Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2012 10:43 - С КОЯ РЪКА ХАЧО ЩЕ ЩИПЕ ЖЕНСКИТЕ ХЕРУВИМЧЕТА?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5684 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 ХАЧО
В древния Рим са казвали, че за мъртвите трябва да се говори или добро или нищо. Но това е крайна фраза. Човек е противоречиво същество и не може да се нарисува само с бели или черни краски. Доста приказки се изприказваха за него. Всичките бяха монотонни и по този начин като че ли го умориха за втори път.
С Хачо се познавам отдавна. При един мой разговор през далечната 1990 г. той ме избъзика да му кажа нещо за него, което другите не знаят. Нали много съм знаел?
Обадих се на агентите си и на другия ден му разказах за него такива неща, че той се хвана за главата. Дори показах документи. Става дума за зачеването му, за осиновяването му, за етноса му, за специализациите му във Франция и Великобритания и принадлежността му към службите. Разказах му и за любопитната случка, когато отива да признае бащинството си. След три месеца пак отива на същото място и отново признава бащинство на същото място. Попитали го как така една жена ражда през три месеца, а той отговорил, че не е необходимо една и съща жена да ражда толкова често, когато няколко жени могат да го правят също толкова успешно. А Хачо има 7 дъщери, които, до колкото ми е известно, го обичат много.
Въпреки това той не се разсърди, а му станах още по-любопитен и той често ми се обаждаше.
Като стана директор на Националната телевизия ми се обади и поиска да се видим скоро. Отидох при него и той ме попита какво харесвам и какво не харесвам в програмата на телевизията. Разказах му моето отношение към телевизията. За прекалено раздутия щат, който трудно се управлява. За ниската квалификация на голяма част от персонала, за прекалената намеса на БКП и ДС, за липсата на добри идеи за предавания и т. н. Обясних му, че ако успее да елиминира непрофесионалистите, с останалите ще се прави по-добра програма. Настоях да паднат „радиопредаванията” както наричах говорещите глави от типа на „Отзвук”. Или да вкарат повече телевизия в тези предавания, или да отидат в радиото. При положение, че се показват само главите на водещите и не се илюстрират с нищо, въпреки че идеите за предаванията бяха необходими, по-добре беше да освободят време за телевизия. Казах му, че прекалено се политизира програмата през уикенда и българинът не може да си почине и събере мислите. Предложих му да повишава квалификацията на младите говорители и водещи, включително и да се научат да говорят правилно и артистично. Той се съгласи изцяло с мен
Говорихме надълго и нашироко и той ми предложи да стана съветник в Националната телевизия. Отказах да стана щатен съветник, но му предложих да правя анализи на програмата на граждански договор. Той се съгласи и аз започнах да гледам определени предавания. В продължение на 6 месеца гледах, анализирах и пишех анализите и предложенията си. Точно тогава паднаха говорещите глави, а Панорама се премести от събота в петък. В парламентарната група на БСП настана объркване. Тогава Клара Маринова, която беше председател на парламентарната комисия, направила проверка и видяла моите анализи и предложения. В типичния си истеричен стил отишла при Хачо и го оплюла, че работи с мен. Той се опитал да и обясни, че съм много полезен за телевизията и за страната, но тя още повече се вбесила. Последва обаждане по телефона и той ме помоли да се видим спешно. Бях го предупредил, че ще стане така и затова веднага се сетих какво е станало. Седнахме в кафенето и той ми каза какво е станало. Попита ме какво да прави. Казах му, че прекратявам договора и въпросът отпадна.
Бог да го прости Хачо.
 Убеден съм, че,че сега си пуфти с цигара в лявата и чаша уиски в дясната ръка.
Само не мога да се сетя с коя ръка ще ощипе по дупето най-близкото женско херувимче.
Но това си е вече само негов проблем.




Гласувай:
7



1. анонимен - Ама си беше ченгисар, което звучи ...
24.04.2012 10:57
Ама си беше ченгисар,
което звучи почти отвратително като мангасар!
цитирай
2. анонимен - За Батето и Хачо само с Усмивка ще се ...
24.04.2012 11:07
За Батето и Хачо само с Усмивка ще се сещам:)))
цитирай
3. boristodorov56 - Г-н Колев, фен съм ти, от както слушах затворническата ти поезия по Свободна Европа,
24.04.2012 11:19
фен съм ти заради доста честната и непроменена гражданска, и политическа позиция през годините,
но не мога да се съглася, че едни пършиви сътрудници на червеното гестапо - ДС -
са по-приемливи от други пършиви боклуци!
Например, че Гоце е по-боклук от Хачо, в сравнение на качествата им на активни и платени сътрудници на ДС.

Господ да им прощава, аз не мога!

Страхотно звучи първия коментар:
"Ама си беше ченгисар,
което звучи почти отвратително като мангасар!" - без да възприемаме расисткото внушение.

Позицията ти горе-долу изглежда като коментарите които чуваме около нас за качествата и човещината българските лекари:
- Големи боклуци са лекарите - но добре, че имам един приятел, които не е като другите!


И аз познавам няколко мазника - ачик доносници на ДС от онова време -
все готини пичове -
но дали са ме клепали мен лично или колко душИ са изгори - никой ги не пита!

Който и да е,
какъвто и да е -
ако Х.Б. не беше активен сътрудник и не консумираше облагите полагащи му се за "дейността" му от ДС -
никога нямаше да бъде нещо повече от неудачно провинциално режисьорче в ролята му на местен селски сваляч със съмнителен стил, в ролята му на "бонвинван".
цитирай
4. bosia - До Борис Тодоров
24.04.2012 12:27
В началото мислех да напиша точно биографията му, макар че съм го провилв средата на 90-те. Той е дете на унгарска еврейка на повикване и мотоциклетиста и автомобилен състезател Георги Соколов. Заченат е при изнасилване и при раждането му е счупил таза на майка си. Осиновен е от арменци в Нови пазар. Работил е за ПГУ. Затова е "специализирал" телевизия в края на 50-те и началото на 60-те във Париж и Лондон.
Когато беше жив аз написах всичко това и приложих и документи. Сега не върви да ритам труп.
цитирай
5. boristodorov56 - 4. bosia - не те обвнявам в нищо - просто намерих повод да кажа мнението си за "специалиста".
24.04.2012 16:44
Може да е кощунствено, но за себе съм приел да казвам какво мисля за всеки - все едно жив ли е, ще мре ли или е умрял.
Ако се откажем да даваме оценки на мъртъвците - няма смисъл да корим този или онзи от нарицателните примери в историята ни.

Аз казвам какво мисля - Бог да му прощава.
цитирай
6. boyanmladenov - Хачо Бог да го прости. Не си спомням в ...
25.04.2012 17:43
Хачо Бог да го прости. Не си спомням в последните 20 години да ми е харесала някоя негова продукция. Канеше разни нафталини на плейбек да пеят, Драгомир се на"сираше да ги хвали, леля Лара течеше лигаво от екрана...Ама какво да се говори, поживял си, отишъл си човека.
За умрелите, или добро, или нищо.
цитирай
7. анонимен - za avtora
25.04.2012 19:26
Vie gn. BOSIJA,nemozete da se obuete li o6te ta vi vikat taka ili gledate da izgreete na garba na edin dostoen 4ovek kato gn.BOJADJIEV leka mu prast.
A vie pluzek si bexte i pluzek si ostanaxte mastiten draska4.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736314
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031