Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2021 12:31 - Мистериите на телевизионното програмиране
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 3904 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.09.2021 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тв програмирането, дами и господа – или кое кога да се излъчи – е наука сложна, пък и никой не я преподава; поне по тия географско-политически ширини.

Нашенските тв гурута редят това, дето влиза в телевизора ви, обзети от страстта да докажат колко техните ефири са по-по-най-, като показват същото, което и съседните им (по копче на дистанционното) ефири.

Синхронното излъчване на брифинги, кралски сватби и протести е любим жанр на цифровизираните ни мастодонти, а живите включвания в централните им новини от мястото на събитието (там невинаги има събитие, но е имало – няколко часа по-рано) са с „разминаване“ от 1-2 минути.

Да пълниш „второстепенните“ си канали с неща, минали вече по основния, също е обичана практика.

А най-любимо им е да ви изплескат някакво сериалче в 8 вечерта (последвано от някаква псевдореалити-недомислица в 9) и после да се тупат в гърдите какъв чутовен рейтинг имало.

За филмовите съботи (извън „сезона“ – и недели) не ща да повдигам въпроса.

Всъщност изобщо няма да повдигам въпроси. Само отговори.

1. Никой не огласява рейтинг на кабелни и сателитни канали, щото нали разбирате какъв смут ще настане, ако „Планета“ се окаже по-гледана от „По света и у нас“, а „Анимал Планет“ – от „Откраднат живот“...

2. Ако даде на ефирните си зрители това, което дава на „кабелните“ (филмови, музикални, анимационни, научнопопулярни канали), която и да е телевизия ще „изяде хляба“ на разпространителите, които ви взимат пари, за да доведат до приемника ви повече от 10 програми...

3. Бързат да качат всичко на сайтовете си, а не спират да обясняват колко много хора гледали еди-кое си еди-кога си (просто това са различни аудитории – различни във възрастово, образователно и т. н. отношение)...

4. Едни и същи физиономии гастролират по всички студия, но иначе били търсели всички гледни точки...

5. Не само програмните им схеми, ами и редът на новините им като писани под индиго (копипейстнати – за младата аудитория), обаче като дойде нов мениджмънт – първо програмния екип „обезглавява“...

Разправям ви всичко това, което и без мен знаете, защото преди дни един генерален директор взе, че се изцепи с искане изборите да се преместят на друга дата заради... финала на Европейското по футбол.

Г-н Кошлуков, предлагам ви следното:

- нека целокупната предизборна и следизборна говорилня си остане по БНТ 1
- спорта го излъчвайте по спортния си канал – БНТ 3
- култура, музика, образователни, научнопопулярни предавания да си вървят по БНТ 2, тя не беше ли точно за това...

Щото, ако един мач го пускате едновременно по БНТ 1 и 3, аз не знам кой е тоя тъп рекламодател, който ви плаща двойно... Все пак трите ви канала са един до друг на вашия собствен мултиплекс, не ли? 


Тагове:   телевизия,   програма,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028695
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив