Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2011 12:44 - БЯГАЙТЕ! ПОЖАРНАТА ИДВА!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2072 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 04.06.2011 16:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пожарникарската каска е мечта за всяко хлапе, което още не е започнало смяната на зъбите. Лъскава, „златна” и мъжествена.

Под каската има разни неща. Любящ съпруг и баща, смел спасител на живот и имущество, талантлив самодеец в кварталното читалище, свиреп въдичар, доктор на огнеборските науки.

Има и други каски. Под тях няма нищо. Или има министър-председател. Или и двете заедно. От една страна е интересно, смешно и забавно. Но от друга направи си боли. И не е никак престижно. Даже направо си е обидно. Много обидно.

Същото това нещо под каската през 1989 г. го пращат в Делиормана да пази реколтата, обществения ред и правата на „човека”. На оня „човек”, дето по-късно му беше гавазин и старателен ученик. В напътствието, началниците му казали ако види повече от трима души да стоят заедно да ги разгони. / Тогава, все още, той не се сещал, че дядо му е бил убит от комунистите и ги слушал прилежно и отговорно/. Та „нашето момче” изведнъж видяло престъпни турци да се събират повече от трима и извадило маркучите. Измил ги без да ги сапуниса и те нещо се ядосали. Събрали се много повече от трима и подпукали червената кола с камъни. Станало меле. Тогава пристигнали бронетранспортьорите на охранителната и го спасили от ятагана или най-малкото от ислямизиране и разни други анадолски анални манипулации. С една дума му спасили честта, комунистическата вяра и ануса.

Изминаха години….

Сега момъкът с каската е решил да върне в училищата военното обучение, защото не се знае дали пак няма да се стигне до маркуча. А като могат да разглобяват и стрелят с „АК-47” нещата са доста по-оптимистични. Ще си създаде гвардия като „Ал Кайда” и ще си ляга вечер спокоен, но без да си сваля каската. За всеки случай.

Пожарникарят си има помощник-пожарникари. И понеже и под техните каски няма никой, много харесаха идеята, включително и делегатът на последния конгрес на БКП през 1990 г. Аню Ангелов.

Тук има една закономерност. Когато нещата отиват на зле властта се въоръжава и подготвя за отбрана и нападение. Та сега явно настъпват такива времена и е време да се стегне дисциплината. Не само в партийните редици, а и в страната. И понеже и партията му е от овчи тип там всички много харесаха идеята и направиха проектозакон. Пуснаха фитили по медиите и объркаха окончателно българския бостан. На тиквите от бостана много им харесва идеята малките им тиквета да ги учат на ред, дисциплина и обноски в училище, а не в къщи. Кой ще си губи силите и времето в къщи да възпитава децата си, когато има училище, църква и ГЕРБ. Българинът открай време обича казармата, защото там се учи на ред и дисциплина, спи се на чисти чаршафи, яде се три пъти на ден и се ходи редовно на баня през две седмици. И сега по стар навик бостанът си харесва казармата.

Искам да запитам тези 116 бостански плодове и още няколко гравитиращи около тях предмета по-леки от въздуха, които летят из бостана като лайняни хартийки из стърнище как ще решат проблема с пацифистите? Вариантите са два. Или ще им пишат двойки и те няма да завършат, или ще ги изгонят за неизвинени отсъствия. И така може да си отличник по литература, физика, химия, биология и история. Може да имаш невероятни познания по география и компютри. Може да имаш златен медал по математика от планетарна олимпиада. Но ако откажеш да ходиш на военно защото имаш етични причини „Прощавай, Радке, ний сме разделени!”

Децата могат да се обучават на форсмажорни обстоятелства и оцеляване и по други, много по.приемливи методи. Чрез скаутско движение, например. Чрез компютърни игри и филми. Чрез кръжочна дейност. На когото както му харесва. А държавата може да даде една пара за производството на тези филми, компютърни игри, спорт и скаутски лагери. И то не в 11 и 12-ти клас, а още от детската градина. Могат да се организират литературни конкурси за произведения на тази тема. Може да се ползва с пълни шепи чужд опит. Може, но трябва под каската да има нещо. Едно такова сивичко, на гънки и с добра циркулация на онази червена течност, която комунистите мислеха че съществува благодарение на тях.

А военните да си гледат тяхната работа и да не се надяват на допълнителни хонорари. Когато се научат да рисуват като най-малката ми дъщеря и да свирят на пиано като средната тогава ще ги пусна на военно.

Каски-и-и, долу!





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - За Бърдоквата,морето е до колене...
04.06.2011 13:36
а за паметта му не е нужно да се говори.Решенията ги взима,според това,каква дрога е взел вечерта,и какво са му докарали да чука!От първоначалният му образ,старателно подсилван от гримьорите,остана обвивката на селският келеш,обикалящ безцелно селският мегдан,навиващ на пръста си,синджирчето на безхаберието и простащината!Утре,нов ден,нови идеи и ново,първо,второ и трето...
цитирай
2. zaw12929 - Ох, объркваме всяка работа с наз...
06.06.2011 11:16
Ох, объркваме всяка работа с назад-напред
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738284
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031