Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 14:39 - ЗА МАГИСТРАЛИТЕ, КРАСТАВИЦИТЕ И ТИКВИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5109 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 09.04.2012 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

МАГИСТРАЛИТЕ КАТО КРАСТАВИЦИ

Имаше едно време двама румънски артисти, които разсмиваха България както Стояна Мутафова и Георги Парцалев. Те се казваха Мирча Кришан и Сорина Дан. Говореха на развален български, което ги правеше още по-смешни.
Особен интерес представляваше скечът „Краставичката”. В общи линии ставаше дума, че героят на Мирча Кришан трябваше да се явява на матура, но беше научил само урока за краставицата. Затова се налагаше да обяснява всичко чрез нея. И математиката, и зоологията, и ботаниката, и географията бяха обяснени чрез тази уникална краставица. На скоропоговорка той обяснява краставицата от кое семейство, от кой род е, как вирее и завършва тържествено, че съдържа 98 % вода. Точното изречение е следното:
„Краставицата е един двусемеделен процент? от едно семейство на тиквовите има пълзящи стъбла, размножава се чрез семена и има 98 % вода”.
Защо обяснявам това.
Тогава мислех, че такъв урод не може да се роди и да съществува.
Оказа се, че може.
Дори нещо повече.
Той ни е премиер. Той обяснява всичко чрез магистралите. Заплатите, пенсиите, енергетиката, здравеопазването, социалните дейности, икономиката, престъпността и прочие. Всичко се обяснява чрез магистралите. И той обяснява като Мирча Кришан какво е магистрала, как се строи, за какво се строи, как ще се използва. Само дето не свършва с репликата, че магистралата съдържа 98 % камъни. Вероятно, защото шайката от ПиАр-и около него не се е сетила за това. Сега и това ще се оправи. Подарявам му безплатно репликата, че „магистралите съдържат 98 % камъни”. Така скечът получава естествения си завършек.
Между другото в скеча за краставицата има и един нюанс. Че краставицата е от семейството на тиквовите.
Тук попадението не е 98 %.
То е 100%.
Сега нека се позабавляваме и с други реплики на нашата краставица.
Той ни обясни, че не може да притиска частните собственици, защото тогава „Това значи, че сме полицейска държава”. Минути по-късно обясни, че в малките населени места е необходима повече полиция, за да няма кражби и други престъпления, но нямало щатове. Изглежда той не знае, че България има най-много полицаи на глава от населението в Европа, а процентът от бюджета е също най-висок.
В едни смехотворни думи той сам се нахендри на дедовия, като на въпроса за това, че лекарите напускат страната. Това ставало защото са получил  добро образование и навсякъде ги търсят. Иначе добрите лекари взимали между 20 и 70 хил. лева. Само не уточни за колко години. Така с едно изречение загуби гласовете на здравните работници, а както е известно мнението на добрите и уважавани лекари лесно стига до пациентите и създава обществено мнение. Интересно ми е как ще даде заден ход на тези думи утре, защото това е стилът на „Краставичката” от семейството на тиквовите.
Отново чрез магистралите той ни убеждаваше, че липсата на магистрали ни е правило досега нещастни, но след като ги построи с мощта и интелекта си всички българи вкупом и веднага ще станат още по-щастливи. Защото обществото е щастливо, че има него. В Норвегия не каза дали е построил магистрали, но там, както поясни той, се стрелят по 70 човека от раз. Също там имало най-много самоубийства и най-тежък алкохолизъм. Горката „Краставичка” дори не се е сетил да попита и разбере, че най-много самоубийства има не в скандинавските страни, а в Унгария. При това положение дори и да имат магистрали от типа „Краставичка”, те никога няма да са щастливи. Вероятно, защото няма да имат него за премиер.
Е, това е въпроса!
Защо в Норвегия не обичат краставици?
 

П. П. За късмет на моите читатели намерих аудио клип на Мирча Кришан  във vbox7 и youtube, за да се повеселите в тези мизерни и тъпи години на тази територия.






Гласувай:
11



1. kelchev - Това беше добро попадение!! Между ...
09.04.2012 20:43
Това беше добро попадение!! Между другото малко са хората,които биха нарекли действащият премиер на една полу-тоталитарна държава УРОД. И то,пред една доста добра аудитория.
цитирай
2. lambo - Във вчерашното интервю по БТВ, ТОЙ обясни пак с магистралите ...
10.04.2012 17:38
причината за циганската престъпност по селата !

Значи ако имало магистрали до селата, циганите нямало да крадат и грабят
цитирай
3. venziko - Много точно
11.04.2012 10:38
Поздрав за великолепната сатира г.н Колев.
цитирай
4. анонимен - пенсионер
14.04.2012 17:11
Първо за 98% камъни.Ако магистралите се строяха с 98% камъни или поне с достатъчно камъни,те нямаше да се разбиват и ремоинтират всяка година.Въпроса е сериозен и е описан в дебелите книги които не се учат в школата в Симеоново.Вторият въпрос е защо само магистрали?Ами защото друго няма какво да сложи на тезгяха.Като не може да свърши това което трябва,прави това което може.Не може да се справи с престъпноста,да реформира съдебната система,да оправи здравеопазване и т.н.Пуска Европа някой лев за пътна инфраструктура,магистрали ще строи момчето,инак ще му остане само футболната слава и колана по карате.Почна и някакви заводи да открива,да има какво да раздава Костов или някой друг тарикат.Важното е пиар да има и да не слиза от екрана на телевизиите,поне това е научил от бай Тошо.След като не може да извърши декомунизация,всичко останало е мижи да те лажем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11786437
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930