Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2013 09:42 - ДО РЕКТОРА НА СУ "КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1705 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЩО Е ДЕМОКРАЦИЯ И ИМА ЛИ ТЯ ПОЧВА У НАС

На заседание на Обществения съвет към МО на 17 май темата бе за мисиите в чужбина. Няма да цитирам безумните думи на част от ораторите. Те бяха предимно бивши военни от онова време и е естествено  да дрънкат глупости. В моя реплика казах, че мисиите в чужди държави, които не са по линията на ООН са твърде опасни за нас, тъй като сме малка държава с лоша координация и работа на службите и полицията и вероятността да се повтори и потрети Сарафово е твърде голяма, ако пращаме в горещи точики военни подразделения, а не цивилни структури-строители, лекари, преподаватели. Поради отказ от дебати на тази тема казах, че нашата организация-ГД "Освобождение" ще направи подписка за референдум на тази тема.
В резултат на това думата учудващо взе някой си професор Тодор Танев от СУ "Климент Охридски" и каза думите, които публикувам долу. Такива безумни приказки за разделяне на българските граждани на елит и маси може да каже само духовен инвалид и умствено рендосан индивид.
Уверете се в това!

          "...Искам да акцентирам върху споменати неща, но да концентрирам вниманието върху втората част от заглавието днес. Участието в мисии и операции предхожда в заглавието и може би предхожда и в нашите мисли и акцентира излишно много върху това дали има мисии или операции и каква е тяхната роля и къде се намираме ние като българи, а способностите останаха на второ място. Що се отнася до мисиите и операциите повечето страни на тази планета не са в състояние да променят генералната разстановка на силите и този баланс, който съществува примерно между страните, така че е излишно да говорим за това дали има мисии и операции и накъде върви войната.

За способностите обаче трябва да кажем малко повече. Това е постоянна задача. Няма армия без способности. Армията е живо нещо, върви напред, а и тя се нуждае от постоянна грижа за тези способности. Предлагани са сега в момента една единствена възможност – участията в мисиите. КояАкаунт е алтернативата? Тогава какво дебатираме? Направо трябва да се прехвърлим върху задачата със способностите според мен. Тук има две според мен важни задачи – едната е гражданско-военните структури, за които не малко каза адм. Странчевски и за което благодаря! Има тук изключително много неизползвани възможности. Например, каква е ролята на тези центрове, ВУЗ-ове и специализирани инстанции, които не са просто народът се произнася по въпроса. Хайде да пуснем сега едно предложение на политическа партия Х за референдум, ще видите какво ще се получи. Некомпетентното мнение може да бъде оневинено от това, че е масово. Просто абсурдно е да се поставя армията в ръцете на некомпетентното мнение на масата. Това никъде не се прави. Защо ще трябва да го правим ние? Кой е адвокат на такава перверзия? Армията е доста по-специализирана от масите. Армията не стреля с четалчета. За това говоря точно, че трябва да има буфери по средата. Гражданско-обществените отношения се изграждат, а не е въпрос на директно питане. .."

Николай Колев – Босия: Вие знаете ли за каквоГоворите...





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. borkolbor - ...... Този ....
22.05.2013 17:56
..... Този професор Танев от СУ е изкукал ! Сигурно е изкривил психиките на много хора с марксистко-ленинските си бръщолевения ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11789732
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930