Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2013 16:40 - ОТ ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СТАВА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4098 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ОТНОВО ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

Тези дни пуснах серия от материали за мафията във Велико Търново. Това бяха писма и документи, изпратени по съответния начин до държавни институции, ЕС и други държави.

Някой може да си помисли, че мафията и феодалите са с родили след падането на Живков и БКП от власт.

Ще сбърка!

Предоставям ви спомените на един очевидец на обратното.

Моля:

 

„ЕДНО ПОЯСНЕНИЕ

Със закон през 2000 г. комунистическият режим в България бе обявен за престъпен. Когато, обаче, един такъв престъпен режим посяга на единици от своя политически елит и то по морални съображения, означава, че тия визирани персони са преминали всякакви възможни граници на общественото поведение на установения към онзи момент морал. Бях във Велико Търново, когато на 10 март 1981 г се проведе пленум на ОК на БКП, на който специално присъства Тодор Живков. „По целесъобразност” първият секретар на ОК на БКП Николай Василев бе назначен Никола Цонев от с. Церова кория. Заедно с Никола Василев бяха пометени Драгни Драгнев-тогава кмет на В. Търново /с някаква роднинска връзка с Пенчо Кубадински/, Антон Гугов, Църов и др. Оргиите на горните лица, голите им хора в „Бейската кула” в с. Ледник и ред други техни изпълнения отдавна тресяха и будеха възмущението на гражданство.

Как се стигна до това критично положение щото чашата да прелее и Тодор Живков да се разправи с партийната върхушка в града?

От устата на адв. Куцаров-бивш служител на МВР и мой приятел И. Панчев научих дословно следното:

Шефът на ОУ на МВР ген. Радул Минчев карал някакъв курс в СССР. При едно от завръщанията си в града го информирали за поредната оргия и той се отправя към заведението на „Ловното”. Чука. Никой не отваря. И така в продължение на порядъчно време. Той, обаче, не се отказва. Продължава да чука. Накрая му отваря Драгни Драгнев в състояние  „на градус” и държейки се за пистолета му отговаря: „-Тук партията управлява!”

Генералът своевременно информира министъра на вътрешните работи Димитър Стоянов, с когото са в много добри отношения, а той от своя страна на Т. Живков. Решението е взето.

 През март 1981 г. Тодор Живков е приет във В. Търново от Кочев. През цялото време в поза с поглед, забет в земята и хванал с две ръце главата си т. Живков е изслушал „геройствата” на цялата тайфа на Никола Василев. Спестявам цинизмите по случая, декорирали отделни епизоди от изложеното.

Никола Василев, след свалянето му, е назначен за секретар на горите, а родствената връзка с Пенчо Кубадински след 2-3 месеца  изстрелва Драгни Драгнев за кмет на Лозница.

Тогава великотърновските студенти запяват:

Ай, ай Драгте-

Няма печено агне!

Няма кока-кола

и студентка гола!”

 

След известно време в. „Борба” отпечата статията на Драгни Драгнев „Търся черната кутия”. Няма да се спирам и на цветисто разказаната от д-р Минчо Мойнов /Невролог, вече покойник/ история с наемането на апартамент на гара Горна Оряховица, след което започва люта битка с пичите въшки, които Драгнев е придобил.

Хвърляйки мост назад във времето преди 30-35 години, когато тогавашната т. нар. „политическа номенклатура” се бе разпасала до неузнаваемост има и един друг момент, когато Н. Василев и Църов отиват за риба със серкме в района на с. Миндя. Забелязва ги човек от селото, който отива в кръчмата и на всеослушание казва за видяното. Там са били и риболовния и горския Райко. Последния се запътил към посоченото място.

След два дни го намират убит с личния му пистолет. Всички селяни от тпи села шепнешком, под сурдинка, говореха за случката….”

 

Както виждате-нищо не се е променило.

Сега разбрах думите на президента Плевнелиев , че щял да „надгражда”!

Да го надградят манафите, дано!

Отвсякъде!




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11794954
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930