Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 10:57 - ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ГОЛЕМИТЕ ГУБЕЩИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7316 Коментари: 13 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ЛИ?

 

Ако трябва да определим какво означава политическа партия у нас не е трудно да се напише една кратка дефиниция.

 

Политическа партия у нас е една престъпна група, която не носи никакви отговорности, има много нисък интелектуален капацитет и се самоопределя като природна даденост.

 

Анализирайте действията и бездействията на всички парламентарно представени партии и ще се уверите, че те не познават думата отговорност. В момент, в който гражданите протестират с точно определени искания, те старателно отказват да видят това и да пристъпят към спешно решаване на проблемите. При това проблемите не са нито леви, нито десни. Проблемите са реални. Но партиите не искат да решат спешно проблемите, защото едните са в оставка, а останалите нямат мнозинство. А проблемите не искат партийно мнозинство, а разум и морал. Но те си правят тайно тънките сметки как да спечелят в един следващ парламент мнозинство и да се докопат до нашите пари.

Българските политици много добре знаят, че по нищо не се различават един от друг, една партия от друга партия. Те имат еднакъв генезис, еднакви цели и еднакъв инструментариум. Само дето искат всички винаги да са на власт. Независимо от това, че нямат стратегия, нямат програми, нямат желание за реални действия за промяна на ситуацията, нямат кадри. Те разполагат с невероятен цинизъм и пълна липса на самокритичност. Това ги прави участници в един фарс, в който се замерят с лайна също като във немите филми от времето на Чарли Чаплин, където също се замерят, но с торти.

Дядо ми казваше:

„Не чакай от умрял писмо, от циганин кисело мляко, от поп сълза, от милиционер пот и от курва пощенски запис!”

Аз ще прибавя: „ И от български политик файда!”

В момент, в който спешно трябва да бъдат гласувани изключително важни закони и поправки те се замерят с лайна и хич не им пука за проблемите, надявайки се, че избирателят на изборите няма да се сети за това. Но избирателят не живее в 1989 или 1997 г. Сега е 2013 г. и на следващите избори ще се сети за това. Ще се сети за нежеланието на тези бандити, както и на ходовете на президента в ущърб на нацията.

Логиката на партиите е убийствено нелепа и неуместна. Те били в малцинство и затова трябват избори и ново мнозинство. А ако в новия парламент отново няма мнозинство? Проблемите не чакат! Проблемите не зависят от желанието на партиите!

За мнозинство. те висят със страшна сила и ако не се решат разумно с общи усилия и в спешен порядък ще паднат и ще размажат партиите. Това се отнася най-вече за президента, защото уж той трябва да е обединителната сила, която да създаде ново мнозинство и да започне незабавното търсене на разумни решения. А той дрънка за „служебно” правителство и скорошни избори. Това е престъпно спрямо нацията и неминуемо ще се отрази на бъдещето му.

Каква е логиката за нови избори и нов парламент, при положение, че в момента има парламент и той с общи усилия може да направи най-накрая нещо добро за страната и обществото?

Логиката е тясно партийна и изключително вредна за обществото и държавата. Може би не всички български граждани са го формулирали така, но те усещат с интуицията си, че нещо в тези партии е дълбоко погрешно и вредно и затова не искат тази политическа класа. И вместо да се стреснат тези партии, те самодоволно се гледат в огледалото на егоизма си и се виждат като мнозинство в бъдещия парламент. Това означава, че вместо да изгубят част от имиджа си, като седнат да поработят веднага за нацията, те ще загубят всичко. Някои от тях и свободата и парите си. Те, просто, копаят една дупка, в която сами ще паднат. Дори, мисля, вече са  в цикъл на свободно падане.

Какво пречи да седнат и да гласуват закона за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси? Какво пречи да променят данъчните закони в полза на дребния и среден бизнес? Просто до определен лимит, до който да не се облагат с данъци, а над него да бъдат облагани с прогресивен данък? Нима от фалиралите 120 хил. малки фирми през миналата година сега събират данък?

Нещо повече!

Сега с пари от бюджета за социални дейности те плащат на фалиралите!

Къде е логиката?

Логика няма!

А щом няма житейска логика, логично е и тях, партиите,  да ги няма. В този бандитски вид те повече не могат да съществуват. Но те не разбират момента, защото нямат критична маса от разум, интуиция и интелект. За морал изобщо не говоря, защото те дефинитивно не допускат такова нещо при тях.

Ще ви разкажа за администрацията на президента.

На 21 т. м. се обадих в приемната на президента и поисках спешна среща с него. От там поискаха да го направя писмено. Незабавно го направих. Зачаках. Нулев резултат. Нито да, нито-не! Мълчание! Днес сме 25. Всеки ден звъня в приемната и питам дали знаят смисъла на думата спешно? Някоя си Славчева от приемната ми казва, че се работи по въпроса. Днес я попитах къде ми се намира писмото и каква е структурата на администрацията. Тя ми отговори, че е при някой си Любенов, секретар на президента. Позвъних му и се представих. Той ми отговори, че писмото не е стигнало до него и че имал много работа. Това никак не ми хареса и го наругах. Обясних му, че в неделя, когато отиваше на протеста, президентът ме видя и сам дойде при мен. Казах му за исканата среща и че администрацията му или работи зле, или изобщо не работи. Той ми каза, че е готов да ме приеме. Само дето администрацията му не е готова.

Не съм фен на президента. Достатъчно е да прочетете постингите ми за него. Сега още по-малко го смятам за отговорен човек и обединителна фигура. Той самият се държи като фигурант. Тогава как да го ценят гражданите?

Държавата се тресе. Аз имам идеи, които могат да помогнат за спасяването и. Дал съм ги и на протестиращите. Те възприеха всичко, което им казах.

Но президентската администрация не и пука за България. Те се смятат за себедостатъчни и надобществени. Това бързо ще ги направи сираци, защото те клатят така и стола на президента. А като си отиде той, те ще бъдат следващите. И на ранчото им ще има попско пеене, но те ням да могат да го чуват, както е казал О. Хенри.

Кризата бързо и неотменно се задълбочава. Протестите също ще се засилят. С действията и бездействията си партиите и президентът катализират този протест. Той не може дълго време да е мирен и тих. Започна се предизборната оперета. Тя ще бъде чудовищно зверска и компроматна както никога досега. Сатанишев ще изпадне в състоянието на бебе с пълен памперс, както е и Пуйко. Компроматите се вече готови и заредени. Схемите за фалшификация са проиграни.

Да ви обяснявам ли какво означава това?

Малките губещи ще са ГЕРБ и БСП.

Но големите губещи сме всички ние!




Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lesovski - Партия- пари- прави!
26.02.2013 14:13
Групите от "хора с еднакво отношение към средствата за производство" което би следвало да бъдат партиите, отдавна са се обособили като агитки и симпатизанти на футболен отбор- еклектика. Без мироглед, без философия, без водачи, без интелигенция, а само ограбен народ- оскотял и зомбиран, чалгосан и дрогиран, резултатът ще е плачевен! Никой, ама никой не мисли за народа, а само го стриже, но сега го и дере, та не знам от къде ще порасте нова вълна за стригане?
Докато партиите не се обособят на хора от наемния труд, на работодатели и на други обществено- значими групи, които да се издържат само и единствено от членския си внос, а даренията на частни лица и организации не се забранят със закон, като сметната палата контролира строго приходите и разходите им, нещата няма да се променят. Това разбира се е мое схващане за нещата- може и да е погрешно , но така мисля!Кой чете програми и платформи? Все повече са неграмотните, а те накланят с кебапчета и финикийски знаци везните. Считам, че неграмотните и не говорещите и пишещи на български език хора нямат право да определят, чрез участие в избори, бъдещето на образованите, мислещите и работливи граждани на България! Но и това няма кой да го допусне, защото е посочено от заглавието!
цитирай
2. borkolbor - За съжаление ......
26.02.2013 14:59
За съжаление всичко това е така , Николай ! Разумът и моралът не са в казионните партийни централи и в президентството , а на улицата сред справедливо стачкуващите младежи , сред гражданите ...... Лично на мене , като на гражданин и на българин , ми е обидно , че партокрацията и мутрокрацията се опитват всячески да разединят и демотивират протестите . Групата около Янко Петров , Дойчин Дудев и Йоана Иванова се занимава от повече от две години с пропагандиране на граждански идеи , провеждали са мероприятия , конструирали са предложения и изисквания към властта с цел промяна на "системите" в "системата" , на цялата система и статуквото . Тя спомогна , през тия две години и половина , създаването на подобни структури на младежки граждански организации най вече в провинциалните градове Варна , Благоевград , Стара Загора , Велико Търново , Сливен и Плевен . Никой не трябва да омаловажава или забравя това . Бунтът тръгна от младите !!! Всеобщото народно негодувание довърши останалото . Както всяко едно общественополезно начинание се нуждае от план и програма , така и гражданските и организационни стачни комитети навсякъде в страната имат нужда само от едно представляващо ги ръководство . Безпринципна легитимация на самозванци с цел установяване на друго , уж "гражданско" единоначалие , е унищожителна спрямо реалистичните цели на обществото ! В душата на Янко Петров гори огъня на Левски !!! Мъж , който едва сдържа сълзите си от болка , обида и справедлива ярост пред милиони хора , е ясен . !100 процента честен българин , националист и патриот !!! Човек се познава по делата , думите , гласът и очите ...... Всички граждански и стачни граждански комитети от всички области и градове в България трябва да декларират пред обществото , в средствата за масова информация , че упълномощават чрез положителен вот лидерството на Централен Граждански Форум - София начело с Янко Петров !!! От ръководството му досега са произлезли само разумни инициативи .Така ще бъде ...
цитирай
3. borkolbor - Така ще бъде .....
26.02.2013 18:55
Така ще бъде и за напред . Дори и за момент да изглеждат обезсилени от гаргаджийския вряк около себе си , те няма да се откажат . Ще изразяват въжделенията на обществото , най -вече на безработните , на ниско заплатените ,на социално не осигурените и на пенсионерите . Освен това ще мислят и ще работят за реалните политики в страната - развитие на малкия и среден бизнес и подобряване на жизнения стандарт на хората Какво лошо има в 50 процентното участие на обществени съвети в работата на на местната власт/в общинските съвети като служители , в регулаторни и контролиращи комисии и в комисии по направления като участници / , в работата на парламента и в други държавни институции .... Мислите ли , че нямаме способни , на възраст 26/27 години до към 37/38 години , юристи , инженери , икономисти , агрономи , технически специалисти по поддръжка , ремонт и управление на машини и производствени съоръжения , учени и работници ?? Разбира се , че имаме . Много са безработни . Тези , които работят са често унижавани до безкрай от началниците - държавните и частните си работодатели . Не могат да се развиват в заплатно и кариерно отношение . Болшинството от тях , убеден съм , са морални млади хора ! Ето кой ще попълни , чрез строг експертен и нравствен подбор , от долу на горе експертните граждански съвети в технологичните производства и в администрацията и управлението на държавата ........ Болните партийни мозъци и монополите не са в състояние да изведат обществото на пътя на реформите ! ГЕРБ са в историята . Президентът ни /за съжаление / е инфантил и е пристрастен и зависим от тези , които го издигнаха до най - високия държавен пост /не без участието на излъгани и откровено поддържащи го гласоподаватели/ . Ще берем ядове . Да видим кого ще номинира в 22/23 членния служебен кабинет/15 министерства и 6/7 агенции / . Дано поне половината от тях да бъдат от евентуално предложени кандидатури на Централен Граждански Форум - София !!!! .........
цитирай
4. alchemist - А, всичко
26.02.2013 21:14
започна от един хвърлен домат...
цитирай
5. narodovazpitatel - МАСОВ ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА ЗА ВСИЧКИ,
26.02.2013 21:37
Държавни и общински служители, за Парламента (бившите и настоящите), Съда (бивши и настоящи), Прокуратура (бивши и настоящи), Правителство (бив. и наст.), Президентство (бив. и наст.), МВР, ДАНС, НСО, армия , Националната телевизия, Националното радио, БТА, въпроси дали са участвали в тайни организации враждебни на обществото, какво са откраднали, къде се намира, кой ги ръководи, докато не се осветли цялата престъпна мрежа и се види кой кой е. Друг начин няма. Затова трябва да разпространим това искане навсякъде и да започнем незабавно да разкриваме и отстраняваме всички скрити престъпници, които геноцидират народа и му пият кръвта, защитавани от мъглата на дезинформиращите пропагандни центрове за масова манипулация. А през това време господарите им от външните банкерски световни кръгове вършат същото във всяка една държава в Европа и по света.

НЕЗАБАВНО - ПУБЛИЧЕН МАСОВ ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА ЗА ВСИЧКИ НА ОБЩЕСТВЕНА СЛУЖБА!
цитирай
6. bezmitove - Е как да няма логика в решенията на политиците
26.02.2013 21:46
Като те работят за своите господари, които са ги сложили на тези постове да лапат?! А именно задкулисните кукловоди от Западните държави!

"Държавата се тресе. Аз имам идеи, които могат да помогнат за спасяването и. Дал съм ги и на протестиращите."
Първо държавата се тресе по сценарии. Защото кукловодите така искат да стане, а не защото народа искал. Това не го ли разбираш???

После, ти си имал идеи. Та кой няма.
А и твоите идеи са толкова утопични за реализирането им точно сега в България, колкото да се реализира идеята за комунизма през 1917г. в Русия.
Видяхме резултатите.
Ама защо не се учите от историята?! ЗАЩО???

Вместо всичко да се случва стъпка по стъпка, те "станали" големите ЛЪУВИ и реват, викат!
Ще скачат с лъвси скокове!
И къде "ще поведете" да "скочи" българския народ?!
В пропастта???
цитирай
7. narodovazpitatel - СПАСЕНИЕТО Е В МАСОВ ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА ЗА
26.02.2013 22:20
всички, които са били на обществена служба, както и за настоящите. Всички от парламента, съда, прокуратурата, правителството, президентството, нац.телевизията и радио, бта, МВР, ДАНС, НСО, армията. Да се види участвали ли са в тайни организации враждебни на обществото и под външно командване, ограбвали ли са хората и къде са парите, кои са вуншните им свръзки. Само така ще се изчисти държавата от маскираните престъпници, които още смучат кръвта и мачкат народа.
цитирай
8. narodovazpitatel - помислих, че има грешка в системата
26.02.2013 22:23
затова пуснах коментара два пъти, и в моята страница се случва, извинявам се на домакина
цитирай
9. borkolbor - Тръгне ли ......
26.02.2013 23:30
Тръгне ли по съветите и познатата "порочна" каузистика на Станишев , Костов и Местан , ще сбърка . Сидеров , с всичките си 22 предложения , го отсвири - него и бившите си "парламентарни колеги" , на "консултативния съвет по национална сигурност" /по ДС/ . Вън от парламента АТАКА ще се радикализира още повече . Политически по - агресивни ще бъдат и НФСБ , и ВМРО , и БНС . Изборно агитационните им платформи са национално отговорни , патриотични и се препокриват . Нямат , обаче , конкретни краткосрочни и дългосрочни план - програми за провеждане на определени политики , в маркирани точно времеви срокове , най - вече в икономостопанството , финансите , законодателството и социалните сфери , ако вземат властта . Ако , до изборите , създадат и представят на обществото такива , шансовите им да влязат в бъдещ парламент се увеличават .Лидерите им , за жалост , около една маса не желаят да сядат ! Ехааа.../синове Кубратови/ , пак ако тези наистина патриотични партии се анулират в съда и се влеят в гражданските организации и сдружения , ще имаме математически сбор на партиен националистически опит и рутина плюс масово и екзалтирано участие на всички честни и добри хора в една предизборна победна война срещу "партплутокрацията и монопололигархията"! Български Граждански Форум - БГФ !!!!!! Обществото светкавично ще се раздели на два отричащи се лагера ! Аз знам кой ще победи - болшинството , народа ! Това не е комунизъм ! Хората искат да живеят човешки в нормална държава , управлявана от отговорни , ерудирани и нравствени личности ! Гражданствеността не е лява , не е и дясна ! От нея лъха разум , сила и морал ! Винаги я е имало , има я и ще я има ...........
цитирай
10. kanibal - Кольо, призивът ти да няма партии е ...
26.02.2013 23:47
Кольо, призивът ти да няма партии е прекрасен, само дето е закъснял с има няма стотина години.
В твое лице лъсва цялата абсурдност и фантасмагоричност на идеолозите на тая бутафорна и смехотворна революция.
Опитах се да намеря държава в света, в която да няма партии.
Не съществува такава, дори и в тихоокеанските острови има.
Аз не мога да си представя някой сериозно да си мисли,че в Европа през 21 век може да същеiтвува държава без партии.
Ако се сбъдне твоята мечта, ще сме уникални на планетата и извънземните ще се втурнат да ни изучават.
Аз ще доразвия твоята революционна идея за общество без партии.
Няма нужда от парламент - там са боклуци.
и от президент няма нужда - и той е боклук.

Правим една съвършено нова държава, която ще възпроизвежда
mървобитнообщинния строй.

Ех, че сте сладки тия новите апостоли беее;))
цитирай
11. anonimen65 - e ne taka de.
27.02.2013 03:21
chervenite oligarsi sa navsiakude iz durjavnite postove s tehni podstaveni litsa plus tehnite visochaishi mesta kato sobstvenitsi na vajni za jivota ni ikonomiki energetiki.svaliha Boikoimenno chrez energetikata hisbula buda atentata dogan ne podeistvaha ama nadutite smetki za toka podeistvaha podsladeni s dumite na umberto eko,che sme turpelivi robi.nima sega sme po dobre?nie triabva da sme zneshti i da protestirame mirno znaeshto za nashite si oblagi i v sushtoto vreme da iskame nashe proizvodstvo,nasha ikonomika nashe zemedelstvo a ne i s hranata i nai neobhodimite neshta da zavisim ot vun.da iskame da se opredili godishen limit za izpolzvane na nashite resursi a ne da izvlichat bogatstvata ni za desetki godini napred.ako e viarno che sa ni iznesli 100 tona zlato tova si e chista zaguba za nas,zashtoto vsichki predishni davah milo i drago bulgarsko na nishtojna tsena samo i samo da si trupat golemi bankovi smetki.Boikovite smetki sa ot tiahnoto vlastvane a ne ot negovoto a tehnite sa ot tiahnoto upravlenie.kak sega d vzemat reshenia sreshtu sebe si ami shte chakat da sa izbrani i da hvurliat vinata vurhu boiko.poluchil bil predinfarkt shtoto naroda proglednal.gluposti.poluchil go e zashtoto naroda se ostavia da go manipulirat i ne misli pravilno.izturpia tejestta i sega ,kogato moje bi shteshe da trugnem malko nagore vsichko se srina i az bih poluchila predinfarkt kato vijdam kak tova,koeto suzdadoh za naroda sam toi izpuska izmejdu prustite si ostavaiki drugite da go manipulirat.
цитирай
12. anonimen65 - kakvo e partia
27.02.2013 03:24
ami grupa ot hora koito imat idei kak da se razviva jivota v dadena durjava ,a che partiite sa se izrodili i che sa se otdali na svetovnite kuklovodi tova e greshka na tsialoto chovechestvo i nie ne sme sgreshili barabar s drugite.ne sme tolkova umni i edinni e iasno i kak togava izkame bezpartiino upravlenie?kka si go predstaviame?koi shte ni go razreshi?koi shte dava pari kato niama koi da pritiska ?
цитирай
13. blogerka - да така е
27.02.2013 10:23
не се е променило много от АЛЕКО-влиза се в партия да падне келепир.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736939
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031