Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2022 13:42 - ЗА НАЙ-ВАЖНАТА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТОВА КОЕТО Е ДЕМОКРАЦИЯТА И КОМУНИЗМА
Автор: bosia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5361 Коментари: 10 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 РАЗЛИКАТА Е МНОГО СЪЩЕСТВЕНА И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ВЗАИМОВРЪЗКА

Това, което става у нас за последните 150 години заслужава вниманието, анализа и мисълта на мислещите българи/доколкото ги има/. Развитието на обществените отношения преживяват положително развитие, както и земетръсни промени.Колкото и да се говори за "Турско робство", този термин нищо не обяснявя, защото не отговаря на много конкретни въпроси. 
Най-важните от тях са:
Робът собственост ли е?
Може ли робът да има собственост?
Може ли да напуска господаря/собственика/ си без негово знание?
Може ли да има бизнес, търговия, начинания без съгласието на "господаря" си?
Може ли да търси правосъдие?
Т. нар. термин "Турско робство" е създаден от една империя, в която робството е съществувало съвсем официално, но се е наричало "Крепостничество". Там крепостните не могат да напускат господарите си, защото са тяхна собственост. Могат да бъдат продавани и купувани. Нямат лична собственост, нямат право да се занимават със собствен бизнес, търговия и каквито и да е начинания. В случая се получава така, че империята, която законово е въвела робството като държавен модел нарича така хора, свободни да имат собственост, бизнес, право на съд и свободно придвижване. Другата империя, която е имала официално робство е САЩ, макар че там то е било на расова основа.
Както се казва у нас "Вземи единия, че удари с него другия!"
Комунизмът е организирана глутница.  Там в администрацията всичко е пирамида, където се знае кой е Алфа, кой Бета, Гама и т. н. в йерархията. Всички надолу се подчиняват на по-горния и мачкат тези извън глутницата.
Този модел продължава и сега. Моделът е азиатски, но чрез територията, наречена Русия трайно се настани у нас.
Ако искаме да станем нормална държава-трябва по най-бързият начин да сменим модела. Той не подлежи на реформиране и подобрение. Да реформираш модела "Глутница" е все едно да реформираш сифилиса.
Същото се отнася и за т. нар. "политически партии" у нас. Те са в една или друга степен част от модела "Глутница". Достатъчно е да погледнете зависимостите на Пуйко Борисов, Гейшев, Нинова, костя Копейкин, Настрадин Карадайъ ходжа, а и всички останали, за да се убедите в това.



Гласувай:
6



1. radostinalassa - Лошото е , че демократите сатанисти нямат ...
18.12.2022 14:10
нужда от хора и всячески се мъчат да намалят броя им. И то нашият брой, не вашият. Анадънмо?
цитирай
2. krumbelosvet - Драги колега
18.12.2022 14:25
НИЩО нищичко освен русофобия няма в твоите тези за робството.
Ботев лъжец ли е "...да гледам турчин как бесней над бащино ми огнище...". Макар че е и русофоб, кой знай защо, може би от анархистичното си увлечение.
Колко данъци има "свободният" рая? Отделно неофициалните - за хабенето на зъбите. В книгата на поп Минчо Кънчев "Видрица" (чудесна книга), едно дете плаче на майка си за "кокалче", за месце. А тя му отговаря, че ако дойдат турци и няма кокошка, ще има бой. И насилие над жените е имало. Ами "страшното" в карловско през 1877г., когато е заклан бащата на Вазов?
На наште години, трябва да имаме съвест.
цитирай
3. bosia - до горните митрофаноблизци
18.12.2022 15:51
Тичайте в послството при дебелата трътка Митрофанова да ви погали про празните кратуни и да ги напълни с копейки!
А има подобни на вас, дето тичат в американското!
цитирай
4. radostinalassa - Тая дето я мислиш, няма да стане...
18.12.2022 17:14
Българите не са азиатци и дръж султана далече оттук.
цитирай
5. bosia - До горните анонимни плювачи
18.12.2022 20:06
Тъпотата ви става все по-категорична.
В стремежа си да ме опровергаете отивате дотам, че ме "обвинявате" в протурска политика.
Това само показва, че нямате никакви реални аргументи за робството и империализма.
А истината е, че Османската империя е била твърде млада, за да стигне до робството, до което са стигнали Русия и САЩ/като продължение на Английската империя/.
Това са факти, които вие, платени имперски минетчии не коментирате.
Въпреки това и САЩ, и Руската империя, и Османската се разпадат и ще продължат да се разпадат, което в исторически план е естествено и дори задължително!
цитирай
6. andrei - Разликата,между робство и крепостно ПРАВО е,че роба не е имал никакви права-дори
19.12.2022 07:56
не са го считали за човек!!!При крепостните селяни е съществувал правен договор,между помешчика(притежателя на земята) и крепостния,в който са вписани правата и задълженията на двата субекта!!!Задълженията на помешчика са;да осигурява на крепостния ,подслон,дрехи,храна,лечение,както и да го задоми и грижи за неговото семейство!!!Крепостният е бил задължен от договора, да обработва земята и други стопански дейности,както в случай на война да бъде войник!!!Не случайно ,след премахването на КРЕПОСТНОТО ПРАВО,В Руската империя избухват поредица от въстания за възстановяване на КРЕПОСТНОТО ПРАВО,което е създавало някаква сигурност на крепостния!!!
За разлика от крепостните селяни в Руската империя,в Европейските държави през средните векове,селяните също не са били собственици на земята,но са били задължавани да я обработват без всякакъв договор!!!Някакви грижи и възмездяване на трудът им единствено е зависел от милостта на Барони, Графове и друга аристокрация,които са го правили по свое усмотрение(чрез заплащане,или безплатно)!!!В случай на война,насилствено са ги взимали за войници(в името на Краля)!!!Това е най-накратко казано,защото има и други пикантни подробности,за които съм ограничен от времето за коментар!!!
Да виждаш някаква разликa???
цитирай
7. bosia - до горното
19.12.2022 14:16
С цифрови идиоти не разговарям.
Иди в централата на КГБ при Митрофанова да те кръсти!
цитирай
8. radostinalassa - Като видиш куповете от черепи в Батак...
19.12.2022 16:13
може и да си включиш мозъчето. СССР бе разпаднато от еверските руски агенти, но сега вече Путин започна да събира частите му.
цитирай
9. blagoalex - Товарищ Нинова Корнелия и нейните лъжи в едно с товарищ Митрофанова и укр. посланик -кагебешници
23.12.2022 19:53
Служебното правителство е избрано от Червената Мафия и няма да приемем това правителство като законно тъй като то е създадено от организирани престъпници, които не са избрани от народа. Основната цел на това преходно комунистическо правителство е да фалшифицира изборите и отново Червената Мафия да изпие и последната кръв на вашите деца и Внуци. Това са те убийци, крадци и терористи подложили на тотален геноцид българското население. Затова се обръщаме към ВАС драги българи за гражданско неподчинение. ДА не се допуска машинно гласуване в никакъв случай, тъй като по този начин те фалшифицират изборите. Искаме бюлетини в които да се пише , че лицата които не искат да гласуват за престъпната Червена Мафия като БКП- БСП, ГЕРБ, СДС, ДБ, ДПС, ПП, ИТН, Атака, ВМРО, Воля, Освобождение - Погребване и т.н. да зачеркват с черено тези политически партии , като врагове на българският народ, този текст трябва да бъде поставен на избирателните бюлетини. Текста на избирателните бюлетини трябва да мине на всеобщ референдум и обсъждане шест месеца преди изборите. Искаме пълна забрана на машинното гласуване. Искаме създаване на Граждански комитет за защита на българският народ , който да контролира престъпните действия на Червената Мафия и да ги обявява за умишлено фалшифициране на изборите и да иска прекратяване на изборите поради умишленото им фалшифициране. Всички политически партии принадлежащи към Червената мафия и описани по горе да предоставят банковите сметки от къде са пристигнали парите им за участие в изборите. Всички политически партии на Червената Мафия БКП- БСП, ГЕРБ, СДС, ДБ, ДПС, ПП, ИТН, Атака, ВМРО, Воля, Освобождение - Погребване и т.н. да върнат парите , които те без разрешение на българският народ използват за фалшифициране на изборите преди тези насрочени от представителя на Червената Мафия - червеният агент на Москва ( КГБ и ГРУ) Румен Радев доказан измамник самоизбирал се за президент на РБ, чрез изборната измама с помощта на машинно гласуване манипулирано от Червената Мафия. Всяко едно неизпълнение на исканията описани днес ще го считаме за умишлен престъпен акт на геноцид срещу българският народ.
Представителите на Червена Мафия като БКП- БСП, ГЕРБ, СДС, ДБ, ДПС, ПП, ИТН, Атака, ВМРО, Воля, Освобождение - Погребване и т.н. да нямат достъп до националната телевизия и радио , а да се даде ефир по националата телевизия и радио на представителите на Комитета за защита на българите да разкриват измамите и престъпленията на Червената Мафия , контролиращи тотално медийното пространство чрез БТВ телевизия на червения мафиот Деляна Славчев Пеевски, Нова телевизия контролирана от мафиотите братя Домусчиеви хора на мафиота Бойко Борисов – Яшаров. , Bulgarian Air TV, Evrocom, Ataka TV, 24 часа, и т.н. и вестниците 24 часа, Телеграф, Дума, Труд и т.н. собственост на мафиота Делян Славчев Пеевски.
Е драги българи разбрахте ли , че Червената депутатка известната измамница, убиец и терорист Корнелия Нинова агент на Съветската Червена Мафия организира и извършва терор и геноцид не само срещу ВАС драги българи , но и срещу Украинският и Руски народ с цел оръжието, което тя изпраща в Украйна с пълното знание на Руските и Украински ( и израелски ) тайни служби да бъде използвано за масово унищожаване на християнското население в Украйна и Русия с цел да се освободи територия за държавата Израел № 2, където да се насели основно от тъй наречените измислени евреи , наричащи се хазари( талмуди). Тези милиарди долари, които тя открадна се плащат от данъците на гражданите на САЩ или откраднати от бюджета на САЩ с помощта на юдомасоните от конгреса и сената на САЩ. И тук сега идва най големият проблем , аз като гражданина на САЩ искам комунистическата терористка Корнелия Нинова , измамница и крадец на милиарди долари от американските граждани да бъде арестувана и съдена в САЩ, като терорист и убиец , която умишлено е откраднала милиарди долари от САЩ и ги е сложила на офшорните си сметки , като юдомасона Зеленски. Е сега товарищ Корнелия Нинова можеш ли да попиташ товарищ Зеленски и товарищ Путин Шальомович ти ли да си носиш въжето с което да те обесят гражданите на Русия и Украйна или ти ще си го донесеш. Е жалко , че ти освен да крадеш и а убиваш друго не можеш освен да изпълняваш директивите на Юдомасонската Червена Мафия , като твоите млечни братя Бойко Яшарчето и Румен Радев- известен червен московски раптил.- измамник , който също си търси въженцето.
цитирай
10. kolevdobri - Прав си, затова предлагам...
01.02.2023 18:16
...сменяме сегашния свръхцентрализиран модел на държавно устройство, който дава права на една личност да взема важните решения в държавата с моделът на перманентната пряка демокрация. Ние, Суверенът да избира премиера, президента, министрите, депутатите и всички важни фигури на държавното и общинското управление. Този избор да става 365 дни в годината и на всеки 3 месеца в ЦИК да нетира положителните с отрицателните гласове за всеки ръководител в държавата. Ако отрицателните са повече, да си ходи и да идва другия в списъка. Така няма да има централизирана машина, която да ни мачка и на съответните позиции ще бъдат назначени от нас читави хора. Така те ще служат на нас, а не на партията, защото тогава се обезсмисля съществуването на партията като политически субект. Затова, знаете решението - ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Свиква се ВНС, отменя се институцията ВНС и се променя Конституцията и избирателния закон, така че Суверенът да встъпи в правото си на собственик на тази държава. Да може по всяко време да има право да назначава и уволнява управителите на тази държава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11799546
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930