставка НЯМА ДА ИМА и това правителство ще си изкара целия мандат!


Само да ти припомня, че сме в БГ - тук "напълно законно" не значи, че е напълно законно. Още повече, че се виждат намеренията на новото правителство да граби, както по старо му - това си пролича още първият месец със скандалните назначения. Според мен те знаят, че ще паднат, въпросът е да се задържат достатъчно дълго, че да изтеглят някой и друг заем, който да "усвоят".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735431
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031