Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2012 17:47 - КЪМ КРИТИЦИТЕ И ХУЛИТЕЛИТЕ МИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4155 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 30.05.2012 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 


ОТНОВО ЗА БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК НА ПЛЕВНЕЛИЕВ

В статията си за глупостите, които изрече Плевнелиев се намериха читатели, които ме упрекват и хокат, че съм бил показвал само негативното.
Обръщам се към тях със следното.
Това не е първия „бисер” на удобното момче Плевнелиев.Той винаги, когато си отваря устата се оплита като пате в кълчища. Ако не беше станал президент нямаше да напиша и дума лошо за него. Както и за всички останали случайни нещастници, които влизат в политиката бедни, неизвестни, безотговорни и бездарни, а от политиката излизат същите, но богати. От какъв зор Плевнелиев говори, че българските младежи започват работа най-късно, на 24 г., от всички страни на ЕС? Добре. Казал си А. Защо не казваш Б,В,Г и т. н.? Защо не анализираш чия е вината за това? Така излиза, от неговите приказки, че са виновни младите хора, защото са мързеливи.
А това съвсем не е така. Младите хора не ги взимат на работа,защото „нямат трудов стаж”. Според социологическите проучвания. Ами как да имат стаж, когато до тази възраст учат. Една значителна част от тях работят, но на черно, защото за да не плащат осигуровки, т.нар. „бизнесмени” не ги водят на отчет. От своя страна контролните органи на държавата не си вършат работата и правят проверки само тогава, когато трябва да се докараме пред ЕС и да се правим на принципни и работещи.
Вчера отидох да си купя вестници. На уличката към вестникаря видях позната картинка.. Шестима работници наблюдаваха как едно багерче копае плитък изкоп. Те си лафеха и си пафкаха цигарата. Дори не бяха си извадили инструментите. Към обяд пак минах от там. Същата работа. Вече бяха минали на биричка. Работеше само багерчето.
Същото беше и следобед.
Не искам да обвинявам работниците. Те действително нямаше какво да правят. Но този, който ги е изпратил е знаел това. И въпреки това ги е пратил там. Това е работа на общината. Лошо планирана задача, Зле уплътнено работно време на хората и машините. Държавата чрез своите институции не инспектира този процес. Да не говорим, че във всички нормални държави когато се ремонтират улици, това става денонощно, без да се прекъсва ремонта. Така техниката се изплаща по-бързо, улиците се ремонтират в пъти по-бързо и причиняват много по-малко неудобство на гражданите. У нас, за общинските и държавни власти, гражданите са поставени на последно място. За тях усвояването напарите е по-важно.
Ако Плевнелиев беше казал това, щях да го похваля.
Но той каза само, че младите хора у нас се появяват последни на пазара на труда.
А глупостта за „Триъгълника на знанието”-наука-бизнес държава е такава дивотия, че не си струва човек да говори за нея.
Винаги съм предлагал нови технологии на бизнеса, държавните и общински ведомства. Отговорът е ледено мълчание. Въпреки това аз продължавам да го правя. Последното, което предложих е само преди три дни на министъра на образованието да се създаде програма за обучение в извънучилищна или училищна програма за обучение на децата как да действат при форсмажорни обстоятелства и да оцеляват  при трудни условия. Поисках среща, за да представя проекта си. Отговор нямам и, вероятно, няма да имам. Е, питам ви, как да реагирам? Позитивно? Изчаквателно? Уважително?
Няма да стане така, критици и хулители мои!
На всички правителства досега съм предлагал да се направи водна стратегия. Нито една среща и нито едно действие в тази насока. С едно малко изключение. Прие ме Церовски, но само,за да попита какво ще получи лично той от това  А като стане беля, както в с. Бисер и на други места започват ПиАр акции и обвинения за предишните кабинети и кметове.
Не разбирам овчедушието и безпочвените симпатии и защита за хора, които съсипват бъдещето на децата ни. Бъдещето на България.
Критиките и хулите към мен няма да ме отклонят от пътя ми.
Още повече, когато са анонимни или с псевдонимни.
На който му харесва да го газят, доят и мамят-прав му път!
Дали са верни прогнозите и анализите ми критик е единствено времето.




Гласувай:
10



1. анонимен - Да не са работили на черно.
29.05.2012 18:32
Да са работили официално докато учат. Стига далавери. Българче, изкарало в САЩ и гимназия и университет, но не работило преди завършване за да си идва тук всяко лято, няма шанс да си намери работа по специалността в САЩ, въпреки отличните дипломи и лудите пари, потрошени по него. Накрая се оженва за някой негър, латинос или китаец, за да не го върнат в България. Българче, което е работило тук официално по време на следването си и представи съответните препоръки от клиенти и прочие (проверяват се!!!), пак в САЩ, няма проблем с намиране на работа по специалността. Кога ли ще научим, че далавераджийското мислене в развитите държави не помага, а проваля...
цитирай
2. andrei - Прочетох и двата ти последни постинга.
29.05.2012 19:05
Ядосваш се че не искат да разберат прости истини...Това е така,защото трябва да се мисли рационално и в полза на държавата и нейните граждани-а това за тях е невъзможно!Те си имат нещо друго на ум,което друг им го диктува.Просто казано те са едни кукли на които друг им дърпа конците.Една пошла и нескопосана игра,която някои тъпаци оприличават на политика.
цитирай
3. анонимен - В критиката има много по-голяма полза от похвалите
30.05.2012 23:37
Честно казано и на мен предният пост ми дойде малко в повече на моменти. Не защото не сте прав за президента на конци и за назначения ни бизнес. Но има значение как се казва една истина. На моменти ми се струва, че прекалявате с емоцията. Извинявам се, че си позволявам да давам съвети, но според мен ако разредите постовете, тяхното качество ще се вдигне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11790105
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930