Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2022 15:25 - ОТКРИТО ПИСМО ДО ИНСТИТУТА ПО ИСТОРИЯ ПРИ БАН И ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКУЛТЕТИ В БЪЛГАРСКИТЕ ВИСШИ УЧИЛИЩА
Автор: bosia Категория: История   
Прочетен: 4926 Коментари: 8 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕПОДАВА РУСКО-СЪВЕТСКИЯ ПРОЧИТ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ-НЯКОЛКО ВЪПРОСА КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЦИ

Преди три дни Русия нападна и навлезе в независимата държава Украйна без обявяване на война, като преди това унищожи с ракети значителни военни обекти, свързани със защитата на страната.
Това ме принуждава да задам няколко въпроса към българските историци и Министерството на просветата.

1. Защо в учебниците по история не се споменава името на Сергей Спиридонович Татищев и неговата книга "История на руската дипломация", издадена през 1890 г. в Санкт Петербург, където като стратегия на Русия към Бъргария е написано, че държава България не трябва да съществува. Една широка ивица от Черно море до Горна Тракия трябва да бъде част от Русия и сухопътна връзка с бъдещата столица на Руската империя под мотото "ТРЕТИ РИМ", А ОСТАНАЛИТЕ ЧАСТИ ДА СЕ РАЗДАДАТ НА РУСКИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ НА БАЛКАНИТЕ СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ!

2.Защо в Сан Стефано България е раздлена на три части и когато Княжество България и Източна Румелия въпреки руското несъгласие за обединение го правят Русия незабавно изтегля целия си офицерски корпус от новосъздадената българска и нарежда на Сърбия да нападне в гръб България, тъй като след Съединението българските войски се намират на българо-турската граница, очаквайки удар от там!

3.Защо Съветската армия обявява война на България на 5.ти септември 1944 г., въпреки че България не е пратила нито един войник на "Източния фронт"?

4. Защо и руските войски и съветските войски се държат по един и същи начин по време на т. нар. "Освобождение от турско робство" и по време на навлизането през 1944 г.-избиват, грабят и безчинстват над населението и откарват златния резерв и архивите на МВР и МВнР? Това го има като оплакване и от писмото на техния верен и послушен агент Георги Димитров.

5. Защо българският уран беше ограбен на безценица от СССР!

6. Защо Централна улица в столицата на България носи името на един враг на българската държава граф Игнатиев?

7. Защо в българските учебници по история не се говори и анализира тайната клауза между СССР и Германия в т. нар. "Рапалски договор" от 1922 г. и не се обяснява защо по силата на тази клауза на Германия се дава възможност да разработва тежки оръжия на територията на 14 най-големи машиностроителни комбинати на територията на СССР, вкл. и Челябинския тракторен и Воронежкия самолетостроителен комбинати в противоречие с решенията на Мирния договор след Втората световна война? На всичко отгоре немските оръжейници са носил руски имена и документи-

8. Защо в учебниците по история у нас не се анализира пакта "Молотов-Рибентроп", че той е инициирн от страна СССР и има за цел Германия и СССР да имат обща граница, за да може Съветскта армия да нападне Германия, когато тя превземе цяла Европа и армията и е силно отслабнала. Това е планът "Буря"/Гроза/, създаден от Ленин и реализиран от Сталин.

9. Защо катедралната ни църква носи името на един човек който се е родил и умрял като мюсюлманин, а междувременно е бил и католик и източно-православен? Става дума за Александър Невски?

10. Защо през 1938 г. в Московския държавен университет "Ломоносов" беше открит факултет "Македонска филология, а се подготвяше да бъдат открити и факултути по "Тракийски" и "Мизийски" езици?

Има още много въпроси, но нека се опитат да ми отговорят на тези като начало.

Гласувай:
81. valdor1366 - Пропуснал си особено срамните ф...
27.02.2022 15:55
Пропуснал си особено срамните факти, че едно село до Пловдив, където е авиобазата на НАТО, се нарича Граф Игнатиево, и че има до Варна град Аксаково на името на оня, който крещеше, че всяко тържество за България е смърт за Русия.
цитирай
2. blackpredator - открито писмо до д-р Цветеслава Гълъбова
27.02.2022 15:58
не лекувайте само обутите нуждаещи се

пп и босите в Хисаря са осигурени здравно
цитирай
3. dobrodan - Горе-долу към 35-ти май 2900 и амнайста година
27.02.2022 16:09
ще имаш отговор.
Защото "я люблю фасул чорбой", казваше един партизанин.
Ама то си беше "на кино" тогава.
цитирай
4. bosia - не съм пропуснал нищо
27.02.2022 16:39
Това е само първата порция!
Ако не отговорят, това ще бъде един категоричен отговор, така че каквото и да направят все ще е против тях!
цитирай
5. blagoalex - Агента на ГРУ Румен Радев и агента Буда Бойко Яшаров Борисов танцуват казачок
28.02.2022 18:25
Съветският евреин Владимир Шаломович призна съществуването на двете еврейски автономни републики ДНР - Донецка еврейска народна република и Луганска еврейска народна република да не говорим, че има още такива подобни , като Одеска еврейска автономна република, Киевска еврейска автономна република , Уманска еврейска автономна република и т,н. И двете държави на СССР - Украйна и Русия се управляват от едно и също място, ако кажем че те се държави на терора няма да сбъркаме, ако кажем че те са една и съща страна на монетата на международния тероризъм пак няма да сбъркаме. Кражбата на трилиони долари от САЩ организирани от агентурата на тайните служби на Украйна , Русия и израел е факт който никой не може да отрече. Само за момент си представете колко автономни еврейски републики има в украйна и русия и схемите с който съвместните им "тайни служби " назначиха за президенти Каппо Доналд Тръмп- перач на крадени пари от Дойче Банк собственост на клана Ротшиелдови , и Джозеф Байден агент на същите на не говорим за Барак Обама , който излъга гражданите на САЩ, че е роден на територията на САЩ , е да но не. Сега той под крилото на ционистката организация Нетфликс си получава стотици милиони долари за това , че съсипа живота на стотици милиони граждани на САЩ. Русия и Украйна са най големите и опасни терористични държави на Планетата Земя. Не случайно Роналд Рейган ги нарече държави на дявола. За да разберете как България беше атакувана с ядрено оръ жие от Русия и в резултат на тази скрита ядрена война умряха милиони български граждани отровени от Уран 238 пренесен на българска територия от керамични балистични ракети взривени на височина над 10000 метра носители на течна ядрената отрова високо концентрирана с Уран 238 , която след като се понесе от въздушните течения пада във вид на мъгла и отравя водите, почвите , въздуха , храните и всички живи същества в резултат на този ядрен геноцид много добре планиран и изпълнен от руските военни - евреи - ционисти естествено умряха от тежки телесни увреждания получени от лъчева болест милиони български граждани включително бебета, деца, от рак и от увреждания на всички органи и системи на човешкото тяло в резултат на тази скрита ядрена война проведена през периода от 2005 г. до 2010 г. На моите предупреждения за този ядрен геноцид извършен от руските военни българският генерален щаб на Армията на РБ ми отговори , че това теоретично е възможно , но те не се занимават с този акт на ядрена война на Русия срещу РБ , а Министерството на Околната среда и водите се занимава с този акт на скрита ядрена война. Когато се отриха огромни смъртоносни концентрации на Уран 238 във питейните води на градовете в РБ, управляващите в лицето на ядрения терорист Бойко Борисов и останалите се скриха и потулиха този акт на руски ядрен геноцид срещу българското население. Вижте блога: blagoalex.blog и гледайте интервюто по евроком с Георги Ифандиев – ДИАГНОЗА закачено към блога.

цитирай
6. blagoalex - В съветският концентрационен лагер България Черваната Мафия се готви за тотален геноцид на българите
28.02.2022 18:27
Партията ГЕРБ е създадена с крадените пари от мафиота Тодор Живков - Сафир Яшаров Маруцин , които клана Маруцини , чрез Бойко Яшаров Борисов изпират през фондациите Ханс Зайдел и Конрад Аденауер , който след като си удържат вероятно над 30 % от сумата която предоставят на терористичната организация ГЕРБ водена от Мафиота на клана Маруцини Бойко Яшаров Борисов започват масов терор и насилие с помоща на агентите на КГБ в едно с т.н. мутри и завладяват тотално цялата съдебна и изпълнителна власт. Цялата съдебна система в БГ в едно с прокуратурата и нейните структури са тотално контролирани от организираната престъпна група наречена ГЕРБ и всички останали залепени към тях като БКП- БСП - комунистическа партия , която отдавна трябваше да бъде забранена за геноцид на българският народ, СДС - партията на Агента на ГРУ- Иван Костов, ДПС- партия създадена от агентурата на КГБ и ДС от агента Ахмед Доган , и всички останали в едно организирани от агенти на комунистическите тайни служби , като Воля, ВМРО, и т.н. Така че финансирането на изборите , както и тяхното фалшифициране е подготвено и произведено с крадени пари от ВАС драги Българи. Никога няма да има светло бъдеще за ВАС и вашите деца ако не се изчистим от убийците, терористите , крадците на националните ни богатства водени от клана Маруцин и ГРОБАРИТЕ. Агента Румен Радев и агента Буда - Бойко Яшаров са двете лица на една и съща престъпна терористична организация наречена КГБ и нейните подразделения. През началото на 1990 г. след като пристигнах в САЩ срещнах една личност , която ми разказа как той е купувал лично от Т.Ж. - Сафир Маруцин овче сирене за което му е плащал за всяка доставка по 3 милиона долара до САЩ. Това е малък пример как този влашки циганин Ви ограби , да не говорим как той банкрутираше печелившите предприятия , и как открадна милиарди долари чрез закупуване на бракувано оборудване за Червена Могила. Примерите са десетки хиляди. Комунистката Корнелия Нинова също се облажи от тези кражби на милиони от ВТП и кражбата на сградата на Интерпред.


цитирай
7. barin - Хубаво пишете много писма до инс...
02.03.2022 10:41
Хубаво пишете много писма до институциите, но едва ли ще се размърдат. Сигурно не сте удовлетворен, че няма отговор.
Поздрави!
цитирай
8. bosia - до барин
02.03.2022 10:57
Липсата на отговоро е най-категоричния отговор!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11520229
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7028
Архив
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031