Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2013 17:59 - ДЕЖА ВЮ, БЕ АРАТЛИК-ІІ ЧАСТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3640 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 30.01.2013 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПЪЗЪЛЪТ Е ПОДРЕДЕН

Тъй като се хванах на бас веднага след цирка пред Съдебната палата, че стрелбата по Златко Баретата е била с малокалибрено оръжие и стоманени куршуми, останах твърде удовлетворен, че съм изчислил нещата правилно. Това потвърждение ме кара да напиша по-конкретно онова, което досега смятах само за много вероятно.

Разговарях с много известен български състезател по стрелба, тъй като според мен да се застреля смъртоносно с малокалибрено оръжие човек от 40-50 метра не представлява никакъв проблем. На състезания от 50 метра да се улучи десятката, която е голяма колкото една стотинка не е никакъв проблем. Снайперистът трябва да е пълен инвалид, за да не улучи главата или сърцето на мишената. Но такъв човек не биха го изпратили да реализира убийство. Още повече, че според мен пушката е била спортна. Просто сделката е била не да бъде убит, а да бъде извършена показна стрелба в центъра на София точно пред култовата сграда на Съдебната палата и хотел „Шератон”.

Нека направим цялостна разстановка на стрелбата.

Главният прокурор, вътрешният министър и министърът на правосъдието пътуват за Брюксел на срещи със съответните институции.

image

image

Новият главен прокурор Сотир Цацаров ще направи първото си посещение в Брюксел заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов и правосъдния му колега Диана Ковачева, съобщиха в понеделник от пресцентъра на държавното обвинение.

 

В рамките на визитата си в белгийската столица Цацаров има предвидени срещи с главния секретар на ЕК Катрин Дей и с директора на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) Джовани Кеслер.

 

Ковачева също ще се срещне с Катрин Дей, като "част от активния диалог между Министерство на правосъдието и ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка", допълват от правосъдното ведомство.

 

От пресцентъра на МВР пък уточняват, че министър Цветанов ще използва посещението си, за да участва в международна конференция за борбата и превенцията на насилствения екстремизъм, организирана от еврокомисаря по вътрешни работи Сесилия Малмстрьом.

 

Министър Младенов е в САЩ на среща.

 

 С Уилям Бърнс българският външен министър е обсъдил и военно-политическото сътрудничество между България и САЩ, както и предстоящата среща на Международната работна група по санкциите срещу сирийския режим, чийто домакин ще е София.

 

"Нашето разбиране е, че тези санкции целят по-бързо да спрат насилието в Сирия, а не да навредят на сирийския народ", казал Николай Младенов. По-късно той се срещна и със заместник съветника по националната сигурност на президента на САЩ Антъни Блинкен, след което отпътува за Кувейт.

 

Премиерът има работен обяд в хотел Шератон.

 

Засилена охрана има в целия периметър около хотел „Шератон” в столицата. Служители на НСО проверяват метър по метър пространството около хотела. На покриви на съседни сгради са изпратени снайперисти.
Засилените мерки са предприети веднага след стрелбата пред Съдебната палата и раняването на Златомир Иванов - Златко Баретата малко преди 9 часа тази сутрин.

В хотел „Шератон” се събират участниците в работния обяд с представители на Американската търговска палата. В рамките на срещата министър-председателят Бойко Борисов ще направи презентация на тема: "Правителствените приоритети и политики през новия програмен период и многогодишната финансова рамка на ЕС за 2014 - 2020 г."

На работната среща са поканени да присъстват и министрите Делян Добрев, Ивайло Московски и Тотю Младенов, посланици и над 150 представители на бизнеса.

Очаква се Борисов да говори около 12,30 часа в зала „Роял

 

И в този момент гръмват Златко Баретата.

 

Нека добавим и засиленото напрежение и дестабилизация на обстановката в страната-грабежи, обири, атентат срещу Доган, референдум.

На референдума стана ясно, че в Белене няма да има АЕЦ. Това са над 10 млрд. евро, при това само като начало. Един Господ знае накрая колко ще се окажат.

Е, някой загуби много пари.

Ако Борисов беше подписал договор за Белене на изборите ще се провали като НДСВ. Ако не го подпише-един кръг ще загуби много пари и ще дестабилизира страната. Борисов пак губи.

В шахмата това се казва „Цугцванг”, т. е каквото и да мръднеш-губиш. Ако не направиш ход губиш по „цайтнот”.

Градацията на събитията е видима с просто око.

При една от двете срещи с Гоцев, когато ме кандърдисваха да направя социал-демократическа партия,  стана дума за току-що встъпилото в длъжност правителство на ГЕРБ, начело с Борисов. Аз му дадох кратък срок. Гоцев отвърна, че ще бъде 30 години на власт. Говореше с убеждението на човек, който не само знае, но и управлява този процес.

Защо ли?

Говореше се, че генерал Гоцев и Борисов наскоро нещо са се скарали.

Е, вече се знае със сигурност.

Знае се и как ще свърши всичко това.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostadin - Всички журналисти с обществен у...
29.01.2013 18:35
Всички журналисти с обществен уклон на интересите и всякакви демократи се кълнат ,че живеем в бандитска държава .Успокойте се ,като дойде св. мафия нещата ще се оправят
цитирай
2. vmir - Залагам без всякакво колебание на Бойко.
29.01.2013 18:36
Защото всички опозиционни версии за него са нищо повече от сънища в летни нощи. Бойко е изумителен артистичен талант в комплект с дарба да управлява и ще продължи да печели от неадекватността и глупостите на опонентите си, които в сравнение с него са като артисти от някогашните пионерски драмсъставчета и дружинки.

При толкова много чукундури и любители на конспиративни теории наоколо, за Бойко не би било проблем да управлява и 300 години, стига да беше от безсмъртните.
цитирай
3. vmir - Бат Бойко ще ни отнесе всички като бръмбар - сламка, камо ли некъф си геерал Гоцев.
29.01.2013 22:57
Навремето същия тая геерал се беше кандидатирал за Президент, но не на Женския Пазар в София, а на Республика България. Съответно, геералското движение барабар с ортаците, ятаците и партизаните от запаса, му пълнят залите с фенове, а Любен Гоцев току припяваше как дълбоко чувствУвал, че немало никЪф, ама никЪф начин следующият Президанте на Бългерията да се не кажува Любето Гоцев. И - да, спечели части от процентата геералот Гоцефффф.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735315
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031