Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2013 01:28 - ЕХ, НИНОВА! ЗАЩО НЕ ЗАПИШЕШ ТЕОЛОГИЯ КАТО СИДЕРОВ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1525 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.07.2013 09:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ТЪРСИ АРАБИ С ЖЪЛТИ БРАДИ

 

Новото шикалкавене на БКП е факт. Водевилът “предсрочни избори на 12 май” върви с пълен ход. Но те не отчетоха протестите и сега дават заден ход, за да сработи старият сценарии за създаване на парламентарната група БСП-ГЕРБ. Всички, на пръв поглед второстепенни събития, говорят за предсрочното създаване на тази група, за която говорех още преди изборите.

Нека анализираме думите на една “знакова фигура” от сценария:

 

„Коалиция за България твърдо стои зад Орешарски и сегашното правителството. В парламента изпълняваме заложената програма“

Тя великолепно знае, че Орешарски няма програма. Той продължава да търси начини за замъгляване на тази липса с читалищните си седянки с конформистите от НПО. Същото прави и парламентът. Публикуваният идеен проект категорично не е програма, а исканията са за нови идеи цели отлагане на нещата.

Програма няма!

Има разхвърляни на парче примамки, които не са част от стратегия и програма за излизане от кризат и развитие на стрената. Това се зълъци за залъгване на българските граждани, които са биберон за избирателите.

 

„Не е комфортно да се работи на фона на протестите. Ако се успокоят емоциите и седнем да поговорим заедно,  ще се разберем с всеки един“

За какъв комфорт мечтае Нинова?

Комфорт щяха да имат, ако по времето на “тройната коалиция” бяха свършили поне трошица полезна работа за българските граждани в областта на законодателството, съдебната система и малкия и среден бизнес, а не да пълнят гушата на “батко, братко, чичо и леля”. Неубедително е и предложението да се говори поединично. Когато става дума за общо съгласие, не може да се говори поединично. Намекът на Нинова е твърде плитък.

 

„Ако са майки - увеличаваме майчинските, ако са пенсионери – въвеждаме златното швейцарско правило, ако са безработни студенти – ще има помощи. Ще въведем и мерки в помощ на бизнеса като премахнем около хиляда лицензионни проблема, които има пречат на работата“

Тази фраза говори, че те не са наясно с истинските проблеми, което потвърждава категорично, че те нямат програма, понеже програма се прави след множество сондажи и анализи, а те имаха цяла година, откакто Орешарски знаеше, че ще бъде премиер, ако направят правителство. Приказките на Нинова по нищо не се различават от дъвките на Борисов за магистралите, метрото и спортинте зали. На всичко отгори те създадоха преобладаващата част от тези “около хиляда лицензионни проблеми”. Това ми напомня за един стар еврейски виц.

 

” Средствата за социалния пакет не предвиждат актуализация на бюджета.Това, което налага стъпката е разплащането на държавата с бизнеса, общините и болниците”. В думите на Нинова има повече демагогия, отколкото истина. Ако искаха да бъдат разбрани, щяха да на правят правителство в сянка още преди година и да отправят съответните критики, както и да направят съответните изчисления за бюджетите на общините, болничните бюджети и разплащането с бизнеса.

“Ако никой от протестиращите не възприема тези мерки като положителни, то не ги е грижа за България.”  Тази откровена наглост може да се сравни само с немската поговорка “Ако не искаш да си ми брат-ще ти счупя главата!”, но това е естествено за един комунист. Грижата за България не е свързана нито с една партия от парламентарното представяне досега и дереджета ни е пряко доказателство за това. Нервичките на Нинова нещо се обаждат и е по-добре вместо да дава интервюта да се лекува с успокоителни.

Но най-важната лъжа тепърва предстои. Тя се състои от две части и е известна на мислещите от няколко месеца.

“Ако ДПС оттегли подкрепата си-няма план „Б“. Трябва да се даде шанс на кабинета „Орешарски“.

Да видим дали е така.

“В момента е нереалистично да се говори за стопляне на взаимоотношенията им с ГЕРБ. Необходимо е първо да се появят в НС, за да има подобни разговори, но правителството си изпълнява добре програмата си, тъй че не виждам смисъл за такива действия“.

Моментът е нещо много кратко. ГЕРБ непременно ще се появят в НС. Те го заявиха още на първото заседание. Що се отнася за смисъла, той е повече от видим. С гласа на Сидеров БСП ще стигнат до тотална изолация в международен план. Колкото и да неглижират мнението на европейските посланици, те се множат и стават по-твърди. Ако на Нинова и партийният и шеф това не се харесва нека ясно и твърдо да заявят, че няма да работят заедно с ГЕРБ.

Но това те никога няма да кажат, защото кукловодът е предвидил именно това.

В “Златният телец” на Иля Илф и Евгени Петров “гражданинът Паниковски” има любима фраза за всеки един човек, различен от него. Тя е “Жалка, нищожна личност!”. Опасявм се, че ако аз я употребя без да посочвам мишенета, българските граждани ще посочат цялата политическа върхушка, заедно с кукловода им.

Ех, Нинова, Нинова! Защо не запишеш теология като Сидеров!





Гласувай:
4



1. tanika - Нинова - ни нова, ни смислена. . .
15.07.2013 01:39
Нинова - ни нова, ни смислена...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11794694
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930