Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2012 18:03 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4088 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 


О.З. ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ ЧАВДАР ЧЕРВЕНКОВ

Макар Бойко Ноев да е официален капитан на бандитския отбор,неговият мозък, истински център-нападател и първа шпага безспорно е о. з. ген. Червенков. За това допринасят безспорните му лидерски качества, умението му да внушава и подчинява хората на волята си, комбинативен мозък, ченгесарска школовка, административен опит, осакатената му ценностна система и не на последно място-склонността към авантюризъм.
След завършване на военното училище, използвайки родството си с видния комунистически деец Вълко Червенков, той получава назначение във военното разузнаване. Предсрочно е повишен в майор и изпратен за военен аташе в Брюксел. Завършил е със златни медали Военната академия Г. С. Раковски” и съветската академия „Ворошилов”.. В последната е съвипускник на ген. Йордан Мутафчиев, когото по едно странно „съвпадение” наследява винаги.
Известен е фактът, че като началник на РУ в превишаване на правомощията си предоставя конспиративна квартира в кв. Павлово от 75 кв. м. за закупуване от служителка с няколко месеца трудов стаж в РУ, съпруга на негов приятел по чашка.
Публична тайна е, че позволява на чужди граждани /съветски б. а./ да работят в РУ.
Верен на началника на ГЩ ген. Любен Петров, той се ползва с доверието му, докато е началник на обединеното РУ и ВКР. През септември 1992 г. той безуспешно се опитва да сложи ръка на оперативните архиви на подчинените си служби, но е разкрит от началника на ВКР полк. Иван Иванов. Генерал Любен Петров най-после разбира с кого си има работа. Същата година премиерът Филип Димитров го уволнява от армията.
Кариерата му извън МО продължава под невидимия знак на среди, свързани с Позитано 20. За благодарност за свършеното е назначен за посланик в Тунис. Там след ревизия е уличен в злоупотреба на 15 000 долара. В МВнР пазят 57 листа констатации за различни негови нарушения и престъпления. Тези факти са огласени в медиите без никой да ги оспори. В „Пари” в броя си от 15 юли има посветена цяла страница. Независимо от това документите от ревизията потъват в небитието.
Докато е посланик в Тунис, Червенков върти бизнес с Русия и Украйна. На това поприще негов доверен човек е Васил Плачков, произведен в чин генерал и назначен за зам. министър на вътрешните работи от Червенков докато последният е министър на МВР в кабинета на Ренета Инджова. Интересна за спецслужбите  е и фирмата „Камина” на негов племенник, занимаваща се с търговия на спецпродукция.
През 1996 г. полковник Николай Русатев, /един от запознатите с агентурното дело на Бойко Ноев/ задържа на софийското летище двама „бизнесмени”, които пътуват за Рим, за да се срещнат с посланик Червенков във връзка с нерегламентиран оръжеен бизнес.
Въпреки опетненото му име, на 9 януари т.г. го назначи за началник на политическия кабинет на МО.
Месец по-късно, на 11 февруари в „Пари” в редакционна статия за пореден път изнесе поредица от скандални факти за Чавдар Червенков и отнова без реакция. Поради фундаменталния и характер и с любезното разрешение на редакцията тя ще бъде приложена накрая.
Макар да е началник на политическия кабинет, Червенков не поддържа контакт с управляващата политическа сила, но за сметка на това не е прекъснал връзките си бивши висши офицери, някой от които сега са в движенията на БСП. На свой ред в пролявата партия Съюз на патриотичните сили и войните от запаса „Защита” отношението към него е определено отрицателно. А в неговото ръководство е о.з. ген. Борис Вакавлиев-един дългогодишен приятел на Червенков.
Макар сега да е само началник на политически кабинет на министъра, Чавдар Червенков е ръководител и координатор на цялата оперативна работа в МО. На практика той е обсебил и функциите на главен секретар.Всички входящи и изходящи документи  задължително минават през него. Единствено той дава указания от името и през главата на военния министър. Назначенията, разместванията и всички въпроси около кадровата политика задължително трябва да получат неговата благословия. Той ежедневно получава информациите на началниците на РУ и на служба „Сигурност” /ВКР и Военна полиция/ и им дава съответните указания.
Червенков е изолирал зам. министрите като единолично им е отнел голяма част от разпоредителните права. Не, че повечето от тях също не са същите боклуци, но става дума за принципно положение. На практика сега всички икономически и финансови лостове се държат от Червенков.
Така контролираният кръг от даване на заявки за армията, през доставките и ремонтите, та чак до подлежащите на приватизация имоти и милионите левове за излизащите от армията военнослужещи е затворен. За капак с военнополицейски щурм е превзет „Армимекс”, през който минават външнотърговските сделки
.
 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11800438
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930