Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2022 19:26 - Червен източвач на банки стана шеф на „Пирогов”
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1516 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.07.2022 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ Червен източвач на банки стана шеф на „Пирогов”


imageОт Admin на 03.07.2022

Новоназначеният шеф на „Пирогов” Пламен Милев се оказа специалист по завличане на банки, показа проверка на „Уикенд”. Милев, който е бивш депутат от БСП, се озова начело на най-голямата спешна болница в България с личното разпореждане на здравния министър проф. Асена Сербезова, която е от „Продължаваме промяната”.

Само по себе си подобно политическо разминаване не е проблем. Стига обаче да става дума за човек, който има експертиза по темата. Нещо, което не може да се каже за социалиста Милев, чиято задача е да спаси „Пирогов” от задаващият се фалит.

Покрай рокадата в ръководството стана ясно, че болницата е натрупала десетки милиони дългове, които не смогва да изплаща.

Огромна част от тях са наследство от мандата на проф. Асен Балтов, чиито афери с фиктивно приемани пациенти, купуване на техника на завишени цени, скандални ремонти и раздавани бонуси за стотици хиляди левове, на него и близките му кадри, вече сме описвали.

Наследилият Балтов на поста, проф. Иван Поромански, при цялото си желание, така и не успява да се справи с огромните задължения заради липсата на финансов опит. По време на едногодишното му управление болницата застрашително върви към несъстоятелност.

Именно с този мотив, миналата седмица Поромански бе уволнен като директор на „Пирогов”. При подобен финансов апокалипсис е логично за нов шеф да бъде търсен изявен финансист, който да затегне дисциплината. Вместо това, напъна на „Промяната” стигна само до… източвача Пламен Милев.

Макар и завършил икономика, цялата кариера на Милев е приминала като партиен кадър. Дълги години той оглавява отдел публични политики на „Позитано” 20 и под вещото ръководство на Корнелия Нинова, чието протеже е, бълва на конвейер безсмислени управленски анализи.

Докато твори партийни документи, Милев се пробва и в частния бизнес. Създава погребална агенция и фирма за отпадъци. И двете дружества никога не развиват сериозна дейност. Дори напротив, повече от десетилетие са запорирани от банка, заради невърнати кредити от десетки хиляди левове, които социалистът безразсъдно е теглил.

След множество призиви към Милев да си плати заемите, трезорите се обръщат към съдия-изпълнител, но и до момента парите не са събрани. Твърди се, че към сделките на двете фирми любопитство проявяват и данъчните.

В опит да си до кара някой лев, Пламен Милев създава и фондация, която си поставя за цел опазване на околната среда. Сред партньорите му са кадри от различни комунистически партии. До момента не се е чуло организацията да е провела някаква инициатива или спечелила проект. 

Фалиралият бизнесмен Пламен Милев, има далеч по-голям успех в партийната си кариера. С помощта на Корнелия Нинова, той миналата пролет успява да стане и депутат, след като е изстрелян за водач на червената листа в Пазарджик. Номинацията му не впечатлява тамошните социалисти, и след бързото разпускане на в 45-ото Народно събрание, той изпада зад борда.

Докато кара мандата си, Милев е един от малкото депутати, които не си правят труда да подадат имуществена декларация пред КП КОНПИ, както изисква закона. Подобен пропуск би трябвало да доведе до проверка на финансовото му състояние, но поне до момента това не е обявявано.

Корнелия Нинова обаче не забравя протежето си и след изритването на Милев от листите. След няколко месеца бездействие, червеният функционер е назначен за съветник на служебния министър на финансите Валери Белчев. Там фалиралият социалист изкарва доста кратко. Застъпилият на поста Асен Василев, който не се слави като човек, който толерира съмнителни субекти в екипа си, много бързо го изчегъртва.

Милев отново не пада по гръб и моментално е назначен в политическия кабинет на здравния министър проф. Асена Сербезова. Какъв точно акъл може да й даде човек, който не смогва да си плати банковите заеми, можем само да гадаем. Явно Сербезова е толкова доволно от съветите му, че го праща да спасява фалиралата болница „Пирогов”…




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39925709
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930