Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2013 12:20 - КАКВО Е "ОСВОБОЖДЕНИЕ"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5364 Коментари: 5 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НЯКОИ ПОЯСНЕНИЯ ОКОЛО СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЩОБЪЛГАРСКОТО СЪБРАНИЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ „ОСВОБОЖДЕНИЕ”

 

Общобългарското събрание беше създадено по моя идея, за да анализира и координира действията на протестиращите. Споделих идеята си с по-голямата част от протестиращите и смятам, че ако се направи една поправка в решението на събранието, а именно отказ от участие в изборите, то ще свърши полезна работа.

Структурата на „Освобождение” е хоризонтална и това обяснява неговата безпартийност. В него няма ръководство и йерархия. Просто избраните координатори получават информация за проблемите на даден район или регион и предава на останалите координатори за това, а те от своя страна предават проблема и формата на протест, за да подкрепят дадена кауза. Отказът от пирамидална структура ясно показва, че това не е и не може да бъде политическа партия. Но една част от присъстващите не можаха да разберат това. Те емоционално или режисирано приеха глупавата идея да се явяват на избори.

За да се яви някой на избори най-напред трябва да има програма, стратегия, аналитично и законодателно звено, подготвени кадри, ПР и финансиране. Това не само че липсва в движението, но то не е и предвидено. Затова е много глупаво да се явява неподготвено, нефинансирано и неизвестно защо на тези идиотски избори. Сега е време движението да работи яко за промяна на формите на управление на общините и държавата и да набира доверие. Без доверие няма авторитет, няма и нужда от него. С явяването на избори ще направи точно обратното. Малкото авторитет, който има ще се изпари и то само ще се унищожи.

Аз при никакъв случай няма да се явявам на избори, който и да ме покани. Досега винаги съм отказвал, защото имам принципи, които няма да променя. В същото време ще продължа да си работя както досега.

Първото нещо, което писмено ще предложа още днес ще бъде към премиера и кабинета. То е да бъде постановено с решение на МС, че се отменя досегашната административна практика на т. нар. „мълчалив отказ” и да се въведе „Мълчаливо съгласие”. Това ще направи нещата прозрачни и най-важното, че администрацията ще бъде демократизирана, като и се отнемат управленските конци и бъде принудена да обслужва гражданите.

Второто нещо, което вече поисках е среща с новия министър на вътрешните работи относно дисциплинарното уволнение на директора на ДАНС във Велико Търново и Габрово Свилен Цонев и да бъде даден на прокурор.

Чрез тези две предложения аз правя една проба на кабинета и президента доколко мислят да работят с гражданските съвети и кого обслужват.

Не си правя илюзии, че това травеститско правителство ще приеме тези предложения с адмирации. Но то ще се дезавуира и всички ще разберат, че е правителство на олигарсите и чуждите интереси, а не отговорно българско правителство. Това е изключително важно за всички нас.

Непременно трябва да се поиска от премиера министъра на МОСВ декларация, че са само български граждани, както и незабавно запитване до Омбудсмана дали ще сезира КС за промяната на структурата на МС дали е конституционна.. Всички министри трябва да подпишат декларации, че не са зависими от ДС, чужди и наши тайни организации, алкохол, психотропни вещества и наркотици.

Що се отнася до гражданският контрол, той трябва да започне незабавно. Всички държавни комисии трябва да бъдат отворени за протестиращите, както и да се поиска незабавен одит на БНБ, ВЗОК, НОИ, НАП, МФ и МП. Това ще извади на светло истинското състояние на страната в момента и защо се намираме на това дередже. Преди изборите ние трябва да знаем какво и как трябва да го поискаме.

Друга инициатива трябва да има към партийните централи. Към тях писмено трябва да се поставят условия да се включат поправки на сега действащи и нови закони, които да гарантират приемането им в съответен срок, за да може България бързо да спре да потъва и да стъпи на здрава почва. Такива искания могат да бъдат приемането на Закон за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси и поправка в данъчния закон за нулев данък за малките фирми, които имат годишна печалба до 15 хил. лева, а след това да се премине към прогресивен данък със съответната стъпка. Също така трябва да им се поискат пълните програми и стратегии в краткосрочен и дългосрочен план. Ако не отговорят писмено, партиите ще загубят доверие, а ако отговорят, ще могат да бъдат съдени ако не изпълнят ангажиментите си. Всъщност, ще се окаже, че партиите в България имат само някакви мъгляви платформи, но не и стратегии и програми за цялостно решаване на проблемите във всяка една област.

Виждате, че не нови хора във властта ще решат проблемите у нас, а правилните стратегии, програми и гражданския контрол. Ние трябва да направим програмно правителство, но и парламентът трябва да бъде програмен.

Не на последно място трябва да се започне незабавно подписка за референдум със следния въпрос:

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ЗАКРИЕ ИНСТИТУЦИЯТА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, А ПРАВОМОЩИЯТА МУ ДА СЕ ДАДАТ НА ОБИКНОВЕНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ?

По този начин бързо и без излишни средства ще модернизираме управлението на държавата, защото няма да избираме напълно излишното ВНС. Това означава, че всяко следващо НС може да приеме нова конституция на България, което е зверски необходимо за всички нас.

Що се отнася до изборите, неведнъж съм писал, че най-точната позиция е да се гласува масово с невалидна бюлетина, тъй като по този начин ще оставим партиите в малцинство и ще удавим купените гласове.

Ето, така виждам бъдещата работа на „Освобождение”!




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
18.03.2013 19:25
Много добро обяснение на ситуацията, в която се намираме и за това как добрите решения на проблемът за справедливостта се използват от управляващите като идеология - като маска, с която да маскират продължаване на взаимоотношенията роб-господар:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Varm2pLrfJM
цитирай
2. mitjo - Според мен негласувалите трябва да ...
18.03.2013 19:26
Според мен негласувалите трябва да се броят като негатвен вот.
Изборът и хресването изискват усилие и при положение, че не е положено, значи избраният не си го е заслужил и не е избран.
Грам не ми пука за преобразяването и обновяването на групировките (партии и т.н.), искам да се пържат в пъкъла, който ни причиниха и нищо по-малко. Щом нямат сили да понест това, което причиняват на другите, да се възнасят в небитието по живо по здраво, а не да се лишаваме от най-смелите и достойни измежду нас.
Не може да има справедливост, когато има йерархия, в която мекотелите са на върха.
цитирай
3. mitjo - Никой не може да знае кое е по-мал...
18.03.2013 19:27
Никой не може да знае кое е по-малкото зло, защото никой не знае какво е бъдещето.
Управляващите ги е страх от лесни за народа действия, които спъват изпълнението на целите им.
Как може да е легитимна дадена власт, ако народът чисто и просто не глсува?
цитирай
4. tanika - Като чуя за невалидни бюлетини, ...
18.03.2013 23:13
Като чуя за невалидни бюлетини, това ми говори само едно: 100-процентова измама в полза на БСП!!!!!
Като дългогодишен член на секционна избирателна комисия от квотата на Сините - вярно, в най-червения квартал на София - "Изток", се натъквам всеки път на една и съща картинка: уж трябва в СИК да има представители на всички политически сили, но от ДПС, "Атака", РЗС и др. все нещо става с предварително обявените имена и от Общината поставят служебни заместници, все от БСП - познават се по провизиите, които им носят на всички вкупом. Същите провизии получават и разрешените за дадена секция по един от партия наблюдател, застъпник, представител, плюс член от ГИСДИ - всички възможни видове странични присъстващи - ВСИЧКИ ОТ БСП!! От другите партии, както казах, няма членове на СИК, какво остава за допълнително присъствие. /от ГЕРБ не ги броя, тъй като се намира по някой заблуден член на СИК, но той обикновено е доведен от началника си по месторабота, който наминава даго наглежда, и не знае на кой свят е, да не говорим за някакви компетенции. В течение на деня обикновено се проявяват или с комунистически възгледи, или се съгласяват с политиката на Сините, но никога нямат собствена физиономия./
В тази атмосфера протича изборният ден. Обикновено от сутринта изчезва една бюлетина с печата на секцията - не излиза бройката, уж случайно, после, към 3/4 от изборния ден, тази бюлетина се появява, което свидетелства за метода "индианска нишка" - една бюлетина изчезва от секцията и се попълва навън, като се дава на гласуващ по определен черен списък срещу пари, а той за доказателство, че я е пуснал, трябва да върне дадената му от СИК празна, със същия автентичен печат, която е предавана, предварително попълнена, на следващия от черния списък и т.н.; но за сам човек е невъзможно да се справи срещу това. С броенето идва ред и на попълването на протоколите. На последните избори през 2011г. БСП се опитаха да пробутат 12 бюлетини към своя вот - толкова бяха невалидните бюлетини.
цитирай
5. tanika - /Продължение/ От Общинската из...
18.03.2013 23:33
/Продължение/ От Общинската избирателна комисия, при неизлизащата проверка, веднага предложиха луфтът да се обере от невалидните бюлетини, на което категорично се възпротивих. Часът беше три след полунощ, те ни заплашиха, че няма да ни пуснат до утре, ако не подпишем така предложената от тях манипулация , но аз ги заплаших, че ще извикам пресата, което явно ги стресна, и стигнахме до решение да се отворят чувалите и да се броят бюлетините отново. Проверката показа точно с 12 бюлетини по-малко за БСП и бройката излезе. При попълването на предългите протоколи нямаше как в секцията да броя и всички 800 бюлетини, а се доверих на съобщаваното от останалите членове. При прецизното броене пред събралити се куп свидетели и сеирджии истината излезе.
Това е случай, който се опитват да мамят пред очите ти, а какво остава в глухата провинция.
Дори група хора да се уговорят да гласуват с невалидни бюлетини, няма гаранция, че няма да ги подменят, защото ОСТАВАЩИТЕ, НЕИЗПОЛЗВАНИ БЮЛЕТИНИ НА СЕКЦИЯТА НЕ СЕ ЗАСИЧАТ КАТО БРОЙКА и няма никаква гаранция, че вотът няма да бъде изметнат най-неблагоприятно, а подписите на гласувалите ще е положен в избирателните списъци!!! От там няма НИКАКВА гаранция как ще му броят гласа.
Дори да има присъствие на повече наблюдатели, БСП са обиграни мошеници и следенето в ръцете им само ще ги затрудни, но няма да ги спре!
Спасението е в ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ! Единственото, с което можем да си помогнем, е да го въведем НЕЗАБАВНО! Това ще ги спре, но не се чу и дума за това.
Дотогава ще ни мачкат и ще предават безнаказано интересите на България в полза на Русия, а ще насочват общественото внимание в погрешна посока, както си искат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735414
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031