Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2012 10:12 - КЕБАПЧЕТА НА ЖАР. ВИТОШКА КАРТИНКА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4390 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БОРИСОВ СЕ ИЗЛОЖИ И КАТО ПОЖАРНИКАР   На времето в Ямболския театър имаше един актьор, изпратен по разпределение, който играеше пожарникар в една пиеса. В града най-известния шантаж беше циганката Рита. Хубавка и откровена, възглупавичка, но устата. Та, харесала го Рита, и решила да го свали. Ама как да го направи? Решила да го направи в стихове. Върви си по шпарца и гледа актьора. Поглежда го, изравнява се с него и високо и патетично изрича: „Над морето зора зори! На Рита п…..а гори! Ела да я угасиш, бе! Нали си пожарникар!” Та и сега стана същото. Витоша се запали и извика Бойко Борисов да я угаси. Нали е пожарникар! Но пожарникарят е толкова раздвоен, разтроен и разчетворен, че забравил как се гаси пожар. А до него геният на тъпотата и министър на земеделието, горите и храните цъка с език и дълбокомислено отбелязва. „Добре е че се вижда пушек. Това значи, че няма огън.” Не е добре, Найденов! Никак не е добре! Защото дим без огън няма!  Разбирам, че като гледаш този огън ти идва да извадиш кебапчетата и кюфтетата и да ги цвръкнеш на жаравата, но няма как. Много камери и свидетели ще има. Язък! Министърът на вътрешните работи и земетресенията и вицепремиер на пожарите и наводненията гордо вдигнал глава дава интервю след интервю и обяснява как се гаси пожар и че трябва да се обучи специална група от нестинари, които да гасят пожара вътре, в самия него. Боси като мен и огнеустойчиви като вестник „Галерия”. Министърката на околната среда и водите, повелителката на екологията, ритна закона и заповядва да правят просека в защитената територия. Но какво представлява закона след 7-8 водки? Просто се превръща в една сельодка, с която да замезиш. Красота! Но нека погледнем сериозно. Има няколко въпроса, които чакат отговор. Ето някои от тях.
  1. Известно ли е на Огнебореца Борисов и неговите бивши колеги, че хеликоптерът е хубаво и много полезно нещо за гасене на пожари, но гасителите трябва да имат подготовка. С 15 часа нальот не можеш да си особено полезен при пожар.
  2. Известно ли е на Огнебореца, че когато водата се изсипва от голяма височина, тя вместо да гаси-разпалва пожара? Това се учи по физика още в прогимназията. Водата трябва да се изсипва от малка височина, за да може с масивното си падане да нанесе удар на пламъците и да ги угаси. Но пилотите трябва да бъдат обучени за това. А за това трябват пари.
  3. Появиха се смехотворни идеи да се поръча самолет, който да угаси пожара. Дава ли си сметка Огнеборецът какъв трябва да бъде този самолет, който може да лети в силно пресечена местност? Ползата от него ще бъде само за огъня.
  4. След трагедията в Разлог през 2003 г. когато загинаха 4 човека при гасенето на пожар поради фалшифициран ремонт на техниката защо няма досега наказан за това? Може би това трябва да се повтори и потрети, за да му уври главата, пардон, каската?
  5. Защо не е създаден фонд „Пожари”, който да финансира създаването на специална летателна техника и обучени пилоти, които да специализират именно гасене на планински пожари. Ние сме планинска страна и често горите ни са непристъпни за стандартната автотехника.
  6. Защо изсъхналите дървета, проядени от бръмбари не са били прочистени? Такива дървета незабавно се режат и се отстраняват от терена. „Вълшебният стрелец” Найденов ще бъде ли санкциониран за това престъпно бездействие?
 Знам, че никой няма да отговори на тези въпроси. Аз ги пиша за читателите, за да знаят за какво става дума. Защото няколко досадни дребосъци са готови да си правят ПР от всичко, дори и от природните бедствия. Спомнете си Бисер, Перник, а сега и Витоша. И винаги се намират услужливи журнаглисти, които с радост припкат около досадните паразити, мазно им се слагат и надуват свирките. Позор!



Гласувай:
9



1. pontis - Браво...
03.07.2012 10:48
неграмотните откриват хашиш за широката публика.
цитирай
2. arty - led lights
03.07.2012 18:31
http://www.ledswitchover.co.uk/
цитирай
3. kelchev - До arty
03.07.2012 23:32
Я си го забий този линк в задника бе... ,какъв българин си Ти , та ще ми прибутваш някакви латински писания.
цитирай
4. kelchev - До Босия
03.07.2012 23:52
Кольо,подел си голяма битка на всички фронтове(за което те адмирирам),но освен в партер положение, никой не си туширал.? Треньорът ли е слаб, или борецът?
цитирай
5. анонимен - Харесвам този стил на хумористично ...
04.07.2012 13:27
Харесвам този стил на хумористично изразяване на мисли. Защо? Сатирата е интелигентна критика. Не всеки го може. Това е хубаво и градивно ако тези към когото е отправена правилно я разберат. Разбира се ако искат. Пиша това в този блог защото в никоя друга медия, каквато и да е тя не прочетох поне малка критика. Защо от 50 декара пожар до днес 04.07.12г.е вече 250 декара? Защо господа от всички медии не зададохте този въпрос, кото имате предвид, че пожар с такъв мащаб с нормален и професионален подход дори и в силно пресечена месност се гаси най-много за един ден.Това го казват не кой да е, а специолисти в тази област. Смятате ли , господа от медиите помагате на това правителство с вашето слогинажко поведение? Защо не излагате други граждански позици и становища. Хората говорят защо не изразявате тяхното мнение. В никакъв случай - господа. Вие му помагате да се провали. И Бойко рано или късно ще го разбере. Тогава дупе да ви е яко. С позицията си в този блог аз виждам само градивни елементи които могат да са в полза на Бойко. Макар те да са изразени и в този стил. Браво.
цитирай
6. анонимен - Некадърни политици
05.07.2012 13:47
Някои трябва да изхвърле боклука. Сметището е в затвора. Вие все такива си ги избирате, дето са за сметището. Ако всички са умни и предвидливи, ще боекотират следващите избори и ще задраскат цялата бюлетина с всички партии с две черти. Тогава пък да видим дали ще има такива боклуци за сметището. Не само, че няма да има, а ще се изчисти. От вас самите зависи това, не зависи само от мен. Аз каквото трябва съм направил. На предишните избори задрасках от долу до горе цялата бюлетина с всички партии, които са кандидати за влизане в народното събрание и ограбване на България.

Не се чудете защо е така, вина имате всички, че им дадохте възможност да прекрачат народното събрание! Така ще бъде и на следващите, на по-следващите и най-следващите парламентарни избори, докато Ви светнат лампичките. Говоря за всички българи. Не са виновни управляващите, виновен е народът, че ги е избрал. Че той Бойко го каза това нещо, ама като не чувате. Той точно това каза, че той нищо не е виновен, нали народът му е гласувал доверие. Е точно това е, изберете подходящи хора, а не такива дето не стават, че после да ги плюете дето преди това сте гласували точно за тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733997
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031