Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 14:58 - И НИЕ СИ ИМАМЕ МЕШЕРЕ. НАРИЧА СЕ ВСС
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2835 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАК СЕ ПРАВИ ИНТЕГРАЦИЯ

 

България има вече принос в световната юридическа практика. В цял свят съдебният процес стига максимум до трето ниво. Само у нас има и четвърто.

То се нарича МЕШЕРЕ.

Каквато и присъда да издаде апелативният или касационният съд тя се ревизира от мешерето и те дават друга присъда.

Сегашният президент Росен-Пресен Плевнелиев и премиерът Ламарин Райков говорят за интеграция. Явно и на двамата не им стига интелектуален капацитет, за да разберат какво стои зад тези думи.

Още при избирането на Желев за президент му предложих да се създаде един институт, в който да се изучават религиите и етносите, за да се търси оптимална форма на съвместно съжителстване и истинска интеграция. Той, обаче, не успя да разбере какво му казвам. И тези след него не разбраха. Сега отново се заговори за интеграция. Явно, от ЕС натискат и искат да знаят къде потъват парите, които се дават за тази пуста интеграция.

Вместо да ги дават на разни криминални фондации и организации по-добре е да се направи един такъв институт най-после, защото изучаването на религиите и етносите единствено могат да стоят в създаването на дългосрочна програма за интеграция. В същото време могат да се извършат доста работи, като се вземе предвид опита на други държави в тази област. Капсулирането на ромите в гетата води точно до обратното. Аз познавам семейства, които живеят извън гетата и със сигурност мога да ви кажа, че те са напълно интегрирани. В същото време в полицията, администрацията и парламента няма нито един ром. Както няма и инвалид, освен 240 умствени инвалида, които ни плюят в супата и ни акат на главите. Трябва да ви кажа, че в САЩ на времето беше същото. Но когато бял полицай задържа или бие черен или обратното, става етнически проблем. Затова в патрулките има и черен и бял. Така проблемът се решава.

При нас няма такова мислене. Ако е прославил България като боксьор или футболист е „доброто циганче”, но ако е обикновен-питай Неволен Сидеров как се нарича.

Та нека се върнем към мешерето.

Първото нещо, което трябва да се направи е да се включат като съдебни заседатели роми. Щом мешерето издава само морални присъди, нека го направят в българския съд.

А мешерето трябва да бъде разпуснато. Паралелен съд не ни трябва. Трябва ни нова морални.

Защото иначе може да възникне въпрос дали и ние си нямаме мешере, наречено ВСС.съдебна система и съдии, които хем разбират от тълкуване на закона, хем да бъдат 




Гласувай:
6



1. borkolbor - По повод на последните ти два постинга , Николай ....
11.04.2013 12:33
Чета с болка постингите ти , Николай , и изпадам в глух , безсилен гняв . Всяка твоя дума взривява мозъка ми и разбърква мислите ми .... Четат те много честни и достойни български граждани , четат те и властниците , четат те и представители на корпоративния бизнес , финансисти , юристи , журналисти , дипломати , технократи , военни , полицаи , резервисти . Как пък на никой от " големите " не им щраква нещо от вътре и не се осмеляват да отговорят с името си тук , в твоя сайт , на задъхания ти интелектуален слог - често спаведливо груб и безпардонен ? Как така не са в състояние да изровят от гузните си съвести поне мъничко честолюбие и чувство за накърнено мъжко самолюбие , как така не намират сила да отговарят на многобройните ти разумни и конструктивни държавнически предложения , резонни въпроси и убийствени критики , касаещи българските държавност , общество , икономика , правна култура и социопсихум ? Та нали и те са българи ? Нали и те , като всички нас , са се са се клели във вярност към отечеството , целували са националното знаме на военните си клетви в армията !!! Каква , по дяволите и мамка му , е тяхната представа за чест и безчестие , за справедливост и несправедливост ?? Как се вглеждат в очите на децата си , на какво ги учат и възпитават ? Какви са тези техни тапирски непукизъм , жестокост и егоизъм ..... Защо в твоя сайт , Николай , ги няма отговорите и коментарите им ? Защо не цъфнат тук , точно тук , да се сдъвчем с тях и да им спретнем една битка на разума , силата и мъжествеността ? А , Борисов , Плевналиев , Орешарски , Станишев ,Искров ,Костов , Желев ,Ф.Димитров , Луджев , Тренчев , Маринчо , Цацарче , Стоименов , Гестапо , Бригадире , Гоцев , Пинокио , Череп ,Златев , Ганчев , Фердинандов , П . Стоянов , Първанов , Местан , В . Симеонов , Сидеров и Много Други Подобни Вам ... Няма да ми стигнат още две хиляди символа за да ви изброя всите !!!! Ще искате моя Глас ! Ядец ! Няма да ви го дам ! Среден пръст и Шут в задниците Ви !!
цитирай
2. borkolbor - И един ...
11.04.2013 15:15
И един голям ... кръст върху бюлетината или скъсана такава , подпис и паспорт в графа срещу име преди това , кутия - урна и без вас !!! Духайте чорбата , Гадове ! Моите свят , разум и морал не са ваши собствености !!! Шибаният ви европейски съюз и шибаното ви НАТО , башибузушкия ви разгул и гаври съсипаха нацията ни ! Защо , Николай , единствено Апостол Апостолов те подкрепя кратко и емпирично в сайта ? Съжалявам , не приемам Макиавели , Апостоле ! Дал е гениални философски прозрения за държавата , законите и властта - но , убийствен , жесток във времето тип "Калашников" . От квинтесенцията на неговите размишления и постулати са се възползвали католишки и йезуитски подло юдейомасоните , безродниците , извергите , страхливците и властниците от епохата му до днес . Научил ги е много тънко и завоалирано какви не трябва да бъдат , ако искат да управляват човечеството тиранично ! Затова е безкрайно вреден ! Съжалявам , мое мнение....Пошушнал хитрият Лисунгер на кръвожадния Вълчан до кой кокошарник има и овчарник и му заръчал да не разлайва кучетата . Е де , вонящият свиреп гадняр дали го е послушал ? От благодарност и той е изшушкал след време на "ужким" подлия си побратим нещо подобно / разбирай комунета - ченгета - Не-Ре-Се-та и комунета-РУМНО-ета - ВеКеРеТа , а около тях ... - техни смрадливи котила комунета - "бандитета" , "политициета" , "мутриета" , "юристиета" , "финансистиета" , "дипломатиета" , "журналистиета" и каква ли не продажна , помиярска сбирщина и отврат ! Чумата да ги тръшне ! Вдън земя да се продънят ! Бял ден да не видят ! Семето им да изсъхне ! До Вечните бойни полета да не припарват и нежели се домъкнат - да бъдат горени , съсичани и унищожавани ! Така страховито са кълнели враговете си сред свои и сред чужди добрите вещери , колобъри и орисници в старите ни времена !!! Имало е и добри такива . Били са посветени в тайните на природата и на човешката душа ! Наставлявали са , учили са , заповядвали са и са пазили вождовете , старейшините ,
цитирай
3. borkolbor - племената и земята си
11.04.2013 19:13
.... , племената и земята си . И те са имали дан за оцеляването на гена ни .Де го тоя отколешен , див , но и раздаващ сурова и често кървава справедливост , свят ?/.......ЕК налива огромни пари в България по най - различни стопански , малцинствено -интеграционни и социални схеми и програми . Голяма част от тях виртуозно , факирски се изпаряват "яко дим" тук , при нас . Но "господа - благодетелите" ни са си ги фиксирали в тефтерите си , клеймосват ги на голите ни бели задни части и периодически си ги търсят във най - различна възвръщателна форма , не само парична , но и политическа . Шантажират и извиват ръцете на народа ни - вменяват общи задължения и вина на всички българи , а не на усвоилите ги точно определените юридически лица , държавните агенции със стопанска и не стопанска цел , неформалните сдружения и алианси , които по презумпция би трябвало да работят и разходват финансовите потоци за защита на правата на човека и подпомагане на етническите ромска и мюсюлманска общности . На практика парите ги олеперват малцина "родни" мошеници , а ги плащаме всички от държавния валутен трезор - или чрез унизяващи и ощетяващи България политически споразумения , или чрез принудетелни търговски , икономически и стопански сделки . А те умъртвяват методично и преднамерено рехавото ни дребно и средно предприемачество . Благодарим ти Европо за мизантропията ти , не ни е нужна ! Не ни трябват високо лихвените ти еврови "инвестиции" . С тях и кило "кучешка радост" не мога да си купя от кварталния магазин . Виж , с тях "джиткат" S автомобили , през ден едни и същи , по Бойковите и Станишевите магистрали , от София през Пловдив и Стара Загора , та чак до Бургас , Варна и "китните" хотелски вилни зони Хиляда и сто километра - отиване и връщане , два и седемдесет за литър нафта , пробег - разход за гориво от десет до петнадесет литра на сто километра , умножено по десет пъти в месеца /хайде да не е по петнадесет пъти / . Тотал - "само" три хиляди и триста лева !!!...
цитирай
4. borkolbor - Горките боклуци ...
11.04.2013 22:36
Само три хиляди и триста лева на месец ! Ама и по толкова и във всеки от останалите годишни месеци ! Горките боклуци , горките разюздани и безнравствени охолници . Живи да ги оревеш . Мъртви , народе , да ги осветиш и "табан - теме" поклон да им сториш ....... Не ти ща , Европо , и месото с изтекъл срок на консумация на угоените ти само за пет месеца с химикали и "гемеота" прасета . Родните шопари получават "свето причастие" най-малко след година и два -три месеца качествено и здравословно плюскане . Не ти ща и телешките стекове от едри рогати добитъци , отхранени и ветиринарно "аптекизирани" по същия начин . Безвкусни , сухи и жилави са , не са дори и по джоба на огромна част от българите . Напук на старата ни пастирска слава , произведените в отечеството по- питателни и безвредни животински продукти са чувствително по-скъпи от чуждите такива . А растящите детски и юношески и страдалческите и болнави пенсионерски организми неистово се нуждаят поне и най- малко от минимума протеини , необходими за нормално човешко съществуване . Напук и на изтънчените ни и пословични балкански , градинарски вкусове и умения ,рупаме и жвакаме парникови белгийски , холандски , полски и унгарски зеленчуци/малцина могат да си ги позволят - скъпи са през зимата и ранната пролет/ . В разгара на лятото "господа - другарите" ни внасят и ни заливат по кооперативните пазари със също така нитратно-солените и безвкусни такива от Гърция и Турция /малко по-евтини , но достатъчно , за да разорят и обезсърчат трудолюбивите ни бедни селски производители/ . В додатък варивата са от Турция , Киргизстан и Китай . Контрабандните цигари са по-евтини , но по-ниско качествени от нашите и ни ги натрапват от Молдова , Азърбейджан , Туркменистан , Узбекистан и Грузия ... Въобще , както казва прозорливия и безпощаден Ифандиев ,"бояк , състрадателен до жертвоготовност , гъвкав и вечно жив интернационализъм" , но.... с човеконенавистно , изкривено от злоба и себичност лице на урод !!!! ............
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740978
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031