Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2013 17:23 - УРА! РОДНОТО НЕБЕ НАЙ-ПОСЛЕ Е СВОБОДНО!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3435 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ХРАБРИЯТ ВОЙНИК ШВЕЙК ОТНОВО ОЦАПА ПАМПЕРСА

 

Лицето Аню Ангелов в типичен свой стил разсмя публиката. Делегатът на последния конгрес на БКП през 1990 г. си фръцна трътката също като своя началник. Пламенният съветофил, който хвалеше и въздигаше до небесата съветското оръжие и армия сега се отказа три пъти от нея и прегърна Ф-16. Срещу някакви си никакви 700 млн. евро.

Ето част от интервюто му пред предаването „Факторът Кошлуков”. Не че Кошлуков е някакъв „фактор”. И той е същият надничар като Ангелов, но по-важни са лъжите и полуистините, произлизащи от разговорните органи на Швейк.

Ето и частта от интервюто. Ще напиша целия пасаж, отнасящ се до самолетите Ф-16, след което ще ги коментирам”

„… Факторът-Другият проблем, който се коментира в /факторът изрече „във” б. а.// медиите е за покупката на тези изтребители. Твърдят, аз не съм специалист по военна техника, но твърдят, че ние плащаме в пъти повече, отколкото струват тези изтребители. И второ-трета употреба,  Ония ги купили за 100 млн., а ние ги купуваме за 500 /И двете числа са неверни, но колко му е на един водещ да си измисля какво ли не. б. а./ . Разкажете малко повече за тази сделка.

Швейк-Това е голяма заблуда…

Ф-Възникнаха съмнения.

Ш-Това е голяма заблуда, между впрочем,която…откровено се тиражира с определена цел.в някой медии. А-а-а вижте какво а-а-а…при бойните самолети няма първа, втора и трета ръка. Ще ви дам един пример. Един самолет има определен ресурс, от ,например 7 000 часа, които трябва да налети за своя живот.И в тези 7 000 часа

Ф- Летателни.

Ш- Има ли някакво значение дали на него лети американски пилот, прортугалски пилот или български пилот.няма никакво значение. Важното е какъв остатъчен ресурс има, а не кога у произведен и най-важното е какви качества има. Това, което се цитира, че за 268 милиона долара Португалия е закупила тези…; тези модернизирани 20 самолета ъ-ъ-ъ  Ф-16. Тези самолети са подарени на Португалия от САЩ без цена. Всеки един самолет. А самата модернизация е 268 млн.

Ф-Тоест, това което е похарчено да ги осъвременят и стегнат.

Ш-Точно така. И това се прави по един европейски проект.за всички държави Те са пет държави в Европа, които са закупили / както се оказа по-горе не са закупени а подарени б.а. / ъ-ъ-ъ такива самолети Ф-16 MLU, това им е индикацията, че са модернизирани.

Ф-На тях им ги подаряват, а ние ги купуваме. Защо не ни ги подарят?

Ш-Не! Няма как да ни ги подарят. Вие знаете, че Португалия дори е в по-тежка криза от България в момента. И те ги продават именно с цел да..да намалят разходите си за отбрана. Това е съвсем разбрано. Те ги продават на абсолютно приемлива цена, която горе-долу е равна на самата модернизация, но трябва да посоча, че това…

Ф-Колко летателни часа им остават?

Ш-За около 25 години при нашите условия, колкото средно летят българските летци. Искам друго да подчертая. Всъщност, възможността да се получи способност отбранителна, а не просто самолет. Това е за нас много важно. Това означава, че този, който предлага каквито и да са бойни самолети да бъде в пакет-обучение на технически персонал, обучение на летци, въоръжение, всички модернизирани системи целеуказване а-а. включително дисплей на шлемофона. А-а Най-важното е въоръжението. Всичко това…

Ф-Само секунда. Какво значи дисплей на шлемофона? На самата каска има картинка, която;

Ш-Абсолютно! Абсолютно!

Ф-На самия шлем има видео?

Ш-Да. И за съжаление онези, които ги предлагат, включително и нови самолети не ги предлагат с тези системи. Защото тези системи са американски и трябва ние отделно да ги закупуваме… „

Както виждате от „съдържателния” лаф-мохабет между двете рендета излизат наяве следните неща:

  1. За бойната авиация няма първа, втора и трета ръка. Било заблуда, че имало стари самолети и че медиите изпълняват нечия поръчка. Още по-голяма заблуда е, че Швейк не каза да върнем самолетите ИЛ-2, МЕ-109, Фоке вулф, Ла-5 и други бойни самолети с неизчерпан ресурс от военно-сторическия музей. И не дава отговор на въпроса защо не се удължи живота на Миг-21, както предлагаха руснаците. Това можеше да стане за, както и да бъдат модернизирани. Те също щяха да имат ресурси за 25 години срещу 100 млн.. Защо поляците не си бракуваха руските самолети?
  2. Ще ви отговоря просто. Защото качествата на двата самолета-Миг21 и Ф-16 не са съизмерими. Защото във Виетнам Миг-овете сваляха Ф-16 като гащите на Сашка Васева. А защо САЩ спряха това производство, а Миг-21 още се произвежда. При това не само в Русия. Маневреността и характеристиките на МИГ-21 превъзхождат значително качествата на пробутвания ни Ф-16.
  3. Завиден е португалският национализъм на министър Швейк. Португалците били в по-голяма криза от нас и затова ги продават на нас. Явно Швейк смята България като майка-кърмилница на целокупния нещастен португалски народ и ще им хвърлим едни 700 млн, които на тях преди време им стрували 268 долара за модернизация на 20 парчета Ф-16, а ние купуваме 7 кошници за 700 млн долара, въпреки че след модернизацията част от ресурсите им са намалели. Португалия при сходна територия и население има годишен продукт около 150 млрд. долара, а България-около 50 млрд. долара. Означава ли това, че ще се намери някоя фалирала държавица от Африка ще закупи от нас тези фантоми за 2 млрд долара и ние ще се окажем на далавера. При това Швейк е убеден, по-скоро иска нас да убеди, че тези самолети ще ни вардят още 25 години. Като че ли няма да се появят нови бойни самолети, които ще превъзхождат морално остарелите Фантоми и ще ги свалят с плюнка. Този смехурко просто си плямпа като пиян поп на Великден и като Бърбореков по една ТВ. Със сигурност, ако тази идиотска сделка се случи, Португалия ще награди Швейк с най-високото звание-генералисимус и ще го погребе до Салазар.
  4. В „пакета” на Швейк влиза и техническото обучение на техниците на аеропланчетата и на пилотите, въоръжението и особено шлемофончетата. Ама не казва, че те не са ни необходими за поддръжката и обучението на руските самолети. Защото просто си го имаме и ползваме. Така излиза, че този „пакет” е начин за измъкване на едни проценти в джобовете на неговата дебела трътка и на тези над него. Нека не забравяме, че американската фирма „Макфарлан” и онова дребно човече Бойко Ноев смучат от яслата на МО всеки месец по 63 хил. долара за ”консултантски” услуги и сега уреждат източването на хазната със 700 млн долара за вторични суровини. Но това е само начало. Ще последват още разходи и далавери и сумата ще се вдигне двойно и тройно, българският пенсионер ще си купува по половин бурканче кисело мляко и ще се радва на фантомчетата, които я се вдигнат във въздуха, я-не. А младите няма да имат и тази възможност, защото няма да се по нашите географски ширини, дължини и височини. Може би Швейк предполага, че в крайна сметка след смъртта на българския народ циганският народ ще брани  родното небе с тях. Ц,Ц! тогава ще намерите аеропланчетата-фантоми в някой склад за скрап, а отвън ще се върти едно чеверме и ще се лее мастика
  5. Ще завърша с това, че накрая се оказа, че купуваме фантомчетата заради шлема, защото имал видео. И така пилотите могат да си летят и да си гледат порно или мазните мутри на Пуйко и Цвък-цвък, а зад тях Швейк, широко ухилен им подава бирата и им държи пепелника.

Това е, братя мили! Ние пак плащаме големи пари, за да могат една свинска банда селяндури да си пълнят гушата. Някои даже са съгласни да си вземат рушвета, но без да купуват старите кошници.

Но не! Те са принципни паразити! Щом са казали на чичо Сам, че издоят българина-ще го направят!




Гласувай:
13



1. apostapostoloff - Самолетите са като музикалните инструменти:
14.01.2013 15:32
колкото по- стари са, толкова по- ценни стават. Един пример: старата китара на Албърт Кинг Gibson Flying V бе закупена неотдавна от Стивън Сегал за 850 000 долара. Излиза, че ние трябва да се радваме на тези самолетчета и да ги ценим като още по скъпите цигулки Stradivarius. Браво, Аньо, браво, Ангелов.
цитирай
2. kostadin - Значи разбрах, че след време ще сме ...
14.01.2013 21:47
Значи разбрах ,че след време ще сме на голяма далавера
Но все пак сигурно някой вече е бъркал в делвата с далаверата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735811
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031