Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2022 16:13 - Зеленски е разкрит за капитулацията на стоманодобивния завод Авастол
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 2170 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.05.2022 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Зеленски е разкрит за капитулацията на стоманодобивния завод Авастол

Организацията на обединените нации не е участвала в извеждането на украинските военни от територията на металургичния завод Азовстал в Мариупол

от  Джим У. Дийн, управляващ редактор - 20 май 2022 г

image ВОЕННА ЗОНА Зеленски е разкрит за капитулацията на стоманодобивния завод Авастол ВОЕННА ЗОНА Quo Vadis, майка Русия?                

Предаването на бойците на Азов продължава

... от Южния фронт

[ Бележка на редактора: Зеленски изгаря себе си със своите олимпийски опити с най-много лъжи, изказвани някога от национален лидер за един месец по време на война. Неговият безкраен поток от изявления допринесе за купчината.

Очаква се това да накара хората в Украйна да се почувстват по-добре, но това е нож, който реже и двете посоки. Спомнете си как Мусолини се озовава, обесен за краката си с любовницата си на стълбове, след като срещна неприятна смърт, след като беше заловен от партизани.

Зеленски може и сам да стане бежанец и мисля, че той винаги е бил наясно с това. Така той ограби страната, за да си създаде домове в множество държави и много пари в банки, които не са били замразени от никоя страна, която иска да провери, че всичко идва от личните му приходи.

Очаква се днес повече войски на Азов да се предадат. Предполагам, че това се прави една група наведнъж, тъй като затворниците ще ходят на различни места за грижи и настаняване като военнопленници.

Очаква се обмени в даден момент, след като войниците на Азов бъдат отсечени от редовните украински войски. Но не очаквам това да се случи по време на ожесточена битка в Донбас. Това ще зависи от двете страни в един момент.

Разбира се, медицинските случаи, когато са стабилни, могат да бъдат първите, които ще бъдат разменени, тъй като и двете страни биха предпочели да се грижат за собствените си ранени. За съжаление ще има още много, които идват след тях, тъй като тази война за изтощаване се смилат върху ... Jim W. Dean]

 image

Шефът на ДНР Денис Пушилин

Публикувано за първи път на 19 май 2022 г

Шефът на ДНР Денис Пушилин твърди, че повече от половината бойци вече са напуснали Азовстал.

От друга страна, режимите в Киев продължават опитите да представят капитулацията като „хуманитарна операция“, извършена от украинските военни.

Украинският президент Владимир Зеленски записа видеообръщение, в което обясни причините за предаването на полк "Азов". Във видеото Зеленски заяви, че иска да защити народа и страната и че днешната капитулация на украинските военни е стратегически ход. той заяви,

„Денят не е лесен. Но този ден, както всички останали, също е за опазване на страната и народа ни. Благодарение на действията на украинските военни – AFU (Въоръжените сили на Украйна), разузнаването, екипа за преговори, ICRC (Международния комитет на Червения кръст) и ООН (Обединените нации), се надяваме, че ще успеем да спасим животите на нашите момчета. Украйна се нуждае от живи украински герои. Това е нашият принцип.”

На 18 май Зеленски отново излъга, че предаването е хуманитарна мисия, ръководена от украинските военни и офицери от разузнаването: Лъжите бързо бяха разкрити.

Организацията на обединените нации не е участвала в извеждането на украинските военни от територията на металургичния завод Азовстал в Мариупол.

Това съобщиха в сряда в офиса на генералния секретар на ООН.

„Както разбирам, това [евакуацията на украинските военни] е резултат от споразумение между двете страни. Ние не участвахме в това“, каза официалният представител на генералния секретар на организацията Стефан Дюжарик.

На 19 май руските военни потвърдиха, че на представителите на Международния комитет на Червения кръст и на украинската преговаряща група е разрешено да посетят предадените украински бойци и да оценят условията на тяхното задържане.

Делегацията дойде на 18 май, два дни след предаването на първата група от Азовстал. Евакуацията се ръководи от Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на Руската федерация.

„На 18 май се проведе важно събитие като част от изтеглянето на гарнизон Азовстал. Представители на Международния комитет на Червения кръст  и украинската преговаряща група оцениха условията на задържане на украински военнопленници в медицински заведения на ДНР и в специално оборудван лагер, чиято охрана беше инструктирана да организира Федералната пенитенциарна служба на руската федерация.

Украинската страна беше представена от пристигналия от Киев народен представител на Върховната Рада от 9-то свикване Александър Иванович Ковалев.

В началото делегацията посети 15-та болница на град Донецк, в която бяха настанени тежко ранени военнопленници, изведени от Азовстал дни преди това. Никой нищо не криеше от гостите. На представители на украинската страна и Червения кръст бяха показани отделенията, в които са настанени ранените, и им беше дадена възможност да общуват с тях.

– Всичко е наред – каза украинският войник.

След посещение на болницата, делегацията отиде в лагер за украински военни, които са запазили здравето си. То беше организирано в Еленовка в съответствие с всички изисквания на Женевската конвенция за третиране на военнопленниците.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук по-рано предложи предадените да бъдат настанени в град Енергодар в Запорожска област, който е под контрола на Русия. Но тя получи отказ по редица обективни причини, свързани преди всичко със сигурността.

Всичко беше официално организирано: одобрения, работни разговори, кратък брифинг от ръководителя на институцията и проверка на документите. Тогава всичко се случи по предварително утвърден план.

Комуникация с контингента:

– Пак казвам, вашата цел е да оцелеете. Вашите близки ви очакват у дома.

Проверка на местата за лишаване от свобода. Украинските преговарящи бяха убедени в съответствието на руската страна с договореностите, постигнати по време на преговорите. Те обърнаха внимание на липсата на решетки по прозорците в жилищните помещения.

– Александър Иванович, как оценявате видяното?

– Ако вземем предвид, че това са фронтови условия, че е минал само един ден, значи всичко беше направено бързо, знам, че ставаше през нощта. По-добре е да кажат самите хора. Казват, че нямат оплаквания.

Делегацията посети жилищата на мъже и жени. Разговаряха, гледаха никой да не измъчва затворниците, да не им се подиграва. Те са нахранени, лекувани и снабдени с всичко необходимо.

– Как оценявате резултатите от тази съвместна проверка с Червения кръст?

– Мисля, че Червения кръст ще го коментира от своя страна. Знам как беше изпълнена тази мисия. Беше много трудно. Имаше много усилия от всички страни за постигане на компромис. Знам, че през деня тук се доставяше всичко необходимо: спални принадлежности, всичко за приемане на хора в нормални условия.

Това, което видяхме днес, очевидно, всичко, което беше обещано, беше изпълнено. Специално внимание трябва да се обърне на факта, че през деня лекарите свършиха много работа по рехабилитацията на нашите ранени.

Успешната операция се осъществи благодарение на Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на Руската федерация. Осигурена е от руски военнослужещи. На 19 май ще продължи освобождаването на военнопленници в Азовстал, което означава, че посещението на делегацията приключи успешно.

Блокадата на бойците на Азов наистина беше стратегическа маневра на украинското военно командване, тъй като ВВС щеше да може да се прегрупира по фронтовете и да разпредели силите си, докато значителни руски сили участваха в щурмуването на съоръженията.

От друга страна, падането на украинската крепост разкри кървавата тактика на военното командване на ВВС и навреди на морала на украинските военни. За Руската федерация това е важен етап на този етап от войната.

Падането на Азовстал означава пълен контрол на Мариупол от руските сили.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. notfun - ...точно това, се опитвам,
22.05.2022 16:36
да обясня, и на руссоФобите, които..
тук, се държат, като..чалгари...

но, кой, ти разбира, от военна музика

умен пост...)
цитирай
2. zahariada - Да
22.05.2022 16:49
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746981
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031