Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 12:56 - ПОЛИТИЦИТЕ УБИХА ГРАЖДАНСКИЯ МИР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2696 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 13.05.2013 13:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ

 

Най-безумните избори у нас след 1947 година у нас приключиха. И както тогава, така и сега комунистите спечелиха 100 %. БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака събръни заедно правят точно БКП. Ето го и аритметичното равенство:

Герб+БСП +ДПС+Атака =БКП

Нищо нова под слънцето.

Пардон, има и нещичко ново.

Кое е то?

Новото е, че т. нар. “политическа класа” не разбра мирния протест на българските граждани. Не разбра и това, че загуби изборите. В този си вид-завинаги! ВЗЕМЕТЕ ЧИСЛАТА ОТ ИЗБОРИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ПАРТИИ, ВЗЕТИ ЗАЕДНО КАТО РЕЗУЛТАТ ТЕ СА МАЛЦИНСТВО!

Мирният протест беше предупреждение, че това е само първата крачка. Мирният протест можеше да бъде анализиран, но нямаше от кого. Т. нар. “анализатори”-разбирай социолози, политолози, народопсихолози, политически журналисти, ПР експерти не виждат по-далече от носа си и от пъпа на Мая Манолова. Те не успяха да разчетат посланието на протестиращите. А то бе: “България-без партии в този им вид!” Синдикатите също се ослушаха и подписаха смъртния си акт, отказвайки да вдигнат всеобща стачка. Отсега нататък протестиращите няма да бъдат много, но ще работят конспиративно и радикално.

Самият факт, че една значителна част от проучванията имаха проценти, близки до получените, означава, че те са се съобразили предварително с големите фалшификации и манипулации на самите избори. Това ме навежда на мисълта, че в техните формули има предварително заложени коефиценти за фалшификациии и манипулации.

Но тук по-важното е друго.

Несъобразяването с мирните протести радикализира протестиращите и нагнети много скрито напрежение. В даден момент то ще намери пролука и ще избухне наново. Но вече не с открити форми и с домати и яйца. Не смея да си помисля това последно унижение на българските граждани и особено на младите, заедно с високата безработица при тях, как ще се трансформира.

Вината за това ще понесат всички управляващи. Като се започне от президента, мине се през изпълнителната власт, законодателната, съдебната, институционалната и медийната. Глупостта на Плевнелиев и Райков обединена с хаотичните действия на магистратите и медиите доведе до преминаване на границите на нормалността. България изпадна в извънредна ситуация, но те не видяха това.

И това ще им коства много. На едного поста, на друг имуществото, на трети главата.

Не искам да бъда лош пророк, но анализите ми са песимистични в много голяма степен. Управляващите и опозицията не се съобразиха с реалностите и преминаха на ирационална позиция. И те, както и ххххх-лозите искат със стандартни методи да овладеят нестандартна ситуация.

Резултатът ще е ужасяващ.

Един извънреден кабинет от военни можеше да промени нещата, но Плевнелиев, кукловодите му и съветниците му не видяха истината. Те не успяха да разчетат посланието на времето и хората.

А това е трагично за всички.

Бог да пази България!





Гласувай:
8



1. rustocks - Че Герб+БСП +ДПС+Атака =БКП е пределно ясно, но само не и за българчетата, но
13.05.2013 13:11
Кольо, не се излагай - за какъв преврат на военните говориш?
И какво ще да промени той, сякаш няма да е съставен от същите тези българи с отровено от комунал зосиълисъма?
Умен мъж си - тук не е нито Чили, нито Бразилия, нито Аржентина - тук всички за сукали енергия от руската газ!
цитирай
2. socialismus - Да не би това да е свързано с отсъствието на "десни" в парламента?
13.05.2013 13:49
Защото т.нар. "десни" не са представени в парламента. Те са готови на премахване на демокрацията. Пусто, опустяло, когато демокрацията изгони някоя партия, а тя много иска властта, става готова да премахне демокрацията. Това е изключително двуличие!
цитирай
3. krastanov - Нали искаше да не се гласува, или да ...
13.05.2013 14:05
Нали искаше да не се гласува, или да се прави с невалидни бюлетини, какво искаш сега? При толкова много партий и партийки, можеше да си пуснеш гласа. Ти такива като тебе го направихте това! Вие докарахте пак комунистите на власт. Отвратен съм!!!
цитирай
4. rebu - Плюй,
14.05.2013 09:28
Демокрацията е, Кольо, игра с правила. Изборната кампания е борба на програми и идеологии. Гласуването е работа на грамотни и ориентирани хора. Благодарение на ченгетата от ДС, на техните журналисти, на техните "бизнесмени" и на такива анархисти, като теб - се получи това - Тройна коалиция бкп, османлии и психопат - наркоман.
цитирай
5. анонимен - Да ви е честито новото правителство на поредните "спасители" !
15.05.2013 08:30
Остава ни само да чакаме какъв ще бъде банера на това ново дву/три/главо чудовище :

Петолъчка с фес,

фес с петолъчка,

или едното от двете, но върху знамето на "Атака".

И отново да викнем с пълно гърло :

ПО - БЕ - ДА !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11790314
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930