Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2013 10:23 - ПОЛИТИЧЕСКА ДИАЛЕКТИКА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3636 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 26.05.2013 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 

 

КАК СЕ ПРОМЕНЯ КОНСТИТУЦИЯ СЪС 120 ГЛАСА?

 

Това е въпросът, който трябва да си зададат всички дърдорковци. Разни андрейрайчевци и кольоколевци твърдят, че ако се гласува това правителство, то ще се бетонира. По-голяма глупост от това трудно може да се измисли.

Какото и правителство да се създаде с изключение на ГЕРБ-БСП ще бъде импотентно. Основните проблеми у нас в момента са до голяма степен рожба на лошите текстове в Конституцията ни. БСП-ДПСІ-Атака имат 120 гласа. За да прокарат поправка в Конституцията са им необходими още 40. Да се говори, че от ГЕРБ  ще купят, примамят или манипулират 40 депутати от ГЕРБ е меко казано несериозно. 5-6-10 депутати могат да примамят.

Но те не им вършат работа.

Трябват 160 гласа!

Къде се те?

Те са единствено в обединението на  майка БКП и нейните блудни отрочета ГЕРБ и БСП. Двете парламентарни групи имат общо 180 гласа, което е с 20 повече, отколкото им трябват. Разбира се, към тях могат да се прилепят и ДПС. Тогава ще имат дори 217 гласа. Атака няма да бъде припозната за партньор, защото европейските държави упражняват и ще упражняват силен натиск да не се работи с нея.

Единствено такова мнозинство може да бъде “бетонирано”, макар че и това е твърде съмнително, защото т. нар. “партии” ще използват първата възможност да отидат на нови избори в момента, когато почувстват, че рейтингът им бързо спада или се вдига. Егоизмът е по-силен рефлекс отколкото разума у нас.

Друг аргумент в тази посока е възможността да си делкат едни пари от бюджета и контрабандата. И двете “партии” имат богат и разнообразен опит в тези области и едва ли ще изтърват момента.

Всъщност, резултатът от изборите е категорично дирижиран и това се вижда с просто око. Това, че влязоха само 4 партии и гласовете са така разпределени, че само БСП-ГЕРБ имат възможност да направят мнозинство, което да може да променя текстове в конституцията е повече от доказателство.

Това трябваше да помислят т. нар. “анализатори”, “социолози” и “политолози”. Но за да помислиш, трябва да имаш мозък, силно желание и воля да го направиш. А тази комбинация у нас не е възможна.
Разбира се, това ще стане след дълго театро и пазарлъци. Борисов веднага го предложи, но БСП ще шикалкави дотогава, докато избирателите бъдат омаяни и сами поискат това без да се усетят. Възможно е и първото правителство в сегашния си вид да мине, но то ще бъде краткотрайно, докато се стигне до първата промяна в Конституцията. А това предстои много скоро.
Точно по тази причина изборите няма да бъдат касирани. Да се получи такъв виртуозен резултат втори път не е възможно, защото тогава ще лъснат манипулациите и фалшификациите. Нови избори ще вкарат поне още 2-3 партии и ще дадат възможност на ново мнозинство. А това няма да бъде допуснато.

Диалектика!





Гласувай:
5



1. borkolbor - ... Имунитетът ...
26.05.2013 20:03
...... Имунитетът на Костов падна !!! Кой ще дръпне бримката на изгнилия чорап ?! Мая Манолова при агент Димитър декларира , че БСП щяла само да "управлява" и НЯМАЛО ДА ТЪРСИ "РЕВАНШИЗЪМ" !?!?!? Тоест , престъпления - безброй !!! Престъпници и осъдени - 0 !!!! ........ Сега е момента Бонев и Бакърджиев да подхвърлят продължението на "ОНЯ ДОКЛАД" ! Пък бат Петьо и другарчето му - "пазарджишкото вакло агънце"/ Стоян Ганев / да му мислят ! Само те ли ? - Много , много , много са !!! ПРЕСТЪПНИЦИИИИИ - УБИЙЦИ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРООООООД !!!!!! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУ !!!!!!!!!! ..................
цитирай
2. baidobri56 - Полицейски номер.
27.05.2013 19:25
Като се замисля май направиха номера с доброто и лошото ченге.
Близо 4 г. затягане и страх.
За да се хареса на народа партията БСП ще му отпусне малко клупа около вратът.
И така след 4 г. ще се гласува за тях и ще са мнозинство.
23 години се учим да се обръщаме с Госпожо и Господине един към друг а от днес се връща Другарки и Другари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11786614
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930