Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 18:51 - ВСЕОБЩА НАЦИОНАЛНА СТАЧКА И ПРОТЕСТИ НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3822 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ВРЕМЕ Е ЗА ВСЕОБЩА НАЦИОНАЛНА СТАЧКА

 

Протестите трябва да се развиват. В противен случай ще станат монотонни и ще изсмучат енергията на гражданите. Неделните шествия са добро нещо, но има и по-добро.

Става дума за започване на преговори на протестиращите и синдикатите за общи действия с една цел. Разбира се, синдикатите в голяма степен не се харесват на протестиращите, но това не е повод за отказ от общи действия. Дори не е необходимо да се преговаря единствено с шефовете на двата синдиката. По-скоро трябва да се търси контакт с ръководството на федерациите и най-вече с работещите, защото те са основните потърпевши от досегашния псевдодемократичен модел.

Разбира се, естествено е синдикатите да се присъединят към исканията на  протестиращите, но те трябва да прибавят и своите искания, защото в основата на успеха стои солидарността. Спомнете си как се случиха нещата в Полша. Там в основата на успеха беше крилатата фраза „ Нема волношчи без солидарношчи!” /Няма свобода без солидарност!/

Общото при протестите на безработни, учащи, пенсионери и работещи е ниското качество на живота и липсата на справедливост.

Точно това трябва да бъде базата на общите действия.

Естествено, Национална стачка и протести могат да станат само в работен ден и той трябва да бъде определен много точно. При отказ от съответни отстъпки и подписани императивни  договорки трябва да има готовност стачката да продължи.

Това го изисква ситуацията




Гласувай:
11



1. chavdar01 - МНОГО ОТДАВАН АПЕЛИРАМ ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ ОПИТА НА ПОЛША СЪС СОЛИДАРНОСТ И ЛЕХ ВАЛЕНСА
10.03.2013 20:08
ИЛИ НА ЧЕХИЯ С ВАЦЛАВ ХАВЕЛ!!!
цитирай
2. nikikm - По скоро
11.03.2013 15:49
ударението трябва да се сложи върху думичката ГЕНОЦИД! Тя трябва да обиколи света и той да научи за ставащото в България!Всичко останало,ерп-та,вик,топлофицията и банките и беднотията и т.н. са само форми на проявление на ГЕНОЦИДА! ТОВА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И КАЗВАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ТОГАВА БИКЪТ Е ХВАНАТ ЗА РОГАТА!
цитирай
3. mitjo - Мижитурката, която се самопров...
12.03.2013 19:16
Мижитурката, която се самопровъзгласи за президент, доказа, че няма никакво намерение да търси честни хора, които не са част от системата, в която така отчаяно горкото мекотело се мъчи да пасне.
Искам човек на възраст, който вече е доказал, че притежава ценностна система и не е участвал и не участва във властови структури било то държавни или частни. Не позволявам някой потомствен младок или някой бивш или настоящ „функционер” да се бърка и насилствено да управлява живота ми.
Толкова хора искаме лустрация и справедливост, а страхливецът си позволява за пореден път да си затваря очите и да си запушва очите. Вижте кого назнчи за премиер!!! Хубавото е, че на действителността не и пука кой е истински луд и кой се прави на луд.
цитирай
4. mitjo - Тия освен чегета и агенти, друго ...
12.03.2013 19:50
Тия освен чегета и агенти, друго нямат под ръка.
цитирай
5. shout - ударението трябва да се сложи върху ...
14.03.2013 18:59
nikikm написа:
ударението трябва да се сложи върху думичката ГЕНОЦИД! Тя трябва да обиколи света и той да научи за ставащото в България!Всичко останало,ерп-та,вик,топлофицията и банките и беднотията и т.н. са само форми на проявление на ГЕНОЦИДА! ТОВА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И КАЗВАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ТОГАВА БИКЪТ Е ХВАНАТ ЗА РОГАТА!

ГЕНОЦИДЪТ се провежда ТВЪРДЕ ЯВНО И ОТКРИТО - ПОВЕЧЕ ОТ 7 ГОДИНИ НИ ПРЪСКАТ С КЕМТРЕЙЛС, ЕДНИ НИСКО ЛЕТЯЩИ САМОЛЕТИ!! Канцерогенни вируси, тежки метали, диетилен бромид се стелят над България - СЕДЕМ ГОДИНИ !!. Протестиращите не го ли знаят? НЕ ВИЖДАТ ЛИ, НЕ ЧУВАТ ЛИ САМОЛЕТИТЕ? Те не могат да повярват в това !!! "Защото е толкова жестоко и нагло, че изглежда невероятно и недопустимо. Те най-вероятно просто си казват "Това не може да е истина." Защото мислят, че онези държавни институции, които са създадени да контролират подобни действия, не биха допуснали подобен геноцид." - това са думи на наш съблогър. фактът, че това е допуснато, а то е допуснато отдавна, би трябвало да стряска хората, но те гледат с ОВЧЕДУШНО БЕЗРАЗЛИЧИЕ КОГАТО ИМ СЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА. А то е толкова страшно и жестоко. Не можеш да ги убедиш, че на всичкото отгоре някой си решил на сея да ги трови и разболява с химикали и отрови! Не знаят ли, че в храната и напитките им има повече химия, отколкото суровини и им се втълпява, че ги няма, няма, няма!!
Няма думи обяснението за безразличието на българина, затворил се в черупката си страхливо и решавайки САМ ДА СЕ ОПРАВИ срещу тая разраснала се монополистична олигархия, която нагло се смее и надсмива на народа! Няма как да стане, трябва всички заедно да ги ометем, ВСИЧКИ ЗАЕДНО! Те са една шепа, а ние сме болшинството! Какво чакаме още да се случи за да повярваме в себе си?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735104
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031