Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2013 14:38 - ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1760 Коментари: 2 Гласове:
11



 

 

 

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ КНСБ И ПОДКРЕПА

От ГД “Освбождение”, София, бул. Витоша №94

 

Господа,

Тази година по време на протестите вие не взехте страна. Въпреки, че ваши членове излязоха да протестират против високите сметки, ниските заплати, диктата на монополите и високата безработица, вие стояхте безучастни и не ги подкрепихте.

Сами знаете, че така не може да продължава.

След днешните циркове в парламента стана ясно, че нищо не се е променило и т. нар. “Политически партии” продължават да си разиграват сценарии, които са изгодни само за тях. От това следва вие да вземете ясно и точно решение какво ще правите и каква позиция ще заемете.

Лятото и есента са сезони, през които се разкриват доста работни места, но те са временни и късно наесен и през зимата безработицата отново ще скочи.

Какво ще правите тогава?

Ние от ГД “Освобождение” ви приканваме да се вслушате в проблемите на хората и да започнете подготовка за всеобща национална стачка за промяна на модела на управление на страната и създаване на национална програма за излизане от кризата. Вие сте част от тристранната комисия и имате лостове за създаване на такава програма. Защото в противен случай квазипрограма ще бъде създадена от политиците и те или няма да я изпълнят ако не им отърва или ще бъде палиативна.

Предлагам ви да направим контактна група на НПО, в която влизат регионални и национални организации на протестиращите и профсъюзите. Тази група трябва да подготви обща конференция, на която да се създаде програма за излизане от кризата и смяна на модела на управление. След това вие ще предоставите тази програма в тристранния съвет и ще заявите на правителството и работодателите, че имаме обща готовност за общонационални протести ако програмата не се приеме и не започне незабавното и реализиране. За целта можем да съберем специален фонд, както и да потърсим подкрепа от други европейски неправителствени организации и европейски структури. Разбирам, че членската ви маса не е достатъчна, но и ние ще помогнем в организирането на протестите и ще успем с общи сили да вдигнм хората на улицата, за да разберат в парламента, кабинета, съдебната система и медиите, че ние сме суверанът и нашити искания трябва да бъдат задоволени.

Очакваме вашия отговор.

21.05.2013 г.

София





Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. borkolbor - Крайно време е ....
21.05.2013 16:52
...... Крайно време е "лулата и компании" от ръководствата на КНСБ и Подкрепа да влязат в ритъма на правилните стъпки !!! Ако не им отърва да си "бият камшиците" и ..... без тях !!! С избрани нови и отговорни граждански синдикални ръководства протестите на есен и на зима ще бъдат много по-добре и по - масово организирани и ще имат още по - добра юридическа обосновка !!! ...... .....Тренчев .... , не си ти , когато си мислиш , че си много умен или когато бръмчиш , че развиваш "колосална синдикална дейност" . Плюй си в пазвата , слушай , попивай , мисли и действай това , което ти реди "онзи динозавър" отгоре на снимката в дясно . Щом имаш три ,четири плана за ВМЗ - значи си прочетен вестник . Ясен си като очите на мома , която иска да става булка !!! .... Може и да "плувнеш в последен валс" ..... Я най - добре си изпей "лебедовата песен" ..... Пък останалото ще го свършат "ония" , които в зимна буря превиват боровете на Витоша !!! ........
цитирай
2. piernakvadrat - Кольооо, Кольо,
22.05.2013 19:53
В кой свят живееш? Тренчев отдавна деградира в трапезен синдикален лидер, а Димитров-Поразяващата уста е чиста проба мижитурка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11794250
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930