Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2012 10:42 - ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАСЕКОМИ СЕ РАЗМЪРДАХА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1759 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 


БЕЛИ ПЕПЕРУДКИ КЪДЕ ОТЛЕТЯХТЕ

Припомних си тази детска песничка, която се пееше и играеше по времето, когато нямаше телевизия, компютри, ГЕРБ и Искра Фидосова, а пламенният „възродител” Любен Корнезов е получавал тройки и двойки по български език в началното училище. В текста следва: „Дойде ли ви края-изберете дружки. –Аз избирам първата, ти избираш втората”. След това песничката се повтаря многократно. През това време момичетата се въртят в кръга от деца и в края на песничката всяко едно от двете момиченца избира кой да се върти на нейното място.. Това беше избор по симпатии.
Спомних си тази песничка и детска игра, защото удивително ми напомня на изборите в България. Въртят се в кръг две партии-дясна и лява и си избират електорат. По симпатия. Само ДПС не се върти, понеже не е необходимо
В момента се създават поредните пеперудки-дясна и лява, които да заместят, евентуално, сегашните ГЕРБ и БСП, ако се издънят. За дясната и лявата партия със сигурност зная, че произтичат от едно и също място. Осигурени са им пари, достъп до медии и ПиАр. Знам със сигурност, защото на мен самият един „приятелски кръг”ми предложиха преди време да направя социалдемократическа партия при условие, че ми осигурят пари, медии и реклама при положение, че слушкам и папкам. Изсмях се и се изгаврих с тях. Повече не ме потърсиха.
Сега виждам проектът да набира скорост. Дори са привлекли сина на един покоен политик да представлява тази партия, без да си дават сметка, че така се разкриват твърде лесно. Но че искат да откъснат фандък от БСП е ясно. В крайна сметка след като БСП има два коча, които искат да я яздят е нормално да си я делнат. Тва не става за пръв път. Първият път беше през 1989 г., когато БКП се делна на БСП и СДС. След това се делна и НДСВ. Същият кръг се опита чрез Гоце да създаде „АБВ”, но понеже не знаят другите букви от азбуката се издъниха и решиха да го направят по-завоалирано.  Това силно напомня делението на амебата или зелената еуглена.
Е, разбира се има и еднодневки, които се появяват от нечии ентусиазъм и мераци за власт, ерго за много пари. Такива са винарките ГОРД и разните там русофилски мушици, които много искат да ги приемем за пеперудки. Или молецът НДСВ, който преяде бързо и сега не може да лети.
Пиша това, защото малко избиратели си дават сметка, че тези формации са част от сценария на пиесата „Политически травестити”.
Пиша това защото е време да събираме камъните, защото скоро ще се наложи да ги хвърляме.
По пеперудките.
А още по ефективно ще бъде да се сдобием с флайтокс.
 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tikoev - Нормално
03.05.2012 12:41
Делението започва още от 681 г. и се стига до приказката за тримата братя, ламята и златната ябълка. Ябълката е изядена, братята вече не са братя, а ламята си е жива и здрава!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734325
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031