Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2012 14:37 - МЕДИЙНО-ПОЛИТИЧЕСКА МЕТАЛУРГИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2585 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ГОРЕЩА ОБРАБОТКА НА КРАТУНИ

 

По навик в събота и неделя гледам „Уикенд с Мия Сантова”. Най-вече заради публицистичните напъни на Кошлуков и Кулезич. По навик съм критично настроен. По навик предаванията оправдават критичността ми.

Забелязал съм, че обикновено българинът го обработват по студен метод. Чрез „ВИП брадъри”, попфолк мисирки, риалити жълтини и обикновена дезинформация. Изобщо, карат на четвърта с малко газ. В объркани моменти, обаче, натискат газта до дупка и минават на термична обработка и горещо валцуване.

Сега сме точно в такъв момент. Битка на мераклиите за църковните имоти, оакването на депутатите, прокуратурата, МВР и Плевнелиев около избора и клетвата на конституционните съдии. Далаверата с газа. Емоциите около проектобюджета и европейските вълнения, примесени с граждански протести понажежиха предизборната ни държавица. Разшаваха се ДПС и БСП.

В тази обстановка строителството на магистрали и метро се оказа недостатъчен инструмент за приспиване и оглупяване на българския избирател. Премина се на добре заучени комбинации за дезинформация, демагогия и емоционална обработка на електората, за да се скрият истинските причини и проблеми.

Точно това направиха тези две предавания. Кошлуков избра половинчасови панегирици за хвалби на властта на Тотю Младенов и директора на „Булгаргаз”-Гогов. Без никакви опити за провокативни и неприятни въпроси, при пълен медиен комфорт те си изпяха блудкавите песнички за добротата и интелигентността на изпълнителната власт. За това, че ГЕРБ денонощно мисли и работи за българските граждани. След което мина директно на лично песнопение за величието на ГЕРБ и Борисов. Направи всичко, за да повярваме, че Чакъра е убит съвсем справедливо, а съдът в Страсбург халюцинира. Скромно премълча за участието си в създаването на българската опозиция и дори си измисли възможно най-тъпият аргумент за семейството на Чакъра, че, видите ли, за убийството му било определена кръвнина, но къщата не била обезщетена. Истината е, че къщата е незаконно построена и за нея не може да се претендира за обезщетение. В един момент той дори стигна и до висините на публицистиката като спомена „за честта на пагона”. Тази реплика бе ключова, но му изигра много лоша шега. Малцина знаят, че той не е бил политически затворник, а присъдата му е „Самонараняване с цел отклонение от военна служба”. Това на обикновен език се нарича дезертьорство и няма нищо общо с политиката. За присъдата му воюват две управления на ДС. Шесто иска да не бъде съден, а Трето иска пандиз. Работата стига до шефа на ДС Григор Шопов. Той разгонва спорещите и оставя на военния прокурор генерал Капитанов да реши спора. Капитанов решава съд и затвор за Емо Куклата и той получава 6 години, въпреки, че е вербуван и за ВКР в стаята на сливенския военен прокурор от шефа на ВКР на Трета армия полк. Рахни Торозов. Прочее, той лежа само половината и то като библиотекар в по-голямата част от присъдата, което е повече от привилегия.

Сега да минем на участието му в създаването на Студентското дружество.

След като ме изгониха в началото на септември 1989 г. под натиска на световното обществено мнение и на официалните власти в много държави от Централния софийски се срещнах с него и му предложих да създадем студентско дружество в подкрепа на свалянето на режима и изграждане на демократично общество и държава. Той отказа, понеже имал проблем с университета. Заинтересувах се и разбрах, че той има за дослужване още една година и незабавно след предсрочното му освобождаване от затвора е трябвало веднага да се яви в казармата, за да си дослужи. Но по предложение на ДС тогавашният министър на отбраната и член на Политбюро на ЦК на БКП ген. Добри Джуров  издава заповед за отлагането на дослужването му с 1 година и той кандидатства и записва английска филология в СУ „Климент Охридски”.

Та точно от страх да не го върнат в казармата той отказа. Но аз намерих други студенти и те ме поканиха заедно с Пламен Даракчиев на 13 срещу 14 ноември в Студентския град, за да ги организираме, да им напишем устав и програма и да ги лансираме в обществеността и медиите. Точно това и направихме и на другия ден разбрах, че по някакъв начин се е самопредложил и е бил избран именно Емо Куклата.

Стига за Кукли и Кукловоди.

Сега нека минем на предаването на Кулезич.

 В началото тя извади двама главчовци, които, според нея, представляваха „двете най-големи партии”-ГЕРБ и БСП.  Тази евтина манипулация имаше за цел да приемем това за аксиома. Логиката, обаче, сочи друго. На последните парламентарни избори ГЕРБ е взела 1 678 641 гласа. БСП под прикритието „Коалиция за България” е взела почти два пъти по-малко-748 147 гласа. И двете, заедно, те не са взели колкото истинската най-голяма партия-тази на негласувалите. Там гласовете са 3 103 771 гласа. И въпреки това представител на тази най-голяма група нямаше. Защото ако имаше и двете сестрински партии ГЕРБ и БСП щяха да бъдат с подути от бой глави. Те, общо взето, се замеряха с фъшкии и като правило се улучваха всеки път. Но атмосферата беше създадено така, че да ни убеди, че това са единствените алтернативи за България. При това водещата не криеше симпатиите си. А може би не са само симпатии?

Следващият манипулатор беше един позабравен политически паразит-Йордан Соколов-Момата. Той направи една бърза свирка на президента и Борисов като стовари всичко върху неуспялата конституционна съдийка Венета Марковска. Не бе анализирано кой гласува за нея в Парламента и защо. Не бе отбелязано, че тя беше най-желана от този парламент, както и с презрение беше отбелязано, че нито един съд няма да я вземе на сериозно, въпреки, че фактите говорят точно обратното. Но, докато я удовлетвори съда, изборите ще са в миналото.

Третият събеседник, който трябваше да разтълкува църковните проблеми беше археологът Овчаров. Като се знаят приятелите му от коя партия са не бе никак учудващо, че този читалищен политикан завърши с извода, че БПЦ никога не е била толкова свободна, колкото в момента. Учудвам се, че той като мародер на толкова много гробове не е открил мощите на нашата църква при разкопките си. Защото тя е покойна повече от 40 години.

Наближават избори. Оборотите и мизите се вдигат. Започват едни пазарлъци, разнасяния на куфарчета, отваряния на едни каси с компромати, съгласувания и пресъгласувания.

Но наближава и зимата.

Дали тази зима няма да бъде Зимата на нашето недоволство?




Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Недоволство от какво?
22.11.2012 14:57
92 % от българите имат собствени жилища, а 96 % от западноевропейците НЯМАТ собствени жилища. Освен това нашего брата има и ред други недвижимости- лозе, нива, гора, вила... Докато запднякът беше, е и остава безиомотен пролетарии, провъзгласен от тамошните политически тарикати за "средна класа".

На всичко отгоре нашенците кътат вече около 55 МИЛИАРДА лева по депозити. Затова и Дянков се поблазни от това несметно богатство.

Наложеният ни валутен борд превърна българския лев в най- твърдата валута в света и днес 1 лев има покупателната сила на 2 евро или 3 долара!

Цените в България са многократно по- ниски от тези в ЕС и САЩ. Данъкът общ доход е най- ниският в света.

Пиша умишлено за тези дребни наглед неща, защото инж. Балкански нехае за магистрали, макрорамки и пр. Той пие, яде и се весели в препълнените и много достъпни български ресторанти и си бара к..а.

Ако пиете, не пийте, когато пишете!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11788328
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930