Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2013 11:48 - ОТКРИТО ПИСМО ДО КПУКИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4016 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 02.02.2013 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДО КПУКИ

СОФИЯ, БУЛ- ВИТОША №18

 

Копие:

До министър-председателя на РБ

 

Копие:

До комисията по национална сигурност при НС на РЛ

 

 

 

 

 

З   А   В   Л   Е   Н   И   Е

 

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж. к. Борово, бл. 231, ап. 39

 

 

 

Дами и господа от КПУКИ,

 

Обръщам се към вас, за да ви уведомя за съмнителни сделки и назначения в МО, свързани с министър Аню Ангелов.

Той встъпи в длъжност на 27 януари 2010 г. Преди това беше зам. министър на МО.

За началник на СВИ е назначен о. р. полк. Веселин Иванов. Той е сват на министъра, тъй като синът на Ангелов-Пламен живее съвместно с дъщерята на Иванов. Дори си позволи да промени вътрешния правилник, за да може да го назначи.

Второто деяние на министър Ангелов е приватизацията на летище „Кондофрей” от сина на Ангелов чрез фирма „Селим Ко” ООД през 2011 г.

Разчитам, че ще си свършите работата и ще установите очевидния конфликт на интереси.

 

04.02.2013 г.

София

 

                                                                                             Николай Колев-Босия

 

Прилагам текстове от медии, където са указани фактите

 

 

1. Братът на Самир Францис се казва Салар. Още през 1998 г. той регистрира фирмата "Селим Ко" ООД в съдружие с Владимир Петров Ненчев. По същото време Ненчев е съдружник с Пламен Ангелов, син на настоящия военен министър Аню Ангелов, във фирмата "Централно-европейска финансова компания". Ангелов е управител на компанията и до момента, но през 2000 г. собствеността е прехвърлена на фирмата "Владимир Дистилърс Къмпани", която пък е собственост на американска фирма от офшорен щат. 

През
2011 г. "Селим Ко" ООД участва в търг за военното летище в село Кондофрей и го печели с оферта от 1 250 000 лева. Продажбата е подписана от министър Аню Ангелов, който вероятно по чисто съвпадение е и баща на дългогодишния ортак на шефа на печелившата фирма. 

След като се сдобива с летището, "Селим Ко" се преименува на "София Уест Еърпорт", а Салар прехвърля собствеността си на холандската офшорка "Ориол Инвестмънтс Кооперати". Ненчев продължава да е управител и държи половината собственост през фирмата "Випи Капитал". През следващата година в летището се наливат милиони, то е ремонтирано и вече може да приема карго полети, а в перспектива и чартърни. Въпрос на въобръжение е какво може да съдържа каргото, което ще пристига и заминава от летището. 

Така фамилията Франсис се оказва свързващо звено между едни "добри хора" от подземния свят, предприемачи с реален бизнес и върха на държавните институции. Днес разработките срещу Самир Францис са замразени, а спокойствието на иракчанина е гарантирано от високо място. Ако сте се изгубили в зависимостите, нека припомним: Самир Франсис може да разчита на своя тъст: ген. Стоимен Стоименов - съветник по национална сигурност на Президента на България. 

 

2. Интересна подробност е, че синът на министър Ангелов и дъщерята на Иванов живеят на семейни начала. Но дружбата между сватовете е много по-отколешна, твърдят запознати. За да назначи своя близък приятел-пенсионер Веселин Иванов на престижното място, министър Ангелов променя вътрешния правилник.

Това е най-нереформираната служба след 1989 г. и е пълна с политически офицери от времето на Тодор Живков, твърдят униформени. Според тях 80 на сто от кадровия състав е от годините на зрелия социализъм.

Неразграденият двор на спецслужбите се простира и до президентството. Съветник по националната сигурност на президента Росен Плевнелиев е Стоимен Стоименов, известен като „сивия кардинал“. Той е пенсиониран офицер и навремето е бил зам.-директор на служба „Военна информация“, а преди това е бил клечка във военния отдел на ЦК на БКП. Днес всички спецслужби се отчитат на Стоименов и той дърпа конците. Службата била черната кутия за информация на цялото министерство.




Гласувай:
8



1. borkolbor - От горепосочената ...
02.02.2013 14:10
От горепосочената документна фактология следва резонния въпрос : Могат ли военните министри и съветниците по национални сигурности на САЩ , Великобритания и Франция да си напазаруват държавни летища със стратегическо предназначение и да ги използуват за частни корпоративни цели ? Отговорът е еднозначен и е само един !........ ВСС , ВКС и Главна прокуратура трябва да се самосезират и да поискат оставките на Аню Ангелов и Стоимен Стоименов ! Те не са генерали ! Те петнят честта и славната история на БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ !!!
цитирай
2. petril - Петър Манолов-безсребреник
02.02.2013 17:45
През март или април или на 1989-та изпратих Николай Колев-Босия в ц. Св. Богородица-Пловдив да вземе няколко стотин лева (оставени у презвитер от пратеник на П. Бояджиев), обиколи съществуващите до тогава неформали и направи сондажи за обединение в общ фронт. Недоумявам защо и двамата имат амнезия за този акт, а в спомените им бълбукат странни детайли от провалената Подкрепа №2!
цитирай
3. borkolbor - До Petril .....
03.02.2013 11:12
Petrile , такива като тебе не трябваше да бъдат до Илия Минев . Вредни бяха ! Що не си остана във Франция , " екзистиален трубадуре " ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735539
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031