Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2011 15:24 - ПУЙКО ВИСАРИОНОВИЧ БОРИСОВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1671 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Това, че живеем в примитивни условия в продължение на близо 70 г. е факт. Това, че примитивните условия естествено води до примитивно мислене също е факт. Но това, че сме съгласни да продължим така е много тъжен факт.

Този примитивизъм ни лишава от мечти. Лишава ни от воля за промяна. Лишава ни от перспектива.

Комунизмът е много примитивна доктрина. В нея може само да се вярва. Защото нито науката, нито здравият разум могат да повярват в нея. Оказа се, обаче, че  посткомунизмът е още по-примитивна реализация.

Преди дни Пуйко Борисов се изцепи, че живеем в рая. Защото сме имали храна. „Ако няма петрол ще ходиш пеш! Ако няма ток ще запалиш свещ! Но ако нямаш храна ще умреш!”

Толкова мизерно и примитивно мислене може да има само много ограничен индивид. Ако за него в 21 век това е рая, да си подава веднага оставката и да ходи да си пали свещ и да се разхожда като св. Иван Рилски в пещерата. Но да управлява държава категорично с такова мислене не става. Но той не става и за светец, а само за неандерталец.

Тъпата реплика не се нуждае от особен анализ, за да покаже изключително тесния мироглед на автора и. Оцеляването  на човека в 21 век е свързано с цял арсенал от инструменти, които са свързани с научните открития и технологии, културната и образователна степен на развитие и психологически нагласи. Оцеляването на свещ и ходенето пеша могат да бъдат хоби за отделни екземпляри, но на държавно ниво, дори на племенно това обрича всички на смърт или претопяване. От хилядолетната цивилизация е известно, че оцелява тази държавно-обществена структура, която ползва интелекта на обществото и създава мощна икономика, образована и здрава нация и добра система за сигурност. Разбира се, в рамките на една структура може да съществуват отделни екземпляри или групичка от хора, която страни от цивилизацията и предпочита първобитно-общинния строй или индивидуалния начин на живот на „Йети”, ако той съществува. Има подобни секти, но те не дават лицето на държавата и обществото, защото приносът им е единствено генетичен.Най-близкото сравнение на „мисълта” на бившия пожарникар е със сектата на Сергей Анатолиевич Тороп, който се преименува във „Висарион” и по професия е бивш милиционер. Дотук съвпадението е пълно. Като се добави, че „Висарион” е посещавал и Банкя съвпаденията стават опасно много. С право можем да сложим за презиме на Пуйко Висалионович Пълната липса на политическо мислене прави опасен Пуйко, защото нашата държавица не е структурирана добре и върви в погрешна посока. Това не е САЩ, където могат да си позволят да изберат Джордж Буш-младши и да са сигурни, че нищо фатално няма да стане. Там, както се казва, работата е надута гайда. Само трябва да си местиш пръстите. При нас, обаче, нещата не стоят така. При нас всеки изминат ден без осмисляне на статуквото и бързи и правилни реформи ни води към гибел.

И понеже Пуйко и Висарион имат еднакъв начин на мислене и действие си спомних за една стара руска песничка от гимназиалните ми години, която ако продължаваме да слушаме глупостите на премиера ни ще се превърне в действителност.

 

Всопнил мезозойскую культуру.

У костра сидели мы с тобой.

Ты мою разорваную шкуру,

дорогая моя,

зашивала каменной иглой.

 

Вспомнил питекантропа соседа.

Тот что у меня тебя  отбил.

Он, ведь, каждый день тебе к обеду,

дорогая моя,

Кости динозавра приносил.

 

Не было кафе и ресторанов.

Не играл там джаз и духовой.

Ты сидела, голосом шакала,

дорогая моя,

я плясал под твой звериный вой.

 

Жили мы все дружною ордою.

На охоту шли наверняка.

Ты своею нежною рукою,

дорогая моя,

с ног сшибала дикого быка.

 

Моля да ми напишете във форума дали се нуждаете от превод. За всеки случай ще ви преведа по-непознатите думи.

 

костер-огън

шкура-кожа

духовой-духов оркестър

шакать /жарг./-съскам

плясать-танцувам

охота-лов

наверняка-сигурно, в случая- на сигурно

сшибать-поваля

дикий-див





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lambo - Е хайде де ! Поне толкова знаем руския ...
12.05.2011 21:29
Само "шакат", не бях чувал ...

По другия въпрос ... Хм ...
Тия дето говорят за ходене пеша и палене на свещ, се возят в Мерцедеси S-класа и ползват вътрешните асансьори, на дворците си тип "Прогимназия"
цитирай
2. strianakiev - Да така е, но...
18.05.2011 19:40
Мнозинството го харесва, а това е най-важното, защото то диктува как да се живее в една страна. Нямам никаква представа, колко поколения трябва да измрат докато мнозинството промени манталитета си. Днес е така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740449
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031