Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:40 - ИМЕТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ОТ ПЛЕВЕЛ ЛИ ИДВА ИЛИ ОТ ПЛЕВНЯ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4001 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Когато човек си мълчи могат да го помислят за глупак, но отвори ли си устата отпадат всички съмнения. Това е казал великият писател и времето непрекъснато го показва. Не знам фамилията на това министърче от плевня ли иде или от плевел. Не е толкова важно. По важното е какво изтича от разговорните му органи когато ги отвори..Той се самопоставя на пиедестал и се разграничава от „мътната вода”. Като че ли преди да стане министърче не беше и той там. И нарича себеподобните си „врагове”. Но най-интересен е, когато дълбокомислено заявява, че дневни винетки няма да има, защото в Европа нямало такива. Ами в Европа няма и Розова долина. Защо, тогава, у нас има. Трябва да се изкорени! Щом Европата трябва да решава дали у нас да има дневни винетки. Скудоумието е тежко заболяване. Лекарство за него няма. Драги ми смехурко! Едно нещо трябва да съществува не защото някой в Европа е решил да го има, а защото има реална необходимост от него. За целта се анализира транспортната схема и се предлагат решения. Вместо да чакаш богатата Европа да го измисли вместо тебе си извикай експертите и съветниците и им постави задачата да проверят и предложат дали да има дневни винетки или не. Нека те веднъж в живота си напънат силици и се опитат да си изкарат надницата. Ако трябва да се направи експеримент в един регион и да се анализира после дали е ефективно и полезно или не. А Европа може да го вземе от нас, ако се окаже полезно. За разлика от теб, Плевелиев, Европа е прагматична и ще го възприеме веднага, ако е практично. Защото главата на Европа не е пълна с плява!



Гласувай:
4



1. анонимен - Ама и ти едни изводи правиш и съвети даваш
21.02.2011 10:50
Бог да пази Европа, ако реши да се "учи от българския опит". Навремето нали и ти се учеше от съветския опит ?
цитирай
2. анонимен - Браво!
21.02.2011 11:13
Имало и по-боси...;)
цитирай
3. анонимен - Уважаеми Босий,
21.02.2011 13:03
Не е културно и Вие като Станишев да вървите с рогите напред, особено срещу човек, който до сега не си е позволил срещу никого подобни диахронично лингвистични сравнения.
А в поста си сам се опровергавате. Ако наистина Европа е "прагматична и главата й не е пълна с плява" , до сега да е "възприела веднага" така наречените "еднодневки", ако наистина са "практични". Но явно или не е "прагматична и главата й е пълна с плява", или предлаганото не е "практично".
И още : Дори и с най-голямото си неуважение към някого, не смятате ли, че трябва да се обръщате към опонентите или неприятелите си поне в уважителна форма ?
Така написаното от Вас, каквото и да е било, поне ще има по-голяма тежест.
цитирай
4. chavdar01 - ИМА СМИСЪЛ ОТ ДНЕВНИ ВИНЕТКИ.
21.02.2011 13:11
РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЯМА В ЕВРОПА ТАКОВА НЕЩО,ЗАЩОТО НЯМА ПО-БЕДНИ ОТ НАС В ЦЯЛА ЕВРОПА,НО ТОВА СЪВСЕМ НА ЗНАЧИ ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО,ДАЖЕ НАПРОТИВ.ПЛЕВНЕЛИЕВ МОЖЕ И ДА ИМА ВИСОК РЕЙТИНГ,ЗАЩОТО Е МИЛИОНЕР,НО Я ГО ОСТАВИ С 1ЛЕВ В ДЖОБА И ЩЕ ГО ПИТАМ КОЛКО МУ Е РЕЙТИНГА.ПРЕЯЛА ВЪШКА! ВЕДНАГА СЕ КАЧИ НА ЧЕЛОТО.
цитирай
5. анонимен - RЕ : 4 - Явно разсъждаваш като .... гладна бълха.... :)))
21.02.2011 13:25
Няма по-бедни от нас в Европата, ама И НЯМА ПО-ГОЛЯМИ ТАРИКАТИ ОТ НАС ПО СВЕТА !
Сигурно разбираш какво искам да подскажа ....
А ако можеш да мислиш, с ръка на сърдцето, с "гордост" би трябвало да го признаеш .
цитирай
6. анонимен - до форумците
21.02.2011 16:05
Момчета. Някога сме научили Европа на градинарство. Вярно, това е било преди комунизма. Първата авиобомбардировка е наша. И много, много други неща сме дали на Европата. Ако се даде възможност на българина да прави бизнес и да произвежда той отново ще се научи. Във всички държави, които са добре ситуирани българите успяват. Единствено у нас не могат, защото ни управляват негодници и тъпаци. Президент ни е триперлив въшкар от неясен произход. Премиер ни е огнеборец с куха тиква, а законите ни кове една плевенска трътка, която освен за сервитьорка за друго не става. Кога ще прогледнете? Нали щяха да правят някакви реформи? Да сте видяли нещо подобно? Вярно и предишните не бяха стока. Защото изгониха предприемчивите и активните, а у нас останаха за избиратели колебаещи се и старци. Тарикатлъкът е начин за оцеляване, а не смислен и нормален начин за съществуване. Магистралите са добро нещо, но от тях се краде най-много. Колкото до уважението, то е отговор на такова към теб. Правят ни на канарчета, а аз трябва да маркирам уважение. На някой може и да му харесва да уважава този дето го краде и бие, но на мен никак не ми харесва. Когато ме удрят и аз удрям.
Не уважавам поговорката за преклонената главица.
цитирай
7. анонимен - Въпрос на висока култура ..... балканска
21.02.2011 17:04
и манталитет на ...... себеуважаващ се интелектуалец .... :)))
Пример за подражание ....:)))))

Явно може да се изкаже становище и без .....WC репертоар ...:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734173
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031