Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2013 09:12 - ГОРКИТЕ МАЛОУМНИ СОЦИОЛОЗИ И ПОЛИТЗООЛОЗИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7333 Коментари: 10 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАЩО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЯМАТ КОНКРЕТНИ ИСКАНИЯ

 

Разни доморасли и силно зависими социолози, политолози и и политзоолози ехидно подмятат, че протестиращите хем са красиви, интелигентни и задоволени, хем са лумпени, хем малоумни и нямат акъл да си създадат конкретни искания и предложения.  Дори не могат да си създадат партия. Журналистите с радост им пригласят.

Нещата не са черно-бели. Просто обяснение няма.

Протестиращите не са монолитни. Това не е група от хора, които имат еднакви убеждения. Това, което ги кара да излязата на протест е моралът. Техният морал не им позволява да преглътнат тази гавра с тях, наречена избори и управление.

Тези хора са с най-различни политически убеждения. Има хора с леви, центристки и десни убеждения. Те не могат да създадат обща политическа фраза. И не е необходимо. Те не искат цялата тази политическа класа. Не искат досегашния модел на управление.

Те искат оставка и забрава за сегашния политически елит. Искат коренна промяна-партийна и персонална. Това е общото, което ги събира. В същото време те са достатъчно толерантни един към друг е не издигат партийни искания.

Това е отговорът към платените паразити, чиято професия завършва на –ог.

Когато те си драскат малоумните анализи някак си не се сещат, че двигател на постъпките на хората могат да бъдат морални подбуди.

Те, може би, не знаят, че моралът съществува и е мощен мотиватор на съзнателните човешки действия.

Горките –ози



Гласувай:
16



1. minevv - да
12.07.2013 09:48
платените ози, май вече усещат кризата в доверието към тях ;-))
цитирай
2. apostapostoloff - Мисля си, че в крайна сметка всички сме
12.07.2013 14:26
недоволни от това, че вече 23 години ни управляват некомпетентни случайни минувачи, които нищо не разбират от политика Тяхната първа и единстена грижа е "да си оправят живота". Е, и на мен ми писна от тези лайнарчета. Дип че не ми се кръстосват улиците катадневно.
цитирай
3. kbalenciaga - Цирк драги зрители! ЦИРК!
12.07.2013 15:45

"Това, което ги кара да излязата на протест е моралът. Техният морал не им позволява да преглътнат тази гавра с тях, наречена избори и управление."

Подлогите на слугите на Червените олигарси били морални?!

Тези които през последните години лъгаха, мамеха, манипулираха българския народ за да лапат скъпи коли, лъскави дрехи, големи апартаменти били морални?!

Подписалите "Харта 3013" адвокати, съдии, журналисти, мениджъри.
Такива като Нели Куцкова и Евгени Дайнов и те ли са морални в тази държава бе Босия???
Или морални според тебе са протестиращите, които гербаджиите са назначили на синекурни постове, а сега протестират, че може да ги махнат от там.
Те ли са моралните???

Човече, или хептен си изтрещял, или вече и ти си станал платен писач на Управляващите олигарси?

Цирк драги зрители! ЦИРК!
цитирай
4. nikikm - Присъединявам се
12.07.2013 20:31
към мнението на kbalenciaga! Протестите са подбудени от соросовите тинк-танк образувания,кръга Прокопиев и пр.Плевнелиев не случайно ги хвали,а полицията не ги закача!Боко не го пипат,слагат всичко върху Цветанов,точно както днес всичко живо плюе против бившата ДС, без да им иде наум,че не са правили нищо на сама глава,а са използвани и са си само инструмент!Да не говорим,че и днес навсякъде има агенти или доносници,както им казват,но са от ДанС!За тях нищо,биеше вчерашната милиция!Пълно е и ние също със заблуди и точно котаците си играят с мишлетата!Друга част от протестиращите са честни хора търсещи правата си и не търпящи униженията и геноцида над българите!Дано не се подведат!
цитирай
5. kmetova - Е добре де, разбрахме
12.07.2013 20:51
Макар и някои да не сме умни, красиви, интелигентни, успели и прочие сапунена пяна, все пак успяхме да разберем какво искат умните, красивите, интелигентните и успелите, които мразят безплатно. Само че, понеже сме прости и грозни не успяхме да разберем как ще постигнат това, което искат. Те самите знаят ли? Може пък и да знаят. Ако ли пък не - ще дойде подкрепление, например "България може". Те ще им кажат какво точно да правят, да говорят, къде, кога, как. Инструкциите идват на дози и без прекъсване, за не отслабне действието им върху тълпата. / в тълковния речник "тълпа" не звучи толкова обидно/.
цитирай
6. sande - Протестиращите имат възможно най-ясното искане: Оставка!
12.07.2013 22:39
Не е нужно повече. Оставка.

Заради липса на доверие. Никакво.

Заради завераджиите Станишков, Доган Дръндарски, Сайдеров и цялата гнусна паплач около тях.

Кое не е ясно?
цитирай
7. raders - " Ами Ликон, ораторът? Виж...
12.07.2013 23:59
" Ами Ликон, ораторът? Виждали ли сте някога оратор, който да е бил само демагог? Затова вие го направихте пълководец и му поверихте защитата на Епахто. Но той, знаейки какво ще рече патриотизъм, предаде крепостта на враговете срещу сребро. След това повярвахте и нему, че не можел да направи нищо срещу съдбата, на която се подчиняват дори боговете, вместо да каже срещу парите, които управляват и съдбата."

Костас Варналис - "Апология на Сократ"

Четейки това, се сещам за един друг "Ликон" измежду нашите политици, който громеше "враговете" по телевизията и изведнъж се гушна с тях в парламента.
цитирай
8. raders - По особено мнение:
13.07.2013 23:37
Започна да ми се чини, че тези протести май са организирани от самите комунисти. Поне по такъв начин се правят, че започнаха да дотягат на хората и в края на краищата се получава обратен ефект - тоест - вместо да навредят на правителството, те май му помагат. Защото нищо не правят, освен да пречат на транспорта и на обикновените хора, които бързат по свои си работи, им писна от тях; дори започнаха да симпатизират на правителството. Ами добре е да помислят още веднъж дали трябва да блокират важните артерии или да минават там, където на никого не пречат. Защото в края на краищата вместо да опишат вежди, ще извадят очи. Вече много гражадани ги възприемат като обикновени кряскачи и това е един коз в ръцете на управляващите.
цитирай
9. kmetova - raders, още по-особено мнение
14.07.2013 02:51
И аз си мисля разни работи за протестите. Например, в един прецизно премерен момент се появи една дама, Саша Безуханова се казва, която самоотвержено изостави добре платената си и престижна работа в световна фирма, върна се в България и на ползу роду се хвърли да прави някаква гражданска структура "България може". От публичните й изявления стана ясно каква е целта на занятието, с кого и какво е спазарила. Ще видим! Скоро ще видим.
цитирай
10. staler - по малоумно бълнуване отдавна не ...
16.07.2013 07:09
по малоумно бълнуване отдавна не бях чел."не искат цялата полит.класа и досегашния полит.модел"напротив ,искат същите политици,избрани по същите правила.защото и на децата е ясно какво следва след оставката--извънр.избори с предизвестен резултат.истината е съвсем друга---няма леви и десни протестиращи,има спонтанно протестиращи недоволни от статуквото българи търсещи промяна но неспособни да я формулират.има и организирано протестиращи доволни българи чиято задача е да попречат на първата група въобще някога да формулират нещо смисленно.всичките тия българи са на площада здраво омешани.иди разбери кои от кои е.а защо е тази безпомощност да се формулират три листа с искания?по няколко причини но наи важната от тях е--още 90та мястото на така необходимите автентични гражд,организации е заето от т.н. нпо-та на сорос,морос и барбадорос които имат толкова общо с интересите на гражд,общество в българия колкото педофила с грижата за децата.и понеже нашата ингелигенция,простете,е известна с безкраината си продажност,слугинаж пред силните на деня и безгръбначност,тя отдавна се е намърдала на копанката покраи партиите,олигарсите,нпо-тата,маршал-стипендиите и пр. и чакаи ти да оглави протестите но в интерес на обикн.българин че и исканията му да формулира.напротив,напротив ,тя е от другата страна на барикадата и с жизнерадостно грухтене заработва поредната кофа с помия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734653
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031