Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2012 12:21 - ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ПОЛУИДИОТИ ДА НИ ЛЪЖАТ И МАМЯТ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 25499 Коментари: 40 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 


ФИГАРО-ТУК, ФИГАРО-ТАМ ИЛИ ПИСНА МИ ОТ АЕЦ-а, ДА ГИ ... . ……

Напоследък много се учудвам. Заприличал съм на чуденка. Вече три години ушите ми се пълнят с АЕЦ-ове. Руското лоби пее една песен, антируското-обратната песен. Между тях като пинг-понгова топка се лашка премиера, докато най-после се хвана за идеята, че АЕЦ-Белене няма да има. Никак не му беше лесно да казва сутрин че няма да има АЕЦ, а вечер да твърди обратното. Представям си как е страдала семплата му душа? На всичко отгоре еднопартийците Бойко Борисов, Гоце, Сатанишев, Костов и Сидеров и Доган решиха, че е време за лакти и образуване на котерии. Доган елегантно удари едно рамо на Гоце, а Сидеров за няколко дни обслужи всички.
Особено внимание заслужават т.нар. „медии” и т. нар. „обществено мнение”.
Медиите обслужиха орално, анално и ръчно съответните си господари и поройно удавиха ошашавените и без това български поданици. Накрая се появи и един полуидиот, който в типичен ленински стил изтърси „Наше дело-право дело, другари!” Но така или иначе в Парламента полуидиотите са доста, така че не бива да придаваме особено значение на поредната седянка там. Всъщност, полуидиотите са точно толкова, колкото ако извадим от числото 240 числото на пълните идиоти.
Обществото, или това, което ние кой знае защо наричаме така зае поредната разкрачена позиция и зачака. Гоце замина за Плевен да вдига Априлско въстание. Ако бяха живи Илф и Петров стопроцентово щяха да напишат един много смешен документален роман за възкръсването на Остап Бендер Първанов и Паниковски-Сатанишев.
За друго ме е яд. Тези жертви на несполучлив аборт само с един мърляв, съчинен в кабинета на кукловода скеч, правят на луди цял един народ. В момента изобщо проекта за АЕЦ-Белене и АЕЦ-Козлодуй не е актуален. Така или иначе след няколко години пак ще стане нещо като Чернобил и Фукушима и енергийните бандити ще бъдат разкарани. Защото кой нормален човек, ако има минута спокойствие, няма да седне с калкулатора в ръка, за да изчисли колко струва електричеството на Чернобилската АЕЦ или на АЕЦ Фукушима. Като се прибавят стотиците милиарди щети към цената на тока ще се види, че ако се прави ток от пръднята на мравките, енергията ще е по-евтина.
Истинската тема е как ще се развива енергетиката в бъдеще. Друга истинска тема е как да се финансира приложна и фундаментална наука за нов тип енергии, енергийна ефективност и екология. Три години вече никой не обелва зъб за водна стратегия и енергетика, никой не споменава за река Дунав и енергията, която носи тя във себе си. Накрая всички дружно мълчат за сероводорода в Черно море и за огромните възможности от там да се извлича евтина, чиста и огромна енергия. Още повече, извличането на сероводорода ще играе очистваща роля за самото Черно море.В него сега има около 4,6 млрд тона сероводород и всяка година се увеличава с по 10 хил. тона. Точно толкова енергия получаваме от Русия под формата на природен газ.
Затова не обръщам никакво внимание на селското читалище, където се играе тъпата пиеса „Михал Пишкоед.




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Малко цифри все пак за тези, които ...
24.04.2012 13:18
Малко цифри все пак за тези, които разбират. За 60 години само един 1000 Мвт реактор при средно натоварване ще произведе ел. енергия за 35.598 млрд евро. Или ще изплати инвестицията 3 1/2 пъти. При това, доколкото се разбира, цената е определяна при напълно спрян уранодобив у нас.
Ако сами си добиваме урана, което е напълно логично поради най-богатите залежи в Европа, цената на мегаватчас може да падне значително. За пример в съседна Румъния разчитат на собствен добив за техните работещи и строящи се реактори.И к'во се оказва, че Тиквун нема мозък, а и тия около него също.Значи от кюмурджийката на Мангала може ток по 150 лв/МВт, а от държавен АЕЦ не може...Като проследите как всяка година повишават цената с по 10%, след 8 години, тя ще е двойна.И немало да е рентабилна...Много пари са влезли в джобовете на сините, а Боко го командва губернатора щото си е тикве-тъп и проз...Без прозорци, без врата-пълна къща със деца...що е то?
цитирай
2. xsapience856 - Без цифри, на български език...
24.04.2012 14:13
А бе българе, вие оти така се фърляте на остарели опасни технологии? Целио свет мина вече на екологични технологии, а вие си играете на "звезден огин", разбираш ли!?! Азе не съм се превърнал просто на чуденка, а сичките ми мозъчни гънки се съставиха вече от чуденки поради първобитното ви мишление (може и да не ме разбирате, ако си щете...). Какви 30 години и какви 60 бре, аланкоолу? Ние толкуз ли заводи и цехове имаме, та да произвеждаме звезди, цървуланчовци? Ората по Земята, дето я тъпчете и сечете най-безотговорно, с една въздушна витлова турбина захранват цеееел граааад бреее, аланкоолу.... Сиреч, на български език, вие ветер немате ли си? Вода немате ли си? Слънце немате ли си? Ей тия три неща ако ги съберете, може да трещите от тоци, токове , мълнии и светкавици, цървуланченцата ми те комунистически "умничкииии" на бааатко.... На вас, цървули червендалести ракиени, името ТЕСЛА говори ли ви нещо, или си представяте само една "тесла", дека се набиват и разковават пироньете с нея? "Ох теслата, ах теслата" е казал един велик български композитор! У бре!
цитирай
3. анонимен - ???
24.04.2012 14:18
Сероводород - H2S ???
(CH4-метан)
цитирай
4. bosia - До анонимния по-горе
24.04.2012 14:19
Включи в цената 400 млрд долара, които Япония похарчи веднага след аварията във Фукушима. Включи още толкова до окончателното потушаване на аварията. Включи и съдебните дела за обезпечаване на здравето и живота на оцелелите и загиналите и вкарай числата в цената на тока във Фукушима. Ще получиш интересен резултат.
Заинтересувай се от разработките на проф. Венко Бешков от БАН, перспективно е да се работи и в областта на геотермалните източници, както и директното превръщане на топлината в електричество.
цитирай
5. анонимен - Прости сте и 2 и4
24.04.2012 16:05
Стига сте дрънкали без да знаете нищо за реактори и тяхната безопасност!Вятърен генератор ще ти захрани само вибратора.А ако си мислите,че са безвредни за околната среда- грешите. Колко тона бетон, стомана и цветни метали отив за изграждането на един вятърен генератор не се питате. А ако ви е кеф да гледате гора от такива,значи сте с лоша естетическа култура.Целия свят бил минал на екологични технологии- покажи къде е!Или си от някоя друга планета? Но тогава какво пишеш в земен блог спот?
цитирай
6. xsapience856 - Добре No.5,
24.04.2012 18:39
Съгласен съм с идеята ви за натрупване на коментари точно в този постинг цинично-научен, но спрямо изказване на някаква теза или становище, сте слабо уведомен дори и за дилетант в техниката и технологиите. Би трябвало дори на ум да можете да сметнете приблизително разликата между инвестицията в подобни еко-технологии и инвестициите в АЕЦ-ове. Моля, направете си сам труда да проучите на български език поне класовете и техническите характеристики на вятърните генератори, както и приблизителния процент от набавяната електроенергия от тях в САЩ или Дания. По телевизията преди около месец представиха подобни сравнения и също така представиха идеята за използването на геотермалните източници.
След всичко това, вземете и в предвид заплануваните инвестиции от 100 млрд. долара на Турция в енергетиката. Тези пари са огромни мощи и съм сигурен, че ще са доста конкурентни. Ако Египет наистина спира газопровода към Израел, и те потърсят алтернатива от другаде, най-близки ще са Турците, от където по проекта "Набуко" ще идва каспийски газ. Ако Турция спре тока към Сирия, ще има ток за Израел. Ако пък смяната на 5 и 6 ядрени реактори се осъществи и сертифицира на двойно по-ниска цена от инвестицията в Белене, България ще може да бъде силна още 30 години, през които могат да се въведат всякакъв вид еко-технологии, след които може отново да се намери алтернатива в Козлодуй. Що се отнася до "смучене" на пари от страна на някакви партии или политически кръгове, то явно се натиска по проекта Белене. При по-далновидна политика от страна на България, Белене може да стане магистрала за газ от Азия към Европа. Докато се натуткат и надвикат нашите, Румъния може да ни задмине в "пъти". След това - пляснали с празни ръце, па се прегърнали....
цитирай
7. alchemist - Има още няколко вида
24.04.2012 19:25
ядрена енергетика, ама при тях не се получава плутоний за атомни бомби. Следователно от тях няма полза, а са много по-безопасни от традиционния атом. ;)
България може да има много горещи минерални извори, но тяхното използване може да е само локално, т.е. теориите за използването на геотермална енергия са нереални. Причините - нямаме действащи вулкани.
И за всезнайковците на тема ядрена енергия, ще напомня, че аварията в Чернобил е резултат на човешка грешка, а "умните" японци, ако малко повече им сечеше пипето, можеше и да не се стигне до трагедия в такива мащаби.
Много често съм се замислял, че и даже си го представям за следното - на река Марица са монтирани турбини и се произвежда електрически ток. Да, точно ток. Но не мога да разбера това модно влечение към слънчевите панели и вятърните мелници. След като е нужно електричесто в голямо количество, освен това са и стари технологии, които трябва да минат в историята.
цитирай
8. анонимен - още за "вятърните мелници"
24.04.2012 21:06
Средна мощност на 1 вятърна турбина от висок клас: 35 КWh.
Мощност на 1 ядрен реактор: 100 KWh.
Анонимен 5, какво още за простите каза?
цитирай
9. анонимен - Задника влиза ли в лицето?
24.04.2012 21:22
Питам: защо в България хората са лица? Защо има закон, в който се говори за "служители" и "работници"?
цитирай
10. анонимен - Bravo.
24.04.2012 21:28
Bravo.
цитирай
11. анонимен - мързел
24.04.2012 21:55
служителите престават да работят, а работниците вече не служат.Кодекс на труда. Защо труда не е с пълен член?
цитирай
12. анонимен - хайде братя!
24.04.2012 23:04
Искаме евтин ток! Искаме референдум за АЕЦ! Искаме диалог с парламента! Очаквах, че ще коментирате повече, а не че ще спите. Пишете бе хора, пишете, коментирайте посинга на човека тук, дето уж е бос, ама не е....
цитирай
13. анонимен - анонимен 11
24.04.2012 23:06
Защото пълният член се пада на Кодекса, сещай се!
цитирай
14. анонимен - Решение
24.04.2012 23:13
Цената на тока от Козлодуй + 20%= цена на домакинство с ддс. Около
5 % да е за EVN и др. Как ще се издържат с тези 5% си е тяхна работа, ако не могат държавата вика друг.
цитирай
15. анонимен - Въпрос
24.04.2012 23:17
Колко струва 1КВат с ддс от КозлодУЙ?
цитирай
16. анонимен - Кат Русия няма втора
25.04.2012 01:06
http://ned3.blogspot.com/2011/09/blog-post_10.html
цитирай
17. анонимен - До xsapience856
25.04.2012 02:02
Нямаме достатъчно слънце, вятър и вода, това е доказано. Вятър има само по билото на Стара планина и нос Калиакра, само, че от билото ще трябва да се пускат едни жици надолу до градовете, за жиците ни трябват мед и/или алуминий, а също и стомана за стълбове и стоманата вече си внасяме от Украйна. Щото сме големи умници и си закривахме фабрики.
Онзи ден пък бяха и немци тук, интересуваха се от ток от лайна, оказа се, че и достатъчно лайна нямаме и немците си тръгнаха по живо по здраво. Преди 20 години сме имали лайна, но тогава се появили едни умници и казали, че кравите дето серяли лайната били лоши - комунистически крави, затва ги изклали и вярвалил, че от запад щели да дойдат добри крави, серящи добри лайна, които дават повече ток, ама не се получило. Никакви крави не дошли и лайняната река пресъхнала. Може би пък да поискаме от запада направо да ни изпращат лайна, а? Лайна с които да заместим АЕЦ-а, който няма да се строи?
цитирай
18. zarenkow - "правят на луди цял един народ."
25.04.2012 02:26
Душко за кой народ говориш ? Този народ не е нужно никой да го прави на луд. Това си му е от дълго състоянието. Това са му ресурсите , това прави. Ами народа е тотално крадлив и глупав. Не е нихилизъм това са фактите. Като ти слушам и разпалената и така компетентна енергийна ария , що не станеш един стратег енергетик , като Доган. Ами това можем ,това правим , защото сме това. Чрез такива безумни арии само доказваме същото. Извинявай , как да знаеш.
цитирай
19. анонимен - Ами нормално е-след като ние сме ...
25.04.2012 06:04
Ами нормално е-след като ние сме идиоти-да ни командват идиоти :)
цитирай
20. apostapostoloff - Забравихте само това:
25.04.2012 08:22
- Бият Паниковски!
цитирай
21. pontis - По-страшно е от Илф и Петров
25.04.2012 10:09
Остап Бендер само е търсил 12-те стола.
А тези вече са ги намерили.
цитирай
22. xsapience856 - анонимен17
25.04.2012 11:18
Никой не е доказвал, че в България няма вятър, слънце и вода. Вие подхождате популистки, вероятно за да се добавят повече коментари. Това добре. За вятърните турбини не е необходим силен вятър. Хората са изчислили механизма така, че минимума да е 16КВ, като при вятър достига 50КВ. При това тези от 50КВ не са от най-висок клас. Нужен е само полъх. Има много други проветриви места в България, както е местността между Перник, София и Банкя. Въздушни течения има на много места. Могат да се построят водни естакади с достатъчно мощност. Нима водата е по-слаба от въздуха? И не на последно място идва приложението, наречено БАТЕРИЯ. Инженерите могат да свършат цялата работа, поне докато има инженери. Преди 20 години се говореше за заболяването "луда крава". Сега, ако драгите финансисти, икономисти, "смукатели" на ДДС и "черни дупки" на инвестиции, не съсипят тази държава до край, може да има здрави кравички и теленца, може да има с какво да ги хранят, ако сменят отровните заводски технологии. В България има и същества, наречени еко-инженери - едни такива странни, много рядко се срещат и не могат да си намерят работа... Мишление първобитное ширится... Хм... каквото можете правите... леле какво можене....
цитирай
23. boristodorov56 - Умните анонимници тук си крият л...
25.04.2012 11:38
Умните анонимници тук си крият лицето за да не станат за смях,
но и по стародавен конспиративен инстинкт да нелегалничат!

Бе умници,
що не вземете да направите едно АД -
па да съберете някой друг кинт от джобата си - включете и младия милиардер
и си я постройте тази руска атомна бомба за ваша сметка и полза.
После, ако искате я подарете на държавния си глава Путин за рождения ден!

Бе, мамка ви безродна,
що все искате душата на народа, парите му, бъдещето му!!!
цитирай
24. bezmitove - Освен всичко това, има и нещо много важно, което не се отчита!
25.04.2012 12:26
Тока от сега построената АЕЦ Козлодуй е много по-евтин от евентуална бъдеща АЕЦ, който ще е в пъти по скъп!
Но не само това е толкова важно.
Тока от АЕЦ Козлодуй на изхода е 3-4 ст., а до крайния клиент за дневна тарифа е около 20 ст., за нощна е около 12 ст. Средно се оскъпява с около 500-600%!!!
А в момента реално(а не колко взимат мутрите от държавата за своите Вятърни централи и подобни ВЕИ) цената на тока от ВЕИ е само 2 пъти по скъпа от цената на тока от АЕЦ, но на изхода! без посредници, ЕОН, ЕВН, ЧЕЗ, държавни служител, проверяващи, данъчни и всякакви подобни лапачи накачулили се на хранилката!
А примерно при една фотоволтаична система на покрива на дадено домакинство, всички тези лапачи отпадат! Така и в момента цената на ВЕИ реално е много по евтина от тази на АЕЦ!!!
А как ще е след 10-15г.?
цитирай
25. анонимен - Идеята за сероводорода е добра, но ...
25.04.2012 12:29
Идеята за сероводорода е добра, но по-скоро за нуждите на химическата промишленост / доколкото я има /.
цитирай
26. ok3223 - Така е
25.04.2012 12:32
Когато и босите разбират от всичко. Преди седмица и най-босият от всички боси българи, Боко тиквата, обяви гръмогласно на все послушния и целокупен бълг.народ, че и той започнал да разбира нещо от сагата БЕЛЕНЕ.
И за нула време изпълни "съвета" на БАБА КЛИНТАНОВИЦА. ЗАКРИ АЕЦ "БЕЛЕНЕ", И СЕ ГОТВИ ДА ТЪРСИ И ДОБИВА ШИСТОВ ГАЗ, ЗАЩОТО е...ЯДОСАН.
"Фокушима" аварира, защото бе потопена от морето.Японагите не знаеха, че живеят в опасна и силно сеизмична зона, и че земетресенията предизвикват цунами.Акъл за трици. И насадили АЦ на брега на океана.
Чернобилската катастрофа беше човешка грешка, каквито ние, хората сме правили и ще правим, защото сме човеци.
За съжаление, все още не е открит източник, който да произвежда по-евтина и екологично чиста ел.енергия от произведената в АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ.
С Колайдера(в Швейцария) опитват, но за сега, без успех.
Вятърните, водните, термо и всякакви други централи, произвеждат много по- скъп ток и в ограничени количества, като цяло. Те са допълващи към основните производители, а и произведеният от тях ток е по-скъп,често много по-скъп(особено в соларните,) е 5-6 пъти по-скъп), което ги прави нерентабилни. Отделно щетата, която нанасят на околната природа.
Такава е картината днес.
След 10 години "Козлодуй" угасва. Една средна АЦ се строй 10-на години.
СЛЕД 10-15 ГОДИНИ КЪДЕ ЩЕ СМЕ. Ще светим на свещи и ще купуваме ел.ток от турците и румънците.
Половината заплата ще ни отива за ел.ток...,както сега за отопление.
С какво ще живеем тогава, а?
цитирай
27. анонимен - НАИВНИЦИ
25.04.2012 12:40
Наивни мижитурки зад аварията във Чернобил стоят Евреите!,зад аварията във Фукошима отново има пръст Мосад,зад срива във Гърция и натиска Европа да се разпадне отново стои СИНЕДРИОНА! ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И УШИТЕ!!!
цитирай
28. анонимен - Ихааа,
25.04.2012 12:55
анонимен.27 изтрещя.... Следващият моля!
цитирай
29. анонимен - а? кво, кво?
25.04.2012 12:57
Хааааахахахахаххааааа, Оххооооохохохохахаха иииихааааа..... чайте, че се задавих от тия....
цитирай
30. bezmitove - ok3223 пишеш пълни глупости!
25.04.2012 12:58

Прочети поста, който съм написал, за да разбереш, че и сега енергията за КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ( аз, ти, Босия и всички останали българи, живеещи в България) от ВЕИ е много по-евтин от АЕЦ!!!
А в бъдеще?! С цена на енергия от АЕЦ в пъти по скъпа от сегашната АЕЦ Козлудуй?!
А в същото време цената на електроенергията от ВЕИ ще пада!!!

Къде отивате с тази АЕЦ?! С цена над 20 000 000 000 лв?! Кой ще ги плаща тези пари?!

По горе ви казаха, като мислите, че е рентабилна и печеливша нова АЕЦ в България направете я с ваши пари!
цитирай
31. анонимен - от анонимен 1
25.04.2012 13:18
до 30-ти/Ти хептен изперка бе.Казваш, че сега тока от ВЕИ е евтин!?Къ го сметна бе?Данни от решението на ДКВР, валидно до 01.07.2012г, според което НЕК изкупува тока от Козлодуй на цена 52лв?МВт без ДДС и от фотоволтаици средно 750 лв/МВт ги имам пред себе си.Ти изтрещелия ми кажи кой плаща скъпия ток от ВЕИ?Кой бе?Да не би да го изнасят?Кой плаща тока от Марица-изток І на цена 145 лв/МВт без ДДС?Кой бе?Това ли е евтиния ток?За твое сведение средно на година слънчевите дни са 270.Пак средногодишно подходящия вятър е 2250 часа.К'вото и да се въртиш, не те слуша главата.След 6-7 години ще плащаме по 40 ст кВтч.Запомни го и да сме живи и здрави, ще ти го припомня.Значи преференции за Цветелина и аверите й може, а за държавен АЕЦ-не...Да ти ебем пазарната среда.Щом така разсуждава Тиквун, що не махне преференциите за ВЕИ и всичко на пазара...Ще печели тоя с най-евтината енергия.Накрая-щом ти е евтина енергията от ВЕИ, подай молба до ЕРП-то, което те обслужва да потребяваш и плащаш само такъв ток.Иначе не струваш лула тутун.
цитирай
32. bezmitove - 31 що се правиш на ударен?! Не виждаш ли какво съм писал?! Ти не можеш ли и сам да си сметнеш?!
25.04.2012 13:43

А НЕК изкупува тока от ВЕИ на такива абсурдно завишени цени, за да бъдат ограбвани българите от собствениците на тези ВЕИ! Такива собственици са мутри, близки до Костов, близки до Боко Тиквата, и оооо чудо-близки до твоите господари- кукловодите на БСП!!!
Нещо да кажеш по въпроса? Или от централата ви нямат отговор, който да предадеш тук като соц радио точка?!!!
31 ти да не си ок3223?
цитирай
33. анонимен - от 31
25.04.2012 14:02
Опазил ме бог да съм ок3223.И червен не съм.Бог да го прости Дертлиев, той беше демократ и човек за мен. От написаното ми дойде наум, че според теб всеки който пише по блоговете е подлога на някой господар.Ега си...тогава сите драскащи са проститутки.Та габят тези "бизнесмени", така е.Излиза, че не съм те разбрал за еФтинията...Парите са много и стигат да се прокарва такава политика.Мафията си има държава и правителство (бостан) начело с Тиквун.Сравненията с Ивайло не са коректни спрямо свинаря.Той поне е запазил държавата от външни врагове.
цитирай
34. chipollino - Ето тук още малко полезна информ...
25.04.2012 15:49
Ето тук още малко полезна информация за ВЕИ: http://www.tonchev.org/projects.html

Иначе каквито и технологии да има, като имаме мафиоти за управляващи цената към потребиреля винаги ще е скъпа. И ще ни обясняват какви ли не тъпотии, ще лъжат, ще мажат - обичайното. То ние и сега сигурно можем да имаме доста по-ниска цена или поне по-ниско потребление. Какви ли не енергоспастяващи технологии има, ама колкото повече пестиш, толкова повече ти вдигат цената, за да си запазят печелбите!!
цитирай
35. xsapience856 - Така...
25.04.2012 16:03
След като се запознахте и инж. Тончев, който е един от няколкото, можете официално да се наречете невежи дилетанти във всяка област: техника; електроника; електротехника; енергетика; икономика; бюджет; и т.н., от което можете да направите следното заключение (всички в един глас): ЗАТОВА СМЕ БЕЗРАБОТНИ И БЕДНИ. Щот много ви знаят гагите. Отивайте да копате, да сеете и след това да жънете, а довечера - да пиете непременно по един-два валериана. ФЕРЩЕЙН ЗИ, Бюлгарише фашистише профанен?
цитирай
36. xsapience856 - И още нещо!
25.04.2012 16:35
Щях да забравя най-важното нещо: нито българските политици, нито българските търговци, нито българските икономисти са РОДОЛЮБЦИ! Вие се грабите сами, и викате "дръжте крадеца" на някой друг! ДВОЙКА по родолюбие и българска принадлежност!!! Можете да напуснете отвсякъде. И точно за ВАС важи поговорката "На гол тумбак чифте пищови." Е нема никой друг народ, който толкуууз да се мрази, е те такова жуотно НЕМА....
цитирай
37. анонимен - JD
25.04.2012 18:03
Всичко, сделано е пълен боклук!
цитирай
38. анонимен - gledam ti Marksiskiat surat, be Bossia
25.04.2012 19:32
celata kasha idvasta ot pisanieto na Bosko-kosmatia e svarzana s obratno proporcionalnia balans m/u broua na kosmacite izvat 4erepa i broia na gynkite v 4erepo mu.
kvo ma plasho Bosko neobutko 4e ako izbuhnela Belenskata atomi4eskaia mashinka ke 4elo da stane kao SSSRo ili ako tresne atomi4eskio reactor u Kzlodui ke 4elo da stane porazii kao u Japansko.

Abre Bosko, oti se peniavis tolko> u nas ni si imame sovetskii rejimois, ni se proizvejda Toyta ili sake.
u nas si imame kratun-socializm premsen s Tikvo-kapitalizam oble4eni v celo kato pipon-mutrizam i drugo karuci praime i nikakvi takseta i treto rekia si pe4eme ot djanarici.

ta site tie triedinni nesta ni kriza ekonomi4ekaia, ni kriza polatieskaia ni kriza nuklearnaia ni lovi.

s tea broneboini tikvi na rameneta deka si posel da pises edno i systo nesto koeto i decata si go znaat i bez da ti gledat Marksiskiat surat, be Bossia?
цитирай
39. анонимен - edno vreme imase sportni koleleta s 10 skorosti HFZ, proizvedeni v Harkov. Bossia ti si pi4 . Nisto li4no - samo cini4no po tvoi adr.
25.04.2012 19:44
te beha napraveni ot super ka4estvenni trabi i zglobeni s adski kofti spoiki. karal sam takova i kato sled kato Koko ot Pliska mi prezavari mufite i trabite na stend , karah koleloto celi 218 000 km ot socializmata do mutrizmata...

ta za tezi koleleta kazvaha : stome HFZ, tova ozna4avali Hvani go i Vednaga go Zahvrli. SMUEEEEEH be.

da go prodadoh prez 1991 godina na edin nemc za celi 600DM i si kupih ot avstries edin super Puch i se utepah da karam. Germaneca oste se trkalia na HFZeto a az otdavna nekaram Puha sled edno padana na ski, ta sega ediniat ot vnucite mu e frlil oko. Puch dedo, kazva kato me4o puh/

da be , energetikata, Bosia nerazbira ot energetika, kakto i ot ruski ili avstriiski koleleta. toi razbira ot koleleta ama na ot nariazana gradinska krastavica s rekia- koeto i az razbiram, ama nikoga nema da ppkani na duma da mu pikaeme izpitata bira do sami vratat kato vernite ku4eta.

Bosia e stisnat, i taka e stinala analnia nerv 4e site zadni kosmaci sa se prenesli nagooore nagore ta 4aaak na glavata i sa, ve4e obratnoprporcionalnoto saotnosenie; broi kosmi broi moza4ni ganki se e razvalilo zastoto preves za vzeli lainarski kosmaci- tea izgonenite ot ligavia mu analen nerv. i zatova ga govori i ga pise i ga misli - probladavatoto usestane e za EGN ot lainarski proizhod.
цитирай
40. анонимен - до кога ще търпим полуидиоти?
29.04.2012 08:55
Елементарно Уотсън,докато станем 100% идиоти.Работи се по въпроса.Откога всички почнаха да разбират от енергия и колко ни е необходима за нормално съществуване.Всички източници на топлинен принцип в глобален мащаб са вредни,това го знаеше всеки третокурсник от някогашните технически вузове.Някога Александър Македонски с една конска сила стигнал до Индия,днешните педераси избиват комплексите си за малоценност яхнали 1000коня.От енергетичната параноя имат полза само политиците и спекулантите.Лее се кръв,унищожава се природата и живота на обикновенният човек,за да се пълнят банковите сметки на шепа изроди.Слънцето ни дава достатъчно енергия за да съществуваме /вятъра и кръговрата на водата са резултат също от слънчевата енергия/.Аман от пишман енергетици!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736720
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031