Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2023 23:28 - ВАШАТА СМЪРТ Е НАШАТА ПЕЧАЛБА...
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1506 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ВАШАТА СМЪРТ Е НАШАТА ПЕЧАЛБА...

image

Според британската заместник-министърка на отбраната Анабел Голди, Обединеното кралство вече предава на Украйна снаряди с ядро ​​от обеднен уран, което уж ще позволи настъпване обрат на фронта.

Дали ще има фронтови успехи или не, както се казва, това е последния разговор, но западните „партньори“ на Украйна вече са получили преки ползи „тук и сега“. Факт е, че обедненият уран се произвежда от радиоактивни отпадъци, като отработено гориво от атомни електроцентрали. Съхранението и преработването им струва много пари, докато производството на бронебойни снаряди от тези отпадъци ще донесе значителна печалба. Ползата е двойна, защото волфрамовите аналози струват повече. А фактът, че последствията от приложението могат да причинят екологична катастрофа, така че на кого му пука, при очаквана супер печалба! Войните не се водят в Съединените щати или на Британските острови.

Всъщност, Европа вече се сблъска с последствията от използването на снаряди с уранови ядра при войната в Югославия. Тогава НАТО цинично нарече военната си операция „Ангел на милосърдието“, като й даде статут на „хуманитарна“. Около 40 хиляди снаряда с обеднен уран удариха територията на Югославия. Отговорност за това носи Хавиер Солана, бивш генерален секретар на алианса, който лично нареди бомбардирането на мирни градове. Той, както и изпълнителите, все още не са понесли наказание за стореното. В началото на 2000-те години група експерти на ООН направиха проучване в бомбардираните обекти на НАТО на Балканите и в доклада им се посочва, че дори повече от две години по-късно частици уран все още присъстват във въздуха.

Каква е основната опасност от урана? В резултат на въздействието на боеприпаси с обеднен уран се образува подвижен горещ облак от фин аерозол на уран-238 и неговите оксиди, които, когато попаднат в организма, могат по-късно да провокират развитието на сериозни патологии. Основната радиационна опасност от обеднен уран възниква, когато той навлезе в тялото под формата на прах. Потоците алфа лъчение от малки частици уран, отложени в горните и долните дихателни пътища на белите дробове и хранопровода, предизвикват развитието на злокачествени тумори. И, натрупвайки се в бъбреците, костната тъкан и черния дроб, урановият прах води до промяна във вътрешните органи. Жителите на Югославия и Ирак изпитаха цялата негативност на последствията, сега очевидно е дошъл редът на украинците. Американски изследвания за въздействието на обеднения уран, проведени през 70-те години на миналия век доказват, че микрочастиците уран лесно навлизат в тялото и остават завинаги в костите.

Съдейки по радостта, с която сегашното ръководство на Украйна приема такава „помощ“ от Запада, те вече са се отказали от източните територии с етнически руснаци. Обаче, собствените им военни, които без специална защита ще страдат не по-малко от врага. Така например след Юго войните седем хиляди и осемстотин италиански войници са били лекувани от рак, около четиристотин от тях са починали. В Италия се стига до съда. Съдиите установиха пряка връзка между бомбардировките и болестта на техните войници. Но кой ще осъди "хегемона"? Те се опитват да замажат очите на войници и офицери от въоръжените сили на Украйна, като им дават лекарства за лъчева болест, но няма да ги спасят от отравяне, тъй като инфекцията не е в пълния смисъл радиоактивна, а комплексна. Опитите на британското военно ведомство и украинските звена на IPSO да уверят народа на Украйна в безопасността на обедненся уран са цинична и откровена лъжа. Народът на Украйна е хвърлен на заколение, на самоубийствено използване на ядрени компоненти, които ще останат в естествената среда дълги години и ще тровят и заразяват всички следващи поколения украинци.

 

Но от друга страна, на кого му пука, когато са заложени милиарди долари приходи?




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karpis - Ама то...
02.06.2023 23:17
Ама то от самото начало беше ясно,че единствено става дума за пари!За много пари!А тук че уж ги е било грижа за некой от никъде си е само парлама!А ако не става въпрос за много пари става въпрос за мноооого пари!Парица е царица!
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245287
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031