Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2012 15:12 - ПЛЕВНЕЛИЕВ СИ СЪЗДАДЕ СВОЙ, ВИРТУАЛЕН БЕРМУДСКИ ТРИЪГЪЛНИК
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 20851 Коментари: 28 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 


ПЛЕВНЕЛИЕВ УСПЯ ДА НАПРАВИ ОТ ТРИЪГЪЛНИК ОМАГЬОСАН КРЪГ

Първото заседание на Съвета за образование и наука бе открито от президента Плевнелиев. В типичния си дрънкащ стил той започна да съставя триъгълници и да плаче, че българските млади хора започват най-късно от страните на ЕС.
„Триъгълникът на знанието”, според Плевнелиев, бил: наука-бизнес-държава.
Тази смешна фигура, попаднала случайно на висок пост не спира да си измисля глупости. На всичко отгоре се мисли за оригинален.
Триъгълникът, според геометрията има три страни. Едната от тях е основа,а останалите две са бедра. Триъгълниците биват:
1. Равностранни
2. Равнобедрени
3. Разностранни
Шушумигата Плевнелиев не обясни коя страна е основата и какъв вид е триъгълника. Ако науката е основата нищо няма да стане,защото наука без пари, задачи и бързо вкарване в експлоатация не става.
Ако основа е бизнеса, отново нищо няма да стане.У нас всеки знае кой държи бизнеса, кой и как го финансира. Млад човек да започне като Марк Зукърбърг у нас е невъзможно. Нито банката ще му отпусне кредит,нито бизнесът ще го подкрепи, а най-малко държавата, ако я има изобщо, ще го подпомогне. По-скоро става обратното.Държавният чиновник и политиците ще направят максимум усилия да му зачернят живота и в крайна сметка ще го принудят да емигрира и да реализира изобретението, откритието или рационализацията си някъде другаде. Примерите за това са хиляди. Ще дам само няколко по-фрапантни.
В момента в Института по инженерна химия при БАН под ръководството на проф. Венко Бешков, съвместно с Академията на науките на Грузия, се разработва технология за извличане на водорода от сероводорода в Черно море. За сведение на Плевнелиев, държавата изобщо не се интересува от това. Не е дала нито една стотинка и не е разговаряла с  екипа. Финансирането е осигурено чрез проект директно от ЕС. Пак за сведение на Плевнелиев тази технология е доста напреднала в Турция, където вече има работеща полупромишлена електроцентрала. След като държавата отпада от триъгълника той остава двуъгълник. Двуъгълникът е доста съмнителна фигура и не може да се закрепи прав. Като се знае,че и бизнесът в България е доста виртуален и съвсем не се нуждае от наука,защото ако се нуждаеше, щеше или да инвестира в собствено развойно звено, или да финансира определени задачи към някое друго научно звено. Достатъчно е да спомена името Валентин Захариев и нещата мигновено се изясняват. А ако продължа и с Николай Банев, Христо Ковачки, Гриша Ганчев, Георги Гергов? А ако спомена и хилядите обезкостени фабрики и заводи нещата стават релефни.Това означава, че от двуъгълникът остана моноъгълник. А моноъгълникът за нищо не става. Но ако си помислим и за третата страна , то неминуемо ще стигнем до извода, че науката без финансиране не представлява нищо, то става ясно, че „Триъгълникът на знанието” съществува единствено в болната главица на Плевнелиев.
Друг пример е изобретението на инж Тончев за плаващи електроцентрали. След многобройни опити да патентова, строи и монтира такива електроцентрали, той се принуди да отиде във Франция и там да реализира технологията си.
Разговарял съм и с двамата и знам цялата истина.
А сега да погледнем на проблемите истински.
За да се реши един проблем, той трябва да се проучи и анализира спокойно, всестранно и задълбочено. Проблемите с науката и образованието не може и не бива да се свеждат до триъгълник. Ъглите са много повече и няма маловажни страни. Да не би банковите кредити за започване на бизнес и внедряване на нови технологии да е маловажно? Напротив! Без изгодни кредити с ниски лихви не може да се започне никакъв бизнес, дори и технологиите да са върхови. А у нас, за съжаление, нещата са безумно зле. Друг важен фактор е реализацията на новите технологии от бизнеса и общините. И тук стигаме до абсурда, че  колкото една технология е по-ефективна, по-производителна и по-евтина, толкова е по-нежелана.
Ето ви няколко примера. С парите, които се дават за извозването и депонирането на боклука в София само за две години може да бъде построен завод, който след 7-8 години се изплаща и започва да работи на печалба. Но тази печалба ще бъде за сметка на печалбата на фирмата превозвач и корумпираните кметове,съветници и администрация. Затова тази технология е нежелана. Тя е американска и се нарича роторно-каскадна пещ. Има я в центъра на Виена.
Технологията за прочистване на отпадни води в биореактори е космическа. Тя е безотпадна, нуждае се от 10 до 30 пъти по-малко място и не излъчва никакви миризми. Единственият недостатък е, че струва значително по-евтино от старата технология. А от нещо, което струва по-евтино можеш да откраднеш по-малко. Затова не се прилага. Немската технология „Ренолит” прави пътищата изключително здрави и устойчиви на влага и температурни промени. Но това е много голям недостатък, защото отпадат кръпките и честите ремонти. А българският управник настоява да има колкото си може повече и по-големи поправки по улиците и шосетата.
Технологията „Дезинтегриране на автомобилни гуми чрез водни струи под високо налягане” е швейцарска. Тя е евтина, безотпадна и безаварийна. При това произвежда…суровини. Но у нас тя е нежелана.
Плевнелиев не е толкова млад,чеда не си спомня за социалистическото чудовище „ИНРА”. Това беше патентния институт на НРБ. Когато някой изобретател или рационализатор занесеше изобретението или рационализациятаси започваше епична битка с предварително известен край. Или се патентоваше новата технология, ноимето на изобретателя или рационализатора беше в края на списъка, или се отказваше патент. Сега, за сведение на Плевнелиев, нещата не са се променили.
Засега ще спра с примерите,защото Плевнелиев няма да иска да разбере за какво става дума. Той си е измислил триъгълник като Бермудския и е паднал окончателно и завинаги в него. Но за разлика от самолетите и корабите, които потъват там неговата глава не потъва,защото законът на Архимед действа дори и в Плевнелиевия триъгълник. По същият начин и министър Мирослав Найденов не потъна при злополучния си риболов в язовир „Домлян”. Оказа се, че Архимед е известен и там. А като прибавим и шамандурите Борисов, Цачева, Сатанишев, Цветанов, Румен Петков, Корнелия Нинова, Симеон Дянков, Мая Манолова, Волен Сидеров, Яне Янев и почти целия съюз на журналистите се получава един цял остров. Много по-голям от остров „Болшевик”. Само дето ще се нарича „Постболшевик”.
Това е положението, другарю Плевнелиев!




Гласувай:
12



1. chavdar01 - БЪЛГАРСКАТА ПЛЕВНЯ ИМА САМО ЕДИН ЪГЪЛ:
29.05.2012 15:20
ТЪПОЪГЪЛЕН!
цитирай
2. anwel - А защо г-н Босия мислите,че Вашето мнение най-меродавното ?
29.05.2012 15:39
Не мога да приема статията Ви като авторитетна, написана от човек с претенции за знаеш, компетентен по въпросите в държавата, след като от самото начало започвата с квалификации. И това впущане в геометрията, да ни обеснявате триъгълниците и да свързвата това с политиката... това ме отказа да чета. Иначе, отдавна Ви чета и често съм се съгласявал с критическия Ви поглед, но този път явно/има един израз/- сте се уляли! Разбирам,че имате друго виждане за нещата по отношение на образованието на младите хора и включването им в икономиката на страната, но този Ви маниер на раздаване на обидни квалификации към дадена личност, в случая - президента, дразни и отблъсква.
цитирай
3. minavamottuk - Аз също имам
29.05.2012 16:35
едни красиви спомени за Босия от зората на демокрацията и се радвах да го намеря тук ,но толкова негативизъм горчи...и никаква идея за нещо смислено в развитие...Ами хайде поне по една тема на седмица собствено виждане за успех в тази държава...обичам си я ,държа на българското и като чета тук се чудя за нея ли става дума и как нищо добро не се вижда...няма начин да е така..и другите имат проблеми и грешки но ще ти оскубят косите и извадят очите ако оплюваш държавата им-справка гърците срещу Лагард.
Или това не е същия бос Колю от прехода ,пред когото се прекланях..ако е за рейтинг тук ,...падането е от високо
цитирай
4. kostas - chavdar01 ,Тъпоъгълникът е не само геометрична, но и обществена фигура.
29.05.2012 16:41
ПАРАЛЕЛЕПИПЕД нещо като ПЛЕВНЯ ама по -крива....
цитирай
5. chavdar01 - ДО kostas
29.05.2012 17:07
ПАРАЛЕЛЕПИПЕД нещо като ПЛЕВНЯ ама по -крива....
ЛОШО Е КОГАТО ПЛЕВНЯТА СЕ ПРЕВЪРНЕ В КЕНЕФ!
цитирай
6. zarenkow - Босия само че в
29.05.2012 17:53
преносен смисъл. Супер си в разбирането си за триъгълниците , бедрата им , особено правите триъгълници. Двуъгълни фигури може би или ... и очакваш неграмотна публика да ти ръкопляска на онова , което не знаеш какво да кажеш. Специалист , компетентен но наистина много бос. Не , че не казваш нещо , но е нищо. Ти се заби точно в това което искаш да компрометираш , ама как да знаеш , то за това е трябвало на времето да учиш. То е достатъчно да не знаеш начална математика за да знае човек колко е компетентно мнението ти за по съществените неща след това. Това е причина да нямаш сериозни опоненти , защото няма как да ги разбереш.
цитирай
7. bosia - до горния
29.05.2012 18:09
Купи си портрет на Плевнелиев и жена му. Ще сте чудесен равностранен триъгълник. И трите ъгъла ще са тъпи и така ще опровергаете Евклидовата геометрия.
цитирай
8. zarenkow - Пак си неподготвен , има и такава геометрия и те не се опровергават.
29.05.2012 18:31
То всяка твоя дума е невежество. Извинявай , че те затормозих. Ти си знаеш , каква е връзката между мен , Плевнелиев , жена му и твоята Евклидова и не Евклидова неграмотност , а множеството българите избрали президента на Република България можеш да ругаеш и директно но преди това си направи ти портрет и се огледай.
цитирай
9. bosia - До горния Лобачевски
29.05.2012 19:04
Лъжеш, Лобачевски! За Плевнелиевне гласуваха множеството български избиратели. Занего са пуснати 1 698 136 гласа, в това число купените гласове и фантомните. Множеството не гласуваза Плевнелиев.
цитирай
10. zarenkow - И си непочтен
29.05.2012 19:35
На Лобачевски се правиш ти , а не аз с новите ти понятия в геометрията колкото и да не я разбираш. Второ непочтен си и за това - да допуснем , че знаеш малко аритметика за разлика от геометрията , нищо че нямаш факти и да приемем че това число е вярно . Не ми е ясно , кой си ти , че можеш да застанеш срещу тая цифра Българи имащи право на глас и да плюеш. Очевидно това можеш - това и правиш. Научи се да правиш нещо продуктивно , градивно , аргументирано , смислено или поне уважавай другите около теб ако не можеш иди на някой пуст остров и се самоотричай колкото си щеш , не цапай слагай си памперса , че смърди лошо.
цитирай
11. abv21 - Много хубав постинг с много тъжни ...
29.05.2012 21:51
Много хубав постинг с много тъжни истини в него. Иронията в постинга е повече от ясна и дискусията на тема геометрия в коментарите е ненужна. Това ми напомня за воца за оня циганин, който като гледал по телевизията реклама на цигари 'Малборо' отишъл и си купил...кон!
цитирай
12. tikoev - Импийчмънт и съд!
29.05.2012 22:02
Не избори до дупка, а съд до дупка! Ако милеете за Българията, ако не...има ли смисъл от каквото и да било?!
цитирай
13. zarenkow - abv21 в постинга иронията е
29.05.2012 22:23
в това , че с геометрия започва един Бос човек без петокласни понятия по геометрия , но се взима отношение по технологии и иновации . То даже не е ирония , жалко е. Другото са квалификации . Ако има някакви истини то те се полуистини и това не ги прави истини , прави ги само тъжни. Колкото до вица , хумора липсва , а и гледната точка на циганина или коня не ме вълнува.
цитирай
14. kostadin - Не избори до дупка, а съд до дупка! ...
29.05.2012 22:57
tikoev написа:
Не избори до дупка, а съд до дупка! Ако милеете за Българията, ако не...има ли смисъл от каквото и да било?!


Виж проблема с дупките е труден Не може ли до крематориум


Седя и си мисля какво ли пък знае този инженер Плевнелиев за трийгйлниците в политиката и отношенията в обществото.Горкият човечец ни жена му го разбира ни народа му в мнозинството си .За последното съм прав защото президентчето от благодарност се увеси на врата на единият от благодетелите му Цецко Вифаджията
цитирай
15. bale14 - Купи си портрет на Плевнелиев и жена ...
29.05.2012 23:23
bosia написа:
Купи си портрет на Плевнелиев и жена му. Ще сте чудесен равностранен триъгълник. И трите ъгъла ще са тъпи и така ще опровергаете Евклидовата геометрия.


Да си жив и здрав, чичо Босия! Твоите статии (дори и дългите) са едни от малкото тук, които чета с огромно удоволствие!

ПП Със свито сърце ще си призная, че и аз поработих 2 години в ИНРА. :)))
цитирай
16. bale14 - Обаче
29.05.2012 23:27
не залагай много на аудиторията в Блог.бг! Повечето са кръгли идиоти. ;-)
цитирай
17. анонимен - aloo Izutia
30.05.2012 01:38
dneska me nakefi, nemas si i haber ot aritmetno pa kamo li ot planimetrno

ako smetnes za nula vreme kolko e obema na 4asata ot koiato drpas birata i go prevrnes v imperski dimensii- ste kaja- toia pi4 ne nikak bos ga trea da smetne kolko 4asi mu treat za da izporka 20 biri. NO, ako kaje 4e pie bez 4asa- togaa ste mu kaja nazdrave, Bosia, kakto vinagi ima nesto originalno v ideite ti da spisvas srestu politicite i mnogo drnkane okolo ideiata ot koeto se gubi trpkata i nesta da pia s tebe bira.

цитирай
18. анонимен - Босия, То хубаво за шамандурите, но ...
30.05.2012 07:14
Босия,То хубаво за шамандурите,но защо пропусна котвите,Костов,Бакърджиев,мистър 10% и компания!
цитирай
19. анонимен - Време е да прогледнете господа защитници на ГЕРБовите структури - Тан Тан
30.05.2012 07:28
Каквито и да ги предете тука, едно е ясно, господин Президентът прави гафове един след други; ту на международно равнище, ту в България. Кой го би по главата да обяви директно Русия за вражеска страна. Нещо, което другите представители на НАТО никога не биха го направили. Що се отнася за патентоването на дадено изобретение, преди ноември 1989 год. и сега е на едно и също дередже. Направо е отчайващо. Блъскал съм си главата и съм се отказал. Гафовете ги прави цялото правителство. Особенно във външната политика. Сега пък ще ни замесят в евентуална война в Сирия, продължавайки да поддържат една голяма лъжа и подкрепяйки действията на радикалния ислям. Защитниците на ГЕРБ-овите властови структури е време да прогледнат, какви ги дробят техните партагенйзе. Да се поразходят из България, по малките градове и села, а не да плямпат врели-некипели от Шопската трибуна.
цитирай
20. анонимен - Тая шушумига много мяза на мека к...
30.05.2012 07:50
Тая шушумига много мяза на мека китка и както се вижда педерунгерите много го харесват. Фактът, че собствената му жена нито веднъж не показа капка уважение към него, товори, че брака му е само за прикритие. Имаше снимки, как президентшата ходи на кино с "приятел" докато "държавната глава" произнася речи по официални поводи. Мен лично ме е срам да го гледам. Една вечно ухилена физиономия говори за психични проблеми. Но у нас много политически фигури са рожби на компромиса, защо и президента да не е такава.
цитирай
21. анонимен - Президентът да слезе на земята! Българската! И добре да се огледа!
30.05.2012 08:32
Плевнелиев май си повярва, че е велик. Започна да говори едни неща, от които изпитвам лек срам. И все аз, аз, аз. " С Обама залагаме на малкия бизнес...", "..минавах край Хилъри Клинтън...и тя ме хвана за ръката и ми каза..", "Аз и Меркел ползвахме най-много езици на срещата на НАТО". И колко езика е ползвал? Сам той казва: немски, английски и български. Истински полиглот, няма що!
цитирай
22. ok3223 - Zarenkov, Zarenkov...
30.05.2012 11:25
Прибери си даскалския акъл на по - скришно място, да не разсмиваш врабците.
Примера на Босия е условна поетическа метафора, няма нищо общо с чистата математика.Служи само да онагледи мисълта му.
А написаното от него, макар и малко несръчно, е света истина.
А че ПЛЕВНАЯТА Е ГГООЛЯМА ШШУШШУМИГА В ТВА Е УБЕДЕНА ВЕЧЕ ТВЪРДО НАЦИЯТА БЪЛГАРСКА.
С началника му са от едно котило. ГЕРБЕРСКОТО...
А ТАМ ШУШУМИГИ-МУТРИ...КОЛКОТО ЩЕШ.
цитирай
23. apostapostoloff - Освен триъгълниците има и
30.05.2012 11:38
една друга хубава фигура. Това е на геврека дупката и точно тук се вписва Плевнелиев.
цитирай
24. zarenkow - Босия , желая ти приятна
30.05.2012 12:10
компания и единомислие с разсмените врабци и меки китки под формата на заможни пролетарий съединяващи се от всичките си страни.
цитирай
25. boristodorov56 - Ей, леваци - трудно се обува Боси...
30.05.2012 14:16
Ей, леваци - трудно се обува Босия!
Нямате обувка за неговия крак!
цитирай
26. анонимен - Тян Ън Мън - аленее изтокът !!!
30.05.2012 17:04
А колко изобретения още преди да се патентоват заминаваха за СеСеСеРе ????
Бях свидетел на такъв случай - човекът се шашна, че заедно със цялата документация трябваше веднага да замине за Москва - сякаш там беше столицата и официалните институции на България ???
Мигар сега е по-различно :=((((((((((((
цитирай
27. анонимен - Босия
01.06.2012 17:06
Босия е бос по много неща.
цитирай
28. анонимен - pensioner
04.06.2012 10:48
Гладна кокошка просо сънува.Кадрите решават всичко.Количествените натрупвания водят до качествени изменения.Не искам да продължавам с подобни соцсентенции,но те са вярни.Каква наука в държава в която академиците са наричани "синодални старци".Какво образование в държава управлявана от хора с фалшиви дипломи.За Роско хората гласуваха по принципа на "по-малкото зло".Имаме не избран а назначен президент и още дълго време ще е така.ГЕРБ са на власт не защото са добри,а защото другите са доказано по-лоши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734214
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031