Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 09:43 - ВРЕМЕ Е ЗА РАБОТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2574 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 SANCTA SIMPLICITAS

 

Аз отдавна не се учудвам на тъпотата на политиците и журналистите у нас. Същото се отнася и до т. нар. социолози, политолози, народопсихолози и всякакви други лози. Те се занимават единствено с ослушване, маркови дрехи и дрънкане по телевизии и други медии. Ползата от тях е нулева, а вредата-много голяма.

Пускам телевизора и гледам рано сутрин едни и същи муцуни дрънкат едни и същи глупости. Каква е ползата от тях?

Никаква!

България има проблем. Но проблемът не е в ЕРП-тата. Те са само част от проблема. А той в целия си вид е сложен и многопластов. Социолозите, експертите и политиците дори не го усетиха. Не го усетиха, защото не ги интересува. Не ги интересува, защото са тъпаци. Дори когато им го кажеш, те само се усмихват с превъзходството на милионер над просяк.

Протестите не са заради тока и парното. Това трябва да е ясно, както е ясно, че до края на седмицата правителството трябва да подаде оставка, а президетът да назначи нови предсрочни избори и кръгла маса, на която да се обсъди едно програмно правителство.
Ще повторя!

Правителството трябва да подаде оставка, а президентът трябва да насрочи нови избори и да събере на кръгла маса протестиращите и експертите, за да се обсъди каква програма трябва да изпълни програмното правителство. Ако трябва ще потретя, но който не го е разбрал от втория път-няма да го разбере никога.

Защо социолозите не успяха да хванат напрежението и да предвидят бунтовете?

Първо, поради ниската си професионална квалификация. Второ, поради характера си на обслужващ политиката теляк. И трето, поради откровена тъпота. Също както нашите „дипломати” и „разузнавателни” служби не успяха да усетят т. нар. „Арабска пролет”.

Чудя се на акъла на телевизиите. Тази сутрин по една от тях бяха събрани политически боклуци, които се дървеха един на друг, за да докажат колко са прави. След дъжд качулка!
По другата бяха изтипосали социолози-боклуци и за капак Петьо Блъсков със звучния прякор още от детинството си-Петьо Сопола. И там същата скръб. Но защо не се сетиха, че трябва да се прескочат тези хайвани и да се поканят водачите на протеста и да се извика президентът да обясни на нацията какво смята да прави. Щом като той сам не се сеща да го направи, трябва да бъде заставен да каже какво и как. Нали има един бюлюк съветници и съвети?

Обръщам се и към организаторите на протеста.

Направете си координационен съвет. Време е да обсъдите ситуацията заедно и да излезете с общи инициативи за промяна на управлението на страната. Време е за решителни действия и радикална промяна.

 Време е за спасение на нацията и държавата!

Време е да изгоним търговците от храма!.

Време е за работа!




Гласувай:
8



1. ssstto - E,
19.02.2013 09:46
те лозите казаха, че протеста не е само заради ЕРП-тата, но журналята още си пеят своето.
цитирай
2. cornflower - Младото покололение е на ход! Без Партиите и политиците на Прехода!
19.02.2013 09:47
Да, Правителството трябва веднага да подаде оставка!
цитирай
3. minevv - да
19.02.2013 10:11
кръгла маса .. и прехода отново
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734325
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031