Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 14:38 - ПОРЕДНА ПРОСТОТИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4477 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ ПРИ ВСТЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ НА НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ   С изключителна досада наблюдавах инаугурацията на новия президент. Бях убеден, че ще извършат някаква простотия. И тя, естествено, стана. След парада, явно по протокол, бившият и новият президент отидоха в църквата „Свети Александър Невски”. Много странно ми се видя това, че в църква, кръстена на чужд светия новият президент приема властта. Излиза така, че чужд светец го въвежда във властта. И то не какъв да е, ами баш руски светец. Това определено може да се приеме не само като условно. Всъщност, странното е, че катедралната църква на българската православна вяра носи името на чужд светец. Всъщност, през 1916 г. цар Фердинанд успява да накара синода да я прекръсти на „Св. св Кирил и Методий” но след войната отново си връща името. Не е необходимо патриаршеската църква да бъде най-голямата. Но е задължително да носи името на български светия или на Христос или Богородица, за да се запази честта и достойнството на българските християни. Друг абсурден момент е, че протоколът се занимава с недомислици и абсурди. В България освен източноправославни християни живеят още католици, арменци, които си имат собствена църква, мюсюлмани, евреи кришнари, сектанти, будисти и най-вече атеисти. Любопитен съм при едни следващи избори ако избраният е мюсюлманин в джамията ли ще го благословят? Или ще го пратят при Боян Саръев и Бойко Борисов да го вкара в лоното на източното православие. Да не говорим, че атеисти като Гоце, Желю, Петър Стоянов и Плевнелиев изобщо нямат основание да влизат в църква. Но така си е. Едни прости хора избират други прости хора за държавници, а те от своя страна си назначават трети прости съветници и администратори. От което на простите им е добре, а страдат умните и почтените. Амин!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - БратО,
22.01.2012 17:09
Аде сега пък се заяде и с ритуалите. Новия президент ли е виновен че катедралата е на името на руски светия.
Виж за второто си прав, трябва веднага да се направи каквото трябва. Ами ако утре, не дай Боже изберат Доган ага за президент. Може да се ходи и в Одрин .
цитирай
2. анонимен - От Милен Радев
23.01.2012 20:23
Уважаеми Босий,

вдъхновени и от Вашата горна забележка реактивирахме тази стара Фейсбук група. Повод и за Вас да се поактивирате във Фейсбук. Има потребност от идеи и действия!

Ето тук: https://www.facebook.com/groups/202948176468016/
цитирай
3. ivoimv - войводата каза
23.01.2012 20:30
Кольо ,поздравявам те приятел,че бързо прозираш доста скрити истини а хората са слепи и глухи за ценности, които се възпитават от христовата вяра !! Сещаш ли се как се смеехме през 1990 година за начина на кръстене на хора от СДС !!Да си ми жив и здрав !
цитирай
4. анонимен - Ако сте христианин-спомнете си
23.01.2012 22:12
Светите са мъченици живяли и пострадали в Господа.
Не се делят по националности,на наши, на чужди.
За да не се вълнувате и хабите напразно се посъветвайте с вашия свещенник!
цитирай
5. анонимен - Пак от Милен
23.01.2012 23:57
Светците са личности, произведени в светци от грешни и подобострастни хора. Някои от тях с нищо не са допринесли за светостта на църквата, а имената им служат само на прогнилата "православна" институция за хипнотизиране и манипулиране на работното и кланящо се стадо от добичета. Точно такъв е случаят с княза Александър Невски, която е клал собствения си народ заедно с татарите.
Запознайте се с един само мъничък щрих от образа на този страхлив и дивашки деспот:
"... Много раз разоряемый москвичами, опустошаемый пожарами, мором, неурожаями Новгород каждый раз восстанавливал свое влияние и могущество. Еще в 1257 году, когда новгородцы отказались платить дань ордынцам, наш отечественный герой, святой князь Александр Невский, явился в город с дружиной и татаро-монгольским отрядом, "похватал зачинщиков", вешал, выкалывал глаза..."

http://samlib.ru/s/smirnow_s_b/nowgorod.shtml
цитирай
6. анонимен - С тези мисли не съм съгласна.
27.01.2012 19:43
Първо, защото православната църква е съборна - т.е. една и глава на тази църква е Христос , а в нейното небесно царство са всички светии, защото там няма националсност. Афтокефалността на църква, т.е. нейната самостоятелност, се свежда до 2 неща - да се избира патриарх без намсеата на Вселенската църква и право да се варим миро.
Иначе много се забавлям с вашия блог. Поздавявам ви.. причината за моя коментар се съдържа в текста ви - повечето българи са атеисти, което значи знание 0 за църквата. А едно от малкото достойнства на Българската църква, че тя никока не се е политизирала - съвременници на времето казват дори и по времето на комунизма. Трябва да се знае, че църква не означава клир, а съборното общество от всички , които вярват е единния Бог и участват в Св. тайнства.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733800
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031