Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 14:15 - ИЗМАМИ, ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОРУПЦИЯ, МЪЛЧАНИЕ, ЗАМИТАНЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4450 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Приятели,

От Велико Търново ми изпратиха писмо с документи за една строителна пирамида, която е свързана с полицията и съдебната система.
Прецених, че ще е добре повече хора да научат това.
Затова публикувам един от документите.
Босия

изх .№…../08.08.2012 г.                                                                                                                                    

                                                                     до     Главният прокурор на Република България

                                                                                       г-н Борис Велчев                                                                        

                                                                     до     Министъра на вътрешните работи                      

                                                                              и вицепремиер на Р България  г-н Цв. Цветанов,          

                                                                              запознат с измамите на

                                                                              строителната пирамида “Агропрогрес-ВТ” ЕООД

                                                                                       Избирателен район: В.Търново

                                                                     до     Инспекторат на ВСС

                                                                     до     Евгени Стоев, депутат в НС от ПГ на ГЕРБ

                                                                                       Избирателен район: В.Търново

                                                                     до     Светомир Михайлов, депутат в НС от ПГ на ГЕРБ

                                                                                       Избирателен район: Добрич

                                                                     до     Бойко Великов, депутат в НС от ПГ на БСП

                                                                                       Избирателен район: В.Търново

                                                                    до     Омбудсман на   Република България

                                                                     до     Красимир Кънев- Български Хелзински Комитет

                                                                     до    Лазар Груев- Върховен Касационен Съд

                                                                                

                                  

 

                            Ф А К Т О Л О Г И Ч Н О       И З Л О Ж Е Н И Е

                                                                              към

                                                       С И Г Н А Л Н А     З А П И С К А 

                                                      на Ваш вх. №7921/2012г.VI.-ВКП

                                                    Подписано от прокурор В.Димитрова

                            

                                                       Уважаеми господа,

         Предвид на това, че нашата сигнална записка до Вас, заведена под горе-цитирания номер, е послужила на прокурор В.Димитрова, да търси оправдание, че излагаме общи оценки и предположения, а не конкретни факти и имена, сме принудени да изложим погазени истини от редица длъжностни лица, регионални политици и такива от правораздавателната ни система, тормозещи лица, които са жертви на  организирани престъпни деяния за имотни грабежи в особено големи размери и  обслужващи извършителите им:

 

      От разразилият се строителен бум, през последните 4-5 години предхождащи кризата, недобросъвестни строителни предприемачи се възползваха и забогатяха  прилагайки следната престъпна схема:

     Срещу сключени от предприемачите предварителни договори, с нищо не подозиращите купувачи- голяма част от които били теглили кредити и предплатили до 100%  на строителите, за мечтаните от тях жилища, магазини, офиси и гаражи, с техните пари  блоковете били построени, след което вместо да им издадат съответните нотариални актове, без тяхно знание, измамниците – предприемачи ги ипотекирали в банки, или ги прехвърлили на трети лица, като прибрали парите от ипотеките или продажбите.

       В Гражданският Комитет “ЗАЩИТА НА ИСТИНАТА”- В.Търново в средата на 2010 г. постъпиха сигнали едновременно за няколко предприемача-измамници. Сигналната записка на Петър Д. Петров бе препратена на  министър Цветан Цветанов с вх.№ М-12281/12.07.2010г с копие и до  шефа на окръжното МВР-комисар Живко Коцев.

     На същите бе направен отказ за образуване на досъдебни производства с №1636/18.05.2010 г, и №1162/28.07.2011 г на ВТОП.

     1. На 27.07.2010год. Гражданският Комитет отново със Сигнална Записка сезира министър Цветан Цветанов вх.№ М-12969;Гл.прокурор Б.Велчев вх.№ във ВКП 11350 ; Апелативна прокуратура В.Търново № 825/29.07 2010г. и НАП.

     Като отзвук от записката  на 22.09.2010г. във В.Търново пристигна министър Цветан Цветанов придружен от народните представители Евгени Стоев, Христо Христов и комисар Живко Коцев. На срещата, отразена от регионалния в-к” Борба” и  състояла се  пред недовършен строеж от Христо Чапанов, остро  беше  поставен  въпроса и за Председателят на Общински съвет – В.Търново и член на ГЕРБ адв.Александър Чокойски, в качеството му на  юридически съветник, консултант и адвокат пълномощник на медийно популярните строително имотни измамници Иван Мутов, Мария Ракелова и К. Стайкова с фирми:”Агропрогрес-Велико Търново” ЕООД, “Агронекс ВТ”ООД, “Некспрогрес-ВТ”ООД, свързаните с тях  “Мис строй” ООД, “Сройпрогрес-ВТ” ЕООД.

             В публикацията от 09.12.2010г. в регионалния всекидневник “Янтра-Днес”: “25 семейства остават на улицата, ужилени от строител” председателя на Общински съвет- адв.Александър Чокойски нагло ЛЪЖЕ , за да прикрие съучастието си в престъпната дейност  на визираните лица представляващи фирмата, като заявява:”Вече не съм адвокат на фирмата.Представлявал съм я по три граждански дела през март, април и май т.г., но се оттеглих”. Оказа се, че адв.Чокойски, изпаднал в конфликт на интереси, не само не се е оттеглил, но и продължил да се явява и да представлява фирмата по делата срещу пострадалите  от нейната престъпна дейност граждани, за което свидетелстват: протоколите и съдебната документация по делата на В.Търновски окръжен съд №№ 287/2010, 1311/2009, 1177/2010, 1037/2010, 602/20101 874/2010; на Районен съд-В.Търново 3135/2010, 3223/2010; на Добрички окръжен съд 15/2010, и др. Видно от същите той - Председателя на Общинския съвет В.Търново  се явявал и представлявал  престъпната фирма и през следващите месеци на 2010 година- юни, юли, септември, ноември. (Приложение 1.)Благодарение  на връзките си придобити от упражняването на административната  и политическа власт и влиянието над съответните институции и длъжностни лица, председателят на Общинския съвет-адв.Чокойски, чрез натиск и заплахи, осигури за измамниците възможности да извършват, да прикриват и да продължават престъпната си дейност широко отразена в регионалния  и националния печат: ( в-к “Янтра днес” от 09.12.2010г, в-к “Труд” от 09.12.2010г, в-к “Десант” от11.03.2011г, в-к”Борба” от 12.07.2012г. и др.). За това говори бездействието на НАП, прекратяването на проверките и отказа на окръжна и районна прокуратури В.Търново за образуване на досъдебни производства отразени с писма: №1437/13.08.2010 г на ВТОП, и №02393/23.08.2010 г на ВТРП.

             Престъпната фирма “Агропрогрес Велико Търново “ЕООД освен многото измамени и ограбени граждани и фирми с около 3 млн.лв, сред които има и чужденци, е задлъжняла и на Българо-американска кредитна банка с над 11 млн.лв., видно от делото по несъстоятелност № 1243/2010год. на В.Търновски окръжен съд, като с това ТЯ е противопоставила интересите на банката срещу ограбените граждани. Завлякла е и други банки: Прокредит банк, ДСК и ОББ и др. Това още повече увеличи ограбването на гражданите, защото банките имат по големи механизми на защита и се наложи да ги използват за да се защитят, което се оказа за сметка на потърпевшите граждани.

              Предвид горното остро протестираме и настояваме с позицията си, че поради изложените  вредни за обществото ни действия и лъжи в полза на група престъпници ограбили десетки семейства, адв.Александър Чокойски, който  водеше листата за общински съветници в община В.Търново  за 2011 год. с лъжите си тотално загуби моралното право не само да оглавява Общинския съвет във В.Търново, но и дори да е негов член, тъй като не само опетни името на партията си, но под неговата закрила лицата от бандитската фирма ”Агропрогрес Велико Търново” ЕООД продължават  с измамите си  и да  се изплъзват от ударите на закона.

               Приветстваме макар и късно взетите мерки от партия ГЕРБ, че не допусна лицето адв.Александър Чокойски, /който лъжеше и подвеждаше своите партийни колеги и ръководители, и използваше общественото си положение за да оказва натиск чрез влияние върху институциите от името на ГЕРБ, за да прикрива престъпната дейност на посочените измамници/, отново да оглави Общинския съвет във В.Търново.

        2. След като през 2011 г, промъкналото се в ГЕРБ В.Търново лице, не бе в състояние да осигурява ефективно необходимият чадър, престъпната група  се ориентира към   други политически изявени лица. Видно от материали по гр. дело №196/2011 г на В.Търновски Окръжен Съд, посочените лица  насочиха вниманието си към услугите на друг политически чадър- пробвалият кариера в няколко партии, и към него момент- кандидат за кмет на Община В.Търново от БСП – адв. Николай Илчев, който по време на балотажа, вместо да работи за предизборната си кампания, се занимаваше с покровителството на визираните имотни измамници. Адвокат Николай Илчев от БСП, който според предизборната си платформа тогава пледираше за социална справедливост, и за борба със строителните измами (Приложение 2.), демонстративно се яви по време на балотажа в съдебно заседание да подкрепя посочените измамници. Той участва с коварство, като подкрепя схема, при която измамниците от “Агропрогрес ВТ”ЕООД, са правили две и повече сделки с едни и същи имоти, като се подвеждат измамените чрез сделките страни, с помощта на неверни документи, да се противопоставят, като се съдят взаимно, а измамниците от посоченото дружество реализират безнаказано ползите от измамите. За да постигне целите си използва всички възможни методи, включително противопоставяне чрез раздухване на напрежение на национално етническа основа, използвайки различната етническа принадлежност на част от ощетените измамени.  Предвид горното остро протестираме и настояваме с позицията си, че поради изложените  вредни за обществото си действия лицето адв.Н.Илчев, неуспял кандидат-кмет, също няма място в състава на Общинския съвет във В.Търново.

        3. Престъпната дейност на посочените лица се вихри и в района на гр. Балчик, където те извършват отново строителна дейност и имотни измами.

           Непосредствено след резултата за кметски избори в Балчик през 2011г, след повторното избиране на “независимият кандидат”- Николай Ангелов, Районна прокуратура Балчик, в лицето на прокурор Мария Копева, извърши тенденциозен отказ по преписка №542/2011г, с което ТЯ прикри престъпната дейност на организираната престъпна група за имотни и документни измами в състав: отново лицата И.Мутов и М.Ракелова с фирма “Агропрогрес-В.Търново” ЕООД и лицата от Добрич -Т.Деветаков и Сн.Деветакова с фирми: “Сити”ЕООД, “Емити”ЕООД, ”Есекс комерс”ЕООД, ЕТ“ЖТД-комерсиал-Т.Деветаков”, собственици на недвижими имоти в Балчик, Варна, Добрич. Последните са купували част от имотите си от Община Балчик, видно от справки по техните партиди от СВ Балчик. Също, не крият протекциите си получавани от кмета на Балчик, отразени в кореспонденция по електронната им поща devetakov@abv.bg от 21.01.2011г., до пострадалия жалбоподател П.Пенев, в жалбите му до Районна Прокуратура В.Търново с вх.№1486/27.04.2011г, до РП Балчик с вх.№542/22.07.2011г. (Приложение 3.)    Служители от Община Балчик помагат на Деветакови в незаконните им действия. На 10.09.2010г, жалбоподателят платил на Общината услуга, за сдобиването му с  удостоверение за степен на завършеност на имоти в сграда, необходимо му за доказване на спорна собственост- предмет на имотните измами, пред съд, съгласно чл.181 от ЗУТ, по търговско дело №15/10 на Добрички ОС. От общината са го възпрепятствали да се сдобие с въпросния документ, което е от полза на Деветакови- /приложение 4. - кореспонденцията с общината/. Последните са използвали и документ с невярно съдържание – акт 15, с подправени подписи пред Община Балчик, за да се облагодетелстват за чужда сметка в особено големи размери. Впоследствие е изчезнал документ от архива на Община Балчик- архитектурен проект, свързан с предмета на посочените имотни измами, отново в полза на последните. Пострадалия жалбоподател, отново е сигнализирал с  жалба до РП Балчик с вх.№408/20.06.2012г. (Приложение 9.), относно това деяние, в следствие на което веднага  още на същата вечер е последвала заплаха над свидетел на деянието.              Посочените  действия на Деветакови са подпомогнати допълнително от противоречивото и  забавено с 10 месеца установяване на подправените подписи в документа с невярно съдържание- акт 15 от РП Балчик (Приложение 8.) , което им е предоставило възможност да прехвърлят имотите с които са се облагодетелствали за чужда сметка, на дружеството “Есекс комерс”ЕООД с ЕИК 124600307, което според търговския регистър е тяхна собственост, видно от справка с дв.вх.№335/03.02.2012г на СВ Балчик. Същевременно Деветакови ликвидират собствеността си върху обектите в секция “В”, която е тяхна собственост по силата на  н.а.№157/2006 г, и в която има строително нарушение по чл.32 ЗУТ, прикрито с преправения подпис на акт 15, и застрашена от премахване като незаконно строителство, при бъдещи жалби от заинтересовани страни, като по този начин мамят и ощетяват купувачите на тези обекти.

 

      От материалите приложени в тези преписки, категорично става ясно че групата тук се ползва с покровителствения чадър на местната власт, чрез която се оказва влияние върху действията на регионалната съдебна власт в този район – Североизточна България.

        Така чрез съдействията на тази  Българска съдебна власт, явно контролирана от политици, зависими от престъпната група, са ограбени чрез имотни измами и чрез подправяне на документи български и чужди граждани не само в района на В.Търново, а и в района на североизточна България /Балчик/ - граждани на България и Румъния. Чрез действията на тази  Българска съдебна власт, представяща се за  Европейска, престъпната група ограби и граждани на Русия - държава извън ЕС .

        Надяваме се, нашият спешен сигнал, да бъде отчетен от ръководствата на големите партии, очакваме подкрепа и съдействие от тях, и в бъдеще да не се допускат лица, които криейки се зад партийни паравани, да ограбват гражданите.

         Доказателства за нашият сигнал  са съдържанието на цитираните граждански дела, досъдебни производства и  още приложените по долу факти:

 

     По търговско дело №15/2011г, по описа на  Окръжен съд Добрич, съобразно разпоредбата на чл.363 на ГПК, в особеното производството по чл.19 от ЗЗД, съдът в състав Т. Ангелова е постановил обявяване на предварителен договор в окончателен за прехвърляне правото на собственост върху недвижими имоти, описани в предварителен договор за покупко продажба на недвижими имоти от 21.04.2009г в гр.Балчик, сключен между купувача-жалбоподател П.Пенев и ответника “Агропрогрес В.Търново” ЕООД, представляван от Иван Мутов.

    По въззивно гражданско дело 193/2011 г по описа на Варненски Апелативен съд, в състав: Радослав Славов-докладчик, Иван Лещев и председател Северина Илиева, е отменил решението на Окръжен съд Добрич, като е приел, че касаторът не е доказал собствеността върху процесните имоти  на отчуждителят /продавача по предварителния договор/. Апелативният състав е приел лъжливите твърденията на представителят на ответното дружество, представлявано от Иван Мутов, че процесните имоти, не са собственост на дружеството - продавач, базирайки се единствено на Н.Акт № 157 /2006 г., вписан в СВ гр Балчик, (Приложение №6,) който очевидно умишлено е непълен (създаващ условия за въвеждане в заблуждение и манипулации в  интерес на съставителите), за което съдът си е затворил очите с мотивите, че такова е неговото виждане относно определянето на  посочената собственост.              Съдът си е затворил очите, че Нотариален Акт № 157 /2006, вписан в СВ гр Балчик, описващ процесните собственостти е непълен- имотите са описани без граници, а само по квадратури и местоположение по етажи, като им е създадена номерация, която липсва в одобрения архитектурен проект, съхраняващ се в архива на Община Балчик.  По този проект е съставен н.акт 157/2006г.

   Същият този съд умишлено пренебрегва, че Агенция по геодезия, картография и кадастър ( АГКК) гр.Добрич и Общинска данъчна служба гр.Балчик, при проверката на същата собственост са определили че дружеството-продавач е собственик на процесните имоти, като са издали съответните документи, удостоверяващи това- схеми на имотите и данъчни оценки, които са приложени  по делото.  Оригиналите на тези документи се намират в ощетения жалбоподател П.Пенев. С (Приложение №8,) удостоверяваме, че домът на жалбоподателя е разбиван с цел, вероятно претърсване и изземване на оригиналите на документи, приложени по делата, тъй като в апартамента нищо не е било откраднато.

       Непълнотата на н.акт 157/2006г, създава техническа сложност при идентифицирането на тези имоти. Строително техническа експертиза не е извършвана в двете съдебни инстанции, от което се е възползвал въззивникът “Агропрогрес В.Търново” ЕООД, представляван от Иван Мутов. Преди въззивното съдебното заседание на Варненски Апелативен Съд, ощетеният жалбоподател е поискал експертизи на строителни книжа- документ –акт 15, свързан с определяне на процесната собственост, за установяване невярното съдържание на този документ, за да може да го използва като доказателство по чл.266 от ГПК,  което отново умишлено не е уважено от съда. Същевременно потърпевшият е уведомил с жалба с вх.№272/29.04.2011 г, Районна Прокуратура Балчик и Районна Прокуратура В.Търново (приложени към делото), относно използването на посочения документ с невярно съдържание и относно заблуждаващите твърдения на управителя на дружеството продавач -Иван Мутов, че е продал с предварителния договор чужда собственост, с цел да развали сделката с ощетения жалбоподател. И двете незаконни деяния са извършени в полза на третото лице- учредителите на правото на строеж Деветакови, представляващи деяния по чл.308 и чл.210 вр. с 209 от НК. Ощетеният е  представил тази жалба пред съдебния въззивен състав, която последния умишлено е пренебрегнал. Затова , че си търсил правата, ощетеният жалбоподател е бил заплашван, за което е подал жалба с вх. №Я-24635/18.08.2011 г, до ОД на МВР В.Търново, след което провокациите и тормозът над него продължили (напомняме, че ощетеният жалбоподател е инвалид с 80% увреждания (Приложение №5).

 

      Настоятелно Молим за Вашето внимание:  Заседанието на Варненски Апелативен съд, е проведено на 22.06.2011г, в отсъствието на потърпевшия Пенев, който е инвалид 80%, и който е представил болнични листи, като му е била предоставена възможност за писмена защита в законния срок, а решението е обявено скоротечно на 06.07.2011г.  Предвид съмнително краткия срок на  обявяване на това решение технически не е възможно да се съобрази с писмената защита с обем  от 9 листа, и е очевидно че е обслужил интересите на дружеството и Деветакови, с цел изпреварване на решението №126/13.07.2011г, по Търговско дело за несъстоятелност на “Агропрогрес-ВТ”ЕООД, с №1243/2010г, по описа на В.Търновски Окръжен съд, което би спряло това дело, от заседанието проведено на 09.06.2011г. с цел имотите да се извадят от масата на несъстоятелността, в ущърб на кредиторите. Настояваме за Вашето внимание на следните факти: За да постигнат целите си, управителят на дружеството Иван Мутов е извършил и незаконно  деяние от състава на чл. 227Б, ал.2 от НК, като същевременно няколко дни преди решението по обявяване в несъстоятелност на дружеството, поискано от кредитора - Българо Американска Кредитна Банка, чрез извършване на равнозначно на съдебна спогодба деяние- режисирано наговорено признание на иск по гр.д.№61/2011г, на Районен Съд Балчик, видно от записаното от съдия Колев в мотивите на решението:

    “ Ответникът в срока по чл. 131, ал. 1 от ГПК е подал писмен отговор, с който прави признание на иска, като счита изложеното в исковата молба за вярно.

     Предявени са обективно и кумулативно съединени ревандикационни искове по чл.108 ЗС.

     В съдебно заседание процесуалният представител на ищеца моли за постановяване на решение при признание на иска и присъждане на разноските по делото.

     Съгласно чл. 237 ГПК, когато ответникът признае иска, по искане на ищеца съдът прекратява съдебното дирене и се произнася с решение съобразно признанието, като в мотивите на решението е достатъчно да се укаже, че то се основава на признанието на иска.

     Признатото от ответника право не противоречи на закона или на добрите нрави и със същото ответникът може да се разпорежда.

   Налице са предпоставките на чл. 237 ГПК за постановяване на решение при признание на иска.”

   С решението по гр.дело №61/2011г на РС Балчик от 06.06.2011г, несъобразно според нас с разпоредбата на чл.363 на ГПК, и в сила от 01.07.2011г, от активите на дружеството са отчуждени в полза на Деветакови,  6 недвижими имота, които преди това същото е продало с предварителни напълно предплатени договори  и са ощетени освен жалбоподателя, още 2 лица, като едното от тях е руски гражданин.

      От представените факти може да се направи извода, че на такава координация на датите на насрочване на заседания и побликуване на съдебните решения, би завидял и дявола?

  Очевидно от  решението на     Варненски Апелативен съд е че :

      1.затваря си очите пред непълен нотариален акт и използва същия  в полза на решението си

      2.затваря си очите пред използване на подправени документи с невярно съдържание в полза на решението си, като с умисъл не допуска поисканите от ощетения жалбоподател експертизи за установяването на подправени подписи и невярното им съдържание, не е уведомил прокуратурата по искането на потърпевшия в писмените му бележки, относно посочените документи и факти, нарушавайки чл. 194 от ГПК,  което е достатъчно доказателство, че съдебния състав съзнателно е постановил грешно решение и по този начин е съучастник в укриване на престъпления с цел реализиране на имотни измами в особено големи размери.

 

    Ощетеният жалбоподател вече в качеството си на касатор е обжалвал решението на Варненски Апелативен съд във Върховен Касационен Съд. Преди съставът на ВКС да се произнесе по касационно допускане, касаторът е поискал спиране на производството на основание  чл. 229, ал. 1, т. 5 от ГПК, тъй като е получил и представил по делото дългоочакваното: Постановление от 27.02.2012 г на Районна прокуратура Балчик, Уведомление от РП Балчик №272/2011 от 02.04.2012 г, и Постановление  1486/2011 от 16.09.2011г, на РП В.Търново, за досъдебни производства по чл.308, чл.210 вр. с 209 от НК, свързани с  използване на цитираните документи с невярно съдържание. Съставът на ВКС умишлено не се е произнесъл по искането, за да не спре производството и същевременно с определение №631/29.5.2012г, не е допуснал касационната жалба. Втората жалба на касатора, срещу действията на съставът от ВКС като преграждащи, е върната с немотивирано според нас Определение №302/26.06.2012г. от последния състав, за да прикрие престъпното съучастничество на колегите си от Варненския Апелативен съд.

      Иначе аналогичните казуси от съдебната практика са решени точно обратно, и то от същият състав. Това се вижда от определение №416/08.07.2011г, по ч. гр. дело № 314/2011 г по описа на Варненски Апелативен съд, (и позоваващо се на  Определение № 262 от 22.04.2010 г. на ВКС по ч. гр. д. № 204/2010 г., IV г. о., ГК) .Оказва се, че същият състав от ВКС, на който се обжалва определението, решава процесния спор противоречиво. Противоречието, произтичащо от решението по горепосочената практика и прекратената като процесуално недопустима касационна жалба по правилото приложимо по чл.274, ал.2, вр. ал.1, т.1 от ГПК, преграждат по-нататъшното развитие на делото и остава в сила предходното решение, без да се разгледа молбата, входирана преди закритото заседание по допускане до касация, с която касаторът е поискал спиране на производството поради новопоявилите се обстоятелства: 2 прокурорски постановления за досъдебни производства за използване на документи с невярно съдържание- деяние по чл.308 от НК, относими към определянето на спорната собственост на процесните имоти, с цел осъществяване на имотни измами от състава на чл.209-210 от НК.

      Резултатът от тези определения на ВКС, с които сходни казуси се решават противоречиво от един и същи състав е:

1. утвърждаване на грешно решение и създаване условия за невъзможност на защитните искове по чл.303 от ГПК, поради многократното прехвърляне на собственоста на спорните имоти от заинтересованите лица след констатирането от Районна прокуратура Балчик на документите с невярно съдържание,( видно от справки по лице Т.Деветаков с дв.вх.№2223  и дв.вх.№335,  на СВ Балчик),

2. генериране на нови престъпни деяния, създаващи възможност за преправяне на документи – относими към определяне на процесната спорна собственост, с последващо заплашване на свидетел на последното деяние./прилагаме по долу жалба до РП Балчик с вх.№408/20.06.2012г и собственоръчно написана декларация от заплашвания свидетел Антим Антимов от 21.06.2012г./, които са отражение на следните факти :  

    На 20.06.2012г, заедно със свидетеля Антим Антимов с ЕГН 7305041768, касаторът е направил справка в архива на Община Балчик. Установил е, че архитектурният проект, като публично достъпен в архива на Общината, и по който е съставен  н.акт 157/2006г, за отстъпване право на строеж и който допълва цитирания непълен н.акт, е липсвал в архива, с обяснението, че бил изнесен по искане на друг служител поради преустройства на сградата, извършвани от собственика Т.Деветаков. Това действие е недопустимо, тъй като се създава възможност за преправяния и създаване на нови документи с невярно съдържание. Освен това всякакви промени по проекта, извършвани без съгласието и знанието на проектанта, който е касатор по делото, е нарушение на чл.18 от ЗАПСП, тъй като сградите, предмет на проекта не са въведени в експлоатация, с изключение на секция”В”, която е приета с посочения подправен документ-акт15, с невярно съдържание.  Касаторът веднага сигнализирал РП Балчик с жалба с вх.№408/20.06.2012г, (представена по долу-приложение 9), в която се е подписал като свидетел Антим Антимов.

     Още същата вечер свидетелят Антимов е бил посетен от две лица, на работното си място на нощен охранител на двореца в Балчик, като е бил заплашван за да не се бърка в бизнеса на Т.Деветаков.  (представяме по долу собственоръчно написана декларация от Антимов от 21.06.2012г- приложение 9).

        Видно от нотариален акт № 157/2006 г, Деветакови са получили според този бизнес 3 апартамента, 2 тавански помещения, 2 гаража и 1 склад с обща разгъната застроена площ 447 кв.м., находящи се в секция “В”, срещу отстъпване на право на строеж на дружеството за построяване в негова полза на секции “А” и “Б”.   Така заинтересованите и явяващи се в спора трети лица- Деветакови черпят допълнително още облаги чрез двойно консумиране на отстъпеното от тях право на строеж в размер на посочените още 6 апартамента с обща разгъната застроена площ 430 кв.м., намиращи се секции “А” и “Б”, и строени със средства на измамените вложители, покривайки се зад организираните измамни действия на представителите на “Агропрогрес В.Търново” ЕООД, осъществени в тяхна полза и действащи като организирана престъпна група за имотни измами, използвайки посочените непълни документи и  документи с невярно съдържание, като за тази цел са извършени престъпни деяния от състава на чл.308, чл.210 вр. с чл.209, чл.227Б,ал.2 от НК. Същевременно опитите за създаване на документи с невярно съдържание се повтарят отново, въпреки провежданите следствени действия. Използвайки посочените престъпни методи се стремят да се оправдаят, че посочените придобити имоти, за сметка на ощетените лица, са законно придобити чрез приращение. Посочените в касационните жалби и изложенията, действия на съдебните състави- избирателно допускане  и недопускане на доказателствени искания и гледане на парче, несъмнено говорят, че Апелативен и Касационен състав, са приели грешните и прибързани решения, мотивирани от незаконно дарение от облагодетелстваните страни, с цел да им съдействат в узаконяване на незаконно придобитото за чужда сметка и за покриване на престъпната им дейност.

      При наличието на две образувани досъдебни производства относно имотни измами с използване на документи с невярно съдържание, съдебен състав от ВКС /Стоил Сотиров-докладчик, Мими Фурнаджиева, Б.Стоилова/, който при същият казус е създавал практика, този случай да го решава в противоречие със създадената от самия него практика. Същият не спира производството при искане на касатора, при наличие на извършени престъпления на основание чл.229, ал.1, т.5 от ГПК за спиране на производството по гражданското дело, тъй като изходът от прокурорската проверка е от значение за решаването на гражданския спор, а преминава към решаването на спора косвено, чрез недопускане на касационно обжалване. По този начин се заобикалят действията и резултатите на досъдебните производства, тъй като с непълни документи и с документи с невярно съдържание се решава граждански спор.  Последствията на това са: извършване на нови престъпления- изчезване на относими към процесния спор документи от архива на Община Балчик (явно с цел –преправянето им за прикриване на измами) и заплашване на свидетели на посоченото деяние.    

      На вниманието на Лазар Груев, Красимир Кънев, Борис Велчев и министър Цветан Цветанов: тъй като в посочените от нас сигнали се наблюдават  деяния на политическа корупция (злоупотреба с политическо влияние), няма да се учудим, ако посоченото по горе избирателно противоречиво решаване от състава на ВКС, бъде предмет на общо събрание на съдиите на ВКС, с цел утвърждаване на практика, оправдаваща техните корупционни действия, и даже отново бъде проведен протест на съдиите пред Инспектората на Висшия съдебен съвет. В тази насока са и забелязаните лицемерни медийни изяви и активи като общественици на членовете от съдебния състав: Ст.Сотиров- като председателстващ на “Гражданско движение за борба с корупцията и незаконното строителство” и М.Фурнаджиева номинирана през 2008 година, под инициативата на Български Хелзински Комитет, за принос в за утвърждаване на правата на човека чрез съдопроизводство в помощ на хора с увреждания, като няма да подминем факта, че един от  ощетените от техните действия по гражданско дело №1587/2011г, на ВКС в случая е инвалид с 80% увреждания.

     Определение № 302/26.06.2012г, и във връзка с него Определение 631/29.05.2012г, на ВКС- гражданска колегия, 4-то отделение, с което не се допуска касационно обжалване, и с което се прегражда по-нататъшното развитие на делото и остава в сила предходното решение, заобикалящо преюдициален спор, водещо до колизии, тъй като с непълни документи и с документи с невярно съдържание се решава граждански спор и, с което решение се узаконява  резултат от имотни измами на група лица използващи за уреждане на отношенията си чрез способи с  документи с невярно съдържание, и с подправени подписи включително и на починали лица, видно от представените по делото: Постановление от 27.02.2012 г на Районна прокуратура Балчик, Уведомление от РП Балчик №272/2011 от 02.04.2012 г, и Постановление  1486/2011 от 16.09.2011г, на РП В.Търново, уведомление с изх.№408/21.07.2012 г, на РП Балчик, като част от същите лица представляващи строителна пирамида за имотни измами, са измамили с имоти и завлякли над 60 лица, между които и чужди граждани, видно от обявени актове на публичния търговски регистър при АВ, за “Агропрогрес –ВТ” ЕООД с ЕИК 104001773 – в несъстоятелност, и съдържащи се материалите на досъдебно производство №ЗМ-236/10 на ОДМВР В.Търново.

 

     Тенденциозно напомняме на Красимир Кънев, че заставаме зад него, с участието му в организиране на протести на съдиите за независимост на съдебната власт, и да не се подминава, че според идейната платформа на Български Хелзински комитет, кражбата на имоти от хора с увреждания, извършвана от имотната мафия в  съучастие на съдии, е форма на геноцид, и особено когато някои от тези съдии са номинирани за “за принос в утвърждаване на правата на човека”, за заслуги в съдопроизводството в полза на инвалиди.

 

ПРИЛОЖЕНИЯ: Съгласно текста на изложението

 

1/.публикацията от 09.12.2010 г във регионалния всекидневник вестник “Янтра днес” –“25 семейства остават на улицата, ужилени от строител”, от журналистката Здравка МАСЛЯНКОВА, където председателят на Общински съвет Велико Търново и член на ГЕРБ – адв. Александър Чокойски, който е юридически съветник, консултант и адвокат пълномощник на медийно популярната бандитска фирма “Агропрогрес Велико Търново” ЕООД, извършваща множество грабежи чрез имотни измами над десетки семейства, заявява пред вестникаВече не съм адвокат на фирмата. Представлявал съм я по три граждански дела през март, април и май т.г., но се оттеглих, заяви Чокойски. “ като ЛЪЖЕ , за да прикрие съучастието си в престъпната дейност на лицата представляващи фирмата

     Прилагаме документи който доказват лъжата на г-н адв. Александър Чокойски, като ЛЪЖЕ, че се е оттеглил след месец май, като адвокат на бандитската фирма “Агропрогрес Велико Търново” ЕООД, срещу лицето което е упоменато в публикацията. Това е видно в документите по търговско дело 15/2010 на Окръжен съд гр. Добрич : “Отговор от адв. Александър Чокойски от ВТАК, пълномощник на “Агропрогрес Велико Търново” ЕООД,…. Против частна жалба по търговско дело 15/2010 на Окръжен съд гр. Добрич” от 27 септември 2010 г.,      и също възражение от 23 юли 2010 г. до Окръжен съд гр. Добрич

 

2/.Предизборен в-к на БСП В.Търново, с предизборната платформа на кандидата за кмет на община В.Търново- адвокат Николай Илчев,  където ЛЪЖЕ, че е адвокат на ужилени от строителните предприемачи

 

3/.жалба до Районна Прокуратура В.Търново с вх.№1486/27.04.2011г,     

    жалба до РП Балчик с вх.№542/22.07.2011г.

 

4/. /приложение - кореспонденция с община Балчик/.

 

5/. ТЕЛК №1730 от101/03.06.09

 

6/. Н.Акт № 157, том VIII рег.№ 5464 дело 1272 /03.10.2006, вписан в СВ гр. Балчик с      вх.№3900, акт №63, том VIII, дело № 2458//2006 г.,                 

    предварителен договор за покупко продажба на недвижими имоти от 21.04.2009г в гр.Балчик,                      

    Строително техническа експертиза, за доказване собствеността на Агропрогрес-ВТ ЕООД върху имотите по предварителен договор за покупко продажба на недвижими имоти от21.04.2009г в гр.Балчик , възложена от П.Пенев       

 

7/. Резолюция №272/27.10.2011г на Районна прокуратура Балчик,                     

     жалба срещу резолюция №272             

     Постановление №1452/21.11.2011 г на Окръжна прокуратура  Добрич            

    Постановление №542/02.11.2011 г на Районна прокуратура Балчик     

     Постановление 272/27.02.2012 г на Районна прокуратура Балчик,             

     Уведомление от РП Балчик №272/2011 от 02.04.2012 г,         

     Постановление  1486/2011 от 16.09.2011г, на РП В.Търново,

 

8/. Постановление  № 1317/ 28.06.2012г, на РП В.Търново

 

9/.жалба до РП Балчик с вх.№408/20.06.2012г,за липсващи документи в архива на общ.Балчик            

   собственоръчно написана декларация от Антимов за отправена му заплаха от 21.06.2012г,                 

   уведомление с изх.№408/21.07.2012 г, на РП Балчик

 

10/.сигнална записка на Граждански комитет “Защита на истината”

   Становище на инспектората на ВСС




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11813388
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930