Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 09:47 - СРЕЩИТЕ МИ С КИРО РАШКОВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 31840 Коментари: 33 Гласове:
42

Последна промяна: 26.09.2011 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През 1986 година ме вкараха в старозагорския затвор. След като лежах в „тежкия салон” ме вкараха в 4-ти отряд, където лежат хора без окончателна присъда. Още първите дни до мен се приближи един циганин с лъскаво теме и ме заговори. Представи ми се като Кирил Рашков. Колегите му казваха с насмешка „цар Киро”.Оплака ми се, че не му позволяват свиждане и колети. Разказа ми за кокво е вкаран в затвора. За създаване на група за контрабанда на злато, сребро и платина. От колегите разбрах, че има намесено и оръжие, както и поръчка на убийство. Според тогавашното законодателство максималната присъда беше 20 години и аз му казах, че не му мърда двайсетака. Той се ухили и ми каза, че е успял да подкупи следователя си и делото е дадено на Митко Паричката, както казваха на съдията Димитър Попов. Рушветът му излязъл над 50 хил тогавашни лева. Каза, че ще му дадат 15 години, от които ще лежи 6-7, жена му ще се размине с условна присъда, а децата му няма да бъдат съдени, въпреки участието си в групата. Засмях се, но след две седмици дойде решението на съда бях потресен, че всичко съвпада с думите му. После направиха два нови политически отряда заради многото турци и мен ме преместиха в един от тях-10 отряд. Така се разминахме с него. Съдбата ни срещна отново през март 1989 г. Мен по етапен ред ме караха в Бобов дол. В Пловдив, в етапното на гарата чаках да се сменят конвойните и изведнъж гледам в конвойното Киро циганина. Пак ме попита какво съм направил и му отговорих, че съм направил първия независим профсъюз „Подкрепа”. Той веднага поиска да се запише в него. Отговорих му, че няма да стане, защото първо трябва да запише висше образование. Профсъюзът е за интелигенцията. След преврата обиколих затворите, правих срещи с депутати, чужди дипломати, президента, министърът на правосъдието, шефа на затворите и Главния прокурор. Направих списък на всички затворници, които са вкарани по политически присъди, независимо, че някои от тях формално бяха осъдени по криминални текстове.Така през периода 1990-1 години те бяха пуснати чрез персонална амнистия. Бях на квартира до пазара „Димитър Петков”. Една сутрин се звъни на вратата. Отварям и виждам някакво момче на 25-6 години, мургаво и с чанта. Представи ми се като син на Киро и аз го поканих. Той директно започна, че идвал, за да освободя баща му от затвора. Научил, че съм изкарал много затворници и дошъл при мен да освободя и баща му. Отвори чантата и заизважда пачки с банкноти. Побеснях. Хванах парите и ги изхвърлих на стълбището, изхвърлих и него. Той ме изгледа и каза, че щом аз не ги искам-друг ще ги вземе. След три месеца Киро излезе от затвора. Указът беше подписан от Желю Желев.



Гласувай:
43



1. mitkaloto - Истина е.
26.09.2011 09:55
Истина е.
цитирай
2. liliyanaandreeva - НЕВЕРОЯТНО!
26.09.2011 09:55
Но не бива да си миете съветта с Желю Желев! Истинските политически дисиденти не правят така!
цитирай
3. minavamottuk - ВСичко е порнография
26.09.2011 09:56
в тази държава.Благодаря за споделеното...разкара ми някои илюзии,бивши и настоящи...сега ще гледаме какаво ще стане...но се очаква да видим дежа вю
цитирай
4. liliyanaandreeva - НЕВЕРОЯТНО!
26.09.2011 10:00
Аз членувах в "Подкрепа"! Правихме стачка, ходихме да сваляме правителството на Луканов пред Народното събрание.От тогава съм безработна.И нямам пенсия зящото нямам трудов стаж.И не мога да отида на ТЕЛК защото не си плащам осигуровки.
И от провсъюз "Солидарност" нищо не остана - от 10 000 000 членове сега на работа са останали само 10 000 души.
За нас няма кой да се застъпи и да ни върне човешките права!Навярно няма да ми обърнете внимание дори!




ПЪЛНА ПОДМЯНА


Приключи ерата моторно-романтична,
навлязохме в епоха стабилна и екологична…
Безработен днес е интер- пролетариата –
глобално подменен е с работници по чистотата…
цитирай
5. анонимен - Значи Желю Желев
26.09.2011 10:27
не се е мръщил на момчето с куфарчето. То и аз да съм, и аз нямаше да му се мръщя.
цитирай
6. voxpop - Добре е да се знаят фактите, защото ...
26.09.2011 11:03
Добре е да се знаят фактите,
защото много хора продължават да живеят в заблуда и да вярват само на официалните медии. А знаете ли Киро бил ли е сътрудник на службите
и ако не как е било допуснато по времето на соца да забогатее толкова много?
цитирай
7. mikino - ЗА ДНЕС 26. 09 ПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА ...
26.09.2011 12:06
ЗА ДНЕС 26 . 09 ПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА - РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ !
София- НДК, Пилоните 19:00
Пловдив - Площад "Съединение" 19:00
Варна - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично" 19:00
Бургас - Паметник "Альоша" 19:00
Русе - Площад "Свобода",
Общината 19:00
Велико Търново - Общината 18:00
Стара Загора - Общината 19:00
Хасково - Площад "Съединение" 19:00
Враца - Площад "Ботев" 19:00
Пазарджик - "Тортата" 19:00
Плевен - "Часовника" 19:00
Ловеч - СОУ "Климент Охридски" 19:00
Шумен - Входа на Градската градина 19:00
Сливен - Площад "Хаджи Димитър" 19:00
Казанлък - Парк "Розариум" 19:00
Ямбол - Общината 19:00
Монтана - Паметник Васил Левски 19:00..
Благоевград 18:30ч. пред Общината
Велико Търново 18:00ч. пред Общината!!!!
цитирай
8. mikino - ВАЖНО!!!! ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ У...
26.09.2011 15:09
ВАЖНО!!!!
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ УЧАСТВАЩИ В ПРОТЕСТИТЕ: БЪЛГАРИ, В СТРАНАТА ВЕЧЕ ИМА МЕДИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И СВЕТА. ПО НЕОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЗНАЕМ ЗАСЕГА САМО ЗА 2 ТЕЛЕВИЗИИ: "CNN" И "REUTERS". ИЗКЛЮЧЕТЕЛНО ВАЖНО Е ДА ВНИМАВАМЕ КАК СЕ ДЪРЖИМ!!! САМИ ВИДЯХМЕ КАК НАШИТЕ СОБСТВЕНИ МЕДИИ ОТРАЗИХА СЛУЧАЯ. ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА ЦИГАНСКОТО НАСИЛИЕ И ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗХАБЕРИЕ И КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДАДЕНИ И ПЛАТЕНИ С НАШАТА КРЪВ, А МНОГО ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НИ ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ ЗА ТОВА КАК 19 ГОДИШНО МОМЧЕ БЕШЕ ЗМАЗАНО КАТО КУЧЕ, ГОВОРИХА КОЛКО ЛОШО БИЛО, ЧЕ СА ЗАПАЛЕНИ КЪЩИТЕ НА КИРО ЦИГАНИНА!!!! И ТОВА БЯХА НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ....ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ! САМИ ЗНАЕТЕ ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАЙ-ВЕЧЕ КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЦИГАНИ!!!!! МЕДИИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ ПРОТЕСТА КАТО СБИРЩИНА НА ПИЯНДЕТА, НАРКОМАНИ И ФАШИСТИ, А НЕ КАТО ОТГОВОР НА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СРЕЩУ ЕДНА МАФИОТСКА ВЛАСТ И ЦИГАНСКИ ТЕРОР. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КАК СЕ ДЪРЖИТЕ И КАКВО СКАНДИРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ. ЕДНО "ХАЙЛ ХИТЛЕР" И ЕДНА НАЦИСТКА СВАСТИКА ДА СЕ ВИДИ И ВСИЧКИТЕ ПРОТЕСТИ В СТРАНАТА СА ОБРЕЧЕНИ. БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА ОБВИНИХА НАРОДЪТ НИ И НИ НАРЕКОХА ФАШИЗОИДНИ ФУТБОЛНИ ХУЛИГАНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЯКОЙ ИЗЛЕЗНЕ С ФАШИСТКИ СВАСТИКИ!!!! ПОМНЕТЕ ЗА КАКВО СЕ БОРИМ...! БЪДЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВМИНАТЕЛНИ И СЛЕДЕТЕ КАКВИ ХОРА ИМА НА ПРОТЕСТИТЕ...ОТЛЪЧВАЙТЕ НЕЗАБАВНО ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА НЯКАКВИ СИ БОЛНИ ИДЕАЛИ.....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е СЪВСЕМ ВЪЗМОЖНО - ДА НЕ КАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ПЛАТЯТ НА ХОРА, ЗА ДА САБОТИРАТ ПРОТЕСТИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЯВЯТ В САЙТОВЕТЕ И ДА ОБЕЗКУРАЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ!!!!!
цитирай
9. анонимен - prav si!
26.09.2011 17:10
prav si!
цитирай
10. анонимен - не мисля
26.09.2011 19:37
А бе по-важно е да си решим проблема в страната с циганите НИЕ, не институциите ни, а какво ще кажата чуждите медии май никой не интересува, а и не виждам причина. Това си е наш, български въпрос и празноглави изказвания за интеграция не ни трябват. Саркози го каза в прав текст, че и Хитлер спомена. Което си е вярно ... Няма място за толерантност и нежни слова с тези гадини.
цитирай
11. djovana38 - Преди години го бях чула,
26.09.2011 20:26
....но не вярвах, защото циганин беше ми го казал....а те обичат да лъжат! Но този път не са ме излъгали!
цитирай
12. анонимен - Българин до Бен Атова
26.09.2011 23:53
Бен Атова, Миролюбче, драга и всички приятелчета, ционистчета

признавам, сбъркали са нашите дядовци, че не са ви пуснал на гости в германия по хитлерово, така де, с йезуитчето нали сте приятели?

но сега това дето поръчахте на кардараша да ви свърши черната работа - да убие един от нас е голяаама благодарност

Бойте се от Бога! Той съди и скоро Спасителят Месия идва, покайте се сега, за да не изгорите в праведния му гняв.
Стига сте се кланяли на падналий луцифер и вършели делата му - поклонете се на Бога Авраамов, Исаков и Яковов (Израелев)

И запомнете от едната страна на природо-научния музей в Пловдив е паметника на вашето спасение от нацистите, а от другата тъкмо тъй срещу общината е една грамада от зимата на 1997 лето Господне от Рождение Христово

А грамадата расте се
Неусетно, тайно
И камънте върху нея
Фърчат непрестайно.
Че сюрмашки сълзи клети
Лесно не изсъхват,
Злите спомени в душата
Скоро не заглъхват...
цитирай
13. lambo - Да си жив и здрав за тази История
27.09.2011 00:02
Подобна ...

Няколко години след 10 Ноември, разговарях със съседа на баща ми по вила.
Местноста е над Троян, моят роден край.

Та този човек е бил главен експедитор ли, забравих точно, на завода за стругове " Машстрой"

Та през 1989 г. в разгара на "голямата екскурзия" дошъл при него един турчин от Севлиево, който работил като стругар в тамошен завод. Турчина го помолил да го уреди да си купи струг, като за услугата ще му даде 5 000 лв.
Щял да си отваря работилница в Истанбул ...

Моят познат отказал с довода, че държавен завод няма право да продава на частни лица.
Турчина махнал с ръка и си излязъл

Не след дълго човека излязъл в отпуск.
Когато се върнал след месец, колегите му казали :
" Бунак ,,, турчина дойде, заместника ти му даде струга и прибра парите "
цитирай
14. borsi - От всичко това има и положителни ...
27.09.2011 00:11
От всичко това има и положителни страни
Цената на циганските гласове ще порасне, защото властта и партиите ще искат да наваксат пропуснатите покрай скандала гласове, които ще се насочат не "за", а "против" някоя партия, от друга страна самите цигани в момента ги е страх и много от тях не напускат гетата.
Цената ще скочи и ако са им плащали по 20-50 лв., сега циганите няма да гласуват за по-малко от 50-100. Сметнете сами - 100 000 гласа, не по 30 лв., а по 100лв. Колкото повече махалите са на нокти и под блокада, толкова по-зле за партиите които купуват гласове.
Полицията е при тях да ги пази, а докато полицията е там - Циганите не могат и да крадат и влачат в гетата! Защото, едно е кварталното ченге, друго е жандармерия и части за борба с безредици. Ако полицаите се държат заедно с циганите самите полицаи ще започнат да се изнервят, но най-хубавото е:
Цената на гласовете скача и може да се качи дори не двойно, а тройно, четворно и повече, ако циганите са натикани в гетото и се държат в напрежение. От което следва - партиите или ще се бръкнат с милиони повече, или ще губят гласове.
Има и друго - Възможност, между изнервените полицаи (дръжте ги в махалите 10 дни и ще освирепеят) и циганите да се стигне до инциденти и сблъсъци в които полицаите да се усетят все пак кои точно са им майки, сестри, дъщери и братя и все по неохотно да служат на мафията.
цитирай
15. анонимен - Ех Босия. . . уж си интелектуалец, а ...
27.09.2011 00:12
Ех Босия... уж си интелектуалец, а ти и всички останали се оставихте да бъдете употребени. Лежа в затвора? За какво?
Я си кажи ама мъжката имаше ли смисъл?
Какво се промени?
Медиите са под цензура. Избрани управляват България както и хареса в собствен интерес. Полицията бие по-лошо от старата милиция. Всичко си е по-старому.
А да има някои дребни разлики.
По рано крадяха 10-15 и се знаеше кои са, сега краде всеки, който може.
Имаше фалшиви норми и идеали, но имаше някакви - сега такива няма.
Обикновения народец живееше добре, а сега се бори да оцелее.
Икономически сме на светлинни години назад от комунистическа България, какво останало от Европа.
Медицинска помощ имаше за всеки - сега хората измират по улиците.
Тъжно, много тъжно.

Купчина измамени идеалисти, това сте Вие. Плодовете на това, което се случва днес в България са Ваше дело. Живял съм през социализма макар и дете, живея и сега - оценката е проста - срахте на метеното. И вярвай ми аз нямам финансови проблеми в живота (като за обикновен средностатистически българин).
цитирай
16. анонимен - jandar
27.09.2011 00:52
Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз.“
цитирай
17. apologetic - поучителна и много истинска ист...
27.09.2011 01:49
поучителна и много истинска история, разказана тук, заради която се налага да плащат млади и невинни българи в момента
цитирай
18. liliyanaandreeva - Това са жертвоприношения!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.09.2011 09:44
Камион - момче - смърт!

От времето на Тутанкамон(туткав камион - валяк) , които е убит с прът по черепа, през палестинските убийства на 15 -16 годишни момчета, закопчани с белезници в кола-бомба, до случая в Катуница - прегазване на младеж с камион за хербарий!!!!
цитирай
19. анонимен - А аз се чудех,
27.09.2011 11:40
Защо Ви викат босия!
цитирай
20. alexs - Циганите не са виновни, а нашите ...
27.09.2011 15:06
Циганите не са виновни, а нашите български управници. Които се интересуват как да печелят избори а ромите лесно се купуват.
Не трябва да търпим такива управници...
цитирай
21. анонимен - Николай Христов-Връзка към публикацията...
27.09.2011 17:05
Здравейте!
С цялото си уважение към Вас, без да съм Ви питал, си позволих да копирам връзка към тази статия в коментар към една от поредните статии за Кирил Рашков в www.capital.bg. Моля да бъда извинен за своеволието, но и правилно разбран - колкото повече се знае, толкова по-адекватно може да се реагира в дадена ситуация. Успешен ден и лека вечер!
цитирай
22. анонимен - Френският президент Саркози на...
28.09.2011 13:10
анонимен написа:
Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз.“

цитирай
23. stanemirkata - Според мен е голям късмет,
28.09.2011 18:17
че познавате този човек още от онези времена. Имам чувството, че сега щеше да е пръв борец за демокрация и нещастна жертва на комунизма.
цитирай
24. dedenze - Тъжно и вярно !
28.09.2011 21:43
Много криминални престъпници бяха освободени и употребени от новата политическа класа. Бързо забогатяха и започнаха да властвуват.
Голяма част от политическите затворници се оказаха сътрудници на ДС. Други също бяха употребени от партиите.
Единици останаха с чисто минало и съвест - по беднотата ще ги познаете. Имах честта да работя и познавам един от тях, който вече не е сред нас - Стефан Чанев, написал съм едноименен пост в негова памет.
Престъпността се ражда и кърми от тези които управляват, цар Киро ще бъде осъден на доживотен охолен престой, заедно със семейството в Равиерата или където пожелае !?
цитирай
25. анонимен - Боси - Боси
29.09.2011 10:23
кой знае каква история ще разкаже Жельо Желев, ако го попитаме него. Ако е истина това, което казваш, защо тогава, през 91-мълча? Защо не разказа историята си със сина и пачките. Сега е ясно - всеки е знаел, всеки се е възмущавал - ама туй е след дъжд качулка боси.

Хайде сполай ти и не ни разказвай истории за миналото, в което си мълчал
цитирай
26. bosakov - Много криминални престъпници бяха ...
30.09.2011 01:09
dedenze написа:
Много криминални престъпници бяха освободени и употребени от новата политическа класа. Бързо забогатяха и започнаха да властвуват.
Голяма част от политическите затворници се оказаха сътрудници на ДС. Други също бяха употребени от партиите.
Единици останаха с чисто минало и съвест - по беднотата ще ги познаете. Имах честта да работя и познавам един от тях, който вече не е сред нас - Стефан Чанев, написал съм едноименен пост в негова памет.
Престъпността се ражда и кърми от тези които управляват, цар Киро ще бъде осъден на доживотен охолен престой, заедно със семейството в Равиерата или където пожелае !?

Че единя от тях е Ахмед ДоганVИ той излезна като репресиран отБелене.
цитирай
27. bosia - До анонимния
30.09.2011 14:49
По принцип с анонимни не разговарям, но това за мълчанието ме разсмя. Нито съм мълчал, нито съм се страхувал. Прочети ми нещата в пресата и нещата далеч преди преврата, за да прочетеш какво и как съм писал. А един ден могат да излязат и протоколите от НКС на СДС.
Ти сигурно си мълчал и сега се криеш зад анонимността.
А Киро циганина не е единствен, изваден с амнистия от затворите. След преврата освен че изгониха на улицата няколко хиляди ченгета, амнистираха и няколко хиляди криминални затворници, за да се създаде хрими атмосфера и българинът да се откаже доброволно от демокрацията.
Всичко обясняваш от собствената си миризлива дупка и смяташ, че всички са като теб.
Е, не е така!
цитирай
28. анонимен - Митко Паричката
01.10.2011 21:49
Ами сега с поредния арест на Цар Киро, с колко ли левове ще се нагълтат днешните "Паричковци" в съдебната система? Май те в момента протриват ръце, като най-печелившите от ситуацията.
цитирай
29. анонимен - нищо не се е сменило от онова далечно лято на 1994 година.
02.10.2011 04:42
КАТУНИЦА,94. ДВА МЕРЦЕДЕСА И ЕДИН ДЖИП ЧЕРОКИ.И НИЕ МЛАДИ,ГЛУПАВИ И МУСКОЛЕСТИ МОМЧЕТА.циганина и негови ортаци дължат какво ? еми разбира се пари ама много пари.НО КАКВО СЕ ОКАЗА ЧЕ И ВИС ГО ОСТАВИХА!?циганин ОТ ДУМА НЕ РАЗБИРА,ОТ ДОБРО СЪЩО САМО ОТ БОИ И ТО ОТ МНОГО И ЯК БОИ!!!
цитирай
30. анонимен - Ех Босия. . . уж си интелектуалец, а ...
02.10.2011 16:02
анонимен написа:
Ех Босия... уж си интелектуалец, а ти и всички останали се оставихте да бъдете употребени. Лежа в затвора? За какво?
Я си кажи ама мъжката имаше ли смисъл?
Какво се промени?
Купчина измамени идеалисти, това сте Вие. Плодовете на това, което се случва днес в България са Ваше дело. Живял съм през социализма макар и дете, живея и сега - оценката е проста - срахте на метеното. И вярвай ми аз нямам финансови проблеми в живота (като за обикновен средностатистически българин).


Какви измамени идеалисти бе човек? Какви 5 лева? Босия и другите "боси" като него се бориха със зъби и нокти да разрушат тая страна и ни докарат цялата тая мизерия. Че нали затуй се бориха те? Даваха им заповеди отвън,от Вашингтон и Лондон и те изпълняваха,рушаха. За какви идеалисти ми говориш? Босия и идеализъм! Има едни хора,които мразят жестоко собствения си народ. Нещо като османските еничари. Те гледат да направят на сънародниците си всяка възможна гадост. На принципа на шопа "я не гледам на мене да е добре,а на Вуте да му е зле". Има,има такива злобни хора,които гледат да правят гадости на другите и да рушат живота им и финансовото им благополучие. Те побесняват като видят хората усмихнати и щастливи. Ето такъв човек е и Николай Босия! Точно от тия еничари е! Никакъв идеалист не е той! А един вълк в овча кожа. Хвалеха го аверите му като гениален поет и писател. Великият Ботев, Вазов, Пушкин и Шекспир събрани в едно. Аз досега нямах щастието да прочета нещо от "гениалните" му творения.
цитирай
31. анонимен - Авторът
05.02.2012 14:52
що не си гледаш Боси дъщерите си, че горките ходат като немили недраги, лошо облечени с неугледен вид. Момичета са . С какво самочувствие ще растат. А ходиш по тел. студия, мадам Ку..левич, която знае, че малко ти е нужно леко те плъзва по желаната от нея писта уж заставайки на обратните позциии с "невинни" въпроси. Гледай си децата драги. Те ще те помнят.
цитирай
32. анонимен - fox it reader
19.02.2012 15:19
adobe acrobat windows 7 uninstall adobe reader 7 http://afurrpb.hostingsociety.com/adobe-acrobat-7-o-professional.html adobe acrobat 7 o professional
цитирай
33. tera - Естествено, че ще е подписан от Президента указа, само той има право да го подпише.
25.01.2013 11:22
Вие не сте имал такова право, нали?
Момчето Ви е донесло парите, за да пробутате нещо такова на Желев да го подпише. Вие не сте ги взели, но друг ги е взел и го е пробутал за подпис от Президента.
Това сте забравил да кажете. Както сте завършил писанието излиза, че Желев ги е взел, което според мен е пълна глупост.
Не ви прави чест като бивш дисидент сега да каляте Жельо Желев. Може да е бил всякакъв, но мисля че е единственият, който не се е облажил от властта. Така че не му замесвайте името по този низък начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736862
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031