Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2012 15:13 - ЗООПАРКЪТ, НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5680 Коментари: 8 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ГОСПОДИ! И ТОВА ЛИ ДОЖИВЯХ!

 

Вчера написах постинг за изявлението на Сергей Сатанишев, че баща му бил комунист, той самият е такъв и така ще възпита дъщеря си. С огромно удивление във форума под постинга прочетох следните думи”

 

 

 

09:36

Според тази логика и Христо Ботев е терорист. Комунизмът е атеистична идеология, но от това съвсем не следва че е и човеконенавистнически. Истински човеконенавистническа е религията (всички конфесии), защото изисква от човека да се възприема като РАБ БОЖИЙ. Робството във всичките му форми - античното, феодалното, и капиталистическото - е нещо отвратително. Но още по отвратително е робуването на измислен от теб ГОСПОДар. Освен че е хуманистична, комунизмът е и революционна идеология. Само необразован, не познаващ историята човек може да отъждествява революциите с тероризма.

 

Много ми е чудно как в три и половина реда може да има толкова заблуди, глупости и лъжи. На всичко отгоре намесва и Христо Ботев. Човек може да си помисли, че е бил комунист, син на комунист, възпитаващ дъщеря си в комунистически дух. Това сравнение между Ботев и Сатанишев е толкова забавно, че човек неволно се подсмихва и спира да се интересува от този форумец.

Комунизмът е тероризъм още в самия си зародиш. Основен постулат в него е т. нар. „класова борба”. Казано на нормален  език това се нарича гражданска война. Атентатите, износ на „революция”, т. е. оръжие и обучение на терористи е неотменна част от комунизма. Управлението чрез комунизъм е тоталитарно и е свързано с убийства, тежки репресии, принудителен труд, забрана на други политически идеи и редица други забрани и задължения. Ако трябва да се говори за робство, то комунизмът е робовладелчески строй. Имаш адресна регистрация, която те приковава на едно място. Нямаш право да напускаш страната, Нямаш право да притежаваш имоти над една много ниска граница. Не можеш да израстваш в кариерата, ако не си един от тях. При това такава държава задължително създава изкуствен дефицит на стоки и се основава на страх от репресии. И ако трябва да погледнем широко на комунизма, ще се съгласите, че той е по-скоро опит за религия, а не политическа доктрина.

Човекът твърди, че това е „хуманистична” и „революционна” идеология. Да избиеш десетки милиони в бившия СССР и стотици хиляди у нас този сбъркан човек нарича „хуманизъм”. Това е такъв абсурд, който трудно може да се възприеме от нормален човек.

Дори след тоталния крах на комунизма още има болни мозъци, които залагат на него. Това е невероятно!




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Заядливец
21.09.2012 18:03
Кольо, няма да оправим света по свой тертип. Хората мислят различно. Обосновано отричаш комунизма, но какво предлагаме в посткомунизма? Освен че всички сегашни неудачи прехвърляме на комунистите и на техните наследници в политиката, бизнеса, културата. Тезите ти са справедливи, в унисон с общочовешките ценности. Спор няма. Но посткомунистите от преди десетилетия бяха станали само партийци, а сега са с най-разнообразна партийна и прослоечна идентификация. При тоталитаризма, наред с другото, имаше като изключим идеологизмите, по-качествено образование, системи на здравеопазване и на елементарна човешка сигурност. Средният българин бе по-добре образован, по-конкурентноспособен в сегашните условия, а негражданското общество (престъпния свят) бе подтискано съзнателно. МВР-джии като цяло бяха достатъчно сплашвани и контролирани, за да не бъдат корумпирани. Аргументите ти против тогавашната безработица ще да са ясни, но комунягите постигнаха след съдилища, национализации, дори управлявани от абсолютни цървули, на ниско ниво социална сигурност. А сега я няма и носталгията на хора, живяли по-добре преди, поне за мен е разбираема. Какво работят децата: образованите – като бурмички в глобализирани корпорации и фирми, останалите – обслужващ персонал на всички нива (от събиращи такса за ползване на тоалетна) по-предприемчивите и по-емоционално-амбициозните – в чужбина (предимно почистване на чинии, тоалетни и в сексбизнеса). Имат свободата за този избор. Мъжете-пенсионери у нас са главно бодигардове. С мечта/идеал как да ограбят чорбаджията. За етническите проблеми да не споменавам. Лев Бронщайн замисли износ на революция, сега пък изнасят напр. Арабска пролет. А защо си мислиш, че робовладелческият строй е бил чак толкова безкрайно несправедлив? Поне е имал кастови правила, а не като през последните 70 години деца на калитковци, цървулкьовци, партапаратчици измекяри и вече потомствени ченгета да могат да прескачат кастите. Чрез кражби и престъпления, естествено.
цитирай
2. анонимен - Определения на комунизма
21.09.2012 20:54
Проф. Уотсън е попаднал на писмени източници, в които самите Маркс и Енгелс дефинират и характеризират комунизма. Вижте моля откъс от докум. филм "The Soviet Story": http://www.youtube.com/watch?v=P3uFUxMwA1w
Моля, забележете, че Маркс и Енгелс говорят за "класова и расовата война" а не за "класова борба"; според тях трябва да загинат цели народи, които са изостанали и не могат да бъдат "повдигнати" до "революционно състояние" - най-ранното публично политическо заявление в новата история за геноцид принадлежи на основателите на комунизма
А ето и връзка към целия филм http://www.youtube.com/watch?v=aNnFPTl_UX4
цитирай
3. анонимен - сходства и различия между националсоциализма и комунизма
21.09.2012 21:37
Сътрудничеството между съветското НКВД и нацисткото Гесапо преди 1941 год. е малко известен исторически факт. От двата режима - хитлеровия и сталиновия, по-тежък е бил сталиновия. НКВД е обучавало Гестапо. Беларуската телевизия "Белсат" излъчи докум. филм "НКВД и Гестапо - братя по кръв", който съобщава потресаващи факти, напр. че т. нар. душегубки са изобретение на НКВД. Почитайки паметта на невинните жертви на тоталитарните режими в Европа през 20-ти век, предлегам да се гледа филма:
http://www.youtube.com/watch?v=8T6xO76MM9E
цитирай
4. анонимен - Заядливец
22.09.2012 13:14
Честит ви официален празник 22 септември!
А занапред:
Погледнете към бъдещето, вместо да се чепкате с миналото и със сегменти от последствията от етнико-политико-бизнес темата „комунизъм”, като с тренировъчна боксова круша! И с производните на реализацията на Маркс-Енгелсовата идея за (еврейска/та ?) болшевишка революция, изучавана у нас като Велика октомврийска социалистическа революция – ВКП/б, КПСС, НКВД, КГБ, ГУЛАГ... Щом сте толкова ербап се запознайте с Четиритомника, финансиран от Хенри Форд, с предшестващи и последващи публикации на журналиста от "Морнинг пост” Виктор Марсден (загинал без време през 1921 г.), списъка на Робърт Уилтън, книги на Григор Симов, Никола Николов. Като се абстрахираме от етническа принадлежност, банкерът Яков Шиф, напр., финансирал Япония за войната й с Русия и "руската" революция 1905 г., а през 1917 г. осигурявал финансово Троцки (Лев/Лейб Давидович Бронщайн), както Ротшилд осигурявал Карл Маркс. ЦК на болшевиките, по ред в списъка бил: 1. Троцки. 2. Ленин (най-малкото, по майка си е Бланк). 3. (прекръстен от Апфельбаум). След тях са Лурие (Ларин), Абрам Криленко, впоследствие народен комисар (министър) на правосъдието, Луначарский (Байлих- Манделщам), Урицки, Володарски, Каменев (Розенфелд – зет на Троцки). Смидович, Яков Свердлов, Стеклов (Нахамкес) и т.н. Бюро на Първия състав на Съвета на работническите и войнишки депутати, на Москва с 3-ма съпредседатели: Лейба Хинчук, Смидович и Модер. Членовете на първия Моссъвет: Заркх, Кламер, Гронберг, Шейнкман, Ротштейн, Левензон, Краснополский, Мартов (Цедербаум), Ривкин, Симсон, Тяпкин, Шик, Фалк, Андерсон (от литовски полуген), Вимба (лит.), Соло (лит...), Михелсон, Тер-Мичян (арменски ...). Секретар на Бюрото – Клауснер, началник на канцеларията – Розенхолц. СЛЕДВА ПО-КРАТКО ПРОДЪЛЖЕНИЕ.
цитирай
5. анонимен - от Заядливеца
22.09.2012 13:38
Честит ви национален празник 22 септември!
А занапред:
Погледнете към бъдещето, вместо да се чепкате с миналото и със сегменти от последствията от етнико-политико-бизнес темата „комунизъм”, като с тренировъчна боксова круша! И с производните на реализацията на Маркс-Енгелсовата идея за (еврейска/та ?) болшевишка революция, изучавана у нас като Велика октомврийска социалистическа революция – ВКП/б, КПСС, НКВД, КГБ, ГУЛАГ... Щом сте толкова ербап се запознайте – поне за сведение, при интерес - с Четиритомника, финансиран от Хенри Форд, с предшестващи и последващи публикации на журналиста от "Морнинг пост” Виктор Марсден (загинал без време през 1921 г.), списъка на Робърт Уилтън, с публикациите на Григор Симов, Никола Николов. Като се абстрахираме от етническа принадлежност, банкерът Яков Шиф, напр., финансирал Япония за войната й с Русия и "руската" революция 1905 г., а през 1917 г. осигурявал финансово Троцки (Лев/Лейб Давидович Бронщайн), както Ротшилд осигурявал Карл Маркс. ЦК на болшевиките, по ред в списъка бил: 1. Троцки. 2. Ленин (най-малкото, по майка си е Бланк). 3. (прекръстен от Апфельбаум). След тях са Лурие (Ларин), Абрам Криленко, впоследствие народен комисар (министър) на правосъдието, Луначарский (Байлих- Манделщам), Урицки, Володарски, Каменев (Розенфелд – зет на Троцки). Смидович, Яков Свердлов, Стеклов (Нахамкес) и т.н. Бюро на Първия състав на Съвета на работническите и войнишки депутати, на Москва с 3-ма съпредседатели: Лейба Хинчук, Смидович и Модер. Членовете на първия Моссъвет: Заркх, Кламер, Гронберг, Шейнкман, Ротштейн, Левензон, Краснополский, Мартов (Цедербаум), Ривкин, Симсон, Тяпкин, Шик, Фалк, Андерсон (от литовски полуген), Вимба (лит.), Соло (лит...), Михелсон, Тер-Мичян (арменски ...). Секретар на Бюрото – Клауснер, началник на канцеларията – Розенхолц. СЛЕДВА ПО-КРАТКО ПРОДЪЛЖЕНИЕ.
цитирай
6. анонимен - от Заядливеца, продължение
22.09.2012 13:39
РУСНАЦИ НЯМА сред опозиционните лидери до 1918 г., и във всички висши и средни органи на властта, шефовете на провинциите, в профсъюзи и „други обществени организации”, в медиите (освен М.Горки, редактор на в-к „Знаме на труда”), в самите комисариати по финанси, на армията, вътрешни и външни работи, с изключение на кръстосаните Улянов, Чичерин, Сталин (Джугашвили). В Комитетите по разследване на смъртта на император Николай II и по разпитите на бившите служащи на стария режим освен руските имена на Максимов, Митрофанова и Муравьов, Соколов следват: Свердлов, Сосновский, Владимирский (Хиршфельд), Розин, Теодорович, Иделсон, Грузенберг, Соломон Гуревич, Голдштейн, Тагер и пр. Задайте си и въпроса КОЙ И ЗАЩО Е ФИНАНСИРАЛ САМАТА „ВОСР”. Германия, Гестапо и Хитлер е по-сложна тема, но не беше ли теоретикът-идеолог на националсоциализма АЛФРЕД РОЗЕНБЕРГ и дали по произход е бил „чист ариец” ? Дали можем да си обясним сегашната действителност у нас само с миналото, с приликите между комунизма и националсоциализма, с теории за заговори, с глобализацията, с произхода на родителите на Станишев?
цитирай
7. анонимен - от Заядливеца - продължение
22.09.2012 13:41
РУСНАЦИ НЯМА сред опозиционните лидери до 1918 г., и във всички висши и средни органи на властта, шефовете на провинциите, в профсъюзи и „други обществени организации”, в медиите (освен М.Горки, редактор на в-к „Знаме на труда”), в самите комисариати по финанси, на армията, вътрешни и външни работи, с изключение на кръстосаните Улянов, Чичерин, Сталин (Джугашвили). В Комитетите по разследване на смъртта на император Николай II и по разпитите на бившите служащи на стария режим освен руските имена на Максимов, Митрофанова и Муравьов, Соколов следват: Свердлов, Сосновский, Владимирский (Хиршфельд), Розин, Теодорович, Иделсон, Грузенберг, Соломон Гуревич, Голдштейн, Тагер и пр. Задайте си и въпроса КОЙ И ЗАЩО Е ФИНАНСИРАЛ САМАТА „ВОСР”. Германия, Гестапо и Хитлер е по-сложна тема, но не беше ли теоретикът-идеолог на националсоциализма АЛФРЕД РОЗЕНБЕРГ и дали по произход е бил „чист ариец” ? Дали можем да си обясним сегашната действителност у нас само с миналото, с приликите между комунизма и националсоциализма, с теории за заговори, с глобализацията, с произхода на родителите на Станишев?
цитирай
8. анонимен - продължение от Заядливеца
22.09.2012 13:43
РУСНАЦИ НЯМА сред опозиционните лидери до 1918 г., и във всички висши и средни органи на властта, шефовете на провинциите, в профсъюзи и „други обществени организации”, в медиите (освен М.Горки, редактор на в-к „Знаме на труда”), в самите комисариати по финанси, на армията, вътрешни и външни работи, с изключение на кръстосаните Улянов, Чичерин, Сталин (Джугашвили). В Комитетите по разследване на смъртта на император Николай II и по разпитите на бившите служащи на стария режим освен руските имена на Максимов, Митрофанова и Муравьов, Соколов следват: Свердлов, Сосновский, Владимирский (Хиршфельд), Розин, Теодорович, Иделсон, Грузенберг, Соломон Гуревич, Голдштейн, Тагер и пр. Задайте си и въпроса КОЙ И ЗАЩО Е ФИНАНСИРАЛ САМАТА „ВОСР”. Германия, Гестапо и Хитлер е по-сложна тема, но не беше ли теоретикът-идеолог на националсоциализма АЛФРЕД РОЗЕНБЕРГ и дали по произход е бил „чист ариец” ? Дали можем да си обясним сегашната действителност у нас само с миналото, с приликите между комунизма и националсоциализма, с теории за заговори, с глобализацията, с произхода на родителите на Станишев?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739417
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031