Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 17:50 - ВИСАРИОН ДА ДАДЕ ОЦЕНКА НА ВИСАРИОНОВЧ И ИЛИЧ, ПА ТОГАВА ДА НИ ЗАНИМАВА С ДЪНОВ И ВАНГА
Автор: bosia Категория: Поезия   
Прочетен: 10818 Коментари: 26 Гласове:
7

Последна промяна: 14.03.2011 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Някакъв си Висарион от Зографския манастир написал книга за Петър Дънов и Ванга, че се предтечи на антихриста. Къде ли е бил и сега къде е, когато антихристът управлява нашата България вече 67 години. Защо не напише той, или някой негов колега за това? Много са ми странни тази сбирщина, наречена клир и най-вече Синод. Надуват свирката като на панаир и плюят секти и други религии без да погледнат те в какво са се превърнали. Дали има барем една Божа заповед, която да не са нарушили? Нали именно сегашното състояние на БПЦ дава възможност на сектите и другите религии лесно да навлизат в страната ни и във вярата ни. В библията е написано: Ти виждаш сламката в окото ми, а не виждаш гредата в своето!” Така е у нас. На времето написах едно стихотворение от цикъла „Тодориада” Беше посветено на Тодор, когато беше още на власт и изпратена с обратна разписка до него в ЦК на БКП, както правих и с предишните стихотворения и поеми срещу него, БКП и Кремъл.     ПРИТЧА                                                                                            На Тодор   Чуй, братко, таз песен затъжена И не ми дири махната. Остави си ми сламката ръжена! Извади си първо гредата!   Събуди се най-после от дрямката И не ми пипай правата. Остави си ми, братко, сламката! Извади си първо гредата!   От теб нямам никаква нужда. Затова ми послушай словата. Остави ти сламката чужда! Извади си първо гредата!   Не ме гледай диво от рамката! Ти изсра, брате, лайната! Затова: Остави си ми сламката! Извади си първо гредата!   19.05.1989 г. Стара Загора



Гласувай:
8



1. strashnaagencia - Дано не пишеш просто за принципа
14.03.2011 18:22
Нали точно това се опитва да прави клира- да започне да се изказва по това, което движи хората, по което се увличат масите, за да си сверят часовниците. Нямам интимно отношение с църквата, но усещам, че сега ако се ловят за злободневното ги критикуваме, ако не се ловят- пак ги критикуваме. Как да постъпят? А иначе ако започнат да говорят за вътрешните си слабости/казваш, че не си гледат своето разложение/ ще се изпокарат още, затова не подхващат тази тема и затова се опитват да се стабилизират чрез подсилване на позицията им пред обществото като цяло/с взимане на отношение по близки на църквата простонародни проблеми/.
цитирай
2. bosia - до стачната агенция
14.03.2011 18:29
Клирът нищо не прави. За какво сверяване на часовниците става дума? Да не би да е за часовника на дядо Николай? Той струва около 30 000 лева. Хората имат нужда от помощ, а чуждите църкви и секти работят повече и по-умно от нашата родна ПБЦ. Как оцениха комунистиеския режим? Дъртите интриганти не ги интересува нищо освен пари, власт и собствените им задници. В прекия смисъл на думата. Пълно е с ченгета, атеисти и педерасти в нашата църква.
Препоръката да ги оставим на мира е все едно да сме болни от пневмония и да не се лекуваме.
цитирай
3. alchemist - bosia
14.03.2011 18:37
Как искате да оценят тези, които са им давали ордени, звания и други духовни и материални придобивки?
Не е зле да пуснете цикъла тодориада. ;)
цитирай
4. bosia - до същата агенция
14.03.2011 23:24
Агенцийо,
До нищо не са се докоснали от клира и синода. Те просто си играят тяхната игра. Проблемът с Ванга и Петър Дънов е последното нещо, което интересува миряните, неверниците и колебаещите се. Анатемосването на Ванга и Дънов не е това, от което се нуждаят те. И клирът и синодът са сухи дървета, които не раждат плод. Колко време им трябва, за да направят църковнонароден събор? Да си пуснат данъчни декларации за това, което притежават? Как са го придобили?
Те, уж, са хора на вярата, а не на парите и имотите. Колко стипендии са обявили? Колко болници и детски домове са дарили? Колко бедни и клошари са приютили?
О т такива лигави приказки никой не се нуждае. Трябват действия, а такива няма?
За какво ми е Хекуба?
Цяла агенция да защитава тленните останки на БПЦ ми прилича на професионален форумец от синода.
Това го прави и ДС.
Дали не сте от едно и също тесто?
цитирай
5. анонимен - БП
14.03.2011 23:29
Светият Синод си е Свети Скруч. И всичките патоци от клира, дето само се гушат..

Тия нагли еретици трябва да се анатемосат публично и това да ни е религията.
Засега.
цитирай
6. strashnaagencia - Да, но на 50 %
15.03.2011 13:59
Всъщност аз съм съгласен, че Църквата не действа и се крие. Струва ми се обаче, че това идва от липса на багаж или интелектуална гъвкавост.Те не виждат своята роля, нямат идеи в тази посока, значи им липсва дори и вярата. Все пак на мен идеята ми беше, че официално те имат оправдание за тази си поза и това е, че вечната институция не трябва да прави резки движения, да взима отношение за злободневното за да не стане политическа организация.Затова на апела на хората да се намесват повече те отговарят като се намесват по въпроси, които са най-близо до компетентността на Църквата.
цитирай
7. kpandjarova - Самият факт, че тръгнаха да се за...
15.03.2011 20:11
Самият факт,че тръгнаха да се занимават с най-светлите личности,дали светлина на хората-Дънов и Ванга е само по себе си показателен.Колкото по-оплювани и обругавани,толкова по-истинни са посланията им.не се гаси туй що не гасне! Най-отвратителната смрад на целия тоталитаризъм и преход-поповете,на които е платено да съществуват и да си траят.И където зърнат светлина, да кривят от злоба лица.И антирекламата е реклама.
цитирай
8. анонимен - Очернянето на клира и автора на т...
16.03.2011 22:39
Очернянето на клира и автора на тезата е най-малкото некоректен подход. Не се оборват доводите, а се демонизира авторът им. Прекалено елементарно. Каквито и недостатъци да има този Висарион, това по никакъв начин не повлиява на достоверността на тезата му. Църковният канон е категоричен, че врачките са дело на сатаната. Църквата не ги признава, колкото и добрини да са сторили. Сроред канона това е дело на дявола. Старият завет дори отива още по-далеч. Изх. 22:18 - Врачка да не се оставя жива.
Колкото до Дънов, на каквито и мъдрости да е учил хората, неговото учение също е в разрез с канона на църквата. Той е осъдъне от нея и обявен за самотлъчил се още преди около 90 год, когато комунизма е бил в далечното бъдеще. Смесването на понятията и позициите е липса на позиция и аргументи.
Не съм вярващ, заклет атеист съм. Разсъждавам без пристрастия и емоции
цитирай
9. bosia - аман от анонимници
17.03.2011 09:28
между анонимници и доносници разлика няма. Та един такъв анонимник-доносник-атеист "защитава" безпристрастно църквата. Много странно! Тезата на атеистите е да се борят с църквата. Че няма Бог и т. н. Случаят селно ми напомня за времето преди двайсетина години, когато партийните секретари се писаха антикомунисти.
Анонимнико!
Прочети заглавието и се опитай да вникнеш в смисъла на статията. Аз не мога да очерня клира и синода. Те сами се чернят. Като видя "вярващия" владика на пловдивската епархия Николай с часовник за 30 000 лева и джип за над 100 000 малко трудно си представям, че е човек на вярата. Отец Иван от Нови хан не е получил от църквата най-важното-разбирането. Ако Ванга и Петър Дънов са антихриста тогава комунизмът какво е? Защо не е анатемосан? Къде са поставени Ленин и Сталин? Защо църквата не е се е произнесла за тях? Защо БПЦ не се бореше с комунизма? Защо бяха станали лакеи на режима?
Ние не живеем в средновековието. Както се реформира политическата и икономическа система, така трябва да се реформира и църквата. Българският клирик с редки изключения се е превърнал в чиновник и е приватизирал вярата.
Не защитавам никого. Просто искам да знам защо в градацията на враговете на църквата най-отгоре Висарион е поставил Дънов и Ванга.
Те ли са сега проблема на България и българина?
цитирай
10. анонимен - Много ярост, много злоба, уважаеми ...
17.03.2011 15:51
Много ярост, много злоба, уважаеми г-н Колев. Не ви прави чест. А противопоставянето не е аргумент.
Първо не съм анонимен, просто нямам регистрация тук.
Второ на други места съм писал достатъчно срещу религията и съм оборвал постулатите и догмите й.
Трето, това че съм атеист, не означава, че не нямам теологични познания.
Четвърто! Манията ви да громите комунизма няма никакво отношение към този въпрос.
Пето! Материалните придобивки на епископ Николай също нямат отношение в случая с канона на църквата. Всъщност имат, но не са предмет на този спор. И за 300 000 да му е часовника, това не прави Ванга светица, а Дънов пророк.
Шесто! Нито Хитлер, нито Сталин и Ленин са имали претенции за светци или пророци, за да се произнася църквата по този въпрос. Докато Дънов има такива претенции, проповядва изкривено християнство, а Ванга е врачка.
Седмо! Никъде Висарион не е казал, че те двамата са антихриста, а, че са негови предшественици.
Осмо! В статията има теологична неточност, показваща компетентността на автора й. Антихриста не е управлявал все още нито България, нито която и да е част на света. Той още не е дошъл на света.
Девето! В горния гневен отговор показвате отново непознаване на канона. Не се анатемоства политическа система, а само отделни личности. Освен това анатема не може да обяви обикновен духовник, като този монах. Поповете си викат "анатема" от анвона, но това е само за екзалтиране на тълпата в църквата и няма канонична стойност
Десето! Сигурно Ванга и Дънов не са най-големия проблем на България сега, но монахът в своята дипломна работа е писал по този въпрос, който е от компетентността на религията. Икономическите проблеми не са в нейната компетентност.
Единадесето! Реформацията на клира няма да реформира хилядолетния църковен канон. Може да доведе до административни промени, но няма да извени постулатите на вярата
цитирай
11. bosia - Бре, бре, бре!
17.03.2011 19:22
Много чело-много знай! Изкара БПЦ като току що родени младенци!
Като как става така, че публицистиката се измерва с канона?
Става дума за морала, момче! За морала и моралното право да се дават оценки на хората.
Що се отнася до канона, то нарушителите на канона са самити клирици и най-вече синодалните старци. За един клирик-агент на ДС кое е по-важно? Канонът или нормативните актове на службите? Те като правило си противоречат. Реформация в религиите винаги е имало. С напредване на науката и моралът се променя. Хераклит хубаво го е казал, но няма кой да го чете и разбира.
Що се отнася до анонимността, това е една от формите на измама. Името спокойно може да се изпише и след реприката. Но анонимника не се "сеща" да го напише.
Относно злобата, мога да кажа, че ако човек разбере истинското състояние на БПЦ думата злоба и ярост ще са твърде слаби. Нито искам да защитавам Дънов, нито Ванга. Не съм техен привърженик. Но трябва да се извади най-напред гредата от окото ти, а после да видиш сламката в моето. Имам деца и внуци и не мога да си позволя да не сритам БПЦ заради фарисейството и материалните интереси.
Няма Бажия заповеди, които да не са нарушени от БПЦ.
Такива сухи и хладни "размисли" могат да се кажат единствено от крумпиран адвокат на голям престъпник в съда.
Гресата, момче! Извади си гредата!
цитирай
12. анонимен - Босия, представи си, че и ние, които ...
17.03.2011 19:49
Босия, представи си, че и ние, които преди 89г бяхме ученици, а в началото на 90те обикновени студенти, които не са имали поле за медийни изяви, където да набират популярност, чрез ексцентричност, също сме попрочели туй-онуй. Подобно пренебрежително отношение към опонента, което демострираш, издава липса на аргументи и гняв. Лошо. Войнстващият антикомунизъм те е заслепил и от радетел за демокрация те е превърнал в точно като тези, срещу, които се бориш. Народният гняв е заменен от якобинския терор. Ама понеже подобни личностни нападки са непочтени, няма да продължавам в тази насока.
Истинското състояние на БПЦ е трагично, по това няма спор. Но на тази база не може да критикуваш една творба. Ти се възмущаваш от един теологичен труд, понеже не се занимава с проблеми, които ти считаш за важни. Такава позиция е ограничена. Не може да налагаш собственото си мнение на друг автор. За това е решил да пише Висарион, за това е писал. Ако искаш спори с аргументите му. Но разбирам, че не това е целта ти. В труда си авторът само припомня позицията на БПЦ за Дънов. Позиция, която е изразена преди около 90 години. Тогава Максим още е бил дете, а комунизма в далечното бъдеще.
А изразът "корумипиран адвокат" е оксиморон, но ти благодаря, че оценяваш логиката ми така високо.
С уважение: Самотия вълк
цитирай
13. bosia - до "Самотния вълк"
18.03.2011 10:22
Момко, приемам, че си индианец и затова е странно името ти. Приемам логиката ти, но ми е малко трудно да разбера позицията ти. Към анонимниците изпитвам погнуса и искрено ги съжалявам.
Въпреки това съм изключително доволен от диалога. По принцип не приемам емоционално критиката към мен. И сега е така. Имам рефлекса да провокирам хората, за да кажат истината, ако я знаят. И в случая е така. Това, от което се нуждаеш е кураж. Интелект имаш.
"Корумпиран адвокат" не е оксиморон, а тафталогия.
Надявам се, че ще придобиеш самочувствие и решителност да избягаш от анонимността и да докажеш себе си.
Пожелавам ти успех.
цитирай
14. анонимен - Босия,
18.03.2011 11:17
Самотния вълк с нищо не е по-лош псевдоним от Босия или Нерон, или Слона. Така съм си го избрали така си подписам произведенията в нета. Зад него стои и истинското ми име. Който има желание, ще намери и ще прочете. Така че не можеш да ме обвиниш в анонимност.
Позицията ми е проста и ясна. БПЦ е затънала в неуредици, меко казано и това е ноторно известен факт. Но от него не може да се правят изводи, че монах няма право да се изказва по канонични въпроси. Това е точно в прерогативите на църквата като институция. Да се оспорва позицията по този въпрос с аргументи, отнасящи се до състоянието на самата институция е равносилно на довода "А ти пъ си много убав" или "Вие що биете негрите". Просто нещата са несъпоставими.
Самочувствие не ми липсва, но ти благодаря за пожеланието.
п.п. Не е тафтология, а оксиморон. Взаимно изключващи се понятия. Корупция е да получиш нещо, което не ти се дължи, за да извъриш или не нещо, което ти е в задълженията. На адвокат по закон се дължи възнаграждение за защитата.
цитирай
15. bosia - От Николай Колев Босия
18.03.2011 12:06
Срещу мен са водени десетки дела. Адвокат по принцип не наемам. Българският адвокат е активен носител на корупция. Всеки по-известен адвокат има връзки с прокуратурата и съда. Той е играчът, който предлага и пренася рушвета. Затова е символ на корупция. Рушветът няма нищо общо с хонорара. Да давам ли примери?
Ако се разровиш из блога ми ще напериш примери на оксиморон, дори има статия с такова име. Все пак съм филолог, писател и журналист.
Що се отнася до името, човек трябва да го уважава и да не го спестява. Все пак, един ден, когато напусне човек този дребнав свят на плочата му е добре да стои истинското му име. А и спомените за него на приятели и близки трябва да бъдат поименни. Моят прякор е известен и читателите знаят кой стои зад Босия. Не съм го измислил аз, но Николай Колевци валяло, а Босия съм само аз. Относно монаха нямам против писанията му, но не това е важнното сега. При толкова много и тежки проблеми да се бяга от действителните проблеми е неморално.
цитирай
16. анонимен - Моят псевдоним сам съм си го избрал и ...
18.03.2011 12:24
Моят псевдоним сам съм си го избрал и обединява интерисите ми към индианската култура и творчеството на Джек Лондон. Не мисля, че това пречи на някой. Зад него стои истинско име, от което не се срамувам. Във всеки профил псевдонимът ми върви с него. Моите читатели в различни сайтове, също го знаят. Това че не съм имал твоята трибуна за изява, не е доказателство, че се крия.
Няма да коментирам личната ти неприязън към адвокатите и правораздавателната система. Но тя те кара да вкарваш всички под един знаменател. Примерите нещо не доказват, защото като контрааргумент ще ти дам десетки примери за противното.
Относно писанията на монаха, не можеш да вкараш човешката мисъл в няккави рамки, които ти си определил. Това, че него не го вълнуват проблемите, които ти считаш за важни не омаловажава труда му. След като от различни кръгове има призиви за канонизиране на Ванга, той е решил да се произнесе по този въпрос. Дали ти или някой друг го намира за значителен или маловажен е без значение. А и кой определя кое е важно и кое не, кои са наболели проблеми, по които трябва да се пише? Нито ти, нито аз. Това е лична преценка на всеки автор. Едва ли някой се интересува от теорамета на Ферма и нейното решение, нито е важна за страната, но има хора, пишещи по този въпрос, предлагащи решение на въпростана теорема. Можеш ли да омаловажиш техния труд, само защото е далечен за обществото? Всяко писание е духовно богаство.
С уважение Самотния вълк Севделин Порчев.
цитирай
17. анонимен - До Севделин
18.03.2011 14:36
Драги Севделине,
Когато не си свободен, гладен си и си неудовлетворен, безработен си и си мишена на властта и престъпниците канонизирането на Ванга определено не е най-интересната тема. Теоремата на Пиер дьо Ферма не може да бъде тема за обществени дебати. Тя е строго браншово интересна. Горе-долу същото е и с Висарион. Много по-интересна е темата за комунистическия режим и отношението на църквата към него. Или към поемата на Гео Млев "Септември".Засега синодалните старци и клирът упорито мълчат и не казват отношението си. Това е по-страшно от това да си гладен. За 45 години се изписаха тонове кухи книги срещу християнската вяра и църквата. Забраняваше се ходенето на църква по големите празници или се записваха хората, които ходят на църква. За Великден храмът "Св. Александър Невски" се ограждаше с милиция и се пускаха вътре само хора с пропуски. През тези години много църкви бяха съборени, изоставени или се използваха за складове и какво ли не. Не беше построена нито една нова църква. В синода бяха вкарани атеисти и ченгета. Дори патриархът се набелязваше от ЦК на БКП.
Нека БПЦ определи становището си за това, което се случи тогава. Нека обяснят защо не се бориха с дехристиянизацията на страната ни.Това е важно за българския християнин.
Що се отнася до канонизирането на българи, мога да предложа един наистина велик български духовник-отец Матей Преображенски-Миткалото. Едва ли има повече от няколко хиляди българи, които са чували името му и знаят нещо за светлия му живот. Но църквата мълчи за него, защото ако гоканонизира, сама ще повдигне летвата толкова високо, че клириците ще я гледат като шоп небостъргач, а дядо Никола, пловдивският митрополит ще изглежда до него като минджипуйче.
цитирай
18. анонимен - Господин Колев, Да видим кой първо ...
18.03.2011 14:59
Господин Колев,
Да видим кой първо предизивика обществения дебат, който толкова ви възмути. Един духовник прави публично представяне на книгата си. Същото публично предстнавяне можеше да направи и математик решил прословутата теорема. Господа журналистите надушват сензация в книгата на Висарион и я огласяват, което предизвиква обществения дебат. А в момента вие се опитвате да прехвърлите отговорността за обществения дебат върху автора. Което не е коректно. Човекът има пълното право да пише върху канонични теми и да представя книгата си. Правени са представяния на пълни бози, които са представяни като гениални творби. Защо не се възмущавате от това?
Поемата "Септември" е едно литературно произведение, отразило вижданията на автора си за едно събитие от нашата история. Осъждането му е ще е цензура. Опит да се канализира и вкара в удобните ви рамки творчеството.
За сажаление вие се превръщате в тези срещу, които се борите. Да, прав сте за изнесените факти от преди 89г. и? Цял живот ли ще живеем с миналото? Светът се променя. Демокрацията не е антикомунизъм, а свобода. Жалко, че точно вие го забравихте. Свобода на мнения и идеи, не борба с определени мнения и идеи. Преминете ли тази граница ставате антидемократ, превръщате се в политкомисар, който задължава обществото да приеме неговите и на партията идеи. Не можете да налагате вашето мнение на една независима институция като църквата и да очаквате да реагира на нещата, които определяте като важни. Още повече, че въпросната книга не е официална позиция на църквата.
Моите уважения към поп Матей Миткалото. Велик българин, но ще трябва да ви разочаровам. Не може да бъде канонизиран за светец. Не отговаря на канона.
цитирай
19. анонимен - Извинявам се за обращението. Не ...
18.03.2011 15:01
Извинявам се за обращението. Не обърнах внимание, че предния коментар не е писан от г-н Колев
цитирай
20. bosia - Босия до Севделен
18.03.2011 17:40
Койо не си знае миналото си повтаря грешките. а Конфуций казва "Не е глупак тоз, който се спъва на равно място. Глупак е този, който се спъва два пъти на едно и също място."
цитирай
21. анонимен - Самотния вълк до Босия
18.03.2011 17:52
bosia написа:
Койо не си знае миналото си повтаря грешките. а Конфуций казва "Не е глупак тоз, който се спъва на равно място. Глупак е този, който се спъва два пъти на едно и също място."

Именно! Не трябва да се повтарят грешките на миналото. Не трябва една идея да се замени с гонене на врагове и не споделящи идеята. След щурма на Бастилията не трябва да идва якобизмът. Когато това стане, свободата умира
цитирай
22. анонимен - До Севделин
18.03.2011 20:04
Драги момко, школовката ти си личи. За какъв якобизъм говориш? България не е свободна държава и това се вижда и от кьоравите. Никой не иска да събаря Бастилията. Става дума за освобождаване на духа на хората, а църквата, която уж е създадена за това не си върши работата. Занимава се с пъпа си и с църковните имоти. Но школоката ти е добра. Лошото е, че не я употребяваш по предназначение. Използваш я да защитаваш глупави каузи и да жонглираш с похвати от теологията и казуистиката. С просто око се вижда, че акцията около книгата на Висарион е щателно подготвена и рекламирана. Показване по телевизия, пресконференции и т. н. Вземи статиите на Ботев и ги прочети. След това напиши един анализ и ми го изпрати. Много съм любопитен какво ще напишеш. Също така съм любопитен да направиш анализ на състоянието на БПЦ и миряните. Не е лошо да обънеш внимание именно на комунистическия период и БПЦ.
Чакам анализа.
Босия
цитирай
23. анонимен - Босия
18.03.2011 23:18
Изразът "школовка" повторен два пъти не ми харесва. Би ли пояснил какво имаш предвид, че така ми звучи леко подигравателно и прави внушения.
За БПЦ вече казах, че положението е трагично и това е ноторно известно. Т.е. общо известно. Няма какво да й правя анализ.
Вълка
цитирай
24. pagan - Извинявам се предварително
24.03.2011 03:45
за намесата "между шамарите", но ме провокира изказването, че "демокрацията не е антикомунизъм". Тъй като младото поколение не знае що е то комунизъм и негивите мимикрии и методи, не разбира и сегашната реалност. Също както детето не го е страх от печката, защото не разбира, че пари. И че боли. И се мисли пишейки, че е автор. Не разбира, че е автор толкова, колкото словослагателят, който набира "Белият вълк" е Джек Лондон. Не искам да го обиждам, защото си личи, че е грамотно момче, но за да види "дребните"
проблеми на настоящето, трябва да погледне през телескопа на миналото.
Ние- по- възрастното поколение го притежаваме по рождение, но момчето трябва да си го купи (и прочете внимателно) Иначе изглежда като онзи който казал: "- Не съм чел, но какво от това,- аз не съм читател, аз съм писател!"
цитирай
25. kostadin - Ей, момчета, докато спорите живота ...
19.03.2014 08:18
Ей ,момчета ,докато спорите живота ви изтича!
цитирай
26. krumbelosvet - Забраната и СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ за врачки и повиквачи на мъртъвци,
14.12.2016 21:15
е в СТАРИЯ ЗЯВЕТ. Но не това е важното, а че е по-скоро ЧОВЕШКА отколкото божествена заповед. Всеки народ и поколение си ражда ЯСНОВИДЦИ, така и са се наричали, преди Мойсей да започне да налага новата религия и да упълномощи САМО СВОИТЕ СЪПЛЕМЕННИЦИ - Левитите, начело с брат си Аарон, за свещенослужители, които ЕДИНСТВЕНИ имат право да се допитват до Бога, т.е. - да ясновидстват. Смъртното наказание е било наложително, заради традицията и АВТОРИТЕТА на традиционните ясновидци. които вече са пречка за новия култ. Не съм забелязал в Библията дали са левити кастата на пророците, много от които са избити за неугодни, но ВЕРНИ пророчества, и това сам Исус вменява за грях НА ВСИЧКИ ЮДЕИ. Както виждате, въпросът е сложен и нашата църква П Р А В И Л Н О е мълчала десетилетия наред. Сега някои Висарион се изкашлял и мобилизира хората, които не харесват Ванга. Не виждам друга причина за това нехаресване, освен че говори простонароден диалект, с простонароден маниер и има простонароден вид. Нищо холивудско. Как да я харесваш! Ама това, че почти цял народ я има за светица, знаем колко им пука за народа на разните фоби и анти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736219
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031