Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2011 19:22 - ЗА ПРИЕМСТВЕНОСТТА И ДЕМОКРАЦИЯТА /ПРОДЪЛЖЕНИЕ/
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2363 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 01.07.2011 14:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

Четейки книгата на мой приятел срещнах едно име, което не бях чувал от началото на 80-те години, а именно името Зоя Крахмалникова-съветски и руски журналист и теософ.

Затова ви давам възможност да прочетете част от статията и „Скандал в благородното семейство”. Статията е за Руската православна църква, но чрез агентурата си у нас по време на комунистическия режим нещата се повториха и у нас. И сега, вместо Синодът да се върне към истинската вяра, те държат на приемствеността. Така е във всички области на живота. За това писах в една скорошна моя статия „Приемствеността е основно заболяване на българската демокрация”. И понеже често пиша за покойното състояние на българската православна църква и напъните на някои нейни висши служители да си възвърнат властта над миряните без да се извинят и покаят и без да анатемосат комунистите и техните служби ще го илюстрирам с тази чудесна и задълбочена статия. Сами ще се уверете, че това, което е планирано и осъществено в Русия от КПСС и КГБ е пренесено и продължено при нас. Създаването на „нов тип човек-съветския” е унищожила най-важното нещо на християните у нас.А до голяма степен и на мюсюлманите.

Понеже по-младите не знаят руския вариант на българския език ще я приведа във вариант на съвременен български език.

 

Зоя Александровна Крахмальникова за истовое стояние в Вере была чекистами брошена в заключение, но и там не отказалась изменить основам Христианства, обличая высочайших вероотступников в РПЦ МП:

Это был грандиозный замысел: создать новую породу людей, для них
устроить церковь, в которой священнослужителями будут агенты КГБ. И таким образом покончить навсегда со всякой нравственностью и духовностью.
Подбирать для новой религии придется таких искателей сана, которые не
будут верить в его святость, и потому им не будет стыдно принять сей сан,
по рекомендации тех, с которыми будет заключен соответствующий контракт.
И ангельское монашеское имя будет осквернено агентурной кличкой. [Агентурная кличка "патриарха" Алексия II-го - "Дроздов").
Все будет в этой церкви, якобы православной, "как у людей" и покаяние (если это нужно), и службы, обряды, обычаи. Посты, молитвы и панихиды, и облачения те же самые и свечей будет много - миллионы, а то миллиарды, покупай и зажигай сколько хочешь!
Ты "свободен". И народу полным-полно. Приезжающие иностранцы будут умиляться, видя толпы людей, заполнивших храмы и называть это "Святой Русью". Но вера будет особой, хоть и называться станет по-старому: православной. Особой породе подобает особая вера, как и особые пастыри. Это будет вера в другого бога, которого не стоит особого труда предать и не только ради низких, себялюбивых целей, но ради высших. Скажем, ради "спасения" Церкви.
Обладатели новой веры станут гордиться ею и будут пытаться захватить
все соборы и храмы в России (а теперь, в 2008, при помощи чекисто-попов и все православные храмы в зарубежье! – С.Г.), дабы всюду насадить свою веру, считая, как и те, кто вербовал их пастырей, ее самой православной.
В ОТЛИЧИЕ ОТ ВЕРЫ ТЕХ, КТО УШЕЛ В КАТАКОМБЫ, гнушаясь предательства и
церковной лжи. И от тех, кто оказался в Зарубежье и тоже не согласились
принять «новую веру» сергианства.
"Скандал в благородном семействе", Зоя Крахмальникова, "Православный
Вестник" №52-53, 1992 год, Монреаль, Канада.

 

Зоя Александровна Крахмалникова за неистовото отстояване на вярата е била хвърлена в затвора от чекистите, но и там отказва да измени на основите на Християнството, изобличавайки височайшите вероотстопници от руската православна църква.

„Това е бил грандиозен замисъл: да се създаде нова порода хора, за тях да се създаде църква, в която свещенослужителите да бъдат агенти на КГБ. И по такъв начин да се приключи завинаги с всякаква нравственост и духовност. Ще се наложи за новата религия да се подбират такива търсачи на сан, които няма да вярват в неговата святост и по този начин няма да се срамуват да го приемат по препорька на тези, които ще бъде сключен съответния договор. Така ангелското монашеско име ще бъде осквернено с агентурен псевдоним. /Агентурният прякор на патриарх Алексий Втори е „Дроздов”/ Всичко в тази църква ще бъде уж като в православната, „като при хората”, и покаянието /ако е нужно/ , и службата, и обрядите, и обичаите. Постите, Молитвите, панихидите и облеклото ще бъдат съвсем същите и свещите ще бъдат същите-милиони, дори милиарди, купувай и пали колкото искаш.

Ти си „свободен”. И е препълнено с народ. Пристигащите чужденци ще изпадат в умиление, виждайки тълпи от хора, изпълващи храма и наричайки това „ Светата Русия”. Но вярата ще бъде особена, макар че ще се нарича като в старото време, православна. На особената порода е необходима особена вяра и особени пастири. Това ще бъде вяра в друг бог, когото без особен труд можеш да предадеш и не само заради низки, себелюбиви цели, но и заради висши. Да кажем, заради „спасението” на Църквата. Обладаващите новата вяра ще започнат да се гордеят с нея и ще се опитат да заемат всички храмове и черкви в Русия /а сега, в 2008 г, с помощта на чекистите-попове и всички православни храмове в чужбина, за да насадят навсякъде своята вяра, смятайки, както и тези, които са вербовали техните пастири за най-православна.

ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЗАТВОРИХА В СЕБЕ СИ гнусейки се от предателството и църковните лъжи. И от тези, които се озоваха в чужбина и също не се съгласиха да приемат новата вяра на сергианството.”

„Скандал в благородното семейство”, Зоя Крахмалникова, Православен вестник Бр. 52-53, 1992 г., Монреал, Канада.

 

Както виждате, и тук се залага на приемственост, за да се промени истинската вяра с фалшива, проповядвана от фалшиви пастири, подменили истинските водачи на вярващите. Погледнете митрополитите. Те са същите ченгета, които тайно и полека замениха автентичните отци на българите. Всички са с прякори от ДС и верни на комунистите.Живеят светски живот, тънат в охолство и разврат, сексуални извратености и търговия. Целта е да се отвратят част от миряните и да преминат към атеизма или да станат лесна плячка на пропагандата на „новите” църковни водачи.

Това е!

Който има разум ще разбере.




Гласувай:
10



1. анонимен - за зоя крахмалникова и мъжа й григорий померанц
01.07.2011 14:46
Николай Колев-Босия отново е показал блестящо познаване на темата.
Скандалите в РПЦ продължават и тя отново се мъчи да влияе на основните процеси в БПЦ. Която нарочно бе разцепена, за да не може като силна и по принцип антикомунистическа структура да обедини около себе си антикомунистически настроените хора след 10 ноември.
Сега под руски натиск се очаква бързото "пенсиониране" на дядо Максим, за да може преди изваждането на досиетата на клира да се избере негов "чист" откъм агентурно минало заместник.
Ясно е отдавна, че това ще е Ловчанският владика Гавриил, който е избор на Русия от доста години. Въпреки че Натанаил Неврокопски пък направо си бил агент на КГБ.
А що се отнася до Зоя Крахмалникова - те с мъжа й - философа Григорий Померанц, са отдавнашни бранители на православната вяра и противопоставянето на църквата на съветския болшевизъм и комунизъм.
Тяхна вярна съмишленичка беше и по-младата "православна дисидентка" Татяна Горичева, а основните издания на руски на Запад от Брежнево време, в които могат да се прочетат статиите на Померанц-Крахмалникова-Горичева са Русский християн-демократический вестник /Париж-Ню Йорк/ и сп. Континент /Париж/. Както и излизащият в Париж от 20-те години вестник "Русская мысль".
Приятно и ползотворно четене! КГБ-ДС не успяха да се преборят с Интернет!!!
цитирай
2. анонимен - Познанието на ис&
21.10.2012 09:30
Познанието на истината започва тук : http://okdoor.narod.ru
цитирай
3. анонимен - Врати към истина&
25.10.2012 11:49
http://oktrue.narod.ru
http://oktruth.narod.ru
http://ontruth.narod.ru
http://pathfor.narod.ru
http://roadfor.narod.ru
http://roadtrue.narod.ru
http://trueenter.narod.ru
http://truthto.narod.ru
http://waytrue.narod.ru
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733907
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031