Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2012 16:22 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1329 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.05.2012 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 


СТРАННИЯ ИЗБОР НА ПРЕМИЕРА КОСТОВ

Военното министерство не е върхът на желанията на Бойко Ноев. В първите дни на 1997 г. той отива при Красимир Премянов и иска най-високата служба. И въпреки настойчивите протекции на Петър Младенов и Добри Джуров, за премиер е номиниран Николай Добрев. Прочее, дори и в последното си интервю, само три седмици преди да почине Петър Младенов, се хвали, че е оставил двама силни политици-комунисти и ги назовава поименно-Бойко Ноев и Елена Поптодорова. Явно дребното човече  е някакъв феномен-харесват го и в БСП и в СДС. И колкото повече го харесват едните, толкова повече го заобичват и другите.
Защо, все пак премиерът Костов се съгласява да вземе за министър една толкова одиозна фигура? Едва ли му е липсвала информация за качествата, агентурното минало и партийната принадлежност на Ноев. Само се налага предположението, че в момента управлява коалиция в сянка между СДС и БСП. Военното министерство е изцяло в ръцете на червените синове на АБПФК, но затова ще стане дума по-късно.
Ако СДС иска да вземе за коалиционен партньор ДПС, то едно от първите условия ще е изхвърлянето на Бойко Ноев.
Най-вероятно проевропейски настроеният Костов направи компромис и прие предложението на проамерикански ориентираният президент под натиска на НАТО и по този начин да разшири външнополитическата база на правителството. Но май си направи криво сметката.
Докато е в Брюксел Бойко Ноев призовава Българската армия да бъде съкратена до 30 хил. души и до края на 2002 г. да станем членове на НАТО. Но дали сега ще поеме пасивите точно в неговия мандат армията ни ускорено да бъде преждевременно съкратена или ще потърси начин елегантно да се измъкне, като насади някой друг? Наистина, Бойко Ноев е един добър експерт по отношение на НАТО, многократно деклариращ непоколебима привързаност към Атлантическите ценности. Ругае руснаците и пледира да купуваме „Ф 16”, вместо да модернизираме наличните си „МИГ 29”, но това са дребни игрички за демонстрация на русофобия.. Точно такава куха и безсъдържателна демонстрация е, че Бойко Ноев говори на английски език с бившия си съвипускник от МГИМО и сегашен посланик на Русия в България Владимир Титов. Ако, обаче, се изпълнят младежките му мераци да яхне държавата и му се наложи сам да взема управленски решения против интересите на Русия, един дявол знае какво ще направи.
Руснаците и англоамериканците поотделно се надяват именно те да са последната любов /вербовка/ на Бойко Ноев, но няма да е чудно и двете страни да са изиграни. Не само, че големите агенти са тройни, четворни…Като повечето нискорасли хора Бойко Ноев непременно държи да избие комплекса си с нещо мащабно и с възможно най.голяма власт. Точно тук е ключът към разгадаване на личността на Ноев.. Независимо на кого служи, той работи преди всичко за себе си, подчинявайки себе си и околните на болните си амбиции да властва.
Като цяло принципната разлика между националсоциалистите и социалистите-комунисти е следната: Националсоциалистите издигат държавата в култ и подчиняват всичко на нея. Социалкомунистите използват държавата, за да реализират утопичните си идеи. Бойко Ноев не влиза в нито един от тези калъпи. При него нещата се пределни прости. Като класически мафиот той използва държавата за решаване на личните си амбиции и проблеми.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11784607
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930