Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2013 15:37 - ФЕОДАЛНА БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4744 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

 ЕДНА СХЕМА ЗА ИЗМАМИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО                                                                                 
Драги читатели,
 При мен няколко пъти е идвал за съвет арх. Пеньо Пенев от В. Търново- Донесе ми много документи, с които се доказва схемата за измами със строителство. 
Любопитното в случая е това, че в схемата от страна на измамниците участват местни политици от ГЕРБ, БСП, Ново време, прокуратура, съд, МВР, НАП и други институции. Те като един сплотен отбор от мафиоти владеят цялата общинска и местните държавни институции. В престъпната група наглостта, заплахите, фалшифицирането на документи, разбиването на апартаменти и кражба и унищожаване на документи е ежедневие.
Но работата не е само в това.
Писал съм и за други феодални местни отношения-за Видин, Пловдив, Смолян и др.
Така е навсякъде. Мафията е като пръднята. Пръдне в гащите, а смърди в цялата стая. Хората са свачкани, уплашени и обезверени. Животът им е обезсмислен. Държавните правозащитни институции се сочат една с друга с пръст и изричата "вълшебните думички"-"Те са виновни!" 
И толкоз.
Държавата ни е много болна. Държавата ни е в агония. Ние сами се обричаме на безбъдеще и безсмислие.
Докога?




 До Районна
прокуратура гр.В.Търново

                                                                                    До Главен прокурор на РБ гр.София

                                                                                    До Омбудсман на РБ                

 

 

 

                                                       Ж А Л Б А

 

     От Пеньо Илиев Пенев

         Срещу  на незаконни действия и деяния на лицата: управителят Ив.Мутов на Дружеството “Агропрогрес-ВТ” ЕООД, собствениците му, и свързани с тях въвлечени лица, чиито интереси са противопоставили на моите, чрез използване на документи с невярно съдържание. Действията им се изразяват в упражняване на постоянен тормоз върху мен, използващи лошото ми здравословно състояние на инвалид 78%, чрез заплашителни предупреждения, жалби и водене на дела срещу мен, за набеждаване, използвайки многократно преправяне на подписа ми върху документи,  съмнения за опити за посягане на здравето и живота ми,   непосредствено след мои сигнали срещу техни незаконни действия за умишлено използване на документи с невярно съдържание, подправяне на подписите ми, източване на дружеството няколко дни преди  излизане на решението по обявяване на несъстоятелността му, въвеждане в заблуждение и измами в особено големи размери, с цел ограбването ми чрез набавянето им с имотни облаги за моя сметка, неизпълняването им на договорни задължения към мен /неплащане на дължими суми/, набеждаването ми чрез приписване на документна отговорност и вина върху мен, на техни нарушения, за които деяния съм сигнализирал чрез жалби до РП В.Търново и РП Балчик от 27.04.2011г и 22.07.2011г .                                                             

 

                                                          Г-да Прокурори,

      Дружеството “Агропрогрес-ВТ” ЕООД с управител Иван Мутов и собственици Мария Ракелова  и Кина Стайкова извърши строежи с авансови средства от предварителни договори с клиенти, които строежи след като реализира, вместо да ги прехвърли на клиентите с предварителните договори, ипотекира в банки или прехвърли няколкократно. В последствие отказа да връща кредитите и остави строежите на банките, като по този начин едни и същи строежи бяха продадени по два пъти едновременно.  Адвокат на дружеството беше тогавашния председател на  В.Търновски Общински съвет от ГЕРБ- А.Чокойски. Стигна се до протести от измамените, на които присъства и министър Цветанов. Адв.Чокойски формално бе отстранен от процесуално представителство. Скандалът беше отразен през септември 2010 г в медиите, но институциите не обърнаха внимание на жалбите на протестиращите.

      През декември 2010г, БАКБанка поиска несъстоятелност на дружеството с т.д.1243/2010 на ВТОС и предприе изпълнителни действия срещу дружеството, поради неизпълнени задължения, като започна опис на имоти. Владеещите на тези имоти се жалваха и бе образувано досъдебно производство ЗМ-236/10 при ОД на МВР В.Търново. По този повод бях привикан в полицията и от мен бяха извзети документи, свързани с дружеството. 

 

    Българо американска кредитна банка е отпуснала 1 813 942 евро кредит за строеж на “Агропрогрес-ВТ” ЕООД в имоти- собственост на дружеството във В.Търново и на лицата Тихомир и Снежана Деветакови в Балчик, видно от н.акт12,д.6756/08 при СВ В.Търново, н.акт102,д.2670/08 и н.акт68,д.2453/06 при СВ Балчик.

     Представителката на Българоамериканска банка /БАКБ/ в региона Савка Янакиева, лично и като пълномощник на бившия директор Вучев, е подписала Н.А.12,т.8,д.№6756/16.10.2008г на СВ В.Търново, за отпускане на кредит на Агропрогрес-ВТ ЕООД, за строеж на имоти- собственост на “Агропрогрес-ВТ” ЕООД в В.Търново и на лицата Т. и Сн. Деветакови в Балчик . Управителят на дружеството е представил посочения долу проект за жилища офиси и гаражи в кв 550 УПИ II и VII, гр.В.Търново, който е в отклонение от одобреният от Общ.В.Търново и е подписан с прикачени печати и подправени мои подписи, като нивата на гаражните етажи в двете секции са заменени незаконно с етажи съдържащи офиси, като е нарушен реда по чл.43 от ЗУТ.  Според посоченият Н.А. , банката е отпускала по 250 евро/м2 за гаражи и над 700 евро/м2 за жилища и офиси. В случая, чрез посоченото използване на подправен  документ, банката е ощетена като е подведена да отпусне по голям кредит с около 450 евро/м2 за част от посочените обекти /гаражи - преотредени с подправения проект в офиси с площ от 622,33 кв м. - прил.1 

      Същевременно за да възпрепятства изпълняването на задължението на дружеството към мен  по предварителен договор за продажба на недвижим имот и строителство №20 от 06.02.2008 г, намиращ се в същата сграда, Мутов използва проекта с подправените подписи, за да ипотекира апартамент20 /предмет на договора/- зад гърба ми, като го натоварва с тежест в полза на БАКБ, видно от н.акт12,д.6756/16.18.2008г. при СВ В.Търново.

      За да се прикрие посочената измама, и кражбата ощетяваща БАКБ, отначало Иван Мутов и Мария Ракелова, чрез адвоката си- председателят на Общ.съвет В.Търново-А.Чокойски, а после и С. Янакиева се опитаха да ме притискат и изнудват да преподпиша посочените строителни книжа в които бе фалшифициран подписа ми. С. Янакиева живее в един вход с Иван Мутов и Мария Ракелова, в строена от дружеството им сграда и работеше в един офис с адвокат П.Паскалев, представящ се като процесуален представител за В.Търново на  Деветакови ( собствениците на имота в Балчик, учредили право на строеж на дружеството).  От поведението на Янакиева смятам, че и тя има вина, или е допуснала гаф за необезпечените кредити и ощетяването на банката, в полза на тези трети лица, и иска да ги прикрие-/представям  декларация на Н.Шахънска-свидетел на срещите ми с кредитен инспектор Янакиева, която ме притискаше да преподпиша посочените строителни книжа, против волята на собственика Емилиян Йосифов, и в полза на дружеството с управител Мутов-прил.2, и кореспонденцията ми със старото управление на БАКБанка, където бившия управител също ме подканя да подпиша посочените книжа-прил.3 .

     И ето в последствие действията на синдика, с името на който ме заплашваше С.Янакиева, привлечен като подпомагаща страна, заедно с Ив.Мутов по г. дело196/11 на ВТОС срещу мен:-прил.4

     В т.2 на становището синдикът лъже пред съда, че не съм вписан като кредитор, а видно от търговски регистър - Списък на приетите от синдика вземания на кредиторите на “Агропрогрес- Велико Търново” ЕООД- аз съм вписан като кредитор под № по ред 5, с вх.№ 8379/17.08.2011г, на ВТОС.

     Горепосоченото дело 196/11 на ВТОС е заведено срещу мен от лицето Зюлейха К.Салиева, след подбудителство от управителя Иван Мутов, който и е представил нот.заверена декларация с невярно съдържание от 11.02.2011г. пред нотариус №145 с район РС В.Търново -/прил.5/, в която твърди че задълженията на дружеството по договор за заем от 21.04.2008г, подписан от него са симулативни. Различават се обаче предходните твърдения на Мутов в ч.жалба по гр.д.16/2010 на ВТРС, относно оспорване на същото задължение-прил.6.

     Освен това на същата дата 11.02.2011г. Мутов е подписал и използвал  Акт образец 15 в Балчик, с невярно съдържание, където подписът до моето име е фалшив, а също е фалшив и подписът на починалото преди близо година лице инж.М.Маринов /относно този документ е образувано ДП по преписка 272/2011 г на РП Балчик.

     Зюлейха К.Салиева е купила апартамент от дружеството, с Нотариален акт №640 том IV рег.№6028, дело №416 от 2008г. от 10.06.2008г., който апартамент е  с тежест- договорна ипотека в моя полза, поради задължения на дружеството към мен от 63000 евро по посочения договор.

    Според текста на Н.А.№640, в момента на сделката, продаваният имот е бил без вещни тежести /видно от трети ред на втора страница/, което не е вярно. Същевременно към същото нотариално дело на нотариус Раднева е представен документ с невярно съдържание - неактуално удостоверение №5903/18.12.07г, за липса на вещни тежести на СВ при ВТРС /представляващ нот.заверен препис- прил.7, който е приложен в настоящото дело.

    За да се прикрие посоченото използване на документ с невярно съдържание – удостоверение за вещни тежести, с посоченото дело З.Кадирова и И.Мутов, привлечен като подпомагаща страна, ме изнудват с помощта на адвоката си Н.Илчев- неуспял кандидат за кмет от БСП през 2011г. Последният ме изнудва като ми поставя ултиматум за спогодба- безусловно да освободя от тежест продаденият имот на З.Кадирова, или в противен случай ще ми създаде проблеми с прокуратура, полиция и данъчни като използва политическите си и др. връзки и ще заведе дело за разваляне на договора ми с дружеството като симулативен, при което ще загубя и останалите обезпечения и възбрани към имоти на дружеството и ще плащам разходи и неустойки по делото. Всичко това може да се види от книжата по това заведено гр. дело 196/11 на ВТОС: Според твърденията в исковата молба по това дело, аз съм набеден, че не съм превеждал пари на дружеството, а съм участвал в симулативно договаряне заедно с управителя му Мутов, за да ощетя трети лица, противно на текста в  Договора от 21.04.2008г, за задълженията на дружеството към мен. Видно от банкови документи за преводи /представени по делото/, по голямата част от сумата е преведена по банков път от няколко сметки в различни банки, което се наложи от обстоятелството, че заради сметките с по големите суми за да се изтеглят парите и да се дадат в брой, както е според текста на договора, трябваше да се дава предварителна заявка и да се изчака няколко дена. Въпреки наличието на този факт, ищцовата страна и помагачите лъжят в твърденията си пред съда с цел да ме набеждават.

       По делото съм представил и декларации от Надежда Шахънска – прил.8, според която, в присъствието на ищцата, Иван Мутов е заявил за получването и дължимостта на сумата от 63000 евро, от което на същата е ясно че процесния договор за заем от 63000 евро- не е симулативен, и въпреки че на ищцата е станал известен този факт, тя е завела настоящия иск, с което си действие, тя помага на Мутов, заедно да ме набедят чрез това дело, като се опитват да докажат участието ми в симулативна сделка заедно с Ив.Мутов, с цел ощетявянето на трети лица, и същевременно да бъда ощетен с въпросната сума, като отпадне задължението за връщане. Ищцата знае, че нотариално заверената нарочна декларация от 11.02.2011г, на Иван Мутов, с която се твърди за симулативност на договора за заем - е с невярно съдържание. Освен нея, “участника в делото” Иван Мутов е използвал и други документи с невярно съдържание срещу мен в предходни дела. Използвани от него аналитични оборотни ведомости на дружеството за 2008 и 2009 г, и разходен касов ордер, са фалшиви /преправени/. В подкрепа на това мое твърдение са следните факти: През февруари 2010г, като страна по гр.д. №16/2010 на ВТърновски РС, прегледах в деловодството на ВТърновски РС съдебните книжа с аналитични оборотни ведомости за 2008 и 2009 г на “Агропрогрес- В. Търново” ЕООД и други счетоводни документи, представени от дружеството като доказателства по делото.   По късно същите документи бяха представени от дружеството като доказателство по друго търговско дело -№15/2010 на Добрички Окръжен Съд, с предмет: спор между мен и дружеството относно предварителен договор за покупко - продажба на строителни имоти в гр.Балчик кв.75, упи ХХ.  Към края на май, началото на юни 2010г, пак като страна по г.д. 16/2010 на ВТърновски РС, поисках в деловодството на ВТърновски РС препис на същите аналитични оборотни ведомости за 2008 и 2009 г на “Агропрогрес- В. Търново” ЕООД и другите счетоводни документи, представени от дружеството като доказателства по делото. Тъй като същите бяха представени като доказателства и по другото търговско дело №15/2010 на Добрички Окръжен Съд, забелязах разлика в съдържанието им.   Това означава, че първоначално представените документи са откраднати от съдебната документация на ВТърновски Районен Съд и са подменени с нови -  преправените документи, които вече бяха с еднакво съдържание с тези, пратени ми от Добрички Окръжен Съд. Тези документи обаче не бяха номерирани, за разлика от предходните, както се изисква от правилника на съда, и длъжностното лице Стефка Мошева, преди да ми ги предостави, ги номерира с номера: №15, №16, №17, №18 и №19, пред мен и пред лицето адв. Спаска Асланян от ВТАК. Очевидно е че кражбата и подмяната на документите е да се прикрие гафа с различието в идентичните документи, и би могла да е организирана и извършена единствено от представител на дружеството /управителя и или пълномощника, чиито подписи носят документите. В подкрепа на последното твърдение, за да не бъда обвинен в клевета, представям още като доказателство нотариално заверена декларация от адв. Спаска Асланян от ВТАК, че посочените листи не бяха номерирани, и длъжностното лице ми ги предостави след номериране пред нас.Прилагам копия от тези документи с  номера: №15, №16, №17, №18 и №19, и декларация от адв. Спаска Асланян от ВТАК-прил.9.

   При подкана за спогодба, от съдията по г.дело 196/11 на ВТОС, моето предложение за спогодба- замяна на необременен имот  на дружеството намиращ се на трето ниво в ъглова секция в Балчик срещу вдигане на ипотеката не се прие от адвоката на ищцовата страна Н.Илчев, с обяснението му пред съдийката по делото, че схемата била много сложна.

   Моля да се изискат всички материали по делото от които се вижда че посочените лица ме изнудват чрез дело 196/11 на ВТОС , и моля за намеса на прокуратурата за спиране на това дело на основание чл.229, ал.1, т5 от ГПК, докато се провери истинността на цитираното удостоверение №5903/18.12.07г за липса на вещни тежести на СВ при ВТРС. Прилагам удостоверение №5903/18.12.07г, за липса на вещни тежести на СВ при ВТРС- прил.7. Прилагам и декларации с показания на Н.Шахънска- прил.8.

 

     Договорът от 21.04.2008г, за задълженията на дружеството към мен съществува само в един екземпляр, който е извзет от мен от разследващ полицай Д.Минева през дек.2010г, и е приложен към преписката на ДП №ЗМ-236/10г, на ОДМВР В.Търново. Предполагам че за да се заведе посоченото г.дело 196/11 на ВТОС срещу мен, насрещната страна се снабдила с копие от този договор от ДП, което смятам, че не е редно, защото аз също поисках с писмо от полицай Д.Минева водеща ДП и от синдика на дружеството, да ми предоставят договор за проектиране между дружеството и собствениците Деветакови в Балчик, ако има такъв в материалите на досъдебното производство, който ми е необходим по гр.д.767/11г на РСБалчик, заведено от мен за  неплатени проекти, но информацията мълчаливо ми бе отказана.

 

     През лятото на 2011г, през нощта бе разбит офиса ми в Бургас на ул.”Раковски” 66, за което не съм подавал жалба, но домоуправителят може да потвърди това. 

     В края на април 2012 г, бе разбит апартамента ми в В.Търново на ул.”От.Паисий”2А, който ползвах известно време през 2006-2009 за офис, за което е образувано досъдебно производство № ЗМ-534/02.05.2012г. – прил.18. Изчезнали са документи на домакинството ми: стари банкови и др. документи за плащания, депозити, влогове, бордера и др., договори за покупка и продажба на строеж в ЖСК, договори за наем и други документи от стари дати, които към този момент не са актуални и не ми трябват, а същевременно скъпи предмети не са откраднати.

     Непосредствено след този грабеж ми е образувана проверка от ТД на НАП В.Търново, с искане за представяне на документи за съответствие на доходи и имущество, назначена  с РИНП№1252611/12г  . Част от исканите от НАП документи, и документи свързани с посочените дела са изчезнали при грабежа.

     Също така през февруари 2010г, и март 2011г, с действията си служители на ТД на  НАП В.Търново, са възпрепятствали мои изпълнителни дела срещу некоректния спрямо мен длъжник “Агропрогрес –ВТърново” ЕООД - ЕИК 104001773 с управител Иван Мутов, в полза на същия длъжник:

    1. През февруари-март 2010г, след покана за доброволно изпълнение от 08.01.2010 г, отправена от държавен съдебен изпълнител от гр.В.Търново към дружеството-/прил.10/, управителят Мутов веднага отчуждава недвижими имоти с цел да източи активите му , за да пречи на изпълнението на задълженията. Единият имот /намиращ се в гр. В.Търново/, продава на служителката Р.Стефанова /юрист/ в ТД на НАП В.Търново, като по-голямата част от цената, вместо да плати на дружеството, тя плаща на друга фирма -МИС СТРОЙ ООД -видно от текста  на– н.акт №28,том2,дело209/16.02.2010г. при СВ В.Търново - прил.12. Тази фирма е свързана с дружеството, тъй като е съсобственост на сина на собственичката на дружеството М.Ракелова -видно от търговския регистър . Налице е източване на дружеството, с цел да се пречи на изпълнението.  Според Удостоверение за наличие или липса на задължения и обезпечителни мерки към НАП, представени пред държавен съдебен изпълнител в район на гр.Балчик, по мое изпълнително дело №31/10 –прил.13, е видно че в момента на сделките, дружеството не е декларирало публичните си задължения -подали са декларации с невярно съдържание по чл. 264 от ДОПК, в които са премълчали задълженията, които до този момент са декларирали пред НАП.

     Според текста на писмо №1437/13.08.2010 на Окръжна Прокуратура В.Търново до Районна прокуратура, противно на прил.13, дружеството няма задължения към НАП- прил.14. Възползвайки се от тази противоречива поверителна информация, отразена в посочените 2 противоречящи си  официални документа, изхождащи от ТД на НАП В.Търново, от дружеството са продължили да отчуждават имуществото си с цел да не се разплатят с кредиторите си- видно от справка с дв.вх. №2504/03.11.2011г,на СВ гр.Балчик, продължили са да трупат задължения с което са довели умишлено дружеството до несъстоятелност, а аз съм подведен и съм заплатил укритите задължения на дружеството в размер към 49 хил. лева, за присъединения взискател НАП по ИД№№31/10 на ДСИ при РС Балчик, с които суми съм ощетен- прил.15. Също така съм подведен и принуден да заведа гр.д.№310/11 и №675/11 по описа на Окръжен съд Добрич, с правно основание чл. 464 от ГПК- оспорване взиманията на присъединения взискател.

   2. През март 2011г, директорът на  ТД на НАП В.Търново, отказва изпълнение на запорно съобщение на държавен съдебен изпълнител от гр.В.Търново, с което още веднъж съм ощетен в полза на дружеството с управител Иван Мутов.- прил.11

      На 09.11.2012 г, от ТД на НАП В.Търново, след телефонно повикване, лицето П.Принова ми  връчи искане за представяне на документи и писмени обяснения от мен във връзка с извършвана проверка възложена с РИНП №125261/18.10.2012г., като не ми е показана и връчена заповед за това. /представям прил.16- писмени свидетелски показания на Й.Ранчев/. В срок съм представил исканите документи, като справки по образец, съдържащи информация за мои доходи, имущество и несъбрани вземания. Грабежа в апартамента ми създаде препятствие относно пълнотата на тези справки.

    Поради горепосочените документални факти и обстоятелства, се опасявам и считам, че предприетите посочени действия от страна на служители от офиса на ТД на НАП В.Търново, използвайки надмощните функции на НАП, са преднамерени и  произтичат от пристрастни  отношения към конфликта между мен и посоченото дружество с управител Иван Мутов в полза на последния. Ясно е, че той укривал неплатежоспособността на дружеството, възползвайки се и от необявените от офиса на ТД на НАП В.Търново публични вземания. От горепосочените документални факти /прил.13 и прил.14/ е видно че публичните задължения на дружеството са обявени от офиса на ТД на НАП В.Търново единствено спрямо мен, с което са възпрепятствани изпълнителните дела във моя вреда и полза на дружеството. Същите задължения не са обявени спрямо другите лица, купували имоти от дружеството след поканата за доброволно изпълнение-прил.10, включително и служителката от ТД на  НАП В.Търново, закупила имота по занижена цена /по дан.оценка/- прил.12, които не само не са ощетени от дружеството за разлика от ощетените над 60 лица, видно от обявени актове на публичния търговски регистър при АВ, за “Агропрогрес –ВТ” ЕООД с ЕИК 104001773 – в несъстоятелност,  а както се вижда, сме ощетени в полза на тях.

     Поради посочените факти се опасявам и считам, че предприетите посочени действия от страна на заинтересовани служители от офиса на ТД на НАП В.Търново, използвайки надмощните функции на НАП, са с цел да се оспорят мои финансови средства, придобити през минали периоди, които са загубени от измамната дейност на лицата от дружеството и управителят му Мутов и се опитвам неуспешно да възстановя чрез съдебно изпълнение. Посочените факти съм изложил в жалба с вх. №94-П-323/07.12.12г, до директора на НАП София. Очевидно е че от ограбеното от граждани, дружеството е облагодетелствало служители на ТД на НАП В.Търново.

    Това ме кара да мисля че има връзка между грабежа на апартамента ми, конфликтите ми с дружеството, въпросните свързани лица и проверката от НАП.

 

   На 27 и 29 април 2011г подадох жалби с вх.№1486/27.04.2011 г, и с вх.№272/29.04.2011 г,  до РП В.Търново и Балчик.

    Едва на 27.02.2012г, в РП Балчик е образувано досъдебно производство, по преписка 272/2011, образувана по моя жалба от 29.04.2011г, срещу “Неизвестен извършител” за това, че на 11.02.2011г, е съставил неистински официален документ –констативен акт №15, с цел да бъде използван.

       Ползвателите на неистинския документ са известни, същите фигурират в текста на документа: Т.Деветаков, представител  на Сн.Деветакова - като заинтересовани собственици на сградата, която се приема с този документ, и фирмата строител Агропрогрес -ВТ ЕООД, представлявана от управителя Иван Мутов, видно според текста на Н.А №157/2006г, на нотариус №109 в СВ Балчик.

       Със съзнателното използване на този документ от горепосочените лица са ми нанесени много големи  морални и материални вреди, изброени по долу, както причинени  материални вреди и на други лица, включително граждани на Русия:

 1.Набеден съм за закононарушение на ЗУТ.

 2.Ощетен съм с незаплащане на  проектантски труд за 40400 лв. за което съм завел гр.д. №767/2011 г на БРС.

 3.Продължителното и противоречиво по резултати разследване даде възможност на Деветакови

чрез използване документа акт 15, с невярно съдържание и с подправени подписи, от който  документ те са зависими, и е в полза на същите, чрез помощта на Мутов, като управител на дружеството, непосредствено преди несъстоятелността му, да реализират измамна схема с която да подменят собствеността и с което да ме ощетят мен и други граждани, лишавайки ни от следните имоти и придобивайки ги за наша сметка:

1/апартамент, с площ 66.11 кв.м, с идентификатор 02508.83.2.3.5 -продаден с предв.дог. от 21.04.2009г на П.Пенев като апартамент №10

2/ апартамент, с площ 74,96 кв.м, с идентификатор 02508.83.2.3.4 -продаден с предв.дог. от 21.04.2009г на П.Пенев и втори път продаден на А.Цветанова, като апартамент №11

3/ апартамент, с площ 65,54 кв.м, с идентификатор 02508.83.2.3.3 -продаден с предв.дог. от 21.04.2009г на П.Пенев като помещение №8

4/ апартамент, с площ 63,49 кв.м, с идентификатор 02508.83.2.3.2 -продаден с предв.дог. от 21.04.2009г на П.Пенев като помещение №8а

 5/ апартамент, с площ 50,34 кв.м, с идентификатор 02508.83.2.3.7- продаден с предв.дог. на руската гражданка Елена 

6/ апартамент, с площ 63,49 кв.м, с идентификатор 02508.83.2.3.6

     По търговско дело №15/2011г, по описа на  Окръжен съд Добрич, съобразно разпоредбата на чл.363 на ГПК, в производството по чл.19 от ЗЗД, съдът е постановил обявяване на предварителния договор в окончателен за прехвърляне правото на собственост върху горепосочените недвижими имоти, описани в предварителен договор за покупко продажба на недвижими имоти от 21.04.2009г в гр.Балчик, сключен между мен и “Агропрогрес В.Търново” ЕООД, представляван от Иван Мутов.

    По въззивно гражданско дело 193/2011г, Варненски Апелативен съд, в мое отсъствие по здравословни причини, е отменил решението на Окръжен съд Добрич, като е приел твърденията на представителят на дружеството, Иван Мутов, че процесните имоти, които той ми е продал с предварителния договор не са собственост на дружеството - продавач, използвайки различието в номерациите на имотите, които той е извършил с цел объркване и подмяна на собственост, с цел да развали сделката, въпреки че Агенция по геодезия, картография и кадастър ( АГКК) гр.Добрич и Общинска данъчна служба гр.Балчик, при проверката на същата собственост са определили че дружеството-продавач е собственик на процесните имоти, като са издали съответните документи, удостоверяващи това- схеми на имотите и данъчни оценки. В момента делото се обжалва в  ВКС, за което съм поискал спиране на основание чл.229, ал.1, т5 от ГПК, докато се установят извършителите и ползвателите на използваните относими неистински документи .

      Чрез съзнателното и тенденциозно използване, неистинския официален документ акт15, с подправени подписи и с невярно съдържание привидно  узаконява  и прикрива строителни отклонения, които са сервитутни нарушения по чл.32 от ЗУТ и прикрива увеличена площ на секция “В”, собственост на учредителите Деветакови, определена според  арх. проект одобрен на 08.09.2006г, от Община Балчик и последвалият го нотариален акт №157/2006 г, на нотариус №109 в СВ Балчик, като заблуждава, че променя фиксираното в т.6 на същия н.акт, съотношение  17%:83% части, между площите на учредителите и приемателя, в полза на Деветакови, което e основание да претендират за приращение по смисъла на чл.92 от ЗС. Чрез използването на този подправен акт образец 15, посочените лица Деветакови, с помощта на лицата от “Агропрогрес ВТ” ЕООД, Ив.Мутов и М.Ракелова, ме набеждават в допускане на строително нарушение по чл. 32 от ЗУТ и съм ощетен в огромни размери със стойността на неплатен проектантски труд 40400 лв и със стойността на недвижимите имоти чрез възпрепятстването на изпълнението на горепосочения предварителен договор за покупка на недвижими имоти от 21.04.2009 г, които Деветакови придобиват като приращение, по измамна схема, описана в жалбата и обяснението, по която са измамени и други лица: А. Цветанова и руска гражданка Елена…      С допълнителна жалба с вх.№542/22.07.2011г, до РП Балчик съм сигнализирал за  организирана схема за имотни измами от дружеството с управител Мутов и Деветакови, която следва използването на неистинския документ с положения неистински подпис до името ми, но вместо да се присъединят към  образуваната преписка №272/2011 г на РП Балчик, то досъдебното производство е отказано с мотива , че предварителната проверка по настоящото разследване е установила че подписът на акт 15 е мой- факт който не е верен и в последствие бе отхвърлен. Но резултатите от грешката в разследването и проточването му във  времето дадоха възможност да се реализират измамните деяния с което съм ощетен аз и другите лица.

     Деветакови с умисъл и ясно съзнание, преследвайки собствения си материален интерес, използват цитираният документ  с невярно съдържание -акт 15 за да си въведат сградата в експлоатация, противно на моето съгласие и зад гърба ми в качеството ми даже и на длъжностно лице, и като участник в инвестиционния процес и очевидно извършеното деяние прегражда възможността, облигационните отношения  между мен и посочените лица да се решат по граждански ред. В подкрепа на това са фактите:1. че  документът акт 15 е подписан, не по редът на  “НАРЕДБА № 3 от 31 юли 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството”, и  2.фактите в приложените към жалба вх.№542/22.07.2011г, кореспонденции  между мен и Деветаков, от електронната ми пощенска кутия, приложени към предходните жалби, където последният афишира връзките си кмета на Балчик.

      В подкрепа на това твърдение са и по късните действия на Деветакови изразяващи се в следното: 

- Деветакови, научавайки за констатирането на преправения подпис от РП Балчик, прехвърлят  на 03.02.2012г, придобитите с измамната схема спорни имоти с които съм ощетен, през юли 2012г, на трето лице - дружеството “Есекс комерс”ЕООД с ЕИК 124600307, което според търговския регистър е тяхна собственост, видно от справка с дв.вх.№335   на СВ Балчик, а в края на 2012г, видно от търговския регистър,  дружеството “Есекс комерс”ЕООД е прехвърлено на лицата от В.Търново: Кр.Йорданов и Кр.Недков-брат на шампиона по свободни боеве Станислав Недков, съпругът на Юлияна Дончева, общински съветник от “Ново време”, подкрепили на балотажа на изборите през 2011 за кмет на В.Търново кандидатурата на Н.Илчев- адвокат по скалъпеното срещу мен гр.д.196/11 на ВТОС.

       Моля на Вашето внимание: апартамент, с площ 63,49 кв.м, с идентификатор 02508.83.2.3.6, е идентичен с предложения от мен в опита за спогодба по гр.д.196/11 на ВТОС , като замяна на необременен имот  на дружеството намиращ се на трето ниво в ъглова секция в Балчик срещу вдигане на ипотеката и не се прие от адв.Илчев, с обяснението му пред съдийката по делото, че схемата била много сложна.

 -  същевременно Деветакови ликвидират собствеността си върху обектите в секция “В”, която е тяхна собственост по силата на  н.а.№157/2006 г, и в която има строително нарушение по чл.32 ЗУТ, прикрито с преправения подпис на акт 15, и застрашена от премахване като незаконно строителство, при бъдещи жалби от заинтересовани страни, като по този начин мамят и ощетяват купувачите на тези обекти.

        Посочените  действия на Деветакови са подпомогнати допълнително от противоречивото и  забавено с 10 месеца установяване на подправените подписи в документа с невярно съдържание- акт 15 от РП Балчик.

       Спирането и разтеглянето на наказателното производство №272/11г в Балчик, с оправданието че не е намерен извършителя още веднъж  ще даде възможност да се прикрият посочените престъпни деяния. Пределно ясно е че неистинския документ е изготвен по поръчка от използвалите го заинтересовани лица: от дружеството с управител Мутов и Деветакови, които съзнателно са го използвали солидарно, а в последствие разиграват театър, че единият го е изпратил по пощата на другия, да осигури подписването, видно от текста на постановление №1452/11г. на ОП Добрич-прил.19.

        Видно от нотариален акт № 157/2006 г, Деветакови са получили според текста: 3 апартамента, 2 тавански помещения, 2 гаража и 1 склад с обща разгъната застроена площ 447 кв.м., находящи се в секция “В”, срещу отстъпване на право на строеж на дружеството за построяване в негова полза на секции “А” и “Б”.   Чрез деяния, следващи ползването на неистинския документ, Деветакови са изчерпили допълнително още облаги чрез двойно консумиране на отстъпеното от тях право на строеж в размер на посочените още 6 апартамента с обща разгъната застроена площ 430 кв.м., намиращи се секции “А” и “Б”, и строени със средства на измамените вложители, покривайки се зад организираните измамни действия на представителите на “Агропрогрес В.Търново” ЕООД, осъществени в тяхна полза и действащи като организирана престъпна група за имотни измами, използвайки посочените непълни документи и  документи с невярно съдържание:

         Н.Акт №157/2006 г, за отстъпване правото на строеж е непълен , защото липсват описани граници със съседни имоти и това затруднява идентифицирането на самостоятелните обекти. Тази непълнота се изяснява само с одобреният архитектурен проект, по който е съставен акта, и това го прави неразделна част от него. Той се съхранява като публично достъпен в архива на Община Балчик.

  На 20.06.2012г, заедно със свидетеля Антим Антимов с ЕГН 7305041768, направих справка в архива на Община Балчик. Установих , че архитектурният проект, по който е съставен  н.акт 157/2006г, за отстъпване право на строеж и който допълва цитирания непълен н.акт, липсва в архива, с обяснението, че бил изнесен по искане на друг служител поради преустройства на сградата, извършвани от собственика Т.Деветаков. Това действие е недопустимо, тъй като не може да бъде изнесен от архива, защото се създава възможност за преправяния и създаване на нови документи с невярно съдържание-създаване на номерация с цел подмяна на собственост. Освен това всякакви промени по проекта, извършвани без съгласието и знанието на проектанта, е нарушение на чл.18 от ЗАПСП, тъй като сградите, предмет на проекта не са въведени в експлоатация, с изключение на секция”В”, която е приета с посочения подправен документ-акт15, с невярно съдържание.  За липсата на проекта в общинския архив веднага сигнализирах РП Балчик с жалба с вх.№408/20.06.2012г, (представям-прил.17 ), в която се е подписал като свидетел Антим Антимов.

     Още същата вечер свидетелят Антимов е бил посетен от две лица, на работното си място на нощен охранител на двореца, като е бил заплашван за да не се бърка в бизнеса на Т.Деветаков.  (представям по долу собственоръчно написана декларация от Антимов от 21.06.2012г- прил.17  ). Това означава, че още същият ден е изтекла информация от РП Балчик по подадената жалба срещу действия на общинската администрация, обслужващи Деветакови, и услужливо им е предоставена за да вземат съответните престъпни мерки състоящи се в заплахи.

    Ясно е че така образуваното ДП само срещу “неизвестен извършител”, който няма да се разкрие, и чрез пренебрегване на доказателствата, представени с допълнителна жалба с вх.№542/22.07.2011г, до РП  Балчик, временно отбива номера и печели време в полза на лицата от дружеството с управител Мутов и Деветакови, а спирането му още веднъж ще ни ощети и ще даде възможност да се прикрият посочените незаконни деяния, и заплахи върху свидетели.

       Моля за продължаване на досъдебното производство, като се вземат в предвид мотивите на страните за използването на документа, както и за анулирането на  този неистински документ -акт 15.

Особено искане:

       За пълно изясняване на взаимоотношенията и мотивите за използване на неистинския документ и следващите го имотни измами, Моля да разпоредите да  се изискат следните документи:

1.Моля да се изиска от участвалите лица:  СПОГОД БА от  21.01.2011 г, между страните :

1. ТИХОМИР РАДЕВ ДЕВЕТАКОВ ЕГН 7108037928 от град Добрич, „Хан Аспарух” № 18, вх.А, ет. 5, ап. 13 и СНЕЖАНА ДИМИТРОВА ДЕВЕТАКОВА ЕГН 7111147915 от град Добрич, ул. „Хан Аспарух” № 18, вх.А, ет. 5, ап. 13, от една страна, наричани в спогодбата “Първа страна”  ,

2. „БЪЛГАРО – АМЕРИКАНСКА КРЕДИТНА БАНКА” – АД, ЕИК 121246419 със седалище и адрес на управление област София, Община Столична, град София 1504, район Средец, ул. „Кракра” № 16, представлявано от  ДИМИТЪР СТОЯНОВ ВУЧЕВ ЕГН 5910266685  и ЯНИТА  ГЕОРГИЕВА ЗАГОРОВА – ПЕТРОВА ЕГН 7304275798 – изпълнителни директори, наричана в спогодбата “Втора страна” ,

3. ИВАН ДИМИТРОВ АНГЕЛОВ ЕГН 7803047969 от град Балчик, ул. „Добротица” № 11 наричан в спогодбата “Трета страна” ,

4. "АГРОПРОГРЕС- В.Търново”- ЕООД със седалище и адрес на управление град Велико Търново, ул. „Васил Левски” № 31-невалиден, вписано в Търговския регистър към АВ с ЕИК 104001773, представлявано от управителя Иван  Атанасов Мутов наричана в спогодбата Четвърта страна,

за да се установи налична ли е еднаквостта в процентите от собствеността на Деветаков в подписаната спогодба и спогодбата, която ми  е пратена от Деветаков на  21 Януари 12:23:12 часа, 2011г, на електронната ми пощенска кутия и която е приложена към допълнителна жалба с вх.№542/22.07.2011г, до РП Балчик. Ако има различие в процентите, то е явно, че Деветаков още тогава, умишлено и целенасочено се е опитвал да ме въведе в заблуждение, с цел да довърша екзекутивите и последващото подписване на процесния акт 15.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - Е,ХЕ-Е-Е,ТИ ДА СИ ЖИВ!
31.01.2013 23:24
БАЛЧИШКИЯТ НОТАРИУС N109-ОБРЕТЕН ОБРЕТЕНОВ Е ДОСТА "ИЗВЕСТЕН" В ГРАДА.
БИВШ ПОЛИЦАЙ,ПРОКУРОР И ПОСЛЕ НОТАРИУС.КУПИЛ ПОЛОВИНАТА БАЛЧИК И ВИЛНИТЕ ЗОНИ НАОКОЛО.НЕ ЗНАМ КАК СИ ПЛАЩА ДАНАЦИТЕ НА ВСИЧКИ ИМОТИ!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740841
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031