Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2012 15:39 - БУЛАГ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 8100 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 


НЕ Е ЛОШО ДА НАПРАВИМ ЕДИН ВИРТУАЛЕН КОНЦЛАГЕР

Много пъти съм си мислил как да бъдат наказани тези, които ни лъжат, мамят и грабят. Тези, които ни отчуждават от децата ни, примамвайки ги със стоки, дрога, лъскави автомобили, пари, дискотеки, дрънкулки, таблети, мобифони, злато, екскурзии и какво ли не. Тези, които мачкат и морят пенсионерите. Тези, които гонят младите хора от собствената им Родина.
Искам да ви кажа, ч това не са на първо място политиците. Те са в повечето случаи статисти и миманс. Има двайсетина по-агресивни и амбициозни, но и те сами по себе си не са най-опасните.
На първо място аз бих вкарал в концлагера ПиАр-ите. Това са хора без грам морал и отговорност. Те вкарват в клиентите си всички технологии и нюанси, за да могат да излъжат измамят и оберат избирателите си. Забележете, че отговорност /доколкото у нас може да се говори за такова нещо/ носят политиците, а имиджмийкърите само прибират тлъстите суми и не са отговорни за нищо.
На второ място бих сложил рекламните агенции. Там също няма никакъв морал и отговорност. Пробутват ни такива реклами, че накрая, когато ни видиотят тотално ще ни продават и собствените ни лайна. Те също овладяват нашите деца от съвсем малки и ги правят послушни роби на манипулираната дазинформация и убиват душите им.
На трето място,вече, ще сложа мафията. Терминът е съдържателен и затова го използвам. Иначе щях да обяснява, че това са политиците и престъпните групировки, монополисти и олигарси, кукловоди и съдебна система.
Четвъртото място категорично се полага на медиите-издатели и журналисти-верни кучета на мафията. Те мултиплицират лъжите и полуистините, манипулират фактите и събитията и вкарват в информационната яма читателите и зрителите си.
На пето място ще поставя социолози и политолози, социални антрополози и народопсихолози. Всички те дружно подпомагат силните на деня и прикриват престъпленията им.
Ето, че виртуалният Гулаг се напълни. А отвън останаха толкова много по-дребни престъпници. Ще се наложи да отваряме и Аушвиц, Треблинка, Дахау и Белене. Макар, че то Белене не е затваряно. То е готово веднага да започне да работи на макс.
Думата ми е за създаване на един виртуален концлагер в социалните мрежи, където да се обсъжда кой, за какво и с каква присъда да бъде вкаран там. Поименно и със съответните доказателства. Ако искате, направете го като електронна игра, но моралните присъди над тези, които съсипаха и продължават да съсипват страната ни трябва да се осъществят.
Това е единственият начин да ги извадим от управлението и да дадем възможност на умните, подготвените и отговорните да заемат полагащите им се места в управлението и координацията на България.
Можем да го наречем „Булаг”.




Гласувай:
8



1. lyubomircholakov - Прекрасна идея!
26.04.2012 15:51
Прекрасна идея! Остава само да разберем кои са умните, подготвените и отговорните? Както и, ако наистина са умни, подготвени и отговорни, защо досега не са взели властта? Може би, щом досега не са я взели, не са умни, подготвени и отговорни. Но, щом не са умни, подготвени и отговорни - защо да я вземат?
Освен това: всичките неща, изброени като негативи, ги има във всяка една демократична държава. Нали някога това искахме: демокрация? А сега изведнъж - концлагер... пък бил той и само виртуален. Може би все пак трябва да изберем: демокрация с мафията, "стоки, дрога, лъскави автомобили, пари, дискотеки, дрънкулки, таблети, мобифони, злато, екскурзии", с пи-арите, рекламните агенции,политиците и престъпните групировки, монополистите и олигарсите, кукловодите и съдебната система, медиите-издатели и журналистите, социолозите и политолозите, социалните антрополози и народопсихолозите.
Може би самата система, наричана "демокрация", е за концлагер?
цитирай
2. chavdar01 - ДО lyubomircholakov
26.04.2012 16:06
А МОЖЕ БИ СМЕ СИ ПРЕДСТАВЯЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА САМО С ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ И КАЧЕСТВА?!
цитирай
3. bosia - отговор
26.04.2012 16:25
Момчета.
Вие виждате отлично, че нашенската "демокрация" няманищо общо с европейската. Това си личи по докладите, които получаваме. Или не искате да разберете какво искам да кажа с това, или нещо друго. Демокрацията е самоусъвършенстваща се система, но тя трябва да се насочва непрекъснато в правилната посока и да се движи. Ние нито сме намерили посоката, нито се движим. Нашето движение е само надолу и се нарича затъване. Нашите деца напускат стната, подгонени от безработица, липса на възможност за успех, кариера и нормален живот. На високи политически и административни постове са децата и внуците на бившата номенклатура и децата и внуците на приближените им. Най-богатите, тези които определят листите, имената на министрите и текстовете на законите се определят от тях, но те или са от горепосочените, или подставени лица на бившата номенклатура.
Може ли довчерашните стражари на комунизма днес да правят демокрация? Може ли с "демократичен ценрализъм" да се прави демократична децентрализация?
Погледнете реално на нещата.
Върнете се няколко постинга назад, където съм написал кой персонално ни управлява и вашите въпроси ще отпаднат.
Нека се опитаме да вкараме морал в обществото и управлението, в медиите и съдебната система.
Иначе сме обречени.
цитирай
4. lyubomircholakov - До 3. bosia - отговор
26.04.2012 16:45
Напротив, всички неща, които се споменават в постинга като "нашенски" негативи, ги има във всяка една демокрация, да не ги изброявам пак. А пък ако сме си представяли демокрацията само с положителните й страни (да, тук съм съгласен с chavdar01, в романтичните 90-те години имаше нещо такова) май отрицателните се оказват повече? Главната трагедия днес на България, където според всички прогнози около 2040 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си страна, е трагедия сега и на цяла Европа. Или някой си представя демократична Европа с афро-азиатски ценности? И каква полза, че сме щели да се борим за демокрация до последния българин? Една циганка го каза най-добре и обобщи с едно изречение цялата политология и аналитика: "Нека българите сега бачкат, ние ще им носим дрехите". Аз съм напълно съгласен с автора на постинга, както и с гражданската му позиция, която е легенда още от 1989 г. - но въпросът е, че, при цялото ми уважение, той съсредоточава вниманието си върху хремата, която тормози България; а самата България в този момент е болна от рак, който се нарича "демографско изчезване на българите" или, по-просто казано, измиране на българите. Изчезването ни окончателно от историческата сцена сега и завинаги. Край. Защото, когато няма българи, не ще има нито българска демокрация, нито български комунизъм, нито български национализъм - нищо. На този фон споровете между демократи и комунисти просто не са актуални. Меко казано.
цитирай
5. bosia - До Любомир Чолаков
26.04.2012 17:02
Никога не съм си представял демокрацията като един здрав и красив костюм, който когато го облечеш ставаш демократ и живееш в демократична страна. Но демокрацията си има и няколко задължителни атрибута, за да може да бъде припозната. Точно това липсва у нас. Няма базата, на която да се надстроява и да се усъвършенства. Като се започне от куцата ни Конституция и се стигне до непипнатите социалистически управленски институции. А най-важният симптом дали една държава става за живеене е вълната от имигранти. Ако хората напускат страната, значидемокрацията не е приемлива, или по-скоро е недостатъчна. Ако има наплив в една страна, тогава тя може да се смята определено за демократична. Същото се отнася и за инвестициите и за авторитета на държавата.
За съжаление ние не можем да се похвалим с такова нещо. В същто време огромното мнозинство се държи безкритично и не търси начин за отпор на злоупотребата с власт, липсата на справедливост, възможност за създаване на еднакви правилаза всички.
Мога да напиша многотомник на тази тема.
Що се отнася до демографския проблемне е необходимо не само да се отбелязва. Трябва и да се работи. От една стрпана да се борим за създаванена възможности за облекчени кредити, по-добро трудово законодателство и контрол, а от друга страна да се създават повече деца.
Аз, например, въпреки несгодите и преживелиците имам 5 дъщери. и 2 внучета. Трите големи завършиха висше образование, а малките завършват тази година 4-ти и 7-клас. Ако българите действаха по този начин циганката ще има да чака да ми носи дрехите.
цитирай
6. анонимен - Решение
26.04.2012 19:29
Всички бандити запас! Докато сами на напишат какво са правели
цитирай
7. анонимен - Черен пипер
27.04.2012 17:11
Босия,на второ или трето място бих поставил синдикатите!Тези отрепки създадоха такъв климат на властимащите,че последните е...ват мамата на народа!
цитирай
8. анонимен - pensioner
27.04.2012 19:13
"Democracy with out morality is imposible" Jack Kemp.Мога да наредя още десетина сентенции на тази тема,но мисля че тази стига за начало.В демократичните общества има място за всички:млади,стари,умни,глупави,здрави,болни,работливи,мързеливи,разни етноси,раси,религии и т.н.В "демократична България"има място само за някакъв елит и гравитиращият около него обслужващ персонал,които автора иска да прибере в "БУЛАГ".Между впрочем вече се работи по въпроса,новият президент си живее в някакъв частен концлагер и възпитава наследниците си в една стерилна обстановка изолирани от презрения "плебс".Преди цялата държава беше един голям концлагер,от който хората бягаха с риск за живота си.Сега потомците на надзирателите се спасяват в частни концлагери,лагерното битие си ни е в кръвта.Все пак сега си е по-добре,можеш да си вземеш шапката и да се махнеш от българският рай,без да ти закачат табелата "изменник" и да смачкат близките ти.А българският народ няма да изчезне,както не изчезна арменският.Ще остане и името България,както Тракия и Македония.Така че разни патриоти ще могат да се бият в гърдите с вика "Булгар,Булгар",а по широкия свят потомците на лошокачествения материял ще се чудят как да обяснят окончанието "ов" на фамилните си имена.И на мен не ми харесва,но не мога да предложа рецепта.Отивам в малкото си концлагерче за да садя картофи,както препоръча премиера.МОРАЛА!!!!
цитирай
9. santana11 - До Любомир Чолаков
28.04.2012 01:17
Това в България е много далече от демокрацията.Няколко месеца след 10.11.1989 г.
един грък,добре запознат с българските нрави,ми каза: "В България още 40 години няма да има демокрация".Така че въоръжете се с търпение,като всеки в същото време се бори по силите си за тържеството на демокрацията по нашите земи.Не е лоша идеята на Босия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11777066
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930