Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2021 21:18 - Протоколът в опасност!
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1846 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.08.2021 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Протоколът в опасност!

Представено изображение на сър Уилям Ансън

От  Майкъл Шримптън  - 7 август 2021 г.
    image


Не съм сигурен, че г -н съдия Колтън е възнамерявал да потъне прословутия Северноирландски протокол, когато е произнесъл решението си в Arlene Foster, Lord Trimble & ors v. State Department for Northern Ireland [2021] NIQB 64 (не пълното цитиране - случая има много дълго име!).

Подозирам обаче, че Негово лордство е имало и може би е имало ръка за свалянето на британското правителство и на омразния кабинеттратсфюрер (известен още като секретар на кабинета) Саймън "фон" Case.

По същество това беше унионистко предизвикателство към изключително противоречивия Северноирландски протокол, предназначен да създаде граница надолу по Ирландско море. Това противоречи на тържествените уверения, дадени от номер 10 на хората от Северна Ирландия и по -специално на Демократичната юнионистическа партия (DUP).

Трябва да обясня, че юнионистите в Северна Ирландия като цяло са разделени на DUP (хубави юнионисти) и Ълстър Юнионисти (мокри юнионисти).

image

image

Съдебното решение започва катастрофално по отношение на параграф 1, който съдържа удивителното твърдение, че Европейската икономическа общност (ЕИО) е създадена с цел „прекратяване на честите и кървави войни между съседи, които завършват през Втората Световна война". За да използваме технически правен термин, това са глупости, без намерение за нарушение.

Като начало не е имало войни "между съседи" в Западна Европа през 20 -ти век. Имаше само двете световни войни, започнати от Германия. Това включва Първата световна война, „войната за прекратяване на всички войни“, която би могла да направи, ако съюзниците разбиха Германия през 1919 г. и унищожиха германското разузнаване.

Вместо това съюзниците позволиха на германското разузнаване да убие повече хора, отколкото цялата германска армия е имала през цялата война в кампания за геноцидна биологична война (испански грип), която засрами дори китайския грип. Те също така създават Лигата на нациите, която незабавно попада под германския контрол, и решават да позволят на Германия да започне нова световна война, вероятно въз основа на това, че световните войни са забавни (те не са) и че две световни войни са по -добри от една .

Плановете за ЕИО са изготвени от Министерството на икономиката на Райха между 1939 и 1941 г. Тъй като Колстън Дж. Ефективно ги одобрява, веднага възниква въпрос до каква степен е подходящо съдия от Върховния съд да подкрепи публично политиката на нацисткото германско правителство. Разбира се, като съдия от Върховния съд, без намерение за нарушение, ученият съдия винаги можеше да се позове на незнание на фактите.

Твърдението, че ЕИО е проектирано след войната, а не по време на нея, беше една от ключовите лъжи, тласнати от кампанията „Остани“ през 2016 г. Отново възниква въпрос до каква степен е подходящо съдията от Върховния съд да одобри публично противоречиво пропагандно твърдение, направено от едната страна по време на много спорна кампания за референдум. Тъй като ученият съдия по отношение на това е изложен на твърдението, че той е Rejoiner, което от своя страна повдига въпрос относно неговата годност за пейката.

Аз самият като съдебен служител винаги съм внимавал да не позволя на такива политически мнения, каквито може би съм държал, че е желателно Великобритания да бъде безмилостно смазана под петата на германския ботуш в ЕС, да повлияе на моята правна преценка. Не само че приложих правото на ЕС, когато беше уместно да го направя, тоест, когато ми беше заповядано да го направя от Парламента, аз всъщност изиграх роля в разширяването на разработването на закона за гражданството на ЕС, като се позовах на случая Чен (случай C-200/02) до Европейския съд.

Не се задоволява с едно изключително противоречиво твърдение относно ЕС Колстън Дж. По отношение на това, което следва, изказва друго в параграф 16. Ученият съдия ясно посочва в този параграф, че присъствието на единния пазар на ЕС по някакъв необясним начин е от полза за бизнеса в Северна Ирландия. Това по отношение на абсурдното и икономически неграмотно твърдение също беше ключов план в платформата на кампанията „Остани“ през 2016 г.

Реалността, разбира се, е, че макар че само малцинство от предприятия в Северна Ирландия изнасят за ЕС, всеки бизнес в Северна Ирландия е претеглен от ненужни разпоредби на ЕС, много от които са предназначени изрично за осакатяване на британската икономика. Трябва да обясня, че разпоредбите на ЕС в по -голямата си част са били спазвани само във Великобритания и Ирландия - вие се опитвате да приложите директива на ЕС във Франция или Италия!

Поставяйки въпроса колкото е възможно по -неутрално, спазването на безумно високи тежести на камиони в ЕС също означава, че невинните пешеходци в цяла Великобритания, включително Северна Ирландия, са ежедневно изложени на заплахата от косене от европейски злоупотребяващи. Разбира се, някои от тези джунгери се управляват от полуразбити полски шофьори на камиони, напоени с водка, без намерение за нарушение. (Всеки британски шофьор знае да се махне от пътя, когато види камион с полска регистрация, който тъче пиян по целия път.)

Разбира се, теглото на камиони на ЕС все още се набива в гърлото ни като част от безразсъдната политика на кабинета на Кабинета за проследяване на ЕС с оглед на повторно присъединяване. Вероятно тази политика е най -скандалната, приета от кабинета на Кабинета, откакто предателският секретар на кабинета, тази престъпна мръсотия, без намерение, сър Едуард Бриджис, реши да излъже премиера Уинстън Чърчил за местоположението на Сила Z (бойният кораб Принц на Уелс и бойния крайцер Repulse ) през декември 1941 г., за да помогне на японците да ги потопят.

Неуспехът да бъде арестуван сър Едуард през май 1940 г. и да бъде задържан съгласно Правило 18B на Регламента за отбрана (Общи) като симпатизант на врага е може би най -голямата грешка на Великобритания през Втората световна война. Всъщност можеше да се направи сериозен аргумент, че МИ5 го измъчва, разбира се, хубаво, последвано от справедлив процес в Олд Бейли и добро обесване.

По подразбиране отмяна

Въпреки изключително противоречивите си възгледи за Европа, Колстън Дж. Всъщност получи правилното право, с уважение, достатъчно необичайно развитие, за да поиска коментар. Слава Богу, нямаме писмена конституция във Великобритания.

Всеки закон на Парламента е толкова добър, колкото и друг-няма прекомерни „супер устави“. Ако Европейската конвенция за правата на човека съдържа член за опасните кучета, Законът за опасните кучета би означавал отмяна на всеки по -ранен закон, който го включва.

imageАдмирал лорд Ансън

Това е така, защото там, където два статута са в конфликт , преобладава по -късният. Както обясни великият юрист сър Уилям Ансън (роднина на адмирал лорд Ансън, който даде на испанеца добро укритие във войната за ухото на Дженкин, след което Самуел испанец стана малко по -нетърпелив да отреже ушите на британските морски капитани), властта на парламента е настояща власт. Тя не може да бъде проектирана върху бъдещите парламенти.

Адвокатите на DUP по отношение на разбирането бяха разбираемо объркани от странното решение на Дивизионния съд по голямото дело „Метрически мъченици“ , където водех защитата.

След като установих, че Законът за теглата и мерките от 1985 г. противоречи на общностното право и направи продажбата на килограм банани законна (европейският враг настояваше за френските революционни измервания) на председателстващия съдия, покойният сър Джон Лоуз излезе с новата концепция с зачитане на конституционните закони.

imageHMS Anson, кръстен на адмирала

Ако правният екип на DUP се консултираше с мен, можех да обясня, че концепцията по отношение на това няма правно основание. Това беше просто средство за заобикаляне на неудобния факт, че 12 години след като Великобритания взе пагубното решение да влезе в ЕИО, ново британско правителство, по -малко ангажирано с Европа и ръководено от министър -председател, подкрепящо съюзниците във Втората световна война, а не оста , изостави неофашистката политика на задължително измерване.

Новата, по -либерална политика беше въведена със статут, който отменя както общностното право, така и Закона за Европейските общности от 1972 г. При сериозно нарушение на протокола Отделеният съд разглежда нова точка без любезното съдействие на уведомяващия адвокат.

Сър Джон знаеше, че има работа с ученик на великия Дайси, който би разрушил спора, ако му се даде половин шанс! (За съжаление сър Джон беше отвлечен от китайците миналата година като част от тяхната био-кампания Covid, първият лорд-апелативен съдия, убит от Chicoms.)

Член 50

Тъй като Колстън Дж. Несъмнено беше прав по отношение на становището, че законодателството за оттегляне косвено отменя Акта за съюз с Ирландия, всяка жалба е длъжна да се провали. Решението на Върховния съд може да бъде отменено само от правна гледна точка - историческите грешки и икономическата неграмотност по отношение на уважението не се броят, за съжаление.

Казано по друг начин, това на учения съдия по отношение на крайните политически възгледи не подкопава неговите правни разсъждения. (Може би трябва да добавя, че по отношение на Колстън Дж. Се говори, че има и някои странни възгледи относно смъртното наказание.) Естествено, че ще препиша тези няколко умерени критики към неговата преценка в Негово лордство.

Къде това оставя протокола? Според мръсното, предвид финансовите стимули, изплатени за осигуряване на двата договора за оттегляне, с щастливия резултат съгласно международното право, че нито един от тях не е обвързващ. Това се дължи на действието на член 50 от Виенската конвенция за международното договорно право, който урежда и двата договора. (Може да се изключи, но не беше.)

Нито британското правителство, нито ЕС отрекоха начина, по който бяха предложени и приети финансови стимули. (Подкупът е толкова груба дума.) DUP бяха информирани и имат свободата да повдигнат въпроса в Камарата на общините, като това е въпрос изцяло за тях с уважение.

MI5 и MI6 също са наясно, въпреки че всяка агенция е подложена на силен натиск от кабинета на кабинета, на който те докладват, да потисне истината, въпреки че това не спира нито потвърждаването на разузнаването, което притежават, на DUP на заден канал.

imageАвторът на почивка

Пинг войната

Имам удоволствието да съобщя, че Добрите момчета спечелиха битка тази седмица в Пинг войната с лудите учени, които „съветваха“ (с други думи диктуваха политика на) правителството. (Някои от тези учени са толкова луди, без намерение да обиждат, че всъщност вярват в глобалното затопляне.) Логиката, ако това не е твърде силна дума, на алгоритъма в приложението NHS е променена, за да се намали броят на глупавите пинг.

imageОбиколка на вратата Durdle

Много очевидно, след като лудите учени загубиха битката за спиране на Деня на Свободата, те промениха алгоритъма, за да увеличат броя на пинговете и да се опитат да вдигнат страната на колене чрез глад и смущения. (Както всички ще си спомните, адмирал Доениц следваше подобна стратегия през Втората световна война.) Доколкото мога да кажа, само един човек с положителен тест в преминаващ влак задейства стотици сигнали.

imageОбиколка на вратата Durdle

Ваканция

Имах прекрасна почивка, благодаря и реших да ви отегча с празнични снимки. В полза на новите читатели трябва да обясня, че съм двуезичен и пиша моята колона на американски, тъй като повечето от моите читатели са в САЩ и това е американски уебсайт. imageДаймлер на вратата на Дърдъл
  •  
image АВТОР НА БИОГРАФИЯТА Майкъл Шримптън   Майкъл Шримптън беше адвокат от повикването си в адвокатската колегия в Лондон през 1983 г., докато не беше изключен през 2019 г. поради измамно получена присъда. Той е специалист по национална сигурност и конституционно право, стратегическо разузнаване и борба с тероризма. Той е бивш адюнкт -професор по разузнавателни изследвания в Американския военен университет.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745351
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031