Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2022 18:22 - Праскови - ползи за здравето и вреда за здравето
Автор: anonymous285 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2174 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.06.2022 18:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Праскова - основна информация за продукта

https://www.andamanislandtrip.com/praskovi-polzi-za-zdraveto-i-vreda-za-zdraveto-627

Както знаете, ние вярваме, че всеки праскова е малък, светлооранжев нюанс на плод с много нежна, кадифена кожа (има, обаче, видове напълно гладки плодове). Месото на плода е много сочно, не е твърдо, цветът му обикновено е наситен жълт или оранжев, въпреки че има праскови с много лека, почти бяла, плът. В центъра на продукта е твърда твърда кост, която не се яде.

image

Родината на праскова е Китай, а в момента тази страна е един от най-големите производители на праскови, въпреки че растението може да се отглежда в други слънчеви региони с много мек и топъл климат (например в Южна Европа, Близкия изток и в Азия). както и в южната част на нашата страна).

Прасковите обикновено се консумират сурови, защотоплодът има ясно изразен вкус, като изчезва, като правило, по време на топлинна обработка. Въпреки това, консервирани праскови в сладък сироп също са доста популярни - такова предястие често става украшение за печене и различни десерти. Плодовете произвеждат много вкусни плодови напитки и сокове, както и сладко или сладко, което е много вкусно.

image

Полезни качества

Прасковата каша е изключително полезна за здравето - редовната употреба на продукта може значително да подобри здравето и да излекува организма. В допълнение, плодовете се използват и в козметологията като съставка в домашно приготвени маски. Повече информация за полезните качества на праскова - по-долу.

  • Сочните плодове са известни със своетовисоко съдържание на калий и магнезий в състава . И тези вещества, както знаете, носят огромни ползи за сърдечно-съдовата система, укрепват сърдечния мускул и кръвоносните съдове, нормализират кръвното налягане и значително намаляват риска от много сърдечни заболявания.
  • Праскова също е много полезна за имунитет- аскорбинова киселина (или витамин С), която се съдържа в значителни количества в плода, подобрява имунната система и повишава устойчивостта на организма към вируси и инфекции.
  • Продуктът е изключително полезен заздравето и функционирането на храносмилателната система- не е напразно да се препоръчват праскови за употреба при много стомашни разстройства. Богатият на фибри плод нормализира храносмилането и улеснява процеса на смилане на храната,също така стимулира чревната подвижност и предотвратява образуването на запек, подуване на корема или лошо храносмилане.
  • Токоферол , или витамин Е, е много важен за нормалното функциониране на женската репродуктивна система и за нормализирането на менструалния цикъл. В допълнение, този витамин има положителен ефект върху кожата и косата, като ги трансформира. Много често дефицитът на токоферол може да бъде идентифициран именно чрез суха, тъпа и крехка коса и напукана кожа, предразположена към бледност.
  • Желязото и медтаподобряват функционирането на кръвоносната система, пряко участват в синтеза на червените кръвни клетки, повишават стойностите на хемоглобина и помагат за предотвратяване на такива заболявания като анемия.
  • Плодовете са богатис витамини от група В , които участват в основните метаболитни процеси, протичащи в организма. В допълнение, витамините в тази група са изключително важни за нормалното функциониране на храносмилателната и нервната системи.
  • Витамини Вте също влияят на нашата умствена дейност и нормализират психо-емоционалния фон, помагат за борба с разпада на настроението, нарушения на съня, депресия или апатия.
  • Прасковите са много полезни за бъбреците - редовната консумация значително намалява риска от развитие на уролитиаза.
  • Препоръчва се бременните жени да използват плодовете - прасковите подобряват благосъстоянието на жената, нормализират настроението й и също така имат положителен ефект върху развитието на плода.

image

Възможни вреди и противопоказания
  • С грижа хората трябва да ядат плодоветестрадащи от захарен диабет (защото има много захариди в прасковите), повишена киселинност на стомаха или други заболявания на стомашно-чревния тракт.
  • Да не се злоупотребява с прасковите, защото неограничената консумация на плодовете може да бъде изпълнена със стомашни проблеми дори при напълно здрав човек.
  • Кърмещите жени трябва да въвеждат в храната сочни плодове много внимателно и в малки количества. Трябва внимателно да наблюдавате състоянието на бебето - ако започне обрив или диария, очевидно майката ще трябва временно да премахне прасковите от диетата си.
  • В някои случаи могат да възникнат алергии.

image

Препоръки
  1. Съдържанието на калорични плодове е изключително ниско - общое 35-40 калории на 100 g продукт . Следователно, прасковите могат да се консумират дори от тези, които са на диета.
  2. Зрелите плодове се отличават с устойчив естествен (нехимичен!) Аромат, както и с мека структура и ярък, богат цвят на кората.
  3. Прасковите могат да се консумират както сурови, така и като съставка в плодова салата (продуктът се комбинира добре с други плодове, като ябълки или портокали). Много вкусно сладкиши с плодове от праскови, сладкиши или плодови кейкове. Сочен плод прави вкусно сладко и много сладък плодов компот.
  4. Прахът от праскова може да се използва и в козметологията - домашно приготвените маски с неговата употреба ще придадат на кожата приятен блясък, както и ще го наситят с витамини и здрави вещества. Полезно е да се прилагат такивамаска за лечение на склонни към суха и раздразнена кожа.

image

Заключение

Прасковите са изключително вкусни и сладки плодове с богат витаминно-минерален състав и практически без противопоказания за употреба. Ето защо, от началото на летния сезон се препоръчва всеки активно да се опре на прасковите, защото в други моменти на годината може да има недостиг на този продукт.

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2480141
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031