Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2013 14:40 - КОЙ НАСАЖДА ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 6029 Коментари: 5 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАКВО Е РАЗСТОЯНИЕТО ОТ ОМРАЗАТА ДО ТОЯГАТА

 

Странно нещо е българинът. Особено когато иска да направи далавера или когато влезе в политиката. Когато е слаб изпреварва хамелеона по пребоядисване. А като стъпи на върха раздава шамари, присъди, псувни и заповеди. И заставя хората около него да си сменят цвета според неговото настроение.

Веднага ще си помислите, че визирам Борисов. Донякъде е така. Но аз слагам в кошницата всички наши „политици”, „интелектуалци” и журнаглисти. Един глупак на една конференция изтърси, че след „атентата” срещу „демократа” Ахмед Доган „България вече не е същата” и че „Управляващите налагат езика на омразата”. Не, че оспорвам това. Просто ми стана смешно, защото още на другия ден беше атакуван от всички лидери на „партии”, че именно Доган „налага езика на омразата”, което също не оспорвам. Не го оспорвам, защото всички политици вкупом и поотделно налагат езика на омразата.

Но това не е нещо ново. Целият ми живот мина в непрекъснат натиск от страна на българските пишман управници кого да обичам и кого да мразя. Трябваше да обичам най-много братушките и по-малко хората от страните с народна демокрация. Трябваше да обичам трудовото човечество, включително китайците, а да мразя капиталистите и войнолюбците. Трябваше да бъда пролетарий и да се съединявам, за да мразя ужасно класовия враг. По едно време китайците кривнаха нанякъде и се наложи да ги мразим и тях. От две десетилетия тези, които ни учеха да мразим се „разсърдиха” един на друг и настана разнобой в омразата. Едните ни учеха да обичаме руснаците, а другите да ги мразим. Първите ни учеха да мразим американците, а другите-да ги обичаме. Даже ни учеха да мразим другите партии, а тяхната да я обичаме.

Ще ви дам пресен пример:

От трибуната в НДК на конференцията на ДПС Лютви Местан изкряска, че „Борисов и управляващата партия насаждат омраза в обществото”.

Какво му отговори Борисов на другия ден?

Отговори му, че „Доган и партията му насаждат омраза в обществото”.

Завидно единодушие! Както между двамата, така и аз съм напълно съгласен с тях. Те наистина насаждат омраза в обществото и затова да не се чудят, като разберат, че обществото искрено ги мрази. При това съвсем основателно.

Но тук има един странен нюанс.

По време на т. нар. „Възродителен процес” Борисов с маркуч в ръка разгонваше протестиращите български граждани от турски произход заради насилствената смяна на традиционните им имена. Той и неговата партия упорито насаждаха омраза към турци и мюсюлмани. От същата страна на бариерата бяха и Доган-„Сава” и Местан- „Павел”, но това беше тайно. Дори един техен съратник Юнал Лютви-„Сидер” през 1984 г. почерпи колегите си със шоколадови бонбони, защото цял живот искал да се казва Юлий Лютвиев и е благодарен на „народната власт” загдето усетила това и го преименувала. Радост велика!

После нещата се объркаха като в къщата на Ана Каренина. Юнал си върна старото омразно име, Доган направи ДПС, Борисов стана гл. секретар на МВР и от лайнар стана генерал. Дори приплака на Доган, че е само генерал-майор като другите генерали в МВР и Доган го направи генерал-лейтенант. Тогава не се обиждаха един-друг, че насаждат омраза в обществото, защото заедно засаждаха едни зелени банкноти и като поникнеха ги събираха тайно. Един вид „зелени пари за черни дни”.

След това пак се скараха и извадиха омразата и насаждането и в обществото. Борисов дори се сети, че дядо му бил убит от комунистите. Защото беше забравил, че баща му и той са същите комунисти.

Спомням си при разпитите как ме питаха защо не обичам „народната власт” и БКП-респективно Кремъл и КПСС. Отговарях им, че въпросът не е за обич или омраза. Просто логиката показваше друго. Казвах им, че държава не се прави с класова борба, а с класово сътрудничество. Те, естествено, не можеха да разберат какво им казвах.

И сега е същото. Те си живеят с класовата борба и омраза, защото иначе не могат да съществуват.

И като дар ще получат всеобщата омраза на обществото.

А от омразата до тоягата е само едно протягане.




Гласувай:
18



1. dedenze - Напълно подкрепям !
22.01.2013 16:05
Но какъв е пътя и извода ? Май през 1934 г. Борис го е открил - забрана за политическите партии - следва Златен български лев ...
Интересно защо само обикновения, неангажиран политически българин, този на който му запушиха устата и вързаха камъка на краката, ясно го разбира !?
цитирай
2. evrazol - Мда-а
22.01.2013 17:02
държава не се прави с класова борба, а с класово сътрудничество
цитирай
3. nicodima - ЧОВЕКЪТ, г-н Колев, ЧОВЕКЪТ! Това, за което говорите, е общочовешка черта, не само българска!
22.01.2013 21:27
"Странно нещо е българинът. Особено когато иска да направи далавера или когато влезе в политиката. Когато е слаб изпреварва хамелеона по пребоядисване. А като стъпи на върха раздава шамари, присъди, псувни и заповеди. И заставя хората около него да си сменят цвета според неговото настроение."
цитирай
4. dinkov - Динков
23.01.2013 00:36
Така е. Омразата води до разделение. "Разделяй и владей", не е измислено от нас. Но нашия елит добре го усвоил. Разделени хора лесно се управляват. Доган, ако не поддържаше омраза и разделение откъде щеше да има електорат. Същото важи и за целия т.н. елит.
Ицко
цитирай
5. kakvonovo - Здравейте! Как сте?
23.01.2013 14:24
Имаме един въпрос, ако разрешите. Какво според Вас е съотношението: глупост/външна намеса/лична изгода в действията на това правителството? А на предишните? Да направим класация ако искате!
Според нас водещото е световното желание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735215
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031