Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 11:35 - У НАС НИЩО НЕ Е НА МЯСТОТО СИ. ДОРИ И ДЪРЖАВАТА!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1361 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВИГЕНИН ОБЪРКА БАБАТА С КОЗАТА

 

Има един стар виц.

“Съдят един старец за содомия. Хванали го да чука козичката си.

Пред съда старецът се оглежда обезпокоен и неразбиращ. Той не може да разбере защо го съдят за нещо, което той смята за естествено и нормално.

По едно време се сеща за нещо и пита съдията:

-Другарю съдия. А мога ли да чукам бабичката си?

-Можете.-отговаря съдията.

-Мога ли да я заколя?

-Не!

-Козичката мога ли да чукам?

-Не!

-А да я заколя?

-Да.

-Тогава-казал стареца- можете ли да ми направите един списък кого мога да чукам и кого-да коля?”

В същото състояние изпадна външния министър със странното име Кристиян Вигенин. Че е кръстен на дядо си Христо е ясно, но защо Вигенин?

Както и да е.

В интервю по БНТ днес той говореше изключително с клишета. Но нека приемем това за дипломатичност. Или като липса на индивидуалност. В един момент стана дума за обществения съвет към министерството на външните работи. Той изтърси, че съветът е отворен за всички. Това освен лъжа не може да бъде прието по друг начин. От ГД “Освобождение” от три месеца сме изпратили писмо, в което изразяваме желание да участваме в него.

Отговор няма!

На обявената дата на първото заседание отидохме на крака. Излезе едно момченце-Генков, което се представи за политически съветник на министъра и каза, че не сме в списъка. Настояхме за среща, но отговор не получихме. Наложи се да се обърнем към партийния му шеф и ръководството на нородното събрание, за да се срещнем с някой, който има правомощия да вземе такова решение за влизането ни в съвета. На другия ден се срещнахме с колеката на Генков. Той се оказа съветник по медийните въпроси и също така не е овластен да взима решение. Но той направи една грешка. Показа ни правилник за съвета, в който пише, че само организации, които се състоят от бивши дипломати имат право да участват в съвета. С това автоматично “общественият” съвет се превръща в браншови. Точно тук на Вигенин трябва да направим списък, за да не бърка едното с другото. Също така настояхме да получим писмен отказ, понеже сме поискали участие писмено. Те приеха това за агресия. Тук също трябва на Вигенин да му допълним списъка, понеже не може “първият дипломат” на една държава да не знае това правило.

Ще разгледам още един аспект на работата в МВнР.

Става дума за калинките и лустрацията. Те са свързани неразривно.

МВнР безспорно е първенец по присъствие на калинки в държавна институция. Но от министерството няма изхвърчала нито една калинка. Изгонват точно професионално подготвени хора с капацитет и безспорни качества. Или не ги допускат до работа. Което на официален език се нарича “лустрация”.  Само че е на друг принцип. Вместо за участие в ръководството на БКП или в ДС, която е естествената лустрация за една бивша комунистическа страна, тук принципът е друг-ако можеш и знаеш-не те допускат. Между другото институцията с най-много ченгета и потомци на ЦК на БКП безспорно е МВнР. Но ако не можеш и не знаеш, а си рода или любовница на някой-тогава ставаш за дипломат. Това води до звойна загуба на страната. Един професионално подготвен и мотивиран кандидат не отива да работи това, което иска и може, а става фермер или даскал. От друга страна един даскал или фермер без подготовка и възможности за дипломация се назначава за дипломат. Така се лишаваме от добри даскали, фермери и дипломати.

Както се казва, нищо в тази държава не е на мястото си. Дори държавата ни не се намира на мястото си. Вместо в централна Африка, ние се намираме в Европа. И това само за 45 г. комунизъм и 24 години посткомунизъм. Но това щеше да се случи и с Франция, ако маршал Жуков беше стъпил в Париж с армиите си.

Затова сме на това дередже!





Гласувай:
5



1. batimetriq - ОСТАВА САМО ЕДНО: DELENDA CARTHAGO
14.07.2013 16:31
Ние, гражданите на България виждаме, а и в света виждат, че българските ведомства и институции демонстративно отказват да се срещат и работят с една от най-уважаваните и достойни организации ГД "Освобождение". С това ясно разкриват същността си и намеренията си - да не се отклоняват от досегашния гибелен за българския народ режим, наложен с бруталност, заплахи и измами.
Сега официално се отчита, че здравно неосигурените са два милиона, но хора, които са вътре в нещата казват, че са три. Това са три милиона българи живи закопани от управляващите. Повечето от тях вече страдат от тежки болести и гаснат в мъки, защото не могат да се докопат до медицински услуги. А са извън здравната система, защото ако платят месечната вноска на самоосигуряващ се, ще трябва да се откажат от оскъдната си прехраната за четири дни. А те са безработни и няма откъде да вземат и една стотинка. Това е ужасно жесток режим, той трябва да се изпрати в историята час по-скоро.
Управляващите се опитват да лъжат света, че се били срещали с неправителствени организации и уж се били вслушвали в предложенията им. Тези организации с които се срещат, са на техните роднини и те стоят там за да подкрепят статуквото и като благодарност им се дава възможност колкото си искат да плячкосват парите от европейските проекти, та да не достигат до българският народ.
Неотдавна Орешарски беше казал, че заварил около 1300 закони, правила и разпоредби, които единствено спъвали, ограничавали и пречели на българският народ да живее нормално. Първо той няма да ги премахне и второ те не са хиляда и триста, а сигурно тринадесет хиляди. И всичко това е правено с една цел - да не можем да си поемем дъх.
Коле, колкото и с добри и конструктивни предложения да отиваш при сегашните ведомства и институции, те няма да разговарят с теб. Иначе те, те уважават, знаят че си мъдър, разумен и уравновесен човек, но те нямат право да водят преговори за промяна. Те са самоходещи електронни пощи, и се командват с клавиши и бутони.
цитирай
2. novaposoka - novaposoka - Тежък режим, несравним дори ...
16.07.2013 23:17
Нашия народ живее в условия на тежък режим, несравним дори с фашизма. За кратък период от време Хитлер изгражда мощна държава. Речите му се слушат от огромна маса народ. След напускане на трибуната той вървял сред народа и получавал поздравления. Тези, на които стиснел ръката, считали това за благословение. Но, той е жертва на сатанинското учение, наречено еволюционизъм, същото, което проповядва "научен" атеизъм. Подвластен на него, Хитлер се превръща в кръвожаден звяр.
Еволюционизмът е учение, което ражда безнравствени идеологически системи, по-известни от които са фашизмът, както и прословутия комунизъм, който няма нищо общо с първата комуна, за която четем в "Деяния на апостолите". Посткомунизмът е оригинално еволюционно атеистично отроче на "демократизираната" тоталитарна система. При него отпаднаха всякакви морални задръжки и ограничения. Страстите на атеистичните "моралисти" се развихриха до степен, която доведе до пълен погром на Българското народно стопанство. Духовната диктатура, установена при комунизма, се запази, а заедно с нея се установи и нова диктатура - тази на беззаконието. Животът на огромното мнозинство от народа придоби вид на живот в концлагер. Търтеите, наричани в миналото другари, забогатяха и станаха господари. Нито се докосват до народа, нито позволяват народът да ги докосва. Не позволяват това, дори на полицаите, които изпълняват своите служебни задължения /пример - Волен Сидеров, пред когото български полицай стои с вдигнати ръце и кротко слуша ругатни/.
Аз се опасявам, че излизането от това състояние няма да стане чрез мирни преговори. Този сатанински политически конгломерат е здраво споен с престъпно придобития капитал, и трудно може да бъде разрушен. Изходът е в друга посока - смяна на безнравствената идеологическа система с по-добра, а най-добре с най-добрата, известна на света, и създадена от Този, Който е създал и нас.
Георги Крумов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11792734
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930