Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2012 18:40 - ПРОТЕСТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 32321 Коментари: 16 Гласове:
52


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО ПРЕЗИДЕНТА

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

НА БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

 

ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

НА БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО

 

 

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

 

Всички вие ръководите институции, които са пряко свързани със състоянието на страната ни за последните години. Затова и смятам, че вие сте основни виновници за ужасното състояние на страната и обществото.В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, слугинаж, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно.

Преди време някой хвърли по Съдебната палата доматено пюре. Не одобрявам това по две причини. Първата е, че го направи през нощта и си закри лицето, за да не го познаят. Втората причина е, че не обяви причината за хвърлянето на пюрето.

Аз ще направя това  през светлата част на деня след като оповестя с това писмо всички вас, както и българските граждани относно причините за моите действия.

А те са следните:

За 23 години след вътрешнопартийния преврат не е направено нищо, за да могат българските граждани да живеят по-спокойно, по-заможно, по-сигурно и по-щастливо.

Напротив!

Българите напускат страната и отиват да живеят в други държави, където животът им е по-лек, по-сигурен, по-добре е заплатен труда им и здравето и образованието им са по-качествени. Напоследък започнаха да се закриват болници, цели екипи напускат клиники и отделения поради ниско заплащане, лоши условия на труд и административен произвол. България остава без най-добрите си кадри в здравеопазването. Предвид високата заболеваемост и върхови проценти на тежки заболявания липсата на достъп до качествени лекарства и лекарска помощ ситуацията стана твърде опасна за останалите живи българи.

Бизнес климатът у нас също е на невероятно ниско ниво. Законодателството  и изпълнителната власт изпълняват поръчки на монополите и картелите. Банките унищожават малкия и средния бизнес, а администрацията задушава производството на стоки и услуги. Всъщност, ако трябва да бъда още по-конкретен, у нас администрацията управлява, а не обслужва.Тя не работи за гражданите, а ги прехвърля на различни институции като топка за тенис.

За образованието и културата не мога да кажа нищо добро. От година на година се експериментират все по-нискокачествени програми и учебници, които съвместно с настъплението на субкултурата доубиват бъдещето на младите хора. Високата безработица, включително и на висшисти е пряко изгонване на младите и енергични хора от страната.

Полицията е корумпирана, бездействена и непрофесионална. Ръководството е затънало в корупция, слугинаж и прикриване на престъпления. Многократно съм писал за престъпления вътре в полицията, но не съм получил нито един отговор. Например, за директора на РУП-г. Раковски. Пълна тишина и безхаберие. Ние сме на първо място по брои на служители в МВР в Европа и на последно по ефективност. Предлагал съм на ръководството на МВР в някои софийски управления да дойдат с мен да им покажа къде се прави контрабанда, проституира и краде. Никакво внимание!

Същата е ситуацията във МО, МИЕТ МВнР и останалите държавни институции. Същото е и в президентството, където бяха назначени партийни комунистически функционери и лица с ниски професионални качества.

Същото е и в общините.

В Съдебната система е още по-зле. Там справедливостта е изгонена от съдебните зали, а прокуратурата и следствието се занимават изключително с измъкване на пари  срещу прикриване на  престъпления. Тук не искам да давам примери, защото ще трябва да спомена цялата им дейност.

В основата на това състояние е отказът на политическата класа да зареже стария комунистически модел на управление и да създаде нов модел със съответните стратегии и програми, с подготовката и повишаването на професионалната квалификация на работещите. Управлението е свръхцентрализирано и поради това недемократично и неефективно.

Всичко това ме отвращава и ме принуждава да протестирам. За последните 30 и повече години се занимавам изключително с това, но търпението постепенно изчезва. Не съм спирал да пиша статии, фейлетони, сигнали и декларации. В тях поотделно и заедно съм описвал слабостите, липсата на професионализъм и морал, абсурдността на нашето съществуване в България. От цялата тази работа си заработих отказ от публикации по медиите, както и страх на журналисти да ме канят в техните предавания.

 

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

 

Предвид това, че атмосферата у нас става все по-смрадлива от корупция, престъпност, беззаконие, деморализация, безотговорност, грабежи и липса на информация, реших да протестирам пред вашите институции по следния начин:

На  20 ноември /вторник/ ще закупя от пазара 6 /шест/ развалени домата и ще ги  разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила.

Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси.

Четвъртият домат ще бъде хвърлен от мен срещу съдебната палата. За моите съотечественици не е необходимо да обяснявам защо.

Петият и шестият домат ще хвърля по БНТ и БНР поради това, че с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти.

Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под  отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога.

Знаете, че както поотделно, така и заедно за мен не сте достатъчно авторитетни, за да ме спрете. Ако употребите сила, ще ви съдя и ще ви осъдя.

Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Такъв компромис просто ще заздрави статуквото и ще обрече българските граждани на безбъдеще и оскотяване.

Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието.

Вървете по дяволите!

 

14 ноември 2012 г.

София                                                                                     Николай Колев-Босия



Гласувай:
52



1. dinkov - Динков
15.11.2012 00:23
От мен "1"
цитирай
2. batogo - Поздравления за позицията,
16.11.2012 13:35
но все пак защо не я изрази и не приготви доматите още по време на предишния президент, парламент, правителство и прочее... ?! Честността не е избирателна - или я имаш, или не.
цитирай
3. chudesatanakorana - Ех колко си зле, колко ти платиха комунистите за да се гавриш със светинята ни?
20.11.2012 15:54

цитирай
4. lostov - Браво!
20.11.2012 16:36
Давай Босий, с тебе сме! М/у другото докато пиша това ти си задържан. Но едва ли ще те държат дълго. Дерзай!
цитирай
5. анонимен - Браво, пич!
20.11.2012 16:58
Браво, пич!
цитирай
6. chudesatanakorana - Какво браво, какво му е винен парламента?!
20.11.2012 17:04
Вместо за работи се занимава с глупости.
цитирай
7. santana11 - Браво, пич!
20.11.2012 17:28
Браво, пич!
цитирай
8. mileidi46 - E, да!!! Ама Човека отиде сам. . ...
20.11.2012 19:24
E,да!!!

Ама Човека отиде сам...а вие се спотайвате..Типично за ,,героичният" 'български ,,народ"...То и Ботев така го последваха..и Левски така го спасиха..изобщо..славен народ сме..
цитирай
9. lambo - Може и с развалени яйца
20.11.2012 21:29
Но около тях така вони на корупция, че надали ще ги подушат
цитирай
10. afrodita1 - Де да има
21.11.2012 05:43
повече смели хора като теб. Ама при тоя заспал народ смелостта е -дефицит .Поздрави
цитирай
11. lotrek - Докога?
21.11.2012 10:14
Докога, народе, ще си ОВЦА на заколение, застанала пред телевизора и цъкаща от възмущение, а не смееща публично и категорично да заяви: ВЪН НА ВСИЧКИ ПОЛИТИКАНТСВАЩИ ИЗЕДНИЦИ!!! ...

цитирай
12. chergligan - Време е!
21.11.2012 12:45
С теб съм не само на думи. Можеш да разчиташ на мен и в други политически протести!
цитирай
13. mglishev - Като дойде време следващия път,
21.11.2012 14:45
викни и мене.
цитирай
14. lightsaber123 - Човека иска да е център на внимание
24.11.2012 17:49
прав е в това, което констатира. Просто го прави по неподходящ начин и затова го арестуват. С подобни демонстрации едва ли нещо може да се промени.
цитирай
15. srednaklasa - Домати и за референдума
21.01.2013 18:06
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=515552601799805&id=511021628919569
цитирай
16. demograph - Всички с по 6-7 гнили домата в ръцете и Пак Там!
21.05.2013 12:44
Подкрепям мятането на домати и измитането на боклука от парламената!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734653
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031